Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Hulla

Inkvizítorok
 • Hozzászólások száma

  2 423
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

1 Követő

Róla: Hulla

 • Születésnap 1979/01/29

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Adron pap
 • Mi a kedvenc regényed?
  D.G. - Legenda
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  A hülyeség ellen nem véd a Morális-szabály
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Kalandozok.hu NYT
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  ArsM., CoC., Earthdawn, SW, stb.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1996
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Egy soha be nem fejezett projecthez kerestem hozzám hasonló érdeklődési körrel bíró embereket.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Uwel
 • Mi a kedvenc sportod?
  Frizbi :)
 • Mi a kedvenc csokid?
  Egész mogyorós Milka
 • Egyéb dolog amit még meg akarsz osztani?
  nincs

Legutóbbi látogatók

2 590 adatlap megtekintés

Hulla's Achievements

Jelhordozó

Jelhordozó (16/16)

 1. Hulla

  Ünnepek

  Eddig tartott kijózanodni?
 2. Hulla

  Ünnepek

  Boldog Szülinapot Bicsi mester!
 3. Hulla

  M*Patch

  Egy tőlünk teljesen független, rutinos szerepjátékosokból álló csapat önállóan feldolgozta és egy délután során kipróbálta a Tiltott Törvénykönyvet. Most pedig egy jó hangulatú beszélgetés keretében megosztotta a közösséggel az első benyomásait, tapasztalatait, élményeit. A magunk részéről - előjelektől függetlenül - örömmel vettük a kritikát és hálásak vagyunk a srácoknak, hogy időt és energiát áldoztak a dologra. És őszintén reméljük, hogy egyszer még lesz folytatása a történetnek. https://www.youtube.com/watch?v=E_JVZyzFJq4
 4. Értem, azt hittem, a pajzsok - pajzshasználat mintájára kezeli a hárítófegyverek (hárítótőr, alkarvédő) - hárítófegyver használat összefüggést is. Igen, a lángtőr szerintem is szúró-vágó.
 5. A lángtőr mintha nem lenne a fegyver"osztályokba" besorolva. Nem találom az Alkarvédőt a fegyverek között.
 6. Hulla

  Általános beszélgető

  Elvben pár héten belül kikerül, de írtam pszi üzit.
 7. Inkább egy példán keresztül vezetem le. Egy renegát iker fejvadász bír az alábbiakkal: Kultúra (Shulur) Kf Nyelvismeret (Toroni) Kf Kultúra (Ifin) Mf Kultúra (Doran) Af Ebben a szituációban a karakter által beszélt nyelvek: Toroni Kf Aszisz Kf Erv Af (Nem néztem a TTK-t tetra, de elvben ennek kellene benne szerepelnie.)
 8. Hulla

  Mágia

  Én a magam részéről nem feltétlenül értek egyet az ÚTK-s Kegy és Mana pont megkülönböztetésben. Az én Ynevemen a szakrális varázstudók ugyanazt a varázserőt használják a varázslataikhoz, mint bárki más. A feltöltődés metódusa más az ő esetükben. Nem direkt nyerik ki különféle praktikákkal az Mp-t a manahálóból, hanem az istenük közbenjárására valósul meg ez a feltöltődés. Az, hogy milyen metodika mentén használják fel ezt a varázserőt egy teljesen más kérdés. De hogy az ő Mp-iket Kegy pontnak nevezzük-e vagy sem, az szerintem teljesen mindegy ebből a szempontból.
 9. @Jadis A kérdés nagyon jó, a kedvem kevésbé, hogy hála a szabálykönyvek "kiváló" alkotóinak ilyen "érdekes" felvetésekkel kell foglalkozni. Tehát, az egyszerűség jegyében az idei versenymodul során tekintsünk el a PPL-es korlátozósoktól. Használjuk az idevágó ETK-s képzettséget azzal a kitétellel, hogy mindenki a saját vallását Mf-en ismeri és minden más vallást annyira, amennyire az az ős saját előélete (előtörténete) alapján lehetséges. Hárítótör: Köszönet a közösség aktív tagjainak, hogy beidézted az idevágó passzust.
 10. Első lépésben is tisztáznám, hogy a Karakteralkotás adott, a benne lefektetett szabályok - lévén azokat godorai márványba vésték - nem képezhetik vita tárgyát. Ettől függetlenül ezt a kérdést sem fogom válasz nélkül hagyni. Tehát: @Catsmile Tőled, mint régi táborozótól minimum furcsa, hogy problémásnak tartod a szabályozást. Hiszen közel egy évtizede minden Nyári Tábor karakteralkotásában szerepel ez a szabály. Persze lehet, hogy benned már évek óta formálódik a gondolat, csupán most érkezett el az idő, hogy hangot adj neki?! Általánoságban többen jól ráéreztetek, hogy a fairplay jegyében követel magának helyet ez a szabály. Mivel a szerepjáték - kiváltképp egy versenymodul tekintetében - sajnos nem korlátozza megfelelően a különféle varázstárgyak és egyéb cuccok (mérgek, fegyverek, alkímista szerek stb) legyárthatóságát. Másrészt tényleg nem szeretnénk, ha a karakterek helyett a tárgyakra kerülne a fókusz! Szóval, nem árulok el nagy titkot ha elmondom, hogy szándékosan tartjuk mindenki számára magasan a költségeket. Ezzel ösztönözve a csavaros észjárású játékosokat arra, hogy ne kalmárvérű ószeresek, hanem sokra hivatott kalandozók bőrébe bújva nézzenek farkasszemet a veszedelmes kihívásokkal! Üdv, H.
 11. Karakteralkotás 6. oldal "Minden további felszerelést meg kell vásárolni a fentiek alapján kiszámított keretből. Az ár megállapításában teljesen irreleváns az, hogy az adott karakter képes-e előállítani az adott hétköznapi vagy mágikus tárgyat. Az árak meghatározásában a KESZK-ben található információk veendőek figyelembe. A felszerelési tárgyak ára, attól függetlenül, hogy a karakter képes-e azt elkészíteni vagy sem, egyforma." Tudom, nem ilyen válaszra számítottál, de nehéz a kalandozók élete!
 12. @Rodrigo A kérdés nagyon jó! A karakteralkotás értelmében olyan karaktereket kell hozni, melyek tevőleg részt vettek a legutóbbi zászlóháborúban a fekete hadurak oldalán. Illetve szabad akaratukból szolgálnak egy alidaxi boszorkányt. Ezek a kritériumok - megítélésünk szerint - komoly terhet róhatnak minden pyarroni vallású pap/paplovag számára. Természetesen külön kell választani a karakter adott egyházhoz illetve adott istenéhez való viszonyát. Előbbivel akár szembe is lehet menni egy papnak, utóbbival viszont érthető okoból nem. Szóval egy pyarroni hitű pap indítása nem kizárt, de nagyon jól megírt előtörténet kell hozzá, hogy hihető legyen a dolog. Persze, ha nem ragaszkodtok a hihetőséghez, bármit bele lehet "taposni" egy modulba, de ilyen esetekben egyrészt a szerepjátékos teljesítmény megítélésé komoly hátránnyal indul. Másrészt nagyon sok esetben motivációs hézagokat generál a kényszeres koncepció. Nos, segítetem ezzel a pár gondolattal valamit?
 13. Hulla

  Dumaterem

  @XingA témával mélységekbe menően foglalkoztam az Időjósda projekt során. Lásd: https://kalandozok.hu/idojosda?ev=3709&nap=302&x=4435&y=10502 Mivel ez több évvel ezelőtt volt, már nehéz felelevenítenem a téma pontos részleteit, de ami a lényeg, hogy a holdfázisok és a két hold pályája, keringési jellemzői nem összeegyeztethetőek a "realitásokkal", pontosabban azzal, ami az irodalmi és egyéb forrásokban megjelent. Ezt a fent linkelt időjósda esetében próbáltam megoldani úgy, hogy a kristályszférák máshová vetítik a holdak képét, mint ahol valójában vannak. Itt a témához kapcsolódó FAQ (Krad útmutatása) idevágó része: Szóval jogos a kérdésfelvetésed, bizonytalanságod a pingpong ladákkal. Sajnos íróink, akik a témában alkottak, sosem vették a fáradtságot, hogy kézbe vegyék őket. Mindenesetre ha lenne még bármi kérdésed, keress bátran. Hátha tudok segíteni. Üdv, H.
 14. Kiváló kérdés. Egyszerűen kezelendő: Minden JK egy-egy boszorkányt választ és - így értelem szerűen - marad egy olyan boszi, akit nem választott senki.
×
×
 • Új...