Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Darabolo

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  434
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Darabolo

 • Rang
  Térítő
 • Születésnap 1985/05/15

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Varázsló
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "Veszettségre van ellenszered? Van, tessék! (Ork sámán kikapja a kezéből és megeszi.3. személy)
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "akkor nyomatok egy élet csókját erre a kődémonra" Nem az enyém de jó volt
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  2000
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Pfff, olvastam
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol, Darton, Krad
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Egyenlőre van, Székesfehérváron esetleg egy váltó KM elférne, hogy játszahassak én is
 • Mi a kedvenc sportod?
  Erős-ember (amatőr)
 • Mi a kedvenc csokid?
  A kerek, a kocka, a lyukas, a töltött.... (Gömböc Artúr után szabadon)

Legutóbbi látogatók

868 adatlap megtekintés
 1. Darabolo

  Krán - a sötétség birodalma

  Mind a kettő oldalról érdekel. Egy határmenti tartomány számíthat e belsőnek? A vezetőtől függ, vagy csupán a földrajzi elhelyezkedés adja meg. Pl Tysson Lar területén található tartományok minek számítanak? Elvileg mondható belsőnek és külsőnek is.
 2. Darabolo

  Krán - a sötétség birodalma

  Honnantól számít egy tartomány középső tartománynak? A belső és a külső elég nyilvánvalónak tűnik.
 3. Darabolo

  Dumaterem

  90 százalékban egyet értek veled. Hála istennek nem osztozunk egy elmén, így szerintem ennyi nekünk elég is :D
 4. Darabolo

  Dumaterem

  Tény, hogy sok minden ki lett találva és ez szembe húgyozta régi rendszert. Spec. az ÚTK ezen változtatása tetszik ( aztán semmi több), sok megválaszolatlan kérdést vet fel, de megmagyaráz rengeteg egyébb dolgot is. Hisz a régi rendszerben hogy is hívhattuk a papi mágiát szakrál mágiának, mikor az csak kinyerésének módjában volt isteni eredetű, a mannaponttal meg ahogy te fogalmaztál a pap utána csinált amit akart. Gyakorlatilag ezzel a vulgármágia szintjére süllyesztve, amivel megint csak nem lenne gond, ha nem lennének a papi mágiák ilyen orbitálisan erősek. Persze ez csak az én gondolatmenetem. A mi játékunkban ( véletlenül emelhettük át, bele se gondoltam honnan van az elv egészen eddig) a pap nem birtokol mannapontot, csupán egy kerete van, és ennek terhére kéri istene segítségét. Azzal a gondolat menettel se értek egyet, hogy "egyszer már meg lett alkotva", ha ez így lenne akkor nem lenne értelme a Rúna kiegészítéseknek sem. Hisz már meg lett csinálva minek toldozgatni-foldozgatni. E logika alapján @Hulla új rendszerének sincs létjogosultsága, bár én magam nem játszanék ezzel a rendszerrel, de készséggel elfogadom, hogy sok embernek ez jelentette a hiányzó láncszemet a játékhoz, igényességéről és a bele ölt időről nem is beszélve (külön grat. érte). Én "kemény vonalas" ETK-s vagyok a legkissebb változtatást is a rendszerben kétkedve, és borzadállyal szemlélem, de a "logikus" dolgokat én is beemelem, hab a tortán hogy még Ynevtelennek se gondolom az elvet. Nem is vitázunk. Beszélgetünk, még hozzá tányér törögetés nélkül.
 5. Darabolo

  Dumaterem

  Lehet, hogy no komment kategória vagyok. Az hogy, nem a pap varázsol ő csupán esdekel egy kis segítségért nekem spec. bejön. Mondjuk akkor még erre a "szembehugyozos" részre még nem gondoltam. Ez is egy gondolatmenet és mindenképpen érdekes, bevallom le is kötötted a gondolatmenetem egy időre. Pap-papné esete.
 6. Darabolo

  Viadomo, a törhetetlen pajzs

  Ejjj ilyet ne mondj, hát itt van nekünk a kalandozok.hu :D
 7. Darabolo

  Viadomo, a törhetetlen pajzs

  Rajongói, vagy kánon?
 8. Darabolo

  Dumaterem

  ? Erre kíváncsi lennék. Olvastam az ÚTK-t, csak nagyon régen. Itt mire gondolsz?
 9. Darabolo

  Dumaterem

  Üdv! A PPL tele van a "csak" propagandának szánt helykitöltőkkel. A kedvenceim azok a legendák amikről kerek-perec kijelenti, hogy semmi értelmük, persze színesíti a képet, de sok értékes infótól veszik el a helyet. Emlékeim szerint az, hogy Noir teremtette volna az Antiszt ott is csak legendaként van kezelve, igaz ezt nem cáfolja meg egyértelműen, mert célozgat rá, hogy a többi pyar istennél eonokkal idősebb. Az ösi- egyezmény egy igen kényes kérdés ( ha rosszul tudom se késlekedjetek kijavítani), több forrás is Kyel-t jelöli meg a létrehozójaként, de ezen a néven ő mindössze 3700 éve létezik, nem tudom pontosan mikor született az egyezmény, de leghamarabb a 2. vagy a 3. korban és ez az a pont ahol a te elméleted bukik. Akkor már kellett antisnak lennie, hiszen értelmes álmodó lények éltek yneven ( az aquirok nevében nem tudok nyilatkozni, de az elfek biztos hogy álmodtak már akkor is). Kicsit összeszedetlen vagyok és erről az írásom is tanúbizonyságot tesz, mégis remélem, hogy átment a gondolatmenetem. Szerk: teszem hozzá, az az elmélet amit te hoztál nekünk, nekem is jobban tetszik.
 10. Kérdés: nem találom, de én 2 körre emlékszem. A varázslónak mennyi ideje van a zárójelet elhelyezni egy varázslaton. Emlékeim szerint be tud készíteni varázslatokat, és egy bizonyos ideig a zárójel elhelyezését tudja késleltetni, ezzel időzítve a varázslatot.
 11. Az úúúúgy nem buli! FULLBA KELL NYOMNI A KRETÉNT!
 12. Épp a körülhatárolhatóság miatt! Utána nehezebb mozgatni. Viszont ha elfogadjuk, hogy a folyadék mozgatható így, akkor az is elfogadható, hogy kényszer helyzetben a lángoló olaj labdát a pszi energiákkal bármikor fallá préselhetem! Hordozható lámpás, tűzlabda és agresszív védekező formula
 13. Hmmm. Gondolkodtam, mágikus kifáradással azért kell. Pszivel üvegcséből ki az olaj, bal kézben fáklya, azzal meggyújtom, majd a lassúság miatt inkább az ellen hátsó részét célozva, célba juttatom.
 14. Az én véleményem szerint sincs kizárva, de szerintem csupán kasztjában lenne az, a fenti példánál maradva a megítélésük viszont Briene-el lenne hasonló. Itt azért közbe szól a genetika, komoly cuccok nélkül egy nő sohasem lesz olyan erős, mint egy férfi. Nem vallom magam testépítőnek, de azért elég sokat hesszelek a teremben. Több oldalról támadható elmélet, de csak az személyiségi jog védők által. Én 80%-ban egyet értek. Kedvenc példám, mikor megkérdeztek egy néger színésznő, hogy hogyan tetszett neki a Csernobil (csak így fonetikusan), " Jó- Jó, de azért igazán szerepelhetett volna benne egy fekete, miért nem szerepelt?" Tusé... Ebben több részletben fogok válaszolni, de csak mert szeretlek te ...... tudod mi! Sokkal több mocsokságot vártam a boszidtól, aki ugyan az elején próbált sötét oldal felé húzni, de végig a szürke zónában maradt, mára eljutottunk odáig, hogy a karaktered ( komoly jellemfejlődést mutatva) elkezdett fehéredni. Elfogadtam, hogy neked így élvezetes, mai szemmel ( most, hogy @Defnyt is láttam boszit játszani) azt mondom, én voltam a hibás, hogy erőltettem nálad az asztrál-mentál manipulációkat. Neked nem az volt a szíved csücske, te nem úgy játszottad ki, és így is rohadt jókat meséltem..... akarom mondani rohadt jókat játszottunk! Pontosítok. Csak az van neki! Meg villámok...... Egy fehér BM-el max. a feneked tudod kitörölni szerintem, persze lehet indítani, de nagyjából életképtelen. Rontások, átkok, nekromancia, betegségmágia mind kilöve. Marad egy kis villám, meg sokadik színt után a természet mágia (bár szerintem azok is elég mocsok dolgok, azokat még én se nagyon babráltam, pedig ismersz milyen szemétládákkal tudok jönni), meg pár egyéb praktika. A hátbaszúrás képzetség értelmét veszti, a méregkeverés értelmét veszti etc, etc, etc.... Ez az én véleményem.
×
×
 • Új...