Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

MagyarGergely

Főmágusok
 • Hozzászólások száma

  3.474
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

1 Követő

Róla: MagyarGergely

 • Rang
  Tűz Megtisztítója [Szerkesztő]

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Tűzvarázsló
 • Mi a kedvenc regényed?
  Dale Avery - A renegát
 • Ki a kedvenc íród?
  Raoul Renier (Kornya Zsolt)
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Raoul Renier - Fattyúrege; Hideg karok ölelése
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "A Kalandmesternek mindig igaza van." (1TK)
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Minden MAGUS esemény, amire csak tudok.
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  MAGUS
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1994-95
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Fórumot olvasgattam, hozzászóltam, cikket írtam... és ez lett. :)
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol, Tharr, Sogron
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Szívesen mesélek, amikor csak tudok.
 • Mi a kedvenc sportod?
  MAGUS
 • Mi a kedvenc csokid?
  Lindt, Milka, Heidi

Legutóbbi látogatók

2.243 adatlap megtekintés
 1. Melyik a kedvenc kasztod?

  Üdv! Szerintem maradjunk a kasztokról szóló résznél. OFF A fórumon bármit el lehet mondani, bár valóban van hasznosabb kritika, és kevésbé az is, és olyan is van, aki rendszeresen szeret a saját ajtaja elé "csinálni". Ugyanakkor szerintem sem egy friss fórumozó feladata rendre utasítani egy "kalandozó herceget", noha elgondolkodtató, hogy már neki is feltűnik a dolog... OFF vége Az én kedvenc kasztom még mindig a tűzvarázsló. Kifejezetten szeretek ezzel a játszhatatlan és gyenge, elégtelen Mp-ú, otromba kasszttal kínlódni egy halott és menthetelen rendszerben, rusnya harcrendszerrel
 2. Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Üdv! Lucfenyő, 1, Nem tudok olyan cikkről, ami a kettő kiadás különbségeit tárná fel. Én magam nem emlékszem, hogy felfedeztem volna jelentősebb különbséget a kettő között. Mivel egyazon könyvnek a különböző kiadásai (nem egy másik könyv, mint hasonlósága ellenére a KKUK és az 1TK), azt feltételezem, hogy nincs különbség - persze érhet meglepetés ezen a téren. Mindazonáltal én azt tapasztaltam, hogy még a KKUK-1TK-között is csak kisebb, könnyen feloldható különbségeket lehet felfedezni, szóval nem hiszem, hogy jelentős eltérést találnál a kettő között. 2, A K100 rendszerhez erratának tekinthető a Rúnaában megjelent Ami a MAGUS-ból kimaradt című írás, ami elsősorban a KKUK hibáit taglalja. Emellett szintén a Rúna magazinban volt a magisztérium rovatok (ebből több is volt), ahol nem tematikus hibajavítás, de kérdések alapján feltárt hiányosságok javjtása és szabályok értelmezése zajlott, illetve a levelezés rovat is volt, ott sokkal hígabban, de szintén megtalálható néhány szabálykiegészítés. A PPLt már említetted. A "széles körben elfogadott" jó kérdés... a rendezvények aktuális szabályait a karakteralkotási rendszerek tartalmazzák - jó esetben döntenek a vitás kérdésekben, rosszabb esetben egy teljesen új variációt kínálnak egyes kérdésekre. Van olyan társaság, aki még manapság sem ismeri egyik-másik szabálykönyv létét, így nem is mindenki a teljes palettáról választ, így én sem merem azt mondani, hogy ez-vagy az az érték elfogadottabb a másiknál. Ugyanakkor, amikor sokan különböző rendszerekben gondolkodnak, ott egy-egy rendszeren belül a 10-15-ös különbség szerintem nem okoz olyan feloldhatatlan gondot... KM-ként döntsd el, melyiket alkalmazod. A fontosabb az, hogy akkor minden JK és minden NJK aszerint a szabály szerint legyen megalkotva. 3. A fegyverek harcértákeire a fentiek ugyanúgy vonatkoznak... van, aki nem is ismeri a különbséget a két könyv között. Ugyanakkor érdemes az Új Tekercseket megnézegetni, mivel indokoltan és csak néhány esetben változtattak a fegyverek értékein, és főleg azért, mert ez a legutolsó hivatalos kiadású szabálykönyv a K100-as rendszerhez, igaz, más képzettségrendszerrel (de átjárhatósággal, nem olyan direkt inkompatibilitással, mint pl. az ÚTK.) Ennek ellenére nem mondhatnám elfogadottabbnak... sőt, szerintem - de erre sem készült felmérés - többen ismerik/van meg nekik az 1TK, és mivel nem is fókuszálnak a különbségekre, szerintem azt használják többen - a fegyverek harcértékeinek vonatkozásában. Ugyanakkor, legjobb tudomásom szerint a kalandozók karakteralkotó program a fenti indokok miatt is az Új Tekercsek fegyver- harcértékeit használja (bár biztosat az alkotója tudna mondani), tehát ez is elég elterjedtnek tekinthető.
 3. Üdv! Nagyon sok minden van félkészen, készülőben... csak hogy "miszticizáljak", összegyűjtöttem az összes ynevi helyet (amit léptéke okán érdemes térképen ábrázolni), és most azok felrakása van folyamatban. Mintegy 520 helyszín kerül még fel, és utána minden rajta lesz, amit regényben, cikkben, stb. meg lehet találni. (szószedet alapján, ami persze szintén folyamatosan bővül...) Javaslatot tenni lehet, örömmel fogadom. Saját helyszínek is felkerülhetnek a térképre, hiszen pont azért jó, hogy mi, rajongók kezeljük, mert így mindent összegyűjtünk, ami belefér és nem próbálja meg átírni a már létező dolgokat. Ugyanakkor szeretnénk elkerülni a random feltevéseket, az olyan ötleteket, ami csak úgy önmagáért van... magyarul, ha van egy saját városod, annak van helye a térképen, HA az közkincs, azaz normálisan ki lett dolgozva, és elérhető, nyomtatásban vagy neten megjelent, azaz mindenki hozzáfér. Tehát ha valaki öteltel 30 városnévvel, azt még most nem tudom felhasználni, de ha van egy világleíró kiegészítő cikke, ami minőségben is, meg forráskövetésben is illeszkedik az elveinkhez, "úgyis felkerül majd" a térképre a többi közé. (mint ahogy már most is számos házi kiegészítő helyszíne van a nagy térképen.)
 4. Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Üdv! Jó kérdés. A szabálykönyv nem rendelkezik a %-okról, így innentől egészen sokféle álláspont mellett lehet érvelni... Én azt gondolom, hogy a %-os képzettség ugyanolyan képzettség, ezért a képzettségek az irányadóak. Ezeknél az az elv, hogy megkapja mindkét kasztét, de ezért azzal fizet, hogy ezentúl iszonyat lassan fejlődik, 1 Kp-t kap csupán. A %-nál is hasonlóan gondolom. Ha a játékos akarja azt a tápot, hogy két kasztnak számítson (és itt ne csak a képzettségeket nézzük, amiket pár szint alatt meg lehet tanulni Kp-ért is), hanem a kasztok különleges képességeit, akkor szenvedje csak el a hátrányát is. Tehát ahogy a képzettségek esetében, a %-osnál is nagyon lassan fejlődjön. Ez semmiképpen nem azt jelenti, pusztán logikai alapon, hogy megkapja az egyik kasztja teljes %/Tsz értékét, mert ilyen alapon a Kp-kkel is lehetne ez a helyzet. De nem ez, hanem az, hogy szinte semmit nem kap. Legyen csak így a %-ok terén is... mondjuk nyilván az 1% kicsit kevés, de mondjuk a két kaszt %/Tsz-ének az összegének a tizede már jobban hangzik! Az kevés az eredeti sok %-hoz képest, de mégiscsak megkapja a %-ait is... csökkentve.
 5. Kráni boszorkánymester

  Üdv! Szemfüles észrevétel. Ellenőriztem a forrást (minden cikknél elmentésre került az eredeti forrás) és az 1. Tsz.-en Af-ot kapnak, (így ez az én szerkesztői hibámként került be oda is a Mf hamarosan javítom), viszont az 5. és a 8. Tsz.-en az eredeti forrás szerint is mindkettő esetben a demonológia Mf-át kapják meg.
 6. Ember

  Üdv! Feltételezhetően a forrás oldal - mivel a fajok esetében külön cikkekként jelentek meg - a teljesség igényét figyelembe véve alkotta ezt a hm.. (fölösleges?) leírást, ami viszont a formázott, kategorizált megőrzése okán külön cikké vált. Ott is, itt is a rendszer hibájának tekinthető - de mivel volt ilyen is, a megőrzését szükségesnek tartottam (és olyan sok munkával sem járt. )
 7. Üdv! A Hirokin birodalom az amundok saját elnevezése az általuk uralt területekre. (hasonlóképpen került a térképre, mint mondjuk az elf nyelvű Elfendel.) Ebben a kiegészjtőben találsz róla részletesebb képet: Amundok könyve
 8. Kérdés a "Karnevál"-ról (SPOLIER)

  Üdv. Szerintme Ranagolt semennyire, viszont egy ranagolitát igen. (arra nem emlékszem, hogy a csaj vonzza-e be az ügyletbe..?)
 9. Kérdés a "Karnevál"-ról (SPOLIER)

  Üdv! Az an Narvan családon átok ült, ami a elragadott gyermekeket. A kalandozók délről menekítették haza a család vagyonát (a dzsadoknál manifesztáció van...). Felfogadták őket védelemre. Kinyomozták az átok természetét és meg akarták védeni a lányt, és képbe került valaki, aki a rég elveszett örökös képében érkezett haza, hogy átvegye a hatalmat - Ranagol támogatásával. Közben pedig a család fattyú leánya beépült a kalandozók közé és jól átverte őket, ő Bincaidával (örökösnek adta ki magát) szövetkezett.
 10. Ynev országai

  Üdv! Bűvdudás, úgy lennének szépek az idézeteid, ha a forrást is megjelölnéd, dátummal együtt, merthogy nem mindegy, mikorról származnak. A szürkecsuklyások - zömmel - a MAGUS irodalom alapján alkották a térképeiket. Nem hiba nélkül, nem is tökéletesre, de máig egyedülálló minőségben. Hogy egy-két "politikai" vitát eltekintve mennyire így van ez, arra jó példa, hogy ki is adták, és régebbi, és főleg a mai kiadó is az ő munkásságukat használja kiadványaikban, hivatalossá emelve azokat. (az első SZCS térképek alapján készített újabbakat, kivonatokat, részleteket - nem véletlenül döntöttem én is ezek mellett.) Persze a kétszínűség, hogy szidok valamit, de azért építek rá, más kérdés, nem ide tartozik... Szóval, amikor a térkép - és konkrétan az oghogul rom készült, kb. annyi volt készen az irodalomban, hogy van egy ilyen hely, valamikor voltak ott népek, volt ott függőkert és gyümölcs, meg voltak mezői. ennyi. (érdemes kikeresni az említett művek részleteit róla.) SEMMI TÖBB nem létezett kiadásban, tehát nem volt. Ezek alapján a rom teljesen belefér. A MAGUS kezdettől fogva nem egy személyé, és főleg nem GA alkotta... noha jelentősen hozzátett, ezt nem lehet elvitatni tőle. De amit fontosnak tartott, leírta... majd jött valaki, és tovább folytatta, itt most a térképpel. Az egy teljesen más szemléletű hozzáállás - inkorrektnek is nevezhetném - hogy JÓVAL később, (nozd csak meg a Hsz-ek évszámait!) GA egy fórumon mást mond róla, holott már arról a helyről vannak újabb infók... most előhozakodhatnék az osztott világ működésével, az írói, alkotói korrektséggel... és pontosan ismerjük az említett úr hozzáállását mások anyagaihoz - jó párszor írtam már bizonyítékokkal alátámasztott hsz-eket, cikkeket erről. Komolyan javaslom elolvasni, ha nincs meg, mert érdemes, amikor azon gondolkodunk, vajon kinek van igaza, ki hibázott egy ilyen helyzetben, és hová vezet ez hosszú távon, melyik hozzáállást válasszuk - (kérdezzük meg, hol vannak a MAGUS írók, miért nincs több MAGUS regény??) Ugyanez volt Rowonnal... 2 Airunos regény, számtalan egyéb, és soha, senki sehol nem tartotta fontosnak azt leírni, hogy tengere van. CSAK akkor, azután, hogy egy alkotó betette a szárazföldre... Számomra a MAGUS az, amit leírtak róla, és amiket hozzátettünk, nem az, amit egyetlen ember, egy író nyilatkozgat egy egyszerű fórumon, hetente másképpen, és véletelenül minden pont annak ellentmondóan, amiket más írók leírtak, érvénytelenné gyalázva kb. az összes MAGUS művet... még a sajátjait is Szerintem hibás nézőpont erre vakon (úgy értem, a többi forrás, vagy pl. azok megjelenési sorrendjének figyelembevétele nélkül) hagyatkozni és ez alapján véleményt formálni. Ugyanúgy hibás álláspont, mint - ez most máshol volt, de érdekes fejlemény a témában - hogy azt hinni, hogy akkor most már a MAGUS éppen az a játék, amit az említett író éppen támogat...
 11. MAGUS összefoglaló a 2017. évről

  Régóta tervezem, hogy összefoglalom az adott év MAGUS történéseit, nagyobb eseményeit, cikkeit, újdonságait és eredményeit, de közben rendre eltelt egy esztendő, a cikk pedig elmaradt. Ezúttal talán időben kezdtem el az adatok gyűjtését és ültem neki, így következzen egy áttekintés a 2017. évről, a MAGUS nézőpontjából. Újdonságok, kiegészítők A MAGUS-sal foglalkozó cikkekből és kiegészítőkből idén sem volt hiány. A Kalandozok.hu-n 13 új cikkről híreztünk (ez a saját cikkeket jelenti). Ezt újdonságként kiegészíti még az idén megrendezett 12 verseny, tábor és találkozó 13 kalandmodulja is. A Kronikak.hu oldalon idén 19 MAGUS cikket találhatott az olvasó, kalandmodulokat, elméleti cikkeket és kiegészítőket vegyesen, nem számolva a hírekkel, előzetesekkel és a nem MAGUS cikkekkel, illetve azokkal sem, amiket máshonnan vettek át. Különösen termékenynek bizonyult a Kalandmester.hu, ahol idén kb. 24 írás látott napvilágot, főleg az elméleti oldalt érintve, néhány hírrel. (A pontos szám megállapítását megnehezíti az oldal több cikkénél tapasztalt újra-dátumozási szokás.) Az igazán nagy újdonságok, mérföldkövek közé tartozik az Ynev nagy online szószedetének újraindulása a kalandozókon (01.21.), frissített szókészlettel, pontosított forrásokkal és az oldal akkori új stílusához illeszkedő formázással, Antail jóvoltából. 02.08.-n a kalandozók karaktergeneráló elkészültéről híreztünk, ami azóta is elérhető, minden versenyünkön alkalmazott és a beérkező észrevételek alapján folyamatosan tökéletesedik, Silver és Nekdolan jóvoltából. 02.26-n Ynev nagytérképét frissítettük, néhány hibajavítás és több új helyszín – például a MAGUS találkozók kalandmoduljainak helyszínei is folyamatosan felkerülnek rá – is a térképre került. 05.01.-n a kalandozók időjósda is elérhetővé vált az oldalon, Hulla jóvoltából. Külön említést érdemel egy olyan új kezdeményezés, ami a szervezők, kalandmesterek, de játékosok véleményét is közvetítette és azóta is őrzi online hanganyag formájában, a 04.10.-n elindult Sequadion-háló, avagy kalandozók online rádió, amiben Antail kérdezte a kiszemelteket. A rádióból 7 adás készült el. Ugyancsak az idei év érdekessége a Krad heti bölcsességei rovat, ami 05.31.-n került ki először és Silver munkájának köszönhetően hetente megjelenve, 12 alkalommal adott ötletmorzsákat, elevenített fel egy-egy cikket, kifejezést, képet a MAGUS világából. A kalandozók oldalon a cikkgyűjtemény az idén 41 cikkel bővült, amiben a saját új cikkeink mellett igyekeztem a MAGUS témában bárhol megjelenő írásokat is szerepeltetni, a gyűjtemény célkitűzéseinek megfelelően. Ezekkel együtt immár 1942 az elérhető, szabadon olvasható, értékelhető és véleményezhető MAGUS cikkek száma. Az oldalon megjelent továbbá 7 beszámoló MAGUS rendezvényekről, és 6 egyéb témájú hír is. Kiadványok Az idei MAGUS évnek sajnos árnyoldala a Delta Vision kiadó "munkája", ahol az idén mindössze csak egy n+1-edik MAGUS rendszer (most éppen K6-os) beharangozására futotta (04.22.), nagy porhintéssel, külön honlappal és tesztelőkkel, számos kritikát kapott kérdőívekkel, és az év végére nyílt már nem csak a DV fórum olvasói között vált nyílt titokká, hogy hamvába halt a komoly talán sosem volt kezdeményezés. Így a misztikus „Rég várt dolog közeledik”-es jelmondat után ma már „Rég várt dolog távolodik” inkább. Sem újrakiadások, sem az évek óta ígérgetett Abasziszos pályázatos novellás, vagy az elmaradt harmadik zászlóháborús, netán a manifesztációs ciklust lezáró novellás sem jelent meg. Noha távolról sem hivatalos, de mégiscsak regény az a rajongói alkotás, ami online jelent meg, 04.21.-n, Abbit, arany, acél címmel, V. E. Fuente tollából. Az először az LFG-n hírezett regény negatív hangvételű kritikái ellenére is újabb rajongói mérföldkőnek számít. Találkozók, versenyek Az idei év is bővelkedett MAGUS rendezvényekben, összesen 12 versenyt, tábort és találkozót bonyolítottak le azok a klubok és közösségek, akik a mai napig éltetik a játékot és lehetőséget adnak a MAGUS rajongóinak minőségi kalandokra, közösségi élményre, megmérettetésre egyaránt. Álljon itt egy lista az idei év MAGUS rendezvényeiről: 04.17. II. Lumina Cornu és Kalandozók napja Jászfényszerun; 05.06. IX. Hősök napja Szekszárdon; 06.10. III. Farkasodú Gyöngyösön; 07.05.–09. XV. Kalandozók Nyári Tábor, Gyömrőn; 07.20–24. XI. Mentálcsavar nyári tábor; 08.09.–15. XI. Vándorkrónikák tábor, Soltvadkerten; 09.23. I. Kóborló lelkek MAGUS verseny Szegeden; 09.30. IV. Farkasodú Gyöngyösön; 10.28. III. Lumina Cornu és Kalandozók napja Jászfényszarun; 11.09.-12. X. Hősök napja tábor, Alsónánán; 12.02. I. Regélő főnix Debrecenben; 12.27.-30. XV. Kalandozók Téli Tábor, Gánton. A 12 találkozó 13 új kalandmodult is jelent, amiket természetesen megtaláltok az oldalon. Bár nem sorolom szorosan a rendezvények közé, említést érdemel a laza szervezésű, 03.26. óta havonta meghirdetett Ynev kalandorai találkozó, ami gyakorlatilag egy meghirdetett időpont, központi modul vagy díjak nélkül, amire kalandmesterek saját kalanddal érkeznek és bárki érdeklődő játszhat illetve megnézheti a játékokat, a Hammertime caféban. Pályázatok, alkotás Fontosnak tartom kiemelni az alkotási lehetőségeket, a pályázatokat. Idén ebből is többet találhatott az, aki érdeklődik még az iránt, hogy alkosson valamit a MAGUS-hoz. Halacskák A MAGUS alkotói közösségek 03.17-n hoztam létre a Facebookon azzal a céllal, hogy megtaláljuk egymást azokkal, akik alkotni akarnak a MAGUS-hoz, közvetlen csatornán segíthessük egymást. A csoportba bárki jelentkezhetett, aki alkotási szándékát jelezte, ám a 34 tag közül csak egy olyan akadt (azokon kívül, akikre ez amúgy is és azóta is jellemző), aki valóban kész anyagot tett le a MAGUS asztalára. Mivel a csoport egyetlen hozadéka gyakorlatilag annyi volt, hogy trollok nélkül lehetett MAGUS-ról beszélgetni, 10.27.-n archiváltam. 09.15.-n indult a Töltsük fel Eriont project, ahol célul tűztem ki a részletes és minőségi Erion térkép létrehozását, és lehetőséget akartam adni mindenkinek, hogy saját pár soros ötletét, kedves kalandhelyszínét beküldhesse erre, ám elszomorítóan kevés anyag érkezett, noha a project a mai napig tart. Harmadik Törvénykönyv MAGUS szerepjáték-fejlesztő verseny 12.12.-n hirdette meg Noise EHC az LFG.hu-n ezt a sajnos elcsépelt nevet választó, alternatív MAGUS rendszert fejlesztő rajongói versenyt, ami jelenleg is tart még. Pyarron Alkotóközösség Amund-Gulandro indította 08.30.-án ezt a zömében meghívásos, ám nyílt csoportot, ami szintén az alkotást tűzte maga elé célul. Noha a tagfelvételi fázis lezárult, a csoport továbbra sem titkos, az alkotás pedig a mai napig folyik benne. XVI. Kalandozók Nyári Tábor Versenymodulíró pályázat 11.06.-n hirdette meg a Kalandozok.hu a lehetőséget, hogy a jövő évi nyári táborunk kalandmoduljára pályázzanak az érdeklődők. Jelenleg a több beérkezett pályamű elbírálása folyik. Ezek voltak 2017. MAGUS eseményei és eredményei. Úgy hiszem, nem kevés és jelentős büszkeségre adhat okot mindazoknak, akik részt vettek benne. Mint MAGUS rajongó, rajongói anyagok írója, kalandmester vagy játékos, szeretném mindenkinek köszönetemet kifejezni, aki munkájával bármelyik eredményhez hozzájárult, mert ezek teszik napjainkban élővé, élménnyé a MAGUS-t, és adnak újdonságokat, ötleteket, lendületet annak a nagy számú rajongónak, akik hivatalos regények vagy rendezvények híján is találnak olvasnivalót, kihívásokat, újdonságokat és közösségi életet a legnépszerűbb magyar asztali szerepjátékban. (Bocsássátok meg nekem a MAGUS-trolloknak szóló megjegyzésemet, de ugye, nem is olyan rossz ez egy " menthetetlenül halott szerepjátéktól"?)
 12. Élménybeszámolók

  Üdv! Eltelt ez a tábor is... elég hamar, ami azt illeti. Viszont jó ki táboron vagyunk túl. Én most voltam először Gánton, de ha nem hallottam volna több ember visszaemlékezését is a régi szállásról, akkor is azt mondanám, hogy remek helyszín volt, szerintem megérte visszatérni ide. Közel volt, hamar oda és haza lehetett érni - útitársakkal beszélgetve meg pláne. Az elhelyezés remek volt, sem a szobára, sem a vizes blokkra, vagy a fűtésre nem lehetett panasz. Az étkezések is nagyon rendben voltak, jól is esett a rövidke séta az étterembe, az ételek pedig minőségiek voltak, noha néha nem olyan sok, ám a vendéglátók hamar rátaláltak a repeta lehetőségre is. A MAGUS játék is jó volt, köszönöm a helytállást és a nevetésekkel teli játékot csapatomnak, a HOPPP-nak (Réq, Sztera, KisSzenti, Mosquito és Wolfy), akik külön az alkalomra készült csapatpólóban ültek le játszani. Remélem, annak ellenére is sikerült nekik élvezhetően tolmácsolni a modult, hogy a vége nem éppen a terveik szerint alakult, de hát a karakterhalált senki nem fogadja szívesen. A modul véleményem szerint remek volt, amolyan kalandozós, jól kidolgozott, számtalan megoldási lehetőséget és sok lejátszható szálat kínáló fajta. Már a tábor előtt sejthető volt, hogy a játékosoknak tetszett a több érdekcsoportból való választás lehetősége, és bár ez kötöttséget jelent a teljes szabadsághoz képest, cserébe megfelelő manőverezési lehetőséggel, de mégiscsak a modulba illő csapatokkal és karakterekkel érkezhettek. Az ifini helyszín, a meglepetéssel is ellátott téma és a kihívás is megfelelőnek bizonyult. A térkép különösen tetszett ... Nagyon jó volt sok ismerőssel és néhány - számomra félig-meddig új arccal találkozni, beszélgetni, és idén sokat társasjátékozni. köszönöm a (csalásmentes) Bang lehetőségét, a "márnememlékszemmilyennevű" horroros-épületfelfedezős játékot, ahol jól belefulladtunk végül a mocsárba, de jó volt kipróbálni a karácsonyfa alól a táborba vitt régi-új Ezüst-tó kincsét is. Külön említést érdemel az idei tábor sztárja, a társasági játékok egyszerűségében az Igenis, sötét nagyúr alá ígérő Uga buga. Ennyi fért bele idén - nem volt ez a tábor rövidebb most? Örültem a kalandozós bögrének is, hasznos ajándék, és nekem a fehér alapú kalandozó-sárkányos oklevél is tetszett - be is került a nyári kalandozós-mappába. Kiemelten köszönöm a szervezőknek, Antailnak és Con Salamandernek, hogy még mindig, és idén is ilyen remek táborunk lehetett! Kriszti megelégedését is tolmácsolhatom, remélem, jövőre ugyanitt játszhatunk majd újra egy nagyot.
 13. Delta Vision MAGUS tesztelés

  Üdv! Van a fejlesztésnek saját oldala, azt érdemes nézegetni információért... sokat elárul az is, hogy nincs rajta semmi már jó ideje...
 14. A bosszú ára

  A 2017. év Kalandozók Téli Táborának kalandmodulja, ami Abasziszban, Ifinben játszódik a Psz. 3695. évben, és 3-5. Tsz-ű kalandozó számára íródott, 75 oldalon. Csatolt anyagok letöltése: Térképek nyomtatáshoz NJK képek nyomtatáshoz A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 15. Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  Üdv! Ez nincs konkrétan leírva a szabályokban. Én a magam részéről mesterfokot kérnék, mivel kevés alaposabb ismereteket igénylő műveletet tudnék fantasy szinten is elképzelni, mint egy élő szervezetet - úgy, hogy az működőképes legyen - mágikus úton előállítani... vagy azzá átváltoztatni. De ez csak az én elképzelésem, lehetne az Af mellett is érvelni.
×