Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Darabolo

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  387
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Darabolo

 • Rang
  Térítő
 • Születésnap 1985/05/15

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Varázsló
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "Veszettségre van ellenszered? Van, tessék! (Ork sámán kikapja a kezéből és megeszi.3. személy)
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "akkor nyomatok egy élet csókját erre a kődémonra" Nem az enyém de jó volt
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  2000
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Pfff, olvastam
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol, Darton, Krad
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Egyenlőre van, Székesfehérváron esetleg egy váltó KM elférne, hogy játszahassak én is
 • Mi a kedvenc sportod?
  Erős-ember (amatőr)
 • Mi a kedvenc csokid?
  A kerek, a kocka, a lyukas, a töltött.... (Gömböc Artúr után szabadon)

Legutóbbi látogatók

757 adatlap megtekintés
 1. Darabolo

  Történelem

  Hát ez most nem teljesen világos Most akkor a mélységi sárkány támadná Niarét és Enoszukét is? Enoszke támadná Niarát és valahonnan jött pár übertáp srác ezt megakadályozandó? @MagyarGergely eszemben sem volt kidolgozni, csupán rendelni akartam hozzá valamit, ha a csapat találkozna egy zászlóhordozóval, már legyen egy koncepcióm. No meg, jó tudni. Egy másik életutat talán ráépítek erre zászló világra. A csapat már úgyis olyaaaaan profinak hiszi magát, azt gondolják már mindent tudnak amit én Mivel eddig délen játszottunk már szinte mindent tudnak Amhe-Ramunról, a dulásról, kránról és pyaronról. Hát uccu neki, jöhet észak: a zászlóhábóruk, enoszuke, toron, a törp tárnák és a sirenar szövetség.
 2. Darabolo

  Történelem

  Hmmm. Köszönöm maradtak még kérdéseim, de így teljesebb a kép. Én ennek ellenére is beleszerettem Enoszukéba, most sikerült megszereznem a Toron kieget. remélem ez is ekkora hatással lesz rám. Kérdés: Egész pontosan milyen mágikus hatalma van a lobogóknak? Értem, hogy vezér lesz a hordozóból, de mégis milyen pluszt kap? Olvastam olyat is, hogy volt akin megmenekült a lobogó "befolyásától". Annyira félni kell ettől a befolyástól, persze háborúra vesz rá, de mégiscsak nagyságrenddel növeli a hordozó hatalmát? Nekem személy szerint (a források fogalmazása miatt) olyan érzetem van, mintha a lobogók halhatatlanságot adnának, de legalábbis meghosszabbítják az életet. Mondom ezt úgy, hogy világosan le vannak írva sokszor a hordozók. Akiknek azért rendszerint más neveik vannak (bár ez nem jelenti, hogy természetes halállal haltak volna meg), mégis a fogalmazások, nem is tudom. Remélem értitek a problémám.
 3. Darabolo

  Történelem

  Na ezt a topicot is már csak én vezetem :D Tehát megint a segítségetek kellene. Hála a Silverland nem rég egy hibátlan Enoszuke került a kezeim közé. Elolvastam, " s láttam, hogy ez jó". Méghozzá nagyon... A kérdés a következő, az utolsó Tennoról/Császáról fog szólni. Ez a tenno egy varázsló, vagy valami olyasféle, megmagyarázatlan körülmények között a szálláshelyéről különös fények törtek elő. Pár órán belül az egész császári nemzetség, hírmondó nélkül kihalt. Őt leszámítva. Érkezett két fura alak, és rendet vágtak a testőrség tagjai között (szerintem dzsinek) kijelentették, hogy mától a szobájában lévő egyetlen túlélő (mármint a varázsló) örökös a Tenno. Persze erről senki sem tud meggyőződni, mert az azóta szobormerevségű harcos "dzsin" ha közelebb jön valaki, rögtön a másvilágra küldi. Sok minden más is le volt írva, de az most mellékes. A lényeg: Azóta senki sem látta a Tennot. Ez 1-2 száz éve volt, névleg más kormányoz helyette. Ugyanakkor elvileg neki kellene lennie az enoszukei zászlóhordozónak, amiről szintén vannak történeket. Nem egészen világos, ezt hogyan gondolták a kitalálók. Ill. más helyeken a Tenno-ra többször is úgy utalnak, mint aki Yneven jár és lélegzik, cselekszik. Törvényt oszt, gyermeket nemz. Remélem érthető voltam. Maradok tisztelettel. Hentes no Darabolo no Norbert
 4. Óóóó én nem hisztizek ilyesmin, hogy "idősebb vagyok, többet tudtam tanulni!". Teljesen el tudom fogadni a magasabb korhoz társuló türelmesebb játékot. Ez már az elfeknél is jól-rosszul, többször megmagyarázásra került. Az olyan nüansznyi dolgok adták a végső löketet a jó játékhoz szerintem, mikor (talán a summiban) azt fejtegették, hogy az igazán ősi elveket valló elfek még azt a szerény mennyiségű étket is amit magukhoz vesznek 1-2 órányi szertartásos rendszerben teszik. Ami meg azoknak teszi ezt elfogadhatóbbá, akik mondjuk a japán tea szertartásokban, és köszönet nyilvánításokban vannak otthon. Huh, sokat halandzsázom, látszik fáradt vagyok. Lényeg a dologban, hogy a KM egyébként is együtmüködőnek tűnik a tanulási idő kihasználásában. Ui: ebből 20 évet segédtanárként töltök az alkimiai laborban az elősztori szerint.
 5. Valahol olvastam,hogy doranban egy mágiaforma 3. fokra vitele 2 évbe kerül. Tehát ha megtanuljuk az ott tanulható 6-ot ez 12 évet vesz igénybe. Számomra ez nem releváns hisz kyr vagyok, aki 40 éve doranban él, csak érdekességnek raktam be.
 6. Darabolo

  Történelem

  nagyon jó kis összefoglaló köszönöm szépen.
 7. ugy hogy nincs elsődleges- másodlagos, és csak az igazán logikusnak tünő tiltottak vannak. Nem kerül több kp-ba afegyverhasználat, ha nincs meg az erőd, vagy az ügyességed, csak tovább tart a tanulása. Csak az 5 foku rendszert használjuk, oszt kész + a feltétel képzetsgéeket és így már küdődik is a rendszer.
 8. nem egyről beszélünk. Én a Hulla féle kiegről beszélek.
 9. Darabolo

  M*Patch

  Nagy érdeklődéssel várom. Még jó, hogy csak most tudtam meg, mert nem lenne türelmem kivárni :)
 10. Aha értem. Na ez az ami nem az ETK-ra készült, nagyon nagy a kp igény. Maradnánk a mi általunk használt verzionál. Nyilatkoznál arra is. Egyébként ha jól emlékszem ez az a verzio amikor a lélektan 4. fok miatt az asztrál varázslatokra kapsz -10%mp költséget. Ezt viszont alkalmazzuk.
 11. Darabolo

  M*Patch

  Huha, nem igazán tudom ez mi. Rajongói könyv, esetleg lehet hivatalosnak tekínteni? Ugyan nem tesztre, csupán olvasni hozzá lehet férni. Köszi a választ @Hulla
 12. egész pontosan az én jövendő karimról van szó. ETK-t játszunk minden szempontól csak képesség fára használjuk az UT-t Amikor én voltam a KM a karakternek 1db 3-as és 2db 2es fokú képzettséget adtam/választhatott. + tanulhatott mellé + adtam mellé az ETK szerinti 7kp/szinthez +2-t. Próbáltuk a varázslót ezzel a módszerrel egy kicsit visszafogni, de a második szinten kiderült, hogy túl jól sikerült, mivel ha a varázsló csak 5 db mágia típust is kezd el tanulni "használható" szintig (3. fok). Az azt jelenti, hogy az 5.-6. szintig meg van kötve a keze a tanulmányaiban, mire specializációt (nekromancia, mestermágia, drágakőmágia etc..) fejleszt magának az játéktechnikailag csak a 12-14 szinten válik neki elérhetővé. Ami egy kicsit elqja a az egészet, még egy életútnál is ez több évnyi játékot jelent. Nem is beszélve azon képzetségekről amik járulékosan jönnek pl: hosszabb idő egy idegen városban: nyelv, helyismeret. Gályafogságba kerül 1-2 évre, ohatatlanul meg kell vennie a tengerjárást esetleg csomózást, vagy csak azok a nyúlfaroknyi képzettségek amiket a karakter jónak látna elsajátítani. Én az általam használt eljárásra szeretném rá venni a KM-et. Ő egy kicsit szigorúbban látja a dolgokat. Na ebben kérnénk a véleményeteket. Ui: A hulla féle az amikor ha egy mágia iskolát tanulsz akkor a másik fajtát nem tanulhatod? Mert azt meg értelmetlennek tartom, mert pl. a lélekaltatást eleve lehetetlenné teszi.
 13. Ott jelenleg csak KKUK van, annak is 16.000 az ára. Kék bestiből is az útolsót vettem meg. Viszont, ha újra kezded a játékot tényleg érdemes oda besasolni, mindig meg tud lepni valamivel az ürge.
 14. Darabolo

  Uwel szerzetes (ravator)

  Huh, ez így hirtelen egy kicsit sok. Az elképzelés nagyon jó, de a szerzetesnek nagyobb mágikus hatalmat ad, mint magának az Uwel paplovagnak.
×
×
 • Új...