Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

TAO

Inkvizítorok
 • Hozzászólások száma

  4 312
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: TAO

 • Rang
  A Szent Állat [Inkvizítor]

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Kalandmester
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "Temessétek el a holtakat. De ne túl mélyre, még bármikor szükség lehet rájuk." /Alyr Arkhon/
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "Add át a fegyvered, itt most senki nem fog meghalni."
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Kalandozok.hu táborok, RPG.hu találkozók, ritkábban live és egyéb szerepjáték rendezvények
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  18+
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  kb. 2002-ben
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Magamtól, tán a véletlen, tán az égiek vezettek erre.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Zrogdavar
 • Mi a kedvenc sportod?
  Minden, ami mozgás
 • Mi a kedvenc csokid?
  A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű...
 • Egyéb dolog amit még meg akarsz osztani?
  Ne dobd el a cigicsikket.

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Mivel nincs Általános beszélgető topic, ide írom: a hangulatkeltő novella az elmúlt évek egyik legjobbja! Rövid, frappáns, és valóban figyelemfelkeltő. Formailag is nagyon olvasható, végre nincsenek benne (vagy csak nagyon kevés ) helyesírási hibák és erőltetett kifejezések. Meghozta a kedvemet a táborhoz, sajnálom, hogy nem tudok menni.
 2. TAO

  Dumaterem

  Ebben a modulban van róla szó. Tudomásom szerint még nincs nevesítve Chei fia, de hamarosan lesz.
 3. Tetráé a kérdés mindenképp!
 4. Elolvastam tovább is a szabályt. Ha szőrözni akarok, akkor amit idéztél, az nem a rohanó ork sebességére vonatkozik, hanem a kitartásra, állóképességre. Azaz arra, hogy mennyi ideig képes azt fenntartani az illető. Az udvari orkok a leírás szerint, kitartásuk alapján az elfek mércéjével mérhetők. A sebességükre viszont nincs semmilyen kitétel, azaz a default szabály él, miszerint a sebességük emberi. (tehát az ETK 352. oldalán szereplő sebesség/táv táblázatban az udvari ork napi távját az elf szerint kell értelmezni, de a rohanó tempóját az ember szerint) Elismerem, hogy ez jogászkodó f*
 5. Természetesen én is mindig háziszabállyal oldom meg. Csak azért írtam, hogy ez van az ETK-ban, mert a kérdésre tudtommal hivatalos, hiteles forrásból származó választ kell adni, nem háziszabályt. @Darabolo, nem írod be te is a válaszod a kérdésre, hogy @Csupakosz tudjon regálni, hogy melyiket gondolta helyesnek?
 6. Nem kútfőből. Hivatalos szabálykönyvből: Első Törvénykönyv, 352. oldal, Sebesség leírása: "... A karakterek rohanva annyi körig képesek haladni, amennyi az Állóképességük. Ekkor körönként 100 (törpék esetén 65) métert tesznek meg." Ti milyen táblázatból veszitek a ti válaszotokat? Az ETK-nál "hivatalosabb", hitelesebb forrás? (Más kérdés, hogy tökre irracionális szabály, és mi sem szeretjük alkalmazni, de szó szerint így van leírva.)
 7. 10 láb per másodperc. Ahogy egy rohanó emberé, elfé, félelfé, ... is. A Földön minden ynevi humanoid olimpiai versenyző lenne.
 8. Kata, nagyon köszönjük ezt a beszámolót, élvezet volt olvasni! Ötletes, hogy a hagyományos struktúrát követted még egy rendhagyó rendezvény alkalmával is, és tényleg hasznos visszajelzéseket is tartalmaz! Örülünk annak is, hogy ilyen pozitív élményként maradt meg a játék számotokra, de tudjuk, hogy ez javarészt a KM-en és a csapaton múlt. (A hiányzó dolgok listájáról kihagytad Kata vidám-szarkasztikus humorát.) Érdekesség: most kivételesen a KM-fórumban is születnek élménybeszámolók, meglepő módon több, mint eddig itt. Lehet, hogy a KM-ek engedélyével azokból is megosztunk majd v
 9. Ön nyert! Jutalma egy kérdés joga.
 10. Na most így hogy lesz helyes válaszadó, ha senki nem meri beírni a választ?
 11. Köszi. A következő kérdés: Mi a Mazsapari?
 12. Túl könnyű, első találat a szószedetben. claor - Kyr (kyr) Jelentése kard, Quironeiában elsősorban a yankari légióban rendszeresített egyélű, hosszú markolatú, csaknem egyenes légiósszablyát értik alatta. A Yankaraon hierarchiájában a harmadik, legmagasabb légiós fokozat, az aranytetoválású veteránok jelzése. A claorok mögött legalább öt év kiképzés és valós harctéri tapasztalat áll (ami a zsoldoslégió öt százalékos túlélési arányát tekintve már önmagában is szép teljesítmény) amelyet a tisztek javaslatára tett claor-próba követ. A Yankaraon kiképzőtisztjei mindössze két dolo
 13. Jadis megválaszolta. Természetesen semmi sem történik ok nélkül, ha Hulla keze is benne van a dologban.
 14. Ön nyert! Magyarázat: Summárium, 207. oldal. Kiegészítésként: az óelfek lennének még ide sorolhatóak (a Summárium leírása szerint is), csak ők már többnyire kihaltak, elenyésző számban léteznek. A "sima" elfek nem, ahogy a törpék, kyrek, stb sem tisztavérű ősfajok. Ha valaki talál más forrást, szívesen veszem. Addig is, Shen, tied a kérdés joga!
×
×
 • Új...