Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

MagyarGergely

Főmágusok
 • Hozzászólások száma

  3.400
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: MagyarGergely

 • Rang
  Tűz Megtisztítója [Szerkesztő]

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Tűzvarázsló
 • Mi a kedvenc regényed?
  Dale Avery - A renegát
 • Ki a kedvenc íród?
  Raoul Renier (Kornya Zsolt)
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Raoul Renier - Fattyúrege; Hideg karok ölelése
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "A Kalandmesternek mindig igaza van." (1TK)
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Minden MAGUS esemény, amire csak tudok.
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  MAGUS
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1994-95
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Fórumot olvasgattam, hozzászóltam, cikket írtam... és ez lett. :)
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol, Tharr, Sogron
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Szívesen mesélek, amikor csak tudok.
 • Mi a kedvenc sportod?
  MAGUS
 • Mi a kedvenc csokid?
  Lindt, Milka, Heidi

Legutóbbi látogatók

1.718 adatlap megtekintés
 1. Ynevi ismert civilizációk pontos leírása

  Üdv! A MAGUS-ban tényleg sok a KM feladata, elolvashatatlan lenne az anyag, ha nem így lenne... Gondolj csak a Toronra, ami 500 oldal és sok-sok kérdésre nem ad választ még így sem... Ugyanakkor ezeket a kérdéseket ki lehet dolgozni, erre valók a házi kiegészítők, hogy ha már valaki elgondolkozott rajta, kiszámolta, leírta, kidolgozta, és ÖSSZEFÉSÜLTE Ynev kidolgozott részével, akkor az más számára is elérhető legyen. Itt (is) kiválóan meg lehet beszélni egy-egy ország ügyes-bajos dolgait. Hajrá. Én örülnék, ha használható anyag is születne belőle. Melyik országra vagy egyébként kíváncsi?
 2. Rungachys Tőre

  Üdv Kalandozók! Kikerült az oldalra a Rungachys Tőre című írás, Magyar Gergely tollából. A régi Lavarhion magazin egyik számában megjelent cikk egy ereklye körüli vizsgálódásokat írja le egy ynevi karakter szemszögéből. Jó olvasást, játékot és mesélést mindenkinek! Rungachys Tőre
 3. Rungachys Tőre

  A cikk egy varázstárgy körüli rejtélyekről és nyomozásról szól, ynevi karakter szemszögéből, részletes leírással, játéktechnika nélkül, 4 és fél oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 4. Karakterlapok

  Üdv! Szép, alaposan megszerkesztett karakterlap, kár, hogy ÚTK-s, így az általunk játszott MAGUS-hoz nincs olyan sok köze, aki viszont ilyet keres, annak jó lehet. Más dokumentumokat kutatva-kezelve kialakult véleményem szerint azt tanácsolom, hogy ha már ennyit dolgoztál vele, akkor az aljára biggyeszd oda a nevedet, mint készítőt, és esetleg a készítés dátumát is. Ez most a bejegyzésed után mind egyértelmű, de letöltik, használják, ide-odakerül, és később senki nem emlékszik majd rá, és úgy kell utánakutatni, ha lehet egyáltalán.
 5. Tapasztalati pontok, értékelés

  Üdv kalandozók! Kikerült az oldalra egy újabb meséléstechnikával foglalkozó cikk, Magyar Gergely tollából. A Tapasztalati pontok, értékelés című írás elsősorban a mesélőknek és kalandmestereknek szól, és a tapasztalati pontokkal foglalkozik. Jó olvasgatást és mesélést! Ne feledjétek, mindenki értékelhet és véleményének helye van a cikkek utáni (alul) részben. Tapasztalati pontok, értékelés
 6. Tapasztalati pontok, értékelés

  A cikk a tapasztalati pontok fogalmával, jelentésével, odaítélésük módozataival, problémáival foglalkozik a játékosok szemszögéből, új szemléletű módszert mutatva be, 6 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 7. Sakuri Zöld lovagrend

  Üdv kalandozók! Kikerült az oldalra a sakuri Zöld lovagrend leírása Con Salamander és MG tollából. A cikk egy ereni lovagrendet mutat be röviden, kitérve történetükre, felépítésükre, heraldikai szokásaikra és fegyvereikre is, a leírások mellett pedig játéktechnikát is találtok ennek az alkasztnak a játékba illesztéséhez. Jó olvasgatást, játékot és mesélést! sakuri Zöld lovagrend
 8. sakuri Zöld lovagrend

  A cikk egy ereni lovagrendet mutat be, leírással és játéktechnikával, címerrel és képekkel színesítve, 4 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 9. Radwil városa

  Üdv kalandozók! Felkerült az oldalra Radwil városának leírása, Büki Szabolcs tollából. A cikk részletesen ismerteti egy quironeiai kalózváros történetét, felépítését, környezetét és lakóit, klánjait, képekkel, címerrel és térképpel kiegészítve, ideális tengeri kalandhelyszínként. Jó olvasgatást, játékot és mesélést! Radwil városa
 10. Beszámoló a XV. Kalandozok.hu Nyári Táborról

  Üdv! Nagyon szép lett a kis videó, gratulálok hozzá.
 11. Radwil városa

  A cikk egy quironeiai kalózvárost mutat be részletesen, képekkel és térképpel színesítve, játéktechnika nélkül, 10 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 12. Denevérek völgye

  A 2017. évben megrendezett 11. Mentálcsavar tábor kalandmodulja, ami Viadomoban, Négyfalu-völgyében, Psz. 3717-ben játszódik, 3-5. Tsz-ű kalandozók számára íródott, 15 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
 13. Dumaterem

  Üdv! Ha ez "méltán" van, akkor nincs gond... hiszen így kell lennie. A viccet félre téve, most komolyan elolvasnál minden országról 500 oldalnyi anyagot? És meg is jegyeznéd? És a KM-ed is? Meg a másik játékos? És másik KM? Ez egy kitalált világ, amit megpróbáltak egy ehető méretben közölni. Nincs szó méltatlan elhanyagolásról, még ha sokan szeretik is így emlegetni, mert pont arról a városról nem találnak 1500 oldalnyi anyagot, amit éppen kinéztek... Szerintem a játék, világ szépsége éppen abban (is) van, hogy ad egy keretet, egy vázat, amit te, a KM-ed aztán tovább gondolhatsz. (tapasztalatból mondom, hogy a játékosok nagy része nem is ismeri a kidolgozott anyagoknak több, mint a felét (!). (ez nem lecseszés, csak tény.) Szóval azt javaslom, hogy először is: olvass utána a Predoc-Edorl témának. Találsz róla egy külön Rúna cikket, amit (pl.) kidob a kereső is (jobb oldalt, fent) ha beírod a nevüket. Találsz kalandmodulokat is, amik ezen a területen játszódtak. Regények beszámolóiban is megtalálod a nevét - a Fekete vizek című novelláskötetben egy novella ott játszódik. Javaslom, hogy a szószedetben írd be a szót, és ki fog dobni egy rakat szócikket, ami velük kapcsolatos - minden olyan tényt, ami lényeges - és persze már megírták valahol. A HGB-ben lapozd fel a Predoc-edorli harcosokról szóló fejezetet! Ezek összessége ad majd egy KERETET, amibe bele tudd illeszteni a saját vágyaidat, ötleteidet a játékra, karakterre vonatkozóan, ha belefér, ha illeszkedik hozzá, jó lesz a végeredmény. Hajrá, és jó játékot Edorlban.
 14. Kráni tizenhármak

  Üdv kalandozók! A mai napon kikerült az oldalra a Kráni tizenhármak című írás, Magyar Gergely tollából. Az idei modulunkhoz - ami hamarosan szintén olvasható lesz az oldalon - kapcsolódó írás Ranagol tizenhárom félisteni fattyát veszi sorra, a közöttük beállt változásokkal együtt. Jó olvasgatást, mesélést és játékot! Kráni tizenhármak
 15. Kráni tizenhármak

  A cikk a kráni tizenhármak teljes listáját és változásait mutatja be, szószedet-szerű, rövid leírásokkal és összefoglaló táblázattal, játéktechnika nélkül, 3 oldalon. A kahrei varázskönyveden mágikus alma rúnát észleltem! Kattints hát ide, hogy a varázskönyv kiolvassa a PDF-et! A böngésződ nem támogatja a PDF tekercsek megjelenítését. Ide kattintva töltsd le a cikket és olvasd úgy!
×