Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

TAO

Inkvizítorok
 • Hozzászólások száma

  4.113
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: TAO

 • Rang
  A Szent Állat [Inkvizítor]

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Kalandmester
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "Temessétek el a holtakat. De ne túl mélyre, még bármikor szükség lehet rájuk." /Alyr Arkhon/
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "Add át a fegyvered, itt most senki nem fog meghalni."
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Kalandozok.hu táborok, RPG.hu találkozók, ritkábban live és egyéb szerepjáték rendezvények
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  18+
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  kb. 2002-ben
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Magamtól, tán a véletlen, tán az égiek vezettek erre.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Zrogdavar
 • Mi a kedvenc sportod?
  Minden, ami mozgás
 • Mi a kedvenc csokid?
  A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű...
 • Egyéb dolog amit még meg akarsz osztani?
  Ne dobd el a cigicsikket.
 1. Freestyle reality - TAO

  Scylla, nem sürgős átírni, elég, ha egyelőre gondolkodsz rajta egy kicsit. Ha Mate karaktere is megérkezett, kaptok egy rövidke, de jelentős információ csomagot a történettel kapcsolatban, aminek ismeretében még módosíthattok a karaktereken (és gyanítom, hogy néhányan -köztük te is - picit fogtok is).
 2. Freestyle reality - TAO

  @tetra: rendben van! @Scylla: nincs kifogásom Mulder ügynök ellen, csak olyan érzésem van, hogy nem eléggé szociális a karakter. Ha én értem félre, kérlek javíts ki! Ha azonban jól látom, akkor érdemes lenne egy kicsit szociálisabbá tenni. Hogy erre miért van szükség, hamarosan kiderül. Ha a 4. játékos, @Syrand Caldern is beírja a karakterét, további infót osztok meg a történetről!
 3. Freestyle reality - TAO

  @Con Salamander: nem kell, teljesen megfelel, köszönöm!
 4. Freestyle reality - TAO

  Szia, Mivel Antail épp visszamondta, ezért már be is raktalak játékosnak, ha neked is megfelel!
 5. Freestyle reality - TAO

  A játékosokat megkérném, hogy miután kialakult egy vázlatos kép a fejükben a karakterükről, írjanak be ide egy rövid jellemzést róla. Fontos: csak olyan információkat írjatok be, ami a karakterről publikus (pl.: egy átlagos munkatársa tudhatná).
 6. Korábbi példák mintájára én is hirdetek most egy alkalmas játékot a táborba. Időpont: a tábor első estéje Időtartam: kb. 4 óra Létszám: maximum 4 játékos Típus: egy alkalmas, egylövetű kaland Rendszer: "free-style" rendszer (= nincs szabálykönyv) Világ: napjainkban, jelen világ (nem fantasy, nem sci-fi, nem alternatív valóság) Téma: hétköznapi emberek bekerülnek egy nem-hétköznapi szituációba... ami kérdéseket vet fel saját magukról és a világról Látható, hogy ez nem hack-n-slash, és nem elröhögős típusú játék. Nincs hercegnő és sárkány, "csak" egy real-life világ, amiben hétköznapi embereket (nem magatokat, hanem kitalált személyeket) alakítanak a játékosok egy kicsit sötétebb szituációban. Beleélősebb, pszichológiai jellegű, de olykor gondolkodós, nyomozós stílus. Példa (nyilván nem ez lesz): hétköznapi emberek épp a bankban várakoznak a sorukra, amikor bankrablás történik. A leendő játékosokat arra kérem, hogy előre gondolkodjanak kicsit a karakterükön. A karakterek személyisége teljesen a játékosok fantáziájára van bízva, csupán pár feltétel van hozzá: 20 és 60 év közötti, hétköznapi amerikai férfi legyen, Nem lehet létező személy (akármennyire is álmotok Donald Trump vagy Rihanna lenni, most nem lehet), Nem lehet antiszociális (tehát Sziklás-hegységben élő remete, és texasi láncfűrészes gyilkos kizárva). Minden más rátok van bízva, származhat Los Angeles Beverly Hills kerületéből, egy alaszka-i kisvárosból, vagy New York City gettójából; lehet középiskolai történelem-tanár, beilleszkedő latino bevándorló, fekete buszsofőr, vagy nebraska-i redneck. Pár irányelv, hogy mi legyen meg a karakterekről fejben: név, kinézet, foglalkozás, jellem, család, hobbi. A karaktert véglegesíteni ott helyben fogjuk együtt, ugyanis egy kis plusz információ még jönni fog közvetlenül játék előtt. Példa karakter-vázlat (ha kezdetben ennyi infó megvan a fejedben, elég): név: John McClane kinézet: 40 év körüli fehér férfi, 170 cm magas, szálas, izmos alkatú, feje kopaszra borotvált foglalkozás: utcai rendőr jellem: enyhén agresszív típus, munkájából és a szokásokból fakadóan hajlamos mindent egyenesen és erővel elintézni. Mellesleg rasszista. Sokat látott veterán, NYC utcáit kevesen ismerik nála jobban. Könnyen beszélget emberekkel, de nem köt igazi barátságot. Átlagos intelligenciájú, nem túlságosan művelt - leszámítva a zenét, mert felesége zongora-tanárnő. család: van egy felesége, Sally, aki jelenleg állapotos. Kapcsolatuk korábban számos vitát élt meg, de Sally terhessége óta sokkal békésebb. hobbi: fegyvermánia, zene kultúra, titkolt KKK-tagság Játékosok: @Con Salamander @Scylla @Syrand Caldern @tetra UPDATE: beteltünk! Érdeklődőket még fogadunk, de játéklehetőség csak akkor van, ha valamelyik játékos visszamondja a jelentkezését. Nézőnek természetesen lehet jönni.
 7. Általános beszélgető

  Teljes tábortájékoztató mikorra várható?
 8. Általános beszélgető

  Ah, oké. Köszönöm szépen a gyors visszajelzést!
 9. Általános beszélgető

  Mi szeretnénk élni vele, jeleztük is. Bár a plusz befizetés még nem történt meg, mi úgy vettük, hogy ez engedélyezett, mert az egyik szervezô már rábólintott. Most akkor hogy van ez?
 10. Általános beszélgető

  Kérdés: hangulatkeltő novella, vagy további információ esetleg lesz, ami segíti a karakteralkotást, a modul kezdetének elképzelését?
 11. Általános beszélgető

  Ha valaki keresi a KM-ek listáját, itt találja: https://kalandozok.hu/erion/tt2017
 12. Kérdések és válaszok a karakteralkotással kapcsolatban

  Köszönöm a választ!
 13. Kérdések és válaszok a karakteralkotással kapcsolatban

  Kérdés: varázstárgyak, mérgek, és egyéb készíthetô tárgyak fix áron ugyanannyiba kerülnek, ha el tudja készíteni azt egy karakter, ha nem? Akkor is megvehetô, ha egyébként nem tudna olyat készíteni (és nem egy hétköznapi tárgyról van szó, amit a "piacon kapni", pl. nem egy láncing)?
 14. Filmek, csak óvatosan!!!! Lehet hogy lelőjük a poént!

  Ritkán szoktam filmajánlót írni, és jó rég nem is írtam, de most láttam egy filmet, ami miatt megéri: Seven Sisters / What happened to Monday Két címen fut, országtól függ, hogy melyiken mutatják be, de az utóbbi címen került kiadásra USA-ban, így arra több találatot kapsz, ha rákeresel. Magyarul talán Hét Nővér a címe. Az alábbi leírásban nincs spoiler (maximum annyit árul el, mint a trailer-ek). Pár generációval a jövőben (2070-es évek) játszódik, amikor a történet szerint már túl van a Föld egy nagy vágáson: a túlnépesedés globális problémája miatt bevezették azt a törvényt, miszerint egy családnak csak egy gyereke lehet. Ennek betartását rendkívül szigorú rendőri intézkedésekkel, áthágását szülőknek börtönnel büntetik, az első gyereken túli testvéreket elkobozzák, és úgynevezett cryosleep-be teszik, gyakorlatilag hibernálják, hogy majd egy jobb jövőben ébredhessenek fel, ahol van mindenkinek elég élelmiszer és élhető körülmény. Ebben a környezetben születnek egy anyának hetes (7!) ikrei. Mivel az anya belehal a szülésbe, a nagypapa dönt a gyerekek sorsáról, és úgy dönt, hogy megtartja mindet, szembe megy a törvénnyel, és felneveli őket. Az egyes gyerekeket a hét napjai után nevezi el: Monday, Tuesday, ..., Sunday. A szabály egyszerű: a hét 6 napján otthon vagy, és csak az azon az egy napon mehetsz ki a lakásból (iskolába, munkába, stb), amikor a neved napja van. Amikor otthon vagy, saját magad vagy, amikor kimész, ugyanazt az egy személyt testesítitek meg (ugyanaz a név, igazolványok, stb). Ez jól megy évtizedeken át. Aztán egy bizonyos hétfőn Monday nem jön haza... itt kezdődik a történet lényege. Engem nagyon megfogott már az alapsztori is, mielőtt a filmet láttam volna, mert tetszett az ötlet. A film pedig csak pozitív csalódást okozott, Noomi Rapace nagyon jól alakítja a 7 különböző személyiséget, a nővéreken kívül is minden karakternek jól felépített motiváció és gondolatai vannak, a történet végig izgalmas és érdekes, és még csavarokat, meglepetéseket is sikerült belecsempészni a készítőknek. Hogy ne csak jót írjak, pár hibát is véltem felfedezni: a színészi játék nem minden színésznél sikerült tökéletesre, a 7 növér között vannak erősebbre és gyengébbre sikerült karakterek is, fura az is, hogy mindenki ért a számítógépekhez (amikor idegen rendszerhez ül le, akkor is), és volt 1-2 olyan csavar is a történetben, ami kiszámítható volt. De ezek felett én elfogultan szemet hunyok. Ajánlom azoknak, akik szeretik az olyan filmeket, amik a stáblista végén még ülve, hosszasan gondolataiba merülve hagyják az embert.
 15. Frakciók a karakteralkotásban

  Én kifejezetten üdvözlöm ezt az újdonságot. Modulíróként tapasztaltam, hogy sokat aszisztál a modulírásban, ha van egy kötött háttér, és egyébként a játékosokat is segíti az olyan karakterek megalkotásában, amikkel valóban élő személyiségeket valósíthatnak majd meg a modulban (és pl. nem elfeket hoznak egy toroni modulba). Játékosként pedig tetszik, hogy lehet választani 4 opció közül, amik nem annyira kötöttek, de adnak különböző megközelítéseket. Úgy tűnik, hogy több oldalról lesz lejátszható a modul a választott frakciótól függően. A 4 frakciót nem tartom kiemelkedően kreatívnak vagy egyedinek, de legalább Ynevhez hűek, és nyitnak ki lehetőségeket. Volt köztük olyan, amit szubjektívan unalmasnak talált a csapatunk (de lehet, hogy ettől mások számára épp az lesz az érdekes), és megtaláltuk azt is, ami mellett egyöntetűen le tudtuk tenni a javaslatunkat. A kezdeményezés pozitív szerintem, kíváncsian várjuk, hogy majd a táborban hova vezet ez a szál!
×