Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Darabolo

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  253
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Darabolo

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Varázsló
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "Veszettségre van ellenszered? Van, tessék! (Ork sámán kikapja a kezéből és megeszi.3. személy)
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "akkor nyomatok egy élet csókját erre a kődémonra" Nem az enyém de jó volt
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  Rohadt régen
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Pfff, olvastam
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol, Darton, Krad
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Egyenlőre van, Székesfehérváron esetleg egy váltó KM elférne, hogy játszahassak én is
 • Mi a kedvenc sportod?
  Erős-ember (amatőr)
 • Mi a kedvenc csokid?
  A kerek, a kocka, a lyukas, a töltött.... (Gömböc Artúr után szabadon)

Legutóbbi látogatók

415 adatlap megtekintés
 1. Darabolo

  Dumaterem

  Nem kell a kártya..... Szerintem az, ......
 2. Darabolo

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  egyetértek. Nekem ebből spec. az jön le, hogy a satralison a főld elem erősebb a szélnél, ami az elementálok értékein is látszik. Ill. hozzátenném, hogy a levegő elemnek, mint őselem. Szerintem épphogy a mozgás a lényege. Itt újra az elementálokra kell utalnom. Egyébként mindenben egyetértek.
 3. Darabolo

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Elfelejted, hogy a földelementált levegő veszi körbe, ezért nem gyógyul. A vizelementált nem veszi körbe tüztornádó az érintkezés során :) Egyébként egyet értünk. PL: az öselemi föld és a nem öselemi levegő érintkezésénél gondoltam harcra, nem pedig a két profán elem harcára. Két profán elemnél természetes, hogy a tetra álltal vázolt göz, pára, homok szemcsék jönnek létre.
 4. Darabolo

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Lehet, hogy az ibara ezért sivatag. Mert már annyira errodálodott a széltől. (tudom, hogy nem, de ez is egy megközelítés.) Ajánlom figyelmedbe a besti elementálokra vonatkozó részét, ami kitér rá, hogy a varázslók- papok nem szivesen idéznek földelementált, szolgát, harcost, Úrat mivel azok körönként veszítenek 1 azaz egy ÉP-t a levegő rontó hatása miatt. Jobban belegondolva a folytás tényleg nem müködhet, hisz épp a levegő errodáló hatása az ami lehetetlenné tesz ezt, folyton rést "rág" a föld aurára. Uff beszéltem. Visszaolvastam, ne haragudj @tetra kicsit agresszívan fogalmaztam, nem úgy gondoltam. Ettől független a véleményem ua.
 5. Darabolo

  Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Nem, nem , nem , nem, NEM! Elég világosan ki van jelentve, hogy az ellentétes öselem találkozásánál mindkét elem kioltodik ( ha azonos E jük van) azaz megszünnek, nyista, nada, nuku.... nincs....káncsiiiii! Se göz, se por, se hamu :) Az elemek szerintem is harcolnak egymással öselemi és profán alakban is egymással. Én egy elementálos példával állnék elő. Az ellentétes öselemek mindig maximális hatást fejtenek ki egymásra, tehát egy 2 e-s tűznyíl 2x6sp-t azaz kerek 3 ép-t von le egy viz elementáltól. Egy lángoló nyíl ( legyen 1 E ) 1-6 tüz sp-t okoz neki tehát amíg nem éri el a 4-et a sebzés addig az elementál 0-t sebződik. A por aurás példánál maradva. Ez esetben egy 1e-s por auránál KM-ként körönként dobnék a por aurának sebzést ami ha elérte, vagy meghaladta a 4-et akkor megszünik létezni. Amíg viszont létezik, nos ez már km és jk függő, de akár a fent vázolt folytogató hatás is elképzelhető.......
 6. Darabolo

  A Déli-Határhegységen túl

  Valamiért úgy érzem nem szivleled GA-t.
 7. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Nem értek egyet! Azért egy vérmágúsnak, vérpapnak igencsak eltorzúltnak kell lennie. Nem igen tudok olyat elképzelni, hogy békésen szedegeti a virágokat este meg eszébe jut, hogy jaaaaaj bocsi nem áldoztam Tharrnak, menjünk kalandozi, majd közben kiélem istenem beteges jegyeit. Ahogy mondják: "Aki szép, az reggel is szép" Charlie "Akit reggel perverz, az este is perverz" Darabolo
 8. Darabolo

  A Déli-Határhegységen túl

  Off: Hát befejeztem a két hold-at. Nem mondok semmit..... Az ajánlott könyveket természetesen megnézem. Az éjjel kb a feléig jutottam Indira Myles: Shajaran-jának. Már most 10x jobb könyv. Na ilyen egy jól vezetett történetm, illetve a karakterhüség se elhanyagolható, érthető mondattan, nem kapkodó- letisztult történetvezetés. A magus írok ezek szerint tudnak ilyet is Uff beszéltem!
 9. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  Nyugodtan alkalmazhatod szerintem úgy ahogy fentebb beszéltük, 1 kaccsal amúgy se sokra mégy az ellen ellen. Huh, milyen trükkösen fogalmaztam :D Viccet félre téve, szerintem nem aránytalan engedmény. 1 kacs szinte semmi, és azt még egy gyorsaság próbával el is kerülheti.
 10. Darabolo

  Istenek, Papok, Paplovagok és a vallás

  mivel a varázslatok közt ki kell várni a 2s-est, így nem biztos, hogy van idő 2x1-et idézni. :D
 11. Darabolo

  A Déli-Határhegységen túl

  Nem adom fel, mindenképp árnyalja a magus világképem egy regény, de eddig úgy néz ki nem lesznek a kedvenceim. Nyugodt szívvel ajánlom neked a "Szél nevét..." és a "Vér énekét".... Ezek mesterien megirt fantazik. Teljesen átjön a világ.
 12. Darabolo

  A Déli-Határhegységen túl

  Pfuh..... George R.R. Martin- Tónok.... Brent Weaks- Árnyak trilogia Patrick Rothfuss- Király gyilkkos trilogia Anthony Ryan- A vér éneke Etc, etc...... Elég sokat olvasok, havi 1000-1200 oldalas átlagom van. Ok a pokollal mellé löttem, ami azt jelenti, hogy az egyetlen szép dolgog WC-től, igazából nem is az ő érdeme
 13. Darabolo

  A Déli-Határhegységen túl

  Ott még nem járok, nem rég kezdtem csak bele a magus könyvekbe. Chapmantől eddig csak a poklot olvastam emit egy gyenge közepesnek éreztem, viszont a kráni társadalmat jól bemutatja, már csak ezért is érdemes volt megkuksizni. A két hold-ból kb 60 oldal van vissza, de ekkora fo..t rég nem olvastam már. Nekem a világképemmel is szembe megy és ráadásul még csak nem is az a rész ahol átvált a földi létsikra. Nem értem a földi karakterek motivációját, hirtelen régi életének képei jelennek meg. Olyan az egész amiből egészségesen egy 1000 oldalas könyvet lehetett volna írni, de mivel nem volt hozzá türelme, egybefo..ott mindent. Ráadásul Alborne medálja kiverte a bíztosítékot, LÉLEKMÁSOLAT, ráadásúl ez még ERŐSZAKOSAN át is veszi a hatalmat egy szerencsétlen hordozó test felett!!!! Hát kérem szépen, hogy illik ez Alborn-hoz?!!!!! Szóval Chapmannel elég visszásak az ediggi tapasztalataim, bár tudom ő G.A. DÓB.
 14. Darabolo

  A Déli-Határhegységen túl

  Ez melyik könyv? Ill. mely könyvekben olvashatók a társadalmi berendezkedésükről?
 15. Darabolo

  A Déli-Határhegységen túl

  A DÓB-bal a fő gondom, hogy nem tudom elképzelni a mikéntjét. Értem, hogy több démonúr-démonherceg alkotta laza szövetség, NO de ez hogy müködött? Volt esetleg egy kellően erős összefogó erő? - avagy külön-külön mindegyikük létrehozta a kis hercegségét a satralison? Sehogy se tudok elképzelni köztük szövetségi szálakat, ha meg az erő alapján müködött akkor volt-van egy központi vezérük. A baj ezzel az okfejtéssel csak az, hogy a Besti világosan kifejti eleddig nem létezett semmilyen erő ami ezeket a hatalmasságokat össze tudta volna fogni. Nem értek egyet azzal a nézettel, hogy ne tudnának újra hídfőállásokat létrehozni! Mert hát a hatalmuk meg van hozzá, a déli jégrengeteg meg nem bővelkedik olyan mágikus potenciálban ami vissza tudna tartani egy esetleges offenzívát. A kolostorok ereje is csak éppen arra elég, hogy a jégmezőkről kikivánkozókat visszatartsa. Jelen helyzetben a démonok fő problémája a vezértelenség lehet, talán volt egy kráni kalandozó, egy aquir hős vagy akárki aki a legfőbb vezérüket megölte, vagy ezen a síkon valamely mód ellehetetlenítette, az első eset esetén a démonok azóta se találtak olyan erős úrat aki összetudná fogni őket, a második esetében pedig csak nem tudja az erejét a satralison kifejteni, így a helyi "kormányzói" szép lassan lemorzsolódtak.
×