Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Hulla

Inkvizítorok
 • Hozzászólások száma

  2 276
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

1 Követő

Róla: Hulla

 • Rang
  Inkvizítor
 • Születésnap 1979/01/29

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Adron pap
 • Mi a kedvenc regényed?
  D.G. - Legenda
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  A hülyeség ellen nem véd a Morális-szabály
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Kalandozok.hu NYT
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  ArsM., CoC., Earthdawn, SW, stb.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1996
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Egy soha be nem fejezett projecthez kerestem hozzám hasonló érdeklődési körrel bíró embereket.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Uwel
 • Mi a kedvenc sportod?
  Frizbi :)
 • Mi a kedvenc csokid?
  Egész mogyorós Milka
 • Egyéb dolog amit még meg akarsz osztani?
  nincs

Legutóbbi látogatók

1 907 adatlap megtekintés
 1. Hulla

  Ünnepek

  Boldog Karácsonyi Ünnepeket Minden Kalandozónak
 2. Hulla

  Boszorkány

  Cundiorral értek egyet. De van egy két közvetett érvem is. Például mi történik, ha egy féllábú emberből csinálsz majmot? Szerintem féllábú lesz a majom is. Mi van, ha egy morális szabályon lévő karakterre varázsolod rá, és csinálsz belőle birkát. Szerintem a birka is döglődő birka lesz. Ráadásul ott van a Kriptacsók varázslat. Az nem fiatalít, hanem öregít a célponton. Vagyis ha az Átváltozás csókját használod és azzal öregítesz, akkor az magában foglalja ezt a spell hatást is. ÉN azt mondanám nem. Ezzel együtt persze ha a csapatotok megegyezik abban, hogy Ti miképp játsszátok, akkor nincsen semmi gond. Lényeg a közös szórakozás! Üdv, H.
 3. Mit hozzon Nektek a Mikulás? Egy Griffendél címeres talárt? Egy génorzó koponyát mímelő kockatartót? Egy gigantikus méretű plüss Yodát? Neeem! Egy igazi Kalandozó sosem érheti be ilyen hétköznapi semmiségekkel. Ezzel pedig a Kalandozó Mikulás is teljes mértékben tisztában van, ezért idén valami igazán érdekeset fundált ki a számotokra. Mondjuk egy új MAGUS alapkönyvet! A neve Tiltott Törvénykönyv. A borítója sötét, sejtelmes és pentagrammás. A terjedelme kétszáznegyven oldal. Az írója én volnék, a segítőim nagy része – hiszen már két éve készül – közületek került ki. Antail mester – Darton legyen irgalmas hozzá – még egy külön honlapot is idézett mellé, amely a W W W . M A G U S T K . H U litánia citálása után a számotokra is megnyitja kapuit. Ne féljetek engedni a tiltott gyümölcs hívásának, hisz a halhatatlan lelketeknél többet úgysem tesztek vele kockára. Szóval kalandokban bővelkedő ünnepeket kívánunk Nektek! Üdvözlettel, Hulla
 4. Hulla

  M*Patch

  Szia! Egy opcionális M* szabálykönyvről van szó, amit természetesen nem lehet hivatalosnak tekinteni. A tartalma több tesztfázis óta formálódik, csiszolódik. A legújabb verziója ebben a hónapban elérhető lesz. Üdv, H.
 5. Hulla

  M*Patch

  Sziasztok! A legutóbbi jelentkezésem óta az első nyílt teszt eredményeként 6 szóló és 3 csapat értékelés futott be. Az elmúlt hónap során sikeresen összesítésre kerültek ezek a visszajelzések. Az eredeti koncepcióval összeegyeztethető javaslatok és felvetések közül egy százas nagyságrendű lista állt össze. Persze ezek túlnyomó többségében kisebb volumenű pontosítások, kiegészítések, ám van köztük néhány jelentősebb módosítás is. Az egyes pontoknak közel 90%-a mostanra már bedolgozásra is került a szabálykönyvbe. Terveim szerint a novemberi hónap során ez a munkafázis befejeződik majd. Az ezt követő lépésben a módosítások jegyzékét véleményezésre megküldöm majd a fejlesztésben eddig résztvevő személyek részére. Ők egy hetes időkeretben reagálhatnak rá. Ezt követően - ha minden jól sikerült - a közösség számára elérhetővé válik a szabálykönyv következő verziója. Üdv, H.
 6. Hulla

  Ünnepek

  B.SZ.K. @Eric
 7. Hulla

  M*Patch

  Sziasztok! Mivel nem szeretnék abba a hibába esni, hogy nem kommunikálok a köz felé, ezért egy rövid helyzetjelentést a Nyílt Teszt aktuális állásáról. Összesen 5 szóló és 12 csapat jelentkezett a tesztelésre. Eddig 3 szóló küldött hosszabb-rövidebb véleményt az anyagról. A csapatok terén - kik közül még senki nem végzett a feladattal - nagyobb a bizonytalanság. Ennek fő okozója a nyári uborkaszezon. Ez valahol az én hibám is, hisz nem a legszerencsésebb időszakot jelöltem ki a feladatra. Ezt kompenzálandó, egy hónappal (szept. 30-ig) kitolom a tesztidőszak záró dátumát. Nem hajt a kiadó és nem ostromolnak rajongók százai, inkább csináljuk végig rendesen a dolgot. U.i.: Ha bárki szeretne még csatlakozni és úgy érzi elegendő számára a hátralévő másfél hónap, keressen bátran. Üdv, H.
 8. Hulla

  IV. Kamara LARP hétvége - Szeptember 19-22.

  Csatlakozom az előttem szólókhoz, hiszen tényleg sok-sok élmény és felhőtlen szórakozást jelent egy ilyen hétvége. Ráadásul - ami nekem a legszimpatikusabb ebben az egészben - hogy nem igényel semmi előzetes felkészülést. Egyszerűen csak megérkezik az ember és részt vesz legalább féltucat játékban. A rutinos szervezők minden körülményt biztosítanak ahhoz, hogy mindenki a játékra tudjon összpontosítani. Én idén három történetet viszek az eseményre. Az egyik korábbi Nyári táborban debütált Metrót, a jövőben játszódó 2210-et, illetve a kompetitív Maestro-t. Utóbbinak ez lesz a premiere. Persze ezek mellett még tucatnyi egyéb játék lesz játszható a rendezvény során más, nálam sokkal nagyobb LARP-os rutinnal bíró alkotók munkái. A lényeg, ez tuti jó mulatság lesz!
 9. Hulla

  Élménybeszámolók

  Sziasztok! Ennek a tábornak is vége és mostanra bennem is leülepedtek az élmények. Az ilyenkor szokásos metódus szerint röviden szaladjunk végig a dolgokon. Helyszín. Bepillantást nyerhettem a helyszínkutatás kálváriájába, így azt kell mondanom, örülnünk kell annak, hogy ez most így összejött. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy tartósan a tokaji szentély mellett kellene maradnunk. Az előnytelen földrajzi elhelyezkedés, a Mások jelenléte, a fokozott mértékben lelakott szobák vagy a kültéri helyszínek hiánya. Ezek mind olyan dolgok, amiket nem ellensúlyoz a frissen felújított vizesblokk vagy a loot helyek (Penny, éttermek, KVzooK) közelsége. Az ellátás megítéléséről egyezik a véleményem az előttem szólókkal, csak én még a gyümölcslevest is megettem! Modul. Az idei sztori nem volt nagyon rossz és nem volt jó sem. Nálam egy erős kettessel következő évfolyamba léphet. Viszont azt is fontosnak tartom elmondani, hogy az írópáros első szárnypróbálgatásáról beszélünk, ahová azét odatették magukat. Játékosként jómagam az alkotási folyamatban nem voltam ott, de úgy érzem, itt a segítők érdemelnek egy virtuális kokit. A mesélők többsége nem elsőbálozó volt, így nekik kellett volna verni az asztalt, hogy ezzel így gondok lehetnek! Az emberek többsége alapból konfliktuskerülő (vagy lusta), és ez most egy kicsit megbosszulta magát. Legközelebb másképp lesz ígérném, de én is voltam már hasonló helyzetben. Játék. Én jól éreztem magam a Vének között. A KM-ünktől is nagyrészt azt kaptam, amire előzetesen számítottam tőle. Van olyan élethelyzet, amikor emberek között nem működik a kémia, és ez most nálunk is így jött ki. Egyebek. A hivatalos programokon túl én szinte végig TTK-ztam a mindenkori jelentkezőkkel. A dolog jól működött és idén már, szemben a tavalyival, nem a rendszerkedésről, hanem a játékról szólhatott a dolog. Persze idő híján a végére egy esetben sem értünk a sztorinak, illetve maga a sztori is komoly evolúciós fejlődésen ment át a tábor végére. Összességében - szerintem - jól teljesített a rendszer és kijelenthető, hogy játszható állapotban van. Zárásképpen mindenkinek köszönöm a közös szórakozást. Kezdve a szervezőkkel, folytatva a játékostársaimmal és mesélőmmel, zárva a tesztjátékok résztvevőivel, illetve nem megfeledkezve mindazokról, akikkel egy közös társas vagy gondtalan szócséplés erejéig összefutottam az idei tábor alatt. Kellemes napok voltak. Jövőre ismét nekifutunk! Üdv, H.
 10. Sziasztok! Akik eddig kérték, azoknak átküldtem a karakterkészítőt. Felszereléslistát és előtörténetet nem írok, szóval mindenki készüljön belőle. A koncepcióba illő Jellemvonásokat és a különleges Adottságokat a helyszínen tudjátok majd kiválasztani. Ha bárkinek lenne valami extra kívánsága a karakteréhez (pl. nem emberi faj, kimagasló szépség, lovasíjászat, villámmágia specializáció, legendás gyorsaság, lepedőakrobatikai képzés stb-stb) az szerdáig itt jelezheti a dolgot. Utána kapja, amit a gép dobott! Üdv, H.
 11. Sziasztok! Tekintettel a nagy érdeklődésre - t.i. 16-an jelentkeztetek - megkísérlem mind a négy játékalkalmat tartalommal megtölteni. A csapatbeosztások az alábbiak szerint alakultak: Szerda 21:00- tetra (harcművész) Antail (boszorkánymester) Wolio (fejvadász) Bitschak (harcos) Csütörtök 20:00- Sekhet (lovag) Dryen (tűzvarázsló) Silver (erdőjáró) Diocletianus (paplovag) Xanner (harcművész) Péntek 20:00- Jadis (íjász) Owden (varázsló) Eric (tolvaj) Caos (boszorkány/erdőjáró) Szombat 14:00- ConSalamander (arel-pap) nekdolan (tűzvarázsló) Elovit A (gladiátor) Elovit B (gladiátor) Réq (íjász) Próbáltam mindenkinek megfelelő időpontot és csapattársakat találni, továbbá a csapat összetételt is szem előtt tartani. Ha bármi gond lenne, még mostanság szóljatok! Hogy az időt ne húzzuk az összemeséléssel, egy kész kalandozócsapat tagjait játsszátok majd (3. TSz). Ha valaki nagyon szeretné önmaga kidolgozni a karakterét, az küldjön pszi üzibe egy email címet és küldök neki exceles karakterkészítőt. Akik a kész karakterek mellett döntenek, azoknak is lesz némi finomhangolási lehetősége a karaktere kapcsán. Ha bármi kérdés van, írjatok! Üdv, H.
 12. Köszi, ezt a sok-sok jelentkezést. Az érdeklődést látva esélyes, hogy több alkalommal is mesélni fogok majd. Persze, megpróbálom minél korábban kijelölni a fix napokat. Ismerlek, így még mérlegelem, hogy rád bízzam-e a dolgot! (Egyébként jelen állás szerint 3. TSz-re tervezek.) Ha nem túl nagy kérés, most inkább maradjunk kb. az ETK-ban lefektetett alapoknál. A fentebb nem említettek jelentkezését örömmel vettem, és igyekszem majd úgy alakítani a dolgokat, hogy minél többen játszhassatok! Üdv, H.
 13. Sziasztok! Mesélnék egy hangulatos kalandot 3-4 órában Yneven, amelyre Kalandozókat várok. A fenti cím magyarázataként, a játék M*Patch rendszerében fog futni (némi infó itt). Fontos, hogy idén nem tervezek semmi szabálymagyarázást. A fókusz a gémen van! Leülünk, mindenki választhat egy kész karit és csapatjuk. Az egyszerűség kedvéért mindenki vegye úgy, hogy egy számára még ismeretlen rendszerben kalandozunk a MAGUS világában. A játékra a fenti kérdőíven keresztül lehet jelentkezni. Ez dönt majd arról is, hogy mikor játszunk. (Ha a vállalhatónál többen jelentkeztek, lehet több játékalkalom is lesz!) Csatlakozni a helyszínen is lehet, de akik már most elkötelezik magukat, azoknak egyrészt fix helyet garantálok ÉS ... ha van egy karakterötletük (és itt megosztják velem), akkor az nekik dedikálva ott lesz a választható karik közt. Ennyi! Ha bármi kérdés van, írjatok! Üdv, H.
 14. Biztos nem sokakhoz jutott el az információ, de tavaly sikerült egy alternatív Harmadik Törvénykönyv témájú pályázaton bezsebelem az első helyet. Akkoriban több Kalandozó is a segítségemre volt az anyag elkészítésében, akiknek megígértem, hogy az esetleges győzelmem esetén komplett szabálykönyvet készítek a koncepcióból. Velük és az azóta csatlakozókkal máig ezen dolgozunk. Most a munka fontos pontjához érkeztünk el, mert olyan állapotba került az anyag, hogy van bátorságom nektek is megmutatni, illetve a segítségeteket szeretném kérni a rendszer tökéletesítésében. Minél több tesztelésre vállalkozni tudó csapatra lenne szükségem, akik néhány játékalkalom után korlátlan ideig savazhatnak ezerrel. Szerintem ezen nincs veszítenivalótok! Az anyagot ilyen-olyan okból nem töltöm fel sehová, csupán azt kérem a részvételi szándékkal kacérkodóktól, hogy dobjanak egy pszi üzit - benne email címmel - és küldöm a csekély 225 oldalas, legújabb és teljes értékűnek mondható M* szabálykönyvet! Üdv, Hulla
×
×
 • Új...