Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

MagyarGergely

Főmágusok
 • Hozzászólások száma

  3 804
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

4 Követő

Róla: MagyarGergely

 • Rang
  Tűz Megtisztítója [Szerkesztő]

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Tűzvarázsló
 • Mi a kedvenc regényed?
  Dale Avery - A renegát
 • Ki a kedvenc íród?
  Raoul Renier (Kornya Zsolt)
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Raoul Renier - Fattyúrege; Hideg karok ölelése
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "A Kalandmesternek mindig igaza van." (1TK)
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Minden MAGUS esemény, amire csak tudok.
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  MAGUS
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1994-95
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Fórumot olvasgattam, hozzászóltam, cikket írtam... és ez lett. :)
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol, Tharr, Sogron
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Szívesen mesélek, amikor csak tudok.
 • Mi a kedvenc sportod?
  MAGUS
 • Mi a kedvenc csokid?
  Lindt, Milka, Heidi

Legutóbbi látogatók

4 293 adatlap megtekintés
 1. MagyarGergely

  Ynev Földrajza

  Üdv! Nem sokat fogsz róla találni. A Kermir-puszták elnevezése Szürkecsuklyás eredetű, és az Északfölde kiegészítőben kapcsolódik hozzá egy elég kicsi és általános leírás. Garrak Teshorhoz még ennyi sem... Ennek a romnak a neve és helye is a szürkecsuklyás térképeken jelent meg először, de eddig senki nem használta fel - írt róla -, ők sem. Meglehetősen "szabad a gazda" helyzetűnek érzem a vidéket... Csak arra vigyázz a kidolgozás során, hogy ezzel a kevéssel még a nagy általánossággal ne kerülj ellentmondásba. Nagyjából északi nomádok, esetleg kóbor amazonok területe lehet, illetve az alföldre teszik a leírások az aunokat - de akkor sincs szeirntem nagy gond, ha ők pont nem "járnak arra" valamiért. én kis, nagyjából elszigetelt apró városállamokat tudok még elképzelni, akiket esetleg a riegoy-erv kereskedelem, vagy a kyr-crantai örökség köt össze valamennyire.
 2. Üdv! Kikerült az oldal kiegészítői közé a 2019-es TT kalandmodulja. Másnaposok
 3. MagyarGergely

  Másnaposok

  Üdv kalandozók! A mai napon felkerült az oldalra az idei Téli Tábor kalandmodulja, ami a Másnaposok címet viseli, és Nekdolan tollából való. Próbáljátok ki, jó játékot és mesélést kívánok mindenkinek! Másnaposok
 4. MagyarGergely

  Befogók

  Üdv kalandozók! A mai napon kikerült az oldalra a Befogók című cikk, Lord Nova tollából. A 2016-os, 10. Fanfár a hősökért tábor kalandmoduljának központi szereplőit a jelenhez, Psz. 3720-hoz igazítja az író. A cikk egy NJK csapatot mutat be részletesen, akik ellenfélnek vagy barátnak is jók lehetnek értő kalandmester kezében. (A cikk megjelent a Kronikak.hu oldalon is.) Jó olvasgatást, játékot és mesélést kívánok mindenkinek! Befogók 3720
 5. MagyarGergely

  Befogók (3720)

  A cikk egy, kalandmodulhoz (Befogók, Lord Nova, 2016.05.13. Kronikak.hu) kapcsolódó, időszerűsített NJK csapatot, a Befogókat mutatja be a Psz. 3720-as években, leírással és játéktechnikával, 18 oldalon. A cikk megjelent a Krónikák.hu oldalon is, 2019.01.06.-n) A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 6. Üdv! Utólagos lektorálás alatt van, de hamarosan elérhető lesz.
 7. MagyarGergely

  Aki kalandozóvá akar válni

  Üdv! Amennyire hozzám eljutott, ez volt a "végleges" változat. Ebből meséltünk a táborban. MG
 8. Üdv! Örülünk. A színek a kiindulási alap, a Szürkecsuklyások térképeitől öröklődtek. Itt egy magyarázat hozzájuk: (A láb itt ynevi lábat jelöl, ami gyakorlatilag megegyezik a földi méterrel, csak "jobban hangzik". )
 9. Üdv! Szép lista... csak szeretném jelezni, hogy nincs olyan MAGUS könyv, hogy "Örökség (2.). Nem te vagy az első, akinél ilyen besorolással, megközelítéssel találkozok. VOLT egy Lunír kft. által vezetett MAGUS örökség project, aminek szabálykönyve - vagy bármilyen értelmes, nyomtatásban megjelent kiadványa, hacsak a szórólapokat nem vesszük annak - nem készült. MAGUS örökség szerepjáték kiegészítő néven viszont megjelentettek az INTERNETEN, nem nyomtatásban egy 14 oldalas kiegészítőt - van, aki a minősége és tartalma okán különböző obszcén kifejezésekkel is jellemzi - amit a reakciók után 2-3 napra rá levettek... azért az oldalon megtalálható (itt) Ezt bárki kinyomtathatja, akár te is... volt, aki több ezer forintért akarta beszerezni... de ilyen könyv nem létezik, soha nem is volt. Még egy kiegészítést tennék. A Summarium miért befejezetlen? Nem tudom, honnan van a lista, de gyanítom az okot. Volt annak idején egy Summarium project, még a Vallhallánál, aminek egy vállalhatatlan bonyolultású, a készítők vagy a kiadó által is használhatatlannak ítélt, egy-vagy kétkötetesre (?) tervezett katyvasz lett az eredménye, amit a beharangozás ellenére sem adtak ki - mindenki szerint jobban tették. De a címet használták, és megjelent a Summarium, ami egy kész mű, van, aki szereti, van, aki nem, de megvan, megjelent és elterjedt. Mivel a Summarium 1-et sokat reklámozták (de ez a meg nem valósult kötet) van, aki ezt a másik Summariumot is 1-nek gondolja - holott magában a nyomtatásban megjelent könyvben semmilyen felirat, szám nem jelzi, hogy egyes lenne - és máig várja a 2-t, illetve innen jön a "befejezetlen" gondolat.
 10. MagyarGergely

  Másnaposok

  A 2019. év Kalandozók Téli Táborának kalandmodulja, ami az Északi szövetség területén, Psz. 3682-ben játszódik, 4-5. Tsz-ű kalandozó számára íródott, 52 oldalon. A modulhoz a TT2019 karakteralkotása alapján kellett karaktereket alkotni. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 11. A 17. Kalandozók Téli tábor (2019.12.27.-30.) karakteralkotása, 5 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 12. Üdv! Ha Első törvénykönyv - bár nem hasonlítottam betűre össze betűről-betűre, de azért több év alatt sok eltérésre felfigyeltünk más vonatkozásban is - akkor az elvileg ugyanaz, ha kemény, ha puha fedeles. Eltérések a KUK és 1TK összehasonlításban vannak.
 13. Üdv! Kicsit bonyolultabba a téma. Először is ne keverjük - pedig gyakran szokták - a KKUK-t és az 1TK-t. (Kézikönyv kalandozóknak és útmutató kalandmestereknek; illetve Első törvénykönyv) Kezdetben vala a MAGUS KKUK. 1. kiadása 1993-ban, kemény fedeles, az első Rúna magazin reklámjával és két dobókockával egybe csomagolva. (véletlenül ebből rendelkezem egy bontatlan, eredeti példánnyal ) 2. kiadása szintén az 1993-as évszámot viseli - nagy sikere volt, na, meg nem is nyomtak belőle olyan sokat. Ez is kemény fedeles. Ezt már második, JAVÍTOTT kiadásként jelölik a könyvben - megmondom őszintén, nem rendelkezem belőle részletes kimutatással, hogy mennyiben javított, mi az új benne... de ne feledjük, hogy közben a Rúnában volt egy-két MAGUS javító cikk - feltételezem, beledolgozták. 3. kiadásában 1994-es évszám van, ezt már csak egyszerűen harmadikként jelölik a kötetben... a javított szó már nincs ott, de logikusnak tartom, hogy ha egyszer már a 2.-ban kijavították, amit akartak, akkor ez így került a harmadikba is. Elvileg ez is keményfedeles, de ilyen nincs a birtokomban, és nem tudom 100%-ig állítani. Majd telt múlt az idő a MAGUS háza ráján, és kiadták a Második törvénykönyvet. Ezután, mivel a KKUK-k elfogytak és még mindig keresték, a levelekben - mert akkor még ez volt, de gondolom, személyesen is - mindenki csak "első törvénykönyvnek nevezte a KKUK-t, hiszen volt már második, tehát az előtte lévő nyilván első. Ezért az új kiadásokat már Első törénykönyvnek nevezték. Ezért van az a faramuci helyzet, hogy a legelső kiadású Első törvénykönyv is későbbi, mint a Második törvénykönyv Az első törvénykönyv kiadásai: 1. 1997-ben, puha fedeles. 2. 2001.-ben, ez már kemény fedeles. harmadik kiadásáról én nem tudok. Az Első törvénykönyv kiadásai elvileg egymáshoz képest ugyanolyanok, nem javítottak, egészítettek ki benne, de ezt sem hasonlítottam össze betűre még. Viszont az tény, hogy maga az Első Törvénykönyv számtalan apró kiegészítést, javítást, statisztika módosítást tartalmaz a KKUK-hoz képest! (pl. a varázsló zónája) Tehát a leginkább naprakésznek, vagylegújabbnak, vagy legjavítottabbnak-legteljesebbnek az Első Törvénykönyv tekinthető. Szóval ha valóban Első törvénykönyveket hasonlítasz össze, akkor azok elvileg ugyanolyanok, ha kemény, ha puha fedelesek. Ha a KKUK-keményfedeles verzióját hasonlítod a puhafedeles 1TK-hoz, az nem teljesebb. Ha keményfedeles 1TK-d van, az frissebb, mint a KKUK-k, de szerintem ugyanolyan, mint a korábbi, puhafedeles 1TK.
 14. MagyarGergely

  Boszorkány

  Üdv! Egyet kell, hogy értsek az előttem szólókkal. Az átváltozás egy dolog. De az azon belüli módosítások már nem, ilyenről nem ír a varázslat. Hulla példái jól szemléltetik a dolgot. Az embert át lehet változtatni, de én semmi indokot nem látok arra, hogy az életkora is megváltozzon. Egyébként nagyon jó ki - egyesek szerint egyenesen TÁP - dolgokat lehet a boszorkánnyal csinálni... fiatalítani nem így kell
 15. Üdv! Tény, hogy sok a káosz és az ellentmondás a leírásokban, és nem mindent magyaráznak meg egyétrelmű módon, pláne nem mindig van tökéletes összhang a hangulati leírások, a szabályok, vagy mondjuk a képzettségek között... de ezt meg kell oldani valahogyan. Itt szerintem az is gondot okoz, hogy egy-egy kiragadott mondatot próbálunk elemezgetni... pl. enélkül: "Szolgál­ják bár a Halál Istenét, Darton papjai mégis az Élet és a Rend védelmezői: az ő tanításuk szerint az erőszakos halál (melyeket leginkább a gonosz istenek, Tharr és Ranagol jelképez­nek), valamint a betegségek és kínok által okozott, időnek előtti elmúlás (ez főként Orwella szférája) ellenté­tes Darton akaratával." (PPL1) Hopp. Idő előtt... ez mi is? (merthogy ők is ölnek ám! Airun - én ezért nem szeretem - majdnem egyetlen jellemzője, hogy "cool módon megöl mindenkit, akit akar", sokan így is játsszák a Darton-a paplovagokat, ahelyett, hogy bármiféle logikát, netán vallási ELVET követnének. (amik nincsenek is konkrétan megfogalmazva, tehát nehéz... Arias Dartonos blogja próbálkozott vele annak idején, hol több, hol kevesebb sikerrel). Tharr meg főleg Ranagol papjai sem ölnek halomra mindenkit, ellenben van náluk emberáldozat... De a fent iidézet ami rájuk utal, mégsem ezt jelenti... Szerintem az egyértelmű, hogy mágiával nem gyógyíthat. Önmagát sem. Én meg így gondolom, Cundior "JK-szagú" véleményét egyáltalán nem osztom - bár ezt természetesen helyzetfüggően kell elemezni, de általában a JK papok "azt gondolják", hogy az éppen játék küldetés, meg csapattárts - hogy később segíthessen az isteni célokban - mindent megér, bármit lehet. A KM meg adjon Mp-t hozzá... Ellenben Darton szolgái nem csak úgy szolgálják a halált, hogy jól megölnek mindenkit... pl. segítik a haldoklókat. Mondjuk, hogy méltósággal távozhassanak. Ezért el tudom képzelni, hogy pl. ápolják őket (mondjuk sebgyógyítással), de nem akadályozzák a halálukat, ha annak eljött az ideje, (pl Ép-t nem gyógyítanak, csak fájdalmat csillapítanak.) A gyakorlóudvaron, vagy harcban sérült társakat is bekötözhetik, ahogy magukat is - ez szerintem nem a halál ideje... más a Cundior által is említett hősi, vagy biztos halál. A feltámasztás megint nem az ő dolguk, ne keverjük a JK papot, paplovagot azzal, hogy DARTON mit tesz. (ráadásul mondom, a Galántai könyvekben elég kevés szó esik a Darton által képviselt elvekről, a PPL megpróbál adni valamit.)
×
×
 • Új...