Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Hulla

Inkvizítorok
 • Hozzászólások száma

  2 365
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

1 Követő

Róla: Hulla

 • Rang
  Inkvizítor
 • Születésnap 1979/01/29

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Adron pap
 • Mi a kedvenc regényed?
  D.G. - Legenda
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  A hülyeség ellen nem véd a Morális-szabály
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Kalandozok.hu NYT
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  ArsM., CoC., Earthdawn, SW, stb.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1996
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Egy soha be nem fejezett projecthez kerestem hozzám hasonló érdeklődési körrel bíró embereket.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Uwel
 • Mi a kedvenc sportod?
  Frizbi :)
 • Mi a kedvenc csokid?
  Egész mogyorós Milka
 • Egyéb dolog amit még meg akarsz osztani?
  nincs

Legutóbbi látogatók

2 468 adatlap megtekintés
 1. Hulla

  Mágia

  Én a magam részéről nem feltétlenül értek egyet az ÚTK-s Kegy és Mana pont megkülönböztetésben. Az én Ynevemen a szakrális varázstudók ugyanazt a varázserőt használják a varázslataikhoz, mint bárki más. A feltöltődés metódusa más az ő esetükben. Nem direkt nyerik ki különféle praktikákkal az Mp-t a manahálóból, hanem az istenük közbenjárására valósul meg ez a feltöltődés. Az, hogy milyen metodika mentén használják fel ezt a varázserőt egy teljesen más kérdés. De hogy az ő Mp-iket Kegy pontnak nevezzük-e vagy sem, az szerintem teljesen mindegy ebből a szempontból.
 2. @Jadis A kérdés nagyon jó, a kedvem kevésbé, hogy hála a szabálykönyvek "kiváló" alkotóinak ilyen "érdekes" felvetésekkel kell foglalkozni. Tehát, az egyszerűség jegyében az idei versenymodul során tekintsünk el a PPL-es korlátozósoktól. Használjuk az idevágó ETK-s képzettséget azzal a kitétellel, hogy mindenki a saját vallását Mf-en ismeri és minden más vallást annyira, amennyire az az ős saját előélete (előtörténete) alapján lehetséges. Hárítótör: Köszönet a közösség aktív tagjainak, hogy beidézted az idevágó passzust.
 3. Első lépésben is tisztáznám, hogy a Karakteralkotás adott, a benne lefektetett szabályok - lévén azokat godorai márványba vésték - nem képezhetik vita tárgyát. Ettől függetlenül ezt a kérdést sem fogom válasz nélkül hagyni. Tehát: @Catsmile Tőled, mint régi táborozótól minimum furcsa, hogy problémásnak tartod a szabályozást. Hiszen közel egy évtizede minden Nyári Tábor karakteralkotásában szerepel ez a szabály. Persze lehet, hogy benned már évek óta formálódik a gondolat, csupán most érkezett el az idő, hogy hangot adj neki?! Általánoságban többen jól ráéreztetek, hogy a fairpla
 4. Karakteralkotás 6. oldal "Minden további felszerelést meg kell vásárolni a fentiek alapján kiszámított keretből. Az ár megállapításában teljesen irreleváns az, hogy az adott karakter képes-e előállítani az adott hétköznapi vagy mágikus tárgyat. Az árak meghatározásában a KESZK-ben található információk veendőek figyelembe. A felszerelési tárgyak ára, attól függetlenül, hogy a karakter képes-e azt elkészíteni vagy sem, egyforma." Tudom, nem ilyen válaszra számítottál, de nehéz a kalandozók élete!
 5. @Rodrigo A kérdés nagyon jó! A karakteralkotás értelmében olyan karaktereket kell hozni, melyek tevőleg részt vettek a legutóbbi zászlóháborúban a fekete hadurak oldalán. Illetve szabad akaratukból szolgálnak egy alidaxi boszorkányt. Ezek a kritériumok - megítélésünk szerint - komoly terhet róhatnak minden pyarroni vallású pap/paplovag számára. Természetesen külön kell választani a karakter adott egyházhoz illetve adott istenéhez való viszonyát. Előbbivel akár szembe is lehet menni egy papnak, utóbbival viszont érthető okoból nem. Szóval egy pyarroni hitű pap indítása nem kizárt, de nagyon jól
 6. Hulla

  Dumaterem

  @XingA témával mélységekbe menően foglalkoztam az Időjósda projekt során. Lásd: https://kalandozok.hu/idojosda?ev=3709&nap=302&x=4435&y=10502 Mivel ez több évvel ezelőtt volt, már nehéz felelevenítenem a téma pontos részleteit, de ami a lényeg, hogy a holdfázisok és a két hold pályája, keringési jellemzői nem összeegyeztethetőek a "realitásokkal", pontosabban azzal, ami az irodalmi és egyéb forrásokban megjelent. Ezt a fent linkelt időjósda esetében próbáltam megoldani úgy, hogy a kristályszférák máshová vetítik a holdak képét, mint ahol valójában vannak. Itt a témához kapcsol
 7. Kiváló kérdés. Egyszerűen kezelendő: Minden JK egy-egy boszorkányt választ és - így értelem szerűen - marad egy olyan boszi, akit nem választott senki.
 8. @Kata @tetra Kiváló észrevétel és tökéletes megfejtés. Lehet boszorkány kasztú karaktert hozni. A kérdéses Mágiaismeret (boszorkány) képzettséget pedig a boszorkánynak kell "felvennie". Ez abból fakad, hogy maximum két karakter birtokolhatja a kérdéses képzettséget és senki "sem veheti fel azokat magasabb fokra". Mi is úgy értelmezzük, hogy egy boszorkány kasztú karakter birtokában van ennek a tudásnak. Ezért neki kell lennie az egyik Mágiaismerőnek. Ellenben nem veszi fel magasabb fokra, hanem eleve rendelkezik vele. Ebből kifolyólag szerintünk a boszorkány kaszt nem borítja a korlátozá
 9. @RodrigoAkkor egyformán gondolkodunk. Szóval ami a lényeg, hogy a Karakteralkotásnak megfelelően minden játékosnak egy olyan kalandozót kell megformálnia, aki a felsorolt öt boszorkány egyikének közvetlen lekötelezettje, híve, követője! @Antail Teszteltem. Szerintem jó lett.
 10. @RodrigoTermészetesen mindenki bátran írhat különféle NJK-kat a saját előtörténetébe, amíg megfelel a Karakteralkotásban lefektetett kritériumoknak. (Az esetleges "túlkapásokat" majd a mindenkori KM-ek kipurgálják.) Persze a fair play jegyében ezekből semmiféle előnye nem származhat majd a történet során. Azaz lélekben fel kell rá készülni, hogy ezek a "színesítő" NJK-k parkolópályára kerülnek a játék ideje alatt. Megítélésünk szerint nem szerencsés, ha az előtörténetbe szőtt szereplők rágják át magukat egy "versenymodulon".
 11. Hulla

  Általános beszélgető

  @OwdenKöszi az észrevételt, rövidesen javítjuk a dolgot. @RodrigoA kérdéses NJK-król a megadottakon túl más információval sajnos nem tudunk (akarunk?) szolgálni. Ám a kérdést sem szeretnénk megkerülni. Ezért olyan esetekben, ahol ilyen "ingoványos" talajon kell lavírozni, javasoljuk a "Karakteremnek szilárd meggyőződése az adott njk-ról, hogy ..." megközelítést.
 12. Tudom, nem nekem lett címezve a kérdés, de mégis megválaszolnám. A tábot előtt kiadunk egy, a karakterek megalkotását tartalmazó leírást. Ez lehetővé teszi, hogy az ETK szabályainak megfelelő, de egyúttal hasonló erősségű és (ami a legfontosabb) a kalandmodullal harmonizáló karakterek bőrébe bújhassatok a tábor során. Egyébként terveink szerint a honlap karakteralkotója nagy segítségünkre lesz ebben a feladatban.
 13. Hulla

  Ynev országai

  A Szószedet a barátod https://kalandozok.hu/szoszedet/?talany=Dies Ravallona#elContent
 14. Hulla

  Dumaterem

  A k5 esetén dobást kell tenned egy tíz oldalú kockával, ahol a kapott érték felét (felfelé kerekítve) kell a dobás eredményének tekinteni. A 0-s érték – mivel az 10-nek tekintendő – 5-ös eredménynek felel meg. Dobsz három ilyet és összeadod a három számot a 3k5 eredményeképp.
 15. Hulla

  M*Patch

  Köszönjük a felajánlást. Írtam Pszi üzenetet, szerintem egyeztessünk ott a továbbiakról.
×
×
 • Új...