Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Darabolo

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  232
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Darabolo

 • Rang
  Ynev hőse
 • Születésnap 1985-05-15

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Varázsló
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "Veszettségre van ellenszered? Van, tessék! (Ork sámán kikapja a kezéből és megeszi.3. személy)
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "akkor nyomatok egy élet csókját erre a kődémonra" Nem az enyém de jó volt
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  Rohadt régen
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Pfff, olvastam
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol, Darton, Krad
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Egyenlőre van, Székesfehérváron esetleg egy váltó KM elférne, hogy játszahassak én is
 • Mi a kedvenc sportod?
  Erős-ember (amatőr)
 • Mi a kedvenc csokid?
  A kerek, a kocka, a lyukas, a töltött.... (Gömböc Artúr után szabadon)

Legutóbbi látogatók

355 adatlap megtekintés
 1. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Örök hála meg is nézem. Még jó hogy ilyen jó memoriád van és tudod, hogy mit- és hol kell keresni. :) A jövő héten megoldodik sok magus problémám, hál istennek sikerült szereznem egy gyűjtőt aki lemondana megfelelő díjjazásért a regényeiről.
 2. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Egy kicsit más. A 3699-es Syburri zsinatról mit lehet tudni? Ez csak az Arany Tenger-ben létezik, vagy van valami hivatalos is róla? Ha, igen. Mi történt ott?
 3. Darabolo

  Mágiahasználók Témája

  Élvezetes volt olvasni @Greol az okfejtésedet, egyet is értek veled. Egyet kérek csak, genetikáról Yneven ne beszéljünk, olyan ott nincs. Őselemi alapú minden. Egyébként minden másban egyet értek, saját Ynevemen Domvik is csak a hit erejének köszönheti a létét, önálló istenként sohasem létezett. A nardalakre kitérve, nem gondolom, hogy az UTK-s bestire kellene hagyatkozni, elég sok butaságot össze tud hordani. Azt még elképzelhetőnek tartom, hogy az elfek tudatának teremtő ereje hívta őket életre, akár innen is jöhet a hasonlóság.
 4. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Játékos társaim véleményére volnék kiváncsi, hogy ők hogyan látják a helyzetet. Mire jutottak a kötet olvasása után. Ill. tettem fel olyan kérdést is amire pontosan nem tudom a választ de hivatalos verzió van rá. Pl: a paktum létrejötte.
 5. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Sziasztok! Most olvasom az Amund könyvet, még csak az 55. oldalon járok, de lenne pár feltevésem-kérdésem. Tudom nem forrás jellegű kiegészítő, de azért mégiscsak ezt használják elég sokan. Ugyan az írás nyelvezete több helyen is egy kicsit erőltetett és nehezen érthető, mégis sok jó dolgot találtam benne. Kérdések: -Nem egészen értem ki Amhe-Ramun (ramuun), több helyen Temes fiaként hívatkoznak rá, mégse istenként kezdte a pályafutását, sőt senki se tudta honnan jött. - Az isteni paktum nem az első kor után keletkezett? Ez a könyv a 3-ra datálja. - Rendkívül tetszik Muezim kétes- kétszínű alakja, de bátor dolognak tartom tőle eredeztetni a dzsinnek létrejöttét, hogy elismerték vezetőnek, azt el tudom képzelni, de egy saját síkkal rendelkező, nagyhatalmu "entitás halmazt" csupán a harmadkorra visszavezetni..... - Nem túl bátor kijelentés hogy a dzsen istenek csupán hatalomszavak által alkotott emlék-istenek, maradvány-istenek? Egyáltalán miért kellene átjönniük a térkapúkon a síkra? Nézetem szerint egy isten mindenhol ki tudja fejteni hatalmát ahol hívei vannak. Egyenlőre ennyi, majd jönnek még a kérdések. Uff beszéltem.
 6. Darabolo

  Frissült Ynev nagytérképe

  Fent hercegi nagykönyvtárból nyisd meg.
 7. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Csak nem mindegy hogy hogyan, én a fent vázolt megoldást látom megoldhatónak.
 8. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Hát őőőő nálam nem teszi meg. De hála neked sikerült magammal konszenzusra jutnom
 9. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  A gond ezzel, hogy utolag nem lehet a mannapontért imádkozni, az Isten csak akkor ad hozzáférést az arkánumokhoz, litániákhoz ha előtte a megfelelő szakrális formulákat megtettük. @bűvdudás és az Istenért ( a keresztényért) se tudok megbarátkozni a hatalom italás pappal. Előbb hagynám, hogy Kate sodrófával verjen el.
 10. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Ez tetszik. Azzal a kieggel, hogy a hatalo itala fogyasztását követő 40 körös papi imával, a mannapontokat univerzálissá teheti. Természetesen csak 33 pont határértékig. Tehát a csatában megivott ital, csak BM-re ad felhatalmazást. Míg nyugalmi időben a "dupla felkészülés" mindkettőre. Köszöntem.
 11. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Nos igen egy bigott katolikus is tud tömeggyilkos lenni. Láttunk már rá példát. Pl: inkvizició, vagy modern kori tömeggyilkosok. De, erről ne is vitázzunk, a karakter megfelelően sötét kari lesz, megfelelően sőtét istennel. BM/pap - kb 6/2 vagy 6/4 még nem döntöttem el. Ismerem a szabályozást a mannapontokkal kapcsolatban, a gondom az, hogy több mannapontja lehet a bm-nek mint a papnak, így akár papi varázslatra is elhasználhatja többletet (persze a torz mágiát figyelembe véve). A gondom a visszatöltésen van. Nem fér bele a világképembe, hogy megiszik egy hatalomitalát és papi varikat nyomat. Mint ahogy a többlet manna sem fér bele nálam. Egy Bárd/ BM-nél még el tudnám képzelni a közös rendszert. De a papnál szeretnék valami házi rendszert alkotni rá, és ebben kértem a segítséget.
 12. Darabolo

  Kalandmesterek fóruma

  Igen ez a problémám nekem is. Adott egy lovag 8 éve boldog házasságokban él, igen bigámista az aranyom. 2 gyönyörű nomád (unokatestvérek) felesége van, immáron 5 gyermekkel. Az erőteljesebb asszony írányitja a gyengébbet, ő az inteligensebb, ő neki lett megtaníttatva a birtokigazgatás, de nem vagyok benne biztos, hogy ő köti le a szívét. Ez egy régi 8 éves házasság (mindkettő) ugyan relatíve ritkán látja őket, de van most egy pár éves periodus aminek a végén járunk és nagyjából, 90%-ban otthon tölti.Talán mondhatjuk, hogy kezd a házassága/házasságai ellaposodni. Szeretném ezeket az érzéseket belevinni a játékba, ill. ( és most bátran írok, mert nem látogatja az oldalt. Kata bünti lesz, ha árulkodsz... ) közeleg egy csodaszép 3. fél, vagy ez már negyedik? Belezavarodtam Adott egy boszorkány, nyomorék férjét párbajban legyőzte (véletlen meghalt...) egy lovag. Egy bizonyos Ser Barristan. Igen, trónok..., igen mindenben róla mintáztam a karaktert. Ez inkább érdekházasság a boszi részéről egy 60 éves kiélt lovaggal, aki magas fokon űzi a hadvezetést, de komoly terveim vannak hölggyel. Ill. Adott egy elf, akinek volt felesége egy kaland során veszett oda ( elrabolták a családot és ki kellett őket szabadítani, ő sajna ott maradt.). Szegénykém úgy elkámpicsorodott ( nagyon jól kijátszotta a szerelmest az egész házasság alatt), hogy leült egy Seidal fához és bánatában csirkéket dobált neki, sajnos idült röhögés miatt ott a kalandot felfüggesztettük. Most bele van kényszerítve egy másik elffel való házasságba. A felesége szerelmes belé, gyermeket is szült már neki, a karakter nagyon szerelmes akar! belé lenné, de nehezére esik kijátszani. Úgy tudnám jellemezni, mint azokat a középkori eseteket amikor a fiatal lányka tényleg dolgozik rajta, hogy beleszeressen a vénséges férjébe. Ide is belevinnék egy másik szálat, bár nehezebb vonal, mert JK végletekig hűséges karaktert alakít. Még a boszit is figyelmen kívül hagyja a ceremonia óta. A varázslót hagyjuk, öööö..... Na őt hagyjuk. Nem merek mindent leírni, mert a boszorkány olvasgat errefelé, de nagy vonalakban remélem átment a problémám.
 13. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Hali, NJK-t csinálok. Ha van egy BM és x szinten felavatják valamely vallás hivévé, hogy kapja a mp-ot? Értem, hogy nincs külön vezetve a mannapont, és ha mindkét kaszt varázshasználó csak az egyik mannapontja mérvadó, esetleg torz mágia jön létre. De, szerintem a papokat ettől élesen el kell különíteni. Segítsetek. Köszönöm.
 14. Darabolo

  Kalandmesterek fóruma

  Nálatok milyen kapcsolat van a szépség és az asztrál közt? Értsd: hogy dobtok próbát a szerelemre esésre? Valahogy nem jutok vele dülőre, egy 20-as asztrállal rendelkező vari is szerelembe eshet egy 10-es szépségű parasztlányba, de hát a játék se telhet csak ezzel, hogy " na tesó mikor dobsz már 10-et?".
 15. Darabolo

  Kalandmesterek fóruma

  Így már azért érthetőbb a sztori.
×