Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

TAO

Inkvizítorok
 • Hozzászólások száma

  4 308
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

1 Követő

Róla: TAO

 • Rang
  A Szent Állat [Inkvizítor]

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Kalandmester
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "Temessétek el a holtakat. De ne túl mélyre, még bármikor szükség lehet rájuk." /Alyr Arkhon/
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "Add át a fegyvered, itt most senki nem fog meghalni."
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Kalandozok.hu táborok, RPG.hu találkozók, ritkábban live és egyéb szerepjáték rendezvények
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  18+
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  kb. 2002-ben
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Magamtól, tán a véletlen, tán az égiek vezettek erre.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Zrogdavar
 • Mi a kedvenc sportod?
  Minden, ami mozgás
 • Mi a kedvenc csokid?
  A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű...
 • Egyéb dolog amit még meg akarsz osztani?
  Ne dobd el a cigicsikket.

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Mivel nincs Általános beszélgető topic, ide írom: a hangulatkeltő novella az elmúlt évek egyik legjobbja! Rövid, frappáns, és valóban figyelemfelkeltő. Formailag is nagyon olvasható, végre nincsenek benne (vagy csak nagyon kevés ) helyesírási hibák és erőltetett kifejezések. Meghozta a kedvemet a táborhoz, sajnálom, hogy nem tudok menni.
 2. TAO

  Dumaterem

  Ebben a modulban van róla szó. Tudomásom szerint még nincs nevesítve Chei fia, de hamarosan lesz.
 3. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Tetráé a kérdés mindenképp!
 4. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Elolvastam tovább is a szabályt. Ha szőrözni akarok, akkor amit idéztél, az nem a rohanó ork sebességére vonatkozik, hanem a kitartásra, állóképességre. Azaz arra, hogy mennyi ideig képes azt fenntartani az illető. Az udvari orkok a leírás szerint, kitartásuk alapján az elfek mércéjével mérhetők. A sebességükre viszont nincs semmilyen kitétel, azaz a default szabály él, miszerint a sebességük emberi. (tehát az ETK 352. oldalán szereplő sebesség/táv táblázatban az udvari ork napi távját az elf szerint kell értelmezni, de a rohanó tempóját az ember szerint) Elismerem, hogy ez jogászkodó f*szkodás szintje már , és nem akadok fent rajta, ha te másképp értelmezed, csak jelezni akartam, hogy elolvastam én is, mielőtt beírtam ide, és értelmezhető így is. De haladjunk tovább a több kérdéssel!
 5. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Természetesen én is mindig háziszabállyal oldom meg. Csak azért írtam, hogy ez van az ETK-ban, mert a kérdésre tudtommal hivatalos, hiteles forrásból származó választ kell adni, nem háziszabályt. @Darabolo, nem írod be te is a válaszod a kérdésre, hogy @Csupakosz tudjon regálni, hogy melyiket gondolta helyesnek?
 6. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Nem kútfőből. Hivatalos szabálykönyvből: Első Törvénykönyv, 352. oldal, Sebesség leírása: "... A karakterek rohanva annyi körig képesek haladni, amennyi az Állóképességük. Ekkor körönként 100 (törpék esetén 65) métert tesznek meg." Ti milyen táblázatból veszitek a ti válaszotokat? Az ETK-nál "hivatalosabb", hitelesebb forrás? (Más kérdés, hogy tökre irracionális szabály, és mi sem szeretjük alkalmazni, de szó szerint így van leírva.)
 7. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  10 láb per másodperc. Ahogy egy rohanó emberé, elfé, félelfé, ... is. A Földön minden ynevi humanoid olimpiai versenyző lenne.
 8. Kata, nagyon köszönjük ezt a beszámolót, élvezet volt olvasni! Ötletes, hogy a hagyományos struktúrát követted még egy rendhagyó rendezvény alkalmával is, és tényleg hasznos visszajelzéseket is tartalmaz! Örülünk annak is, hogy ilyen pozitív élményként maradt meg a játék számotokra, de tudjuk, hogy ez javarészt a KM-en és a csapaton múlt. (A hiányzó dolgok listájáról kihagytad Kata vidám-szarkasztikus humorát.) Érdekesség: most kivételesen a KM-fórumban is születnek élménybeszámolók, meglepő módon több, mint eddig itt. Lehet, hogy a KM-ek engedélyével azokból is megosztunk majd valamennyit.
 9. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Ön nyert! Jutalma egy kérdés joga.
 10. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Na most így hogy lesz helyes válaszadó, ha senki nem meri beírni a választ?
 11. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Köszi. A következő kérdés: Mi a Mazsapari?
 12. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Túl könnyű, első találat a szószedetben. claor - Kyr (kyr) Jelentése kard, Quironeiában elsősorban a yankari légióban rendszeresített egyélű, hosszú markolatú, csaknem egyenes légiósszablyát értik alatta. A Yankaraon hierarchiájában a harmadik, legmagasabb légiós fokozat, az aranytetoválású veteránok jelzése. A claorok mögött legalább öt év kiképzés és valós harctéri tapasztalat áll (ami a zsoldoslégió öt százalékos túlélési arányát tekintve már önmagában is szép teljesítmény) amelyet a tisztek javaslatára tett claor-próba követ. A Yankaraon kiképzőtisztjei mindössze két dologra esküsnek. A gyilkosan kemény kiképzésre és nagy számok törvényére. Az egyszerűnek látszó elvek dacára a claorokat az ismert birodalmak legjobb harcosaiként tartják számon. (Hollóidők, 384/7)
 13. Jadis megválaszolta. Természetesen semmi sem történik ok nélkül, ha Hulla keze is benne van a dologban.
 14. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Ön nyert! Magyarázat: Summárium, 207. oldal. Kiegészítésként: az óelfek lennének még ide sorolhatóak (a Summárium leírása szerint is), csak ők már többnyire kihaltak, elenyésző számban léteznek. A "sima" elfek nem, ahogy a törpék, kyrek, stb sem tisztavérű ősfajok. Ha valaki talál más forrást, szívesen veszem. Addig is, Shen, tied a kérdés joga!
×
×
 • Új...