Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

MagyarGergely

Főmágusok
 • Hozzászólások száma

  3 765
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

5 Követő

Róla: MagyarGergely

 • Rang
  Tűz Megtisztítója [Szerkesztő]

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Tűzvarázsló
 • Mi a kedvenc regényed?
  Dale Avery - A renegát
 • Ki a kedvenc íród?
  Raoul Renier (Kornya Zsolt)
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Raoul Renier - Fattyúrege; Hideg karok ölelése
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "A Kalandmesternek mindig igaza van." (1TK)
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Minden MAGUS esemény, amire csak tudok.
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  MAGUS
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1994-95
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Fórumot olvasgattam, hozzászóltam, cikket írtam... és ez lett. :)
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol, Tharr, Sogron
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Szívesen mesélek, amikor csak tudok.
 • Mi a kedvenc sportod?
  MAGUS
 • Mi a kedvenc csokid?
  Lindt, Milka, Heidi

Legutóbbi látogatók

4 010 adatlap megtekintés
 1. Üdv! Igen. Obsor, navor, sedular, pietor, famor, elendor. Nézd meg őket a szószedetben. Az oldalon, a cikkek között, a fajok/játszható fajok részben több kyrt is találsz, és akkor a többet felsoroló írásokról nem is beszéltem. (nem linkelem... tessék kattintgatni )
 2. MagyarGergely

  Bagolyudvar

  A cikk – a hetedkor végi pyarroni politikai helyzet mellett – egy sajátos, kalandozókhoz is kötődő pyarroni szervezetet mutat be, részletes leírással, képekkel színesítve, játéktechnikával, 25 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 3. Üdv! Ezek nem PPL-ben szereplő kasztok/alkasztok. Gyanítom, hogy az első a Főnixet takarja, amit a 2TK-ban találsz meg. (illetve a Játékosok készlete 2-ben...) A Tharr-szerzetes az Ynevi Kóborlások, Véridő című kalandmoduljában volt, teljes kidolgozását pedig megtalálod az oldalon. (jól tematizálva, kasztok/papok/szerzetes... ) Tharr-szerzetes
 4. MagyarGergely

  Ynev Földrajza

  Üdv! Jahogy. Jellemző, az evidens kérdéssel nem, csak a háttérrel foglalkoztam Igen, a Gyíklények országa. Persze - hasonlóan mint az amazonokét - úgy kell elképzelni, hogy laza, inkább az elterjedési területüket mutatja, mint valós országot az emberi - pláne nem a mai - értelmezésünkben, ahol a határon jól öltözött gyíklány határőrök köszöntenek Sissuasban. Ezért is jelöltem szaggatott vonallal, érzékeltetve ebből valamit. Olyannyira így képzelem a leírások alapján, hogy a két ország megfér "egymáson", tekintve, hogy a gyíklények inkább a mocsaras területeket, míg az amazonok inkább a pusztákat, erdőket szeretik és használják. Persze nyilván vannak összetűzések, de elférnek egymás mellett, ahogy az odatévedő kalandozók is találhatnak gyíklény településeket, de ha szerencséjük van, akár "száraz lábbal" is átkelhetnek rajta.
 5. MagyarGergely

  Ynev Földrajza

  Üdv! Igen, ez egy viszonylag új terület. Kidolgozása, kitalálása és elnevezése - noha az ynevi történelmi leírások széljegyzeteiben megfoghatatlanul ugyan, de létezett - az ÚTK-s Négykapu Társasághoz kapcsolódik. Itt olvashatsz róla: Idővonal - Erion Az Erionos, egyébként az ynevi történelemben jelentősen előrehaladt kampányukban használták. Elvileg több kalandmodul is játszódott a területen, vagy legalább is ezzel kapcsolatban - sajnos mind ÚTK-s. (egyelőre nem találod meg az oldalon.) Úgy emlékszem, éppen a fővárosban volt az a kalandmodul, talán éppen a kalandsorozat első eleme, amelyiknél már lehetett használni az Új Bestiáriumot, a lényalkotást is, és a játékosok tápolós/idióta ötletein elborzadva ettől kezdve volt betiltva a könyv az ÚTK-sok saját rendezvényén is Mindettől függetlenül, az Ynev-építés elemei átvételre kerültek, mivel korábbi tényeket nem ütöttek, sőt, eddig is kellett/volt a gyíklényeknek területe, csak soha senki nem nevezte el.
 6. Üdv! Úgy lesz. (köszönöm, javítva.)
 7. Üdv kalandozók! Elérkezett az idő, hogy eredményt hirdessek az Ynev nagytérképének legutóbbi frissítésekor meghirdetett játékban. A feladat az volt, hogy találjatok meg a térképre felkerült új helyszínek közül legalább tízet. Röviddel a meghirdetés után elgondolkodtam, hogy lehet, hogy egy lehetetlen feladat elé állítottam a vállalkozó szellemű, Ynev térképét rendszeresen tanulmányozó kalandozókat, de kiderült, mégsem. Noha a feladat nyilvánvalóan nem volt könnyű, mégis akadt olyan, aki sikerrel teljesítette - igaz, az aktivitás nyújt némi segítséget a jövőbeni kihívások állításánál A felhívásra egyetlen értékelhető anyag érkezett be, Lozartan kalandozótól. Azért, mivel megígértem, megtartottam a sorsolást az eredményes beküldők között, és hogy-hogy nem, Lozartan nevét sikerült kihúznom Így hát örömmel jelentem be, hogy a térképes játék győztese: Lozartan Gratulálok neki, és bizony joggal érdemli meg az egy kalandozók arany jutalmat. Mivel hiba nélkül sorolt tíz újonnan felkerült - és hát nem túl nagy, ismert vagy jelentős - helyszínt az újak közül, joggal tekinthetünk rá Ynev térképének szakértőjeként.
 8. Üdv kalandozók! Örömmel jelentem be, hogy a közelmúltban történt térképfrissítés árnyékában - azzal összefüggésben - bővült és frissült Ynev szószedete is. Számos új kifejezést, pontosítást találhattok a szócikkek egyre bővülő készletében, ami mára megközelítette a 12500 szócikkes méretet. Külön kiemelném - remélem, megbocsájtják, hogy részletes felsorolás nélkül - azoknak a segítségét, akik eseti alkalommal, vagy folyamatosan segítik a szószedet hatalmas anyagának hibajavítását, pontosítását vagy kiegészítését azzal, hogy rendre jelzik nekem a talált hibákat vagy új információkat. Köszönet illeti az ő hozzájárulásukat is. Egy apróbb, ám remélhetően hasznos fejlesztés az is, ami a cikkgyűjteményben történt, ami már a lista nézetben is mutatja a cikkhez rendelt címkéket. (pl. kalandmoduloknál a helyszín, javasolt tapasztalati szint, időpont). Ezekkel lehetőség van a hasonló címkékkel ellátott cikkek listázására is, és főmágusunk tervei szerint hamarosan a cikkek közötti keresésnél is lesz lehetőség a címkékre rákeresni. A cikkek már jó ideje folyamatosan kapják a címkéket a jobb kereshetőség céljából, de természetesen a korábban feltöltött cikkek esetében is folyamatosan zajlik a címkék pontosítása. Ynev szószedete
 9. A cikk rövid, kezdőknek is jól használható formában mutatja be Ynev világát, fajait, vallásait és nyelveit, a hivatalosan kiadottak mellett erősen szubjektíven válogatott források alapján, játéktechnika nélkül, 20 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 10. MagyarGergely

  Szeráfi alku

  Üdv kalandozók! A mai napon kikerült az oldal cikkei közé a Szeráfi alku címet viselő írás, Daraboló tollából. Raoul Renier terjedelmes, érdekes, és állítom, nagy sikerű Rúna- (és később több helyen is megjelent) cikke után számolatlanul születtek az ezt a mágiaformát valahogyan a játékszabályok közé beilleszteni próbáló megoldások, amik szerintem - sajnos - gyalázatosan sikeredtek, vagy az alapvetést nem tudták a szerzők megérteni, vagy a kidolgozásába nem fektettek elég erőt. Én ezt tartom az első olyan megoldásnak, ami alapelveiben, és alkalmazhatóságában is megfelelő, nem túlbonyolított és "hasonlít" a MAGUS eredeti rendszerére is. Olvassátok és ha tetszik, használjátok ynevi kalandjaitokhoz. Szeráfi alku
 11. MagyarGergely

  Szeráfi alku

  A cikk a szeráfi alku és képességek játéktechnikájával foglalkozik, egyszerű és jól alkalmazható, szabadon fejleszthető keretet kínálva a szerafizmus alkalmazására, játéktechnikával, 23 új varázslattal (annak tekinthető képességgel), 7 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 12. A 2019.08.06-13-ig megrendezett 1. Ősök Árnyékában szerepjátékos tábor kalandmodulja, ami a Taba el-Ibarában, Ash'aara városában játszódik Psz. 3719-ben, meg nem határozott Tsz-ű kalandozó számára íródott, 41 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 13. MagyarGergely

  Frissült Ynev nagytérképe

  Üdv! köszönöm a kérdést. Nem, az csak egy hozzákapcsolt cikk. A helyszín a térképen, - itt Erion -, már régóta fent van. De nézegessétek csak az új csatolmányokat is nyugodtan, mert azok is bővülnek szépen lassan.
 14. Üdv kalandozók! Örömmel jelentem be, hogy ismét frissült Ynev interaktív nagytérképe. Több új helyszín, pontosítás, elérhető várostérkép - mint például Erion - érhető el ezentúl. A térkép viszonylag teljes változatával persze lelassult a fejlesztés ezen része, ám a folyamatos munka, szószedet fejlesztés, az új kalandmodulok és egy-két régebbi könyv, írás újra, alaposabb, a mai igények szerinti feldolgozása mindig eredményez egy pár új, eddig nem jelölt helyszínt Ynev nagytérképére. Persze, ezek többségéhez már rá kell közelíteni a térképre. Természetesen az eddig megszokott rétegek, idők, zászlócskák, azok szűrési lehetősége, a hozzákapcsolt kiegészítők (egyre bővülő formában) és a név szerinti keresésé továbbra is elérhető. Használjátok továbbra is sokat és eredményesen, ynevi hangulatban. Jó barangolást mindenkinek! Ynev nagytérképe JÁTÉK! Játékra invitálok minden, Ynev térképét szerető, használó és gyakran nézegető kalandozót! A térképre több, az előző változathoz képes is új* helyszín került fel. Találj meg ezekből 10-et, és nyerj! A 10-es listákat nekem kell elküldeni, "Ynev térkép" jeligével. A beküldés határideje 2019.08.31. 24,00. A sikeres beküldők között egy aranyat** sorsolunk ki az Erioni Hercegi Bankház jóvoltából. - A listán 10 új hely nevének kell szerepelnie. Ha nem új is van közötte, a beküldő kiesik a játékból. - Az a lista, amin 10-nél több földrajzi név is szerepel, nem vehet részt a játékban. - Egy személy csak egyetlen listát küldhet, azzal vehet részt a játékban. - A kalandozók szerkesztői (bocs ) nem vehetnek részt a játékban. Még én sem . - Az elbíráló én leszek. A résztvevők nicknevét és eredményét, valamint a nyertes nickjét nyilvánosságra hozom, itt, hír formájában. * Az előző verzióhoz képest. ** A kalandozók táborokban díjakra beváltható kalandozók váltó, egy arany értékben.
 15. Üdv kalandozók! A mai napon kikerült az oldalra a Kalandmesteri kivágós segédlet címet viselő képgyűjtemény, Jakab Zoltán munkája. A szokatlan stílusú cikk számtalan szép, színes képet gyűjt össze és tár elétek tematikus rendben, segítendő a mesélést. Aki a szemléletes leírások mellett szívesen használ kész képeket is, annak sokat segíthet akár mesélés közben, akár a mesére való felkészülés - és képek keresésének - időszakában a rendezett formában felvonultatott több száz kép. Jó nézegetést, mesélést mindenkinek! Kalandmesteri kivágós segédlet
×
×
 • Új...