Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

TAO

Inkvizítorok
 • Hozzászólások száma

  4 306
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

1 Követő

Róla: TAO

 • Rang
  A Szent Állat [Inkvizítor]

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Kalandmester
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "Temessétek el a holtakat. De ne túl mélyre, még bármikor szükség lehet rájuk." /Alyr Arkhon/
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "Add át a fegyvered, itt most senki nem fog meghalni."
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Kalandozok.hu táborok, RPG.hu találkozók, ritkábban live és egyéb szerepjáték rendezvények
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  18+
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  kb. 2002-ben
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Magamtól, tán a véletlen, tán az égiek vezettek erre.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Zrogdavar
 • Mi a kedvenc sportod?
  Minden, ami mozgás
 • Mi a kedvenc csokid?
  A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű...
 • Egyéb dolog amit még meg akarsz osztani?
  Ne dobd el a cigicsikket.

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Tetráé a kérdés mindenképp!
 2. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Elolvastam tovább is a szabályt. Ha szőrözni akarok, akkor amit idéztél, az nem a rohanó ork sebességére vonatkozik, hanem a kitartásra, állóképességre. Azaz arra, hogy mennyi ideig képes azt fenntartani az illető. Az udvari orkok a leírás szerint, kitartásuk alapján az elfek mércéjével mérhetők. A sebességükre viszont nincs semmilyen kitétel, azaz a default szabály él, miszerint a sebességük emberi. (tehát az ETK 352. oldalán szereplő sebesség/táv táblázatban az udvari ork napi távját az elf szerint kell értelmezni, de a rohanó tempóját az ember szerint) Elismerem, hogy ez jogászkodó f*szkodás szintje már , és nem akadok fent rajta, ha te másképp értelmezed, csak jelezni akartam, hogy elolvastam én is, mielőtt beírtam ide, és értelmezhető így is. De haladjunk tovább a több kérdéssel!
 3. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Természetesen én is mindig háziszabállyal oldom meg. Csak azért írtam, hogy ez van az ETK-ban, mert a kérdésre tudtommal hivatalos, hiteles forrásból származó választ kell adni, nem háziszabályt. @Darabolo, nem írod be te is a válaszod a kérdésre, hogy @Csupakosz tudjon regálni, hogy melyiket gondolta helyesnek?
 4. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Nem kútfőből. Hivatalos szabálykönyvből: Első Törvénykönyv, 352. oldal, Sebesség leírása: "... A karakterek rohanva annyi körig képesek haladni, amennyi az Állóképességük. Ekkor körönként 100 (törpék esetén 65) métert tesznek meg." Ti milyen táblázatból veszitek a ti válaszotokat? Az ETK-nál "hivatalosabb", hitelesebb forrás? (Más kérdés, hogy tökre irracionális szabály, és mi sem szeretjük alkalmazni, de szó szerint így van leírva.)
 5. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  10 láb per másodperc. Ahogy egy rohanó emberé, elfé, félelfé, ... is. A Földön minden ynevi humanoid olimpiai versenyző lenne.
 6. Kata, nagyon köszönjük ezt a beszámolót, élvezet volt olvasni! Ötletes, hogy a hagyományos struktúrát követted még egy rendhagyó rendezvény alkalmával is, és tényleg hasznos visszajelzéseket is tartalmaz! Örülünk annak is, hogy ilyen pozitív élményként maradt meg a játék számotokra, de tudjuk, hogy ez javarészt a KM-en és a csapaton múlt. (A hiányzó dolgok listájáról kihagytad Kata vidám-szarkasztikus humorát.) Érdekesség: most kivételesen a KM-fórumban is születnek élménybeszámolók, meglepő módon több, mint eddig itt. Lehet, hogy a KM-ek engedélyével azokból is megosztunk majd valamennyit.
 7. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Ön nyert! Jutalma egy kérdés joga.
 8. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Na most így hogy lesz helyes válaszadó, ha senki nem meri beírni a választ?
 9. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Köszi. A következő kérdés: Mi a Mazsapari?
 10. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Túl könnyű, első találat a szószedetben. claor - Kyr (kyr) Jelentése kard, Quironeiában elsősorban a yankari légióban rendszeresített egyélű, hosszú markolatú, csaknem egyenes légiósszablyát értik alatta. A Yankaraon hierarchiájában a harmadik, legmagasabb légiós fokozat, az aranytetoválású veteránok jelzése. A claorok mögött legalább öt év kiképzés és valós harctéri tapasztalat áll (ami a zsoldoslégió öt százalékos túlélési arányát tekintve már önmagában is szép teljesítmény) amelyet a tisztek javaslatára tett claor-próba követ. A Yankaraon kiképzőtisztjei mindössze két dologra esküsnek. A gyilkosan kemény kiképzésre és nagy számok törvényére. Az egyszerűnek látszó elvek dacára a claorokat az ismert birodalmak legjobb harcosaiként tartják számon. (Hollóidők, 384/7)
 11. Jadis megválaszolta. Természetesen semmi sem történik ok nélkül, ha Hulla keze is benne van a dologban.
 12. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Ön nyert! Magyarázat: Summárium, 207. oldal. Kiegészítésként: az óelfek lennének még ide sorolhatóak (a Summárium leírása szerint is), csak ők már többnyire kihaltak, elenyésző számban léteznek. A "sima" elfek nem, ahogy a törpék, kyrek, stb sem tisztavérű ősfajok. Ha valaki talál más forrást, szívesen veszem. Addig is, Shen, tied a kérdés joga!
 13. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Köszi a sok választ, úgy látszik ha nem is teljesen pontosan érthető a kérdés, de megmozgatja a fantáziátokat. A kérdés újra, csak a hangsúlyt a megfelelő szóra helyezve: Melyek a tisztavérű ősfajok? A kérdés szerintem egyébként egyértelműen fogalmaz, ugyanis hivatalos szabálykönyvben megtalálható ennek a definíciója. Amit ti soroltatok, azok többnyire "én ide sorolnám", vagy "én még hozzátenném" kezdetű mondatok, tehát szubjektívek. Nem "ősfajok" a kérdés, hanem a "tisztavérű ősfajok". Pár hint: nem csak játszható fajokra kell gondolni a törpe egyébként ősfaj, de nem tisztavérű ősfaj Előfordulhat egyébként, hogy több szabálykönyvben esetleg ellentmondásosan is szerepel ilyen információ... de én egyelőre csak egy hivatalos forrást ismerek, még nem tudok ellentmondásról. Kíváncsi vagyok, ti mit találtok!
 14. TAO

  Kalandozok.hu fórum-játék

  Köszi! A kérdésem: Melyek a tisztavérű ősfajok?
×
×
 • Új...