Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Darabolo

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  94
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Darabolo

 • Rang
  Kocsmák bajnoka
 • Születésnap 1985-05-15

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Varázsló
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "Veszettségre van ellenszered? Van, tessék! (Ork sámán kikapja a kezéből és megeszi.3. személy)
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "akkor nyomatok egy élet csókját erre a kődémonra" Nem az enyém de jó volt
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  Rohadt régen
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Pfff, olvastam
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol, Darton, Krad
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Egyenlőre van, Székesfehérváron esetleg egy váltó KM elférne, hogy játszahassak én is
 • Mi a kedvenc sportod?
  Erős-ember (amatőr)
 • Mi a kedvenc csokid?
  A kerek, a kocka, a lyukas, a töltött.... (Gömböc Artúr után szabadon)

Legutóbbi látogatók

166 adatlap megtekintés
 1. Történelem

  Benned biztam Bele is vetem magam.
 2. Történelem

  Sziasztok. Kérdés: Tudnátok mesélni nekem a Hirokin birodalomról, mert fingom sincs hogy ők kik Elsőre egy amolyan "arany-hordának" képzeltem. De talán ti kijavítjátok tévedéseimet.....
 3. Boszorkány

  Csubi, elcseszted! Észrevettem! Nem is lesath a férje Hanem egy gerincferdüléses, dadogos kisnemes. Csak a szeretője egy fél-aquir lovag Bár probáltam elképzelni egy félig rohadt élőhalott boszorkánymester testét kéjesen vonaglani egy elf nő fölött, csak nem állt össze a kép. Importált nemsek, sírok!!!! Jól indul a napom köszi, Rodrigo.
 4. Boszorkány

  No, igen ez már csak rajta múlik h mit választ. No meg rajtatok, hogy milyen tanácsot adtok neki esetleg. Én már csak a végkifejletet várom, az esetleges gyenge pontokkal. Bruhhahahahahaaaaa (gonosz nevetés)
 5. Boszorkány

  Meg kell védenem a KM-et. Engem Több mint egy éve nyirják a karaktereiket, több halálközeli élménnyel, egyik se ott tart ahol kezdte. Nyilván az aquir-ság is egy szerzett képesség, mint ahogy az elf-ség Kate-nél. Probálom a játékot mozgalmassá tenni, és eddig úgy vettem észre meg tudtam velük szeretettni a müfajt. Vallom, hogy a játékosok csak akkor tudnak táposok lenni, ha nem kapnak méltó ellenfeleket. Az ő Ynevüket inkább egy apokaliptikus utó-kórnak kell elképzelni a nyolcadkor hajnalán. Ahol az örült Syburi lovag-király hadat üzent a pyar eszméknek, ahol az amhe-hábórúk megtizedelték a seregeket és a népességet, a térkapúkón érkező régi- új fajok folytatnak egyfajta honfoglalást, ahol Új- Pyaront egy hatalmas szőkőár tette semmivé ( és rengeteg kissebb eseményről még csak szót sem ejtettem). A játékosok megéltek kb 20 kalandot ezekkel a karakterekkel, és nagy nehezen kiérdemelték az újraalkotott (bábállam) sybur területén, hogy egy hercegséget írányithassanak. A népesség gyakorlatilag kihalt, ork és goblin hordák járják az országrészt, a kráni erősítésből visszamaradt szakadár légió maradványok fosztogatják a falvakat nem beszélve az őket írányító lesathokról. Ne haragudj, ha kicsit kesze-kúsza az írásom de most tóltam le egy műszakot és fáradt vagyok. Remélem a lényeg átment.
 6. Boszorkány

  nem értek hozzá de a csókmágia egész véletlen nem csak az ellentétes nemüekre vonatkozik? Kivétel talán az élet csókja.
 7. A varázsló botja

  Ez az én elméletem. Ill. a Rúnában is ezt fejtegetik, mondjuk én tovább gondoltam. Amit mondasz, h vegyesen. MG-vel már feszegettük egyszer a kérdést és igen különös élethelyzetet hozhat, ha egy JK pyaroni varázslóról kiderül, miszerint akár dorani beavatott is lehetne.
 8. Letűnt birodalmak 4. - Ryeki démoncsászárság

  Itt utalnék arra, hogy a sárkányoknak egyszerüen lehetetlen elegendő táplálékot találni, ezért a kis od szervecskéikkel rengeteg energiát nyertek a mannahálóból. A szundi mód elég satnya kifejezés, gyakorlatilag kipusztultak.
 9. Letűnt birodalmak 4. - Ryeki démoncsászárság

  Utána fogok nézni, de elméletileg egyazon égitestről beszélünk. Én a feketeholdat egy gigantikus mannafokúsznak tudom elképzelni vagy az anyaga vagy a szférákkal való kapcsoata révén. Nem hinném, hogy bármelyik tulajdonság olyan mértékben változhatott volna, ami manna megcsappanást váltana ki. Emlékeim szerint az ETK-ban emlitik fútólag, hogy a 8. korban a technika kerül előtérbe a mágiával szemben. Feltünően egybevág a hold megjelenésével, ill azt is hozzátenném, hogy szvsz elég kötzudott dolog, hogy a Satralison azért nem fejlődött eddig számottevően a technika, mert valamely homályosan megmagyarázott dolog szerint a mágia léte hátráltatja. Ergo a mágia gyengül, a technika erősödik, és fordítva. Erről van egy elképzelésem, de nehéz szavakba önteni.
 10. Letűnt birodalmak 4. - Ryeki démoncsászárság

  Azért érdekes gondolat volt az íróktól h pont a fekete hold miatt csappan meg a mannasürüség, hisz épp annak eltünése okozott visszafordíthatatlan károkat az od használókban, s ezáltal a mannahálóban is. Ebből a szempontból jobban tetszik az Új-Besti féle magyarázat.
 11. A varázsló botja

  Születési jogon. Ők varázslónak születnek, a többiek varázslók lesznek. A ő lelkük idősebb. Az ő lelkük már olyan tapasztalt, hogy egy "lélekszakadást" is elbír. Nem hiába szól ugy a legtöbb dorani jellemzés, hogy ők inkább nagy gyerekek, nem pedig érett felnőttek. Mint mondtam a varázslónak SZÜLETETT karaktereket, NJK-kat tudom elképzelni az első spontán mágia használónak. A többiek megtanulják a mágiát és kellő inteligánciával használni is tudják. DE amig az ismereteiket nem szerzik meg, esélyük sincs spontán mágia használatra. Mig a doraniaknak átjárja a lényüket, lelküket a mágia, és ha nem is tanulnak mágiát elméletem szerint spontán, stressz helyzetben előfordulhat nálúk mágihasználat. Az anya előtt szétvállik a tűz miközben a fiáért fut. A megrettent kisfiú elött egy kőfal jelenik meg amikor ráront egy farkas falka. Az életéért lóhóló szökött rabszolgának hirtelen könnyebb lesz a teste és jobban bírja a futást. Persze ezeknek az egyéneknek nem kötelező bekerülniük a rendszerbe, a dorani tanítatásba. Ezért gondolom úgy, hogy a hasonló áldottakból alakult ki esetleg az első vajákos ( nem istenhít alapú), sámán nemzetség. Uff beszéltem.
 12. A varázsló botja

  Nem feltététlen jobbak a doraniak. Tény, hogy a pyaroniak csak azért nem gyengébbek mert ők nem varázslónak születtek. Csupán kiemeltem, hogy maga a tény helyezi őket a többi varázsló fölé, hogy ők eleve annak születnek. Túl bátor voltam, most meg túl fáradt vagyok a vitázhoz, de hidd el nem adom fel
 13. A varázsló botja

  Talán az új tekercsekben van leirva, valamelyik aurával kapcsolatos képzetségnél, hogy a varázslók azért képesek mannát tárolni, mert a lélekmag már rendelkezik hasonló informáciokkal.
 14. A varázsló botja

  A gond ott kezdödik h pyaronban akinek elég esze van, és /vagy pénze bárki lehet varázsló. Megtanulja a formulákat, és képes manna tárolására és használatára. A doraniak mások. Ők varázslónak SZÜLETNEK tehát testük alap járaton képes manna tárolására. Még úgy is, hogy lelkük 2 testben születik. Még az az apró szilánk ami a botban létezik is jelentős mennyiségü mannát képes tárolni. Tehát úgy értelmezem az eggyesülés után, minimum h megkapja a botban tároltakat, hisz lélekdarabja Ő maga már rendelkezik vele egyébként is. A doraniak az én értelmezésem szerint azért lehetnek ilyenek mert korábbi életükben, életeikben már mágiahasználok voltak, és a lélek legbelső rétege A mag "megjegyezte, eltárolta" ezt az információt. Persze lehet rajta vitatkozni miért van ez, akár egy korábbi Dorani magiszter is jelőlhette meg így jövöbeni kimagasló tanítványait. Vagy egy isten rendelése, hogy a kimagaslók így szülesssenek. Esetleg MG elképzelése ( ez spec. nekem nem tetszik) miszerint a lelkek így szaporódnak. De nincs értelme. Az én világomban a Doraniak mindig is erős, inteligens varázslók voltak akik a pyar kultúrkör varijaitól magasan különváltak. Tetszik, hogy képesek annélkül érvényesülni, hogy a botjuk a +x erőt adna avarázslataikhoz, és tetszik az életszemléletük. Szivesen belemegyek egy ilyen vitába.
 15. Kalandötletek KM-nek - Avagy a kaland legyen jó!

  Már változtak a dolgok, egy elemi varázsló, egy kyel-pap, és a varázsló mellé egy fejvadász/testőr. Szines lett a társaság, a pap és a varázsló ikertestvérek, de a varázsló az iskolai évek alatt hála egy labor balesetnek eléggé eltorzult: szépség 3-as. Köszönöm a tanácsokat.
×