Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Hulla

Inkvizítorok
 • Hozzászólások száma

  2 256
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

1 Követő

Róla: Hulla

 • Rang
  Inkvizítor
 • Születésnap 1979/01/29

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Adron pap
 • Mi a kedvenc regényed?
  D.G. - Legenda
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  A hülyeség ellen nem véd a Morális-szabály
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Kalandozok.hu NYT
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  ArsM., CoC., Earthdawn, SW, stb.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1996
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Egy soha be nem fejezett projecthez kerestem hozzám hasonló érdeklődési körrel bíró embereket.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Uwel
 • Mi a kedvenc sportod?
  Frizbi :)
 • Mi a kedvenc csokid?
  Egész mogyorós Milka
 • Egyéb dolog amit még meg akarsz osztani?
  nincs

Legutóbbi látogatók

1 673 adatlap megtekintés
 1. Hulla

  M*Patch

  Sziasztok! Mivel nem szeretnék abba a hibába esni, hogy nem kommunikálok a köz felé, ezért egy rövid helyzetjelentést a Nyílt Teszt aktuális állásáról. Összesen 5 szóló és 12 csapat jelentkezett a tesztelésre. Eddig 3 szóló küldött hosszabb-rövidebb véleményt az anyagról. A csapatok terén - kik közül még senki nem végzett a feladattal - nagyobb a bizonytalanság. Ennek fő okozója a nyári uborkaszezon. Ez valahol az én hibám is, hisz nem a legszerencsésebb időszakot jelöltem ki a feladatra. Ezt kompenzálandó, egy hónappal (szept. 30-ig) kitolom a tesztidőszak záró dátumát. Nem hajt a kiadó és nem ostromolnak rajongók százai, inkább csináljuk végig rendesen a dolgot. U.i.: Ha bárki szeretne még csatlakozni és úgy érzi elegendő számára a hátralévő másfél hónap, keressen bátran. Üdv, H.
 2. Hulla

  IV. Kamara LARP hétvége - Szeptember 19-22.

  Csatlakozom az előttem szólókhoz, hiszen tényleg sok-sok élmény és felhőtlen szórakozást jelent egy ilyen hétvége. Ráadásul - ami nekem a legszimpatikusabb ebben az egészben - hogy nem igényel semmi előzetes felkészülést. Egyszerűen csak megérkezik az ember és részt vesz legalább féltucat játékban. A rutinos szervezők minden körülményt biztosítanak ahhoz, hogy mindenki a játékra tudjon összpontosítani. Én idén három történetet viszek az eseményre. Az egyik korábbi Nyári táborban debütált Metrót, a jövőben játszódó 2210-et, illetve a kompetitív Maestro-t. Utóbbinak ez lesz a premiere. Persze ezek mellett még tucatnyi egyéb játék lesz játszható a rendezvény során más, nálam sokkal nagyobb LARP-os rutinnal bíró alkotók munkái. A lényeg, ez tuti jó mulatság lesz!
 3. Hulla

  Élménybeszámolók

  Sziasztok! Ennek a tábornak is vége és mostanra bennem is leülepedtek az élmények. Az ilyenkor szokásos metódus szerint röviden szaladjunk végig a dolgokon. Helyszín. Bepillantást nyerhettem a helyszínkutatás kálváriájába, így azt kell mondanom, örülnünk kell annak, hogy ez most így összejött. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy tartósan a tokaji szentély mellett kellene maradnunk. Az előnytelen földrajzi elhelyezkedés, a Mások jelenléte, a fokozott mértékben lelakott szobák vagy a kültéri helyszínek hiánya. Ezek mind olyan dolgok, amiket nem ellensúlyoz a frissen felújított vizesblokk vagy a loot helyek (Penny, éttermek, KVzooK) közelsége. Az ellátás megítéléséről egyezik a véleményem az előttem szólókkal, csak én még a gyümölcslevest is megettem! Modul. Az idei sztori nem volt nagyon rossz és nem volt jó sem. Nálam egy erős kettessel következő évfolyamba léphet. Viszont azt is fontosnak tartom elmondani, hogy az írópáros első szárnypróbálgatásáról beszélünk, ahová azét odatették magukat. Játékosként jómagam az alkotási folyamatban nem voltam ott, de úgy érzem, itt a segítők érdemelnek egy virtuális kokit. A mesélők többsége nem elsőbálozó volt, így nekik kellett volna verni az asztalt, hogy ezzel így gondok lehetnek! Az emberek többsége alapból konfliktuskerülő (vagy lusta), és ez most egy kicsit megbosszulta magát. Legközelebb másképp lesz ígérném, de én is voltam már hasonló helyzetben. Játék. Én jól éreztem magam a Vének között. A KM-ünktől is nagyrészt azt kaptam, amire előzetesen számítottam tőle. Van olyan élethelyzet, amikor emberek között nem működik a kémia, és ez most nálunk is így jött ki. Egyebek. A hivatalos programokon túl én szinte végig TTK-ztam a mindenkori jelentkezőkkel. A dolog jól működött és idén már, szemben a tavalyival, nem a rendszerkedésről, hanem a játékról szólhatott a dolog. Persze idő híján a végére egy esetben sem értünk a sztorinak, illetve maga a sztori is komoly evolúciós fejlődésen ment át a tábor végére. Összességében - szerintem - jól teljesített a rendszer és kijelenthető, hogy játszható állapotban van. Zárásképpen mindenkinek köszönöm a közös szórakozást. Kezdve a szervezőkkel, folytatva a játékostársaimmal és mesélőmmel, zárva a tesztjátékok résztvevőivel, illetve nem megfeledkezve mindazokról, akikkel egy közös társas vagy gondtalan szócséplés erejéig összefutottam az idei tábor alatt. Kellemes napok voltak. Jövőre ismét nekifutunk! Üdv, H.
 4. Sziasztok! Akik eddig kérték, azoknak átküldtem a karakterkészítőt. Felszereléslistát és előtörténetet nem írok, szóval mindenki készüljön belőle. A koncepcióba illő Jellemvonásokat és a különleges Adottságokat a helyszínen tudjátok majd kiválasztani. Ha bárkinek lenne valami extra kívánsága a karakteréhez (pl. nem emberi faj, kimagasló szépség, lovasíjászat, villámmágia specializáció, legendás gyorsaság, lepedőakrobatikai képzés stb-stb) az szerdáig itt jelezheti a dolgot. Utána kapja, amit a gép dobott! Üdv, H.
 5. Sziasztok! Tekintettel a nagy érdeklődésre - t.i. 16-an jelentkeztetek - megkísérlem mind a négy játékalkalmat tartalommal megtölteni. A csapatbeosztások az alábbiak szerint alakultak: Szerda 21:00- tetra (harcművész) Antail (boszorkánymester) Wolio (fejvadász) Bitschak (harcos) Csütörtök 20:00- Sekhet (lovag) Dryen (tűzvarázsló) Silver (erdőjáró) Diocletianus (paplovag) Xanner (harcművész) Péntek 20:00- Jadis (íjász) Owden (varázsló) Eric (tolvaj) Caos (boszorkány/erdőjáró) Szombat 14:00- ConSalamander (arel-pap) nekdolan (tűzvarázsló) Elovit A (gladiátor) Elovit B (gladiátor) Réq (íjász) Próbáltam mindenkinek megfelelő időpontot és csapattársakat találni, továbbá a csapat összetételt is szem előtt tartani. Ha bármi gond lenne, még mostanság szóljatok! Hogy az időt ne húzzuk az összemeséléssel, egy kész kalandozócsapat tagjait játsszátok majd (3. TSz). Ha valaki nagyon szeretné önmaga kidolgozni a karakterét, az küldjön pszi üzibe egy email címet és küldök neki exceles karakterkészítőt. Akik a kész karakterek mellett döntenek, azoknak is lesz némi finomhangolási lehetősége a karaktere kapcsán. Ha bármi kérdés van, írjatok! Üdv, H.
 6. Köszi, ezt a sok-sok jelentkezést. Az érdeklődést látva esélyes, hogy több alkalommal is mesélni fogok majd. Persze, megpróbálom minél korábban kijelölni a fix napokat. Ismerlek, így még mérlegelem, hogy rád bízzam-e a dolgot! (Egyébként jelen állás szerint 3. TSz-re tervezek.) Ha nem túl nagy kérés, most inkább maradjunk kb. az ETK-ban lefektetett alapoknál. A fentebb nem említettek jelentkezését örömmel vettem, és igyekszem majd úgy alakítani a dolgokat, hogy minél többen játszhassatok! Üdv, H.
 7. Sziasztok! Mesélnék egy hangulatos kalandot 3-4 órában Yneven, amelyre Kalandozókat várok. A fenti cím magyarázataként, a játék M*Patch rendszerében fog futni (némi infó itt). Fontos, hogy idén nem tervezek semmi szabálymagyarázást. A fókusz a gémen van! Leülünk, mindenki választhat egy kész karit és csapatjuk. Az egyszerűség kedvéért mindenki vegye úgy, hogy egy számára még ismeretlen rendszerben kalandozunk a MAGUS világában. A játékra a fenti kérdőíven keresztül lehet jelentkezni. Ez dönt majd arról is, hogy mikor játszunk. (Ha a vállalhatónál többen jelentkeztek, lehet több játékalkalom is lesz!) Csatlakozni a helyszínen is lehet, de akik már most elkötelezik magukat, azoknak egyrészt fix helyet garantálok ÉS ... ha van egy karakterötletük (és itt megosztják velem), akkor az nekik dedikálva ott lesz a választható karik közt. Ennyi! Ha bármi kérdés van, írjatok! Üdv, H.
 8. Biztos nem sokakhoz jutott el az információ, de tavaly sikerült egy alternatív Harmadik Törvénykönyv témájú pályázaton bezsebelem az első helyet. Akkoriban több Kalandozó is a segítségemre volt az anyag elkészítésében, akiknek megígértem, hogy az esetleges győzelmem esetén komplett szabálykönyvet készítek a koncepcióból. Velük és az azóta csatlakozókkal máig ezen dolgozunk. Most a munka fontos pontjához érkeztünk el, mert olyan állapotba került az anyag, hogy van bátorságom nektek is megmutatni, illetve a segítségeteket szeretném kérni a rendszer tökéletesítésében. Minél több tesztelésre vállalkozni tudó csapatra lenne szükségem, akik néhány játékalkalom után korlátlan ideig savazhatnak ezerrel. Szerintem ezen nincs veszítenivalótok! Az anyagot ilyen-olyan okból nem töltöm fel sehová, csupán azt kérem a részvételi szándékkal kacérkodóktól, hogy dobjanak egy pszi üzit - benne email címmel - és küldöm a csekély 225 oldalas, legújabb és teljes értékűnek mondható M* szabálykönyvet! Üdv, Hulla
 9. Lenne néhány csapatszintű kérdésünk: Előre is köszönet a válaszokért.
 10. Minden egyes oldalnál ilyet dob fel a chrome: És külön egyesével kell jóváhagynom, hogy megnyithassam az adott oldalt.
 11. És most, hogy én is a végére értem, kellemes meglepetésként ért, hogy az záró epizódot magyarok csinálták.
 12. Hulla

  Kalandmesterek fóruma

  Na ez volt a baj! Hogy ismerkedjen meg lányokkal, ha egyedül van 8 éven keresztül abban a nyomorult faluban???
 13. Hulla

  Kalandmesterek fóruma

  Szerintem hagyd a fenébe a játéktechnikát és lépj egyet hátra! A következő kaland legyen nőközpontú sztori, ahol szinte minden szereplő a szebbik nem tagja; és szánj ennek a JK-nak valami hangsúlyos, lehetőleg központi szerepet benne. És - ami a legfontosabb - ne legyen benne boszorkány, még véletlenül se szívjon a női karakterek miatt. Sőt, lebegtess meg előtte valami csapatszintű jutalmat, ha sikerül a karakterének "elengednie" magát a történetben, mely során így önszántából kerül közel egy nőhöz, akit teszem fel neki kell elcsábítania. Stb-stb! Lehetne még rajta bőven ötletelni, de szerintem megoldod. Üdv, H.
 14. Bár a hangvétel szerencsére eddig nem lépete át azt a bizonyos határt, mégis tisztelettel megkérnélek Titeket, hogy térjünk vissza az eredeti témára. Ezt a magánbeszélgetést pedig, ha feltétlenül szükségesnek érzitek, folytassátok le egy másik felületen, teszem fel privát üzenetekben. Köszönöm!
×
×
 • Új...