Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Con Salamander

Főmágusok
 • Hozzászólások száma

  3.038
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Con Salamander

 • Rang
  Darton kegyeltje
 • Születésnap December 12

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Amit a kezembe adnak.
 • Mi a kedvenc regényed?
  Ifini Éjszakák / Tizedik
 • Ki a kedvenc íród?
  Nincs, sok
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Nincs ez sem, sokan versenyeznek ezért.
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "Lopom a távolságot. - Dobjál zsebmetszést!"
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "Dobjuk be, lesz ami lesz!"
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Többnapos rendezvények közül szinte csak kalandozok.hu táborokba, egynapos rendezvények közül szinte mindenhol megfordultam már.
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  Rendszeresen semmilyet, de sok rendszert és világot ismerek.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  2000 körül
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  MAGUS-t kerestem a neten.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  A pyar vallást kedvelem, talán Kyellel az élen.
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Táborokban nagyjából fix, kivel játszom. Egyébként is mesélek, de mindig teltház van. Egyelőre további játéklehetőség nem fér bele az időmbe.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Amerikai futball
 • Mi a kedvenc csokid?
  A sör.

Adatlap mezők

 • Skype
  consalamander

Legutóbbi látogatók

1.066 adatlap megtekintés
 1. Beszámoló a IV. Farkasodú MAGUS versenyről

  Szia, Ezeket a kérdéseket talán jobb, ha a farkasodú csapatának teszed fel, az ő oldalukon (vagy facebook-oldalukon). A rendezvényt ugyanis nem mi szerveztük, a modult sem mi írtuk, arra pedig semmi garancia nincs, hogy az élménybeszámolók hozzászólásait ők is olvassák.
 2. A verseny időpontja: 2017.10.28. A verseny helye: Jászfényszaru, Művelődési Ház Regisztráció: https://kalandozok.hu/erion/lk2017-2/ A jelentkezés határideje: 2017.10.08. A Lumina Cornu Klubbal együttműködésben idén másodszor is lesz kalandozók napja! Rendszer: MAGUS, Első Törvénykönyv és kiegészítői (bővebben lásd karakteralkotás) Karakteralkotás: https://kalandozok.hu/talalkozok/lk2017-2/LK2017-2-karakteralkotas.pdf Karaktergeneráló: https://kalandozok.hu/talalkozok/lk2017-2/LK2017-2-karaktergeneralo.xlsx A versenymodul címe: GORVIKI SAKK 3 LÉPÉSBEN (by: ...) A versenyen INGYENES a részvétel! A helyszínén a verseny ideje alatt BÜFÉ üzemel! Korlátozott számban éjszakai elhelyezés megoldható. Versenybírák: egyeztetés alatt... Díjazás: 1. Csapat Díj 2. Csapat Díj 3. Csapat Díj Legjobb Szerepjátékos Díj (vándor díj) Legjobb KM Díj Epic Fail Díj PROGRAMTERV: 08:30-ig – Érkezés, majd azonnali regisztráció 09:00 – Szervezői - KM és csapat eligazítás 09:30 – Nagytermi megnyitó és rövid bevezető 10:00 – A verseny kezdete 17:00 – A verseny vége 17:15 – Szünet, zárt értékelés, technikai átállás 18:00 – Értékelés, díjkiosztás 20:00 – Vacsora igyén szerint (még csak tervben van...) Szállást korlátlanul, ágyat korlátozott számban tudunk biztosítani ~20 kemping ágy. A fűtött Petőfi Művelődési Házban ezen felül bármelyik jelentkező megszállhat, ha hoz magával hálószerkót. (min: hálózsák, habszivacs, stb…) Ha jelentős az ott alvó, igény, akkor igyekszünk szerezni iskolai torna szőnyeget. Támogatók: Jászfényszaru Város Önkormányzata Petőfi Sándor Műv.ház és Könyvtár Magyar Szerepjátékos Közösség Magyar Asztali Szerepjátékos Közösség (Fb) Masni Ajándéküzlet Jászberény (Fb) Urbán Grafika Várunk benneteket!
 3. A verseny időpontja: 2017.10.28. A verseny helye: Jászfényszaru, Művelődési Ház Regisztráció: https://kalandozok.hu/erion/lk2017-2/ A jelentkezés határideje: 2017.10.08. A Lumina Cornu Klubbal együttműködésben idén másodszor is lesz kalandozók napja! Rendszer: MAGUS, Első Törvénykönyv és kiegészítői (bővebben lásd karakteralkotás) Karakteralkotás: https://kalandozok.hu/talalkozok/lk2017-2/LK2017-2-karakteralkotas.pdf Karaktergeneráló: https://kalandozok.hu/talalkozok/lk2017-2/LK2017-2-karaktergeneralo.xlsx A versenymodul címe: GORVIKI SAKK 3 LÉPÉSBEN (by: ...) A versenyen INGYENES a részvétel! A helyszínén a verseny ideje alatt BÜFÉ üzemel! Korlátozott számban éjszakai elhelyezés megoldható. Versenybírák: egyeztetés alatt... Díjazás: 1. Csapat Díj 2. Csapat Díj 3. Csapat Díj Legjobb Szerepjátékos Díj (vándor díj) Legjobb KM Díj Epic Fail Díj PROGRAMTERV: 08:30-ig – Érkezés, majd azonnali regisztráció 09:00 – Szervezői - KM és csapat eligazítás 09:30 – Nagytermi megnyitó és rövid bevezető 10:00 – A verseny kezdete 17:00 – A verseny vége 17:15 – Szünet, zárt értékelés, technikai átállás 18:00 – Értékelés, díjkiosztás 20:00 – Vacsora igyén szerint (még csak tervben van...) Szállást korlátlanul, ágyat korlátozott számban tudunk biztosítani ~20 kemping ágy. A fűtött Petőfi Művelődési Házban ezen felül bármelyik jelentkező megszállhat, ha hoz magával hálószerkót. (min: hálózsák, habszivacs, stb…) Ha jelentős az ott alvó, igény, akkor igyekszünk szerezni iskolai torna szőnyeget. Támogatók: Jászfényszaru Város Önkormányzata Petőfi Sándor Műv.ház és Könyvtár Magyar Szerepjátékos Közösség Magyar Asztali Szerepjátékos Közösség (Fb) Masni Ajándéküzlet Jászberény (Fb) Urbán Grafika Várunk benneteket!
 4. Csevegő

  Üdv, a kalandmodul már jó ideje kint van, az élménybeszámolóban is meg lett említve, csak ide fórumra felejtettük el kiírni. A vérpisti versenyről @Mosquito tud nyilatkozni.
 5. Az idei, XV. Nyári Tábornak is vége egy ideje, a beszámoló előtt ki kellett pihenni magunkat. Azért - így két héttel a tábor vége után - végül sikerült összehozni. Sok játék és kevés alvás - amint az várható volt, leginkább ez jellemezte a táborlakók életét az idén megrendezett XV. Kalandozok.hu Nyári Táborban - melyet Július 5. és 9. között rendeztünk meg, Gyömrőn, a Teleki kastélyban. A táborban tizenegy csapat mérte össze tudását egy rendhagyó, rendkívül magas szintre írt versenymodulban - mely az Amikor megállt az idő nevet viseli - és már elérhető a cikkgyűjteményben. A versenyen az első három csapatot, és a legjobb három egyéni teljesítményt díjaztuk. A harmadik csapat a First Class (Weilon, Réq, Sztera, Daelon, Morrick), a második a Fényhozók (Batka, Felon, Eric, Renegát), míg az érmeket is átvevő győztes csapat a Pyarroni Portyázók (Alga, Kati, Zoli, Neko, Dekker) egysége lett. Az egyéni díjazottaknál a harmadik hely Catsmileé, a második Scylláé lett, a győztesnek járó vándorkupát, és az egyedi Ynev-térképet idén Alec Baldwin vihette haza. Az Ynev-kvízt a Csipás csapat (Catsmile, Messor, Shordanus, Nekdolan négyes) nyerte. Említésre méltó, hogy az alternatív szerepjáték délutánon megjelenő két íróval - Malcolm J. Hunt és Luis Saul érkezett hozzánk - remek beszélgetéssel kezdődött a versenymodul lejátszása utáni időszak - a szombat délután. A tizenegy csapaton és kalandmestereiken kívül számos vendég érkezett - meglepetésünkre nem csak szombat délutánra, egy-egy rövid játék erejéig, hanem más napokon is, sőt, olyanok is voltak, akik több napot maradtak, vagy akár az egész táborban is részt vettek - a versenymodulban való játék vagy mese nélkül. Vendégekkel együtt a teljes létszám megközelítette a nyolcvan főt, ami - a tábori csapatlimit villámgyors betelésével összhangban - azt mutatja, hogy szerencsére igen nagy az érdeklődés az ilyen rendezvények iránt. Ki szeretném emelni a táborozók korrekt hozzáállását - a szervezőknek (Felon, Antail, TAO és jómagam) igen kevés teendőjük volt, érzésünk szerint minden jól sikerült (egy-két kisebb botlástól és incidenstől eltekintve), ezért hálásak vagyunk mindenkinek. Személy szerint nagyon jól éreztem magamat, de a részleteket már kifejtettem az élménybeszámolók témájában, ahol továbbra is várjuk mindenki beszámolóját! Aki rendelkezik fényképekkel a táborból, az ne legyen rest felkeresni Antailt vagy engem - hogy megoszthassuk a közösség többi tagjával is azokat. Remélem, hogy találkozunk még mindenkivel! Fogadjátok szeretettel Gábor alkotását: Ó-Pyarron Epilógus
 6. Élménybeszámolók

  Üdv, egy újabb remek táboron vagyunk túl. A modul bennem -talán mondhatom, bennünk- ambivalens érzéseket hagyott - egy részről a karaktereink nagyon motiváltak voltak az elejétől a végéig, a kontextus pedig tényleg izgalmas és elég epikus is. Azonban nekünk - játékosoknak - ez annyira nem jött át. Egy epikus város gigantikus ostrománál kicsit sem hősiesen futárt játszani - úgy, hogy a dolgok folyására nem nagyon vagyunk hatással - kissé illúzióromboló. A párbeszédek, a kisebb-nagyobb morális dilemmák okoztak izgalmat - de ehhez szerintem nem kell ilyen mértékű hatalommal rendelkezni, mint amilyen a karaktereknek volt. Így játékosként a "miértekre" nem kaptunk választ, pedig biz' Kyel, kerestük őket, minden esti beszélgetésben. Úgy éreztük, senkik vagyunk, velünk és nélkülünk is ez történt volna. Persze, ez egy nagy tanulság is nekünk, de mi talán inkább olyan csapat vagyunk, aki szereti, ha döntéseinek komoly következménye van, ha valódi, komoly problémákat kell megoldani, nem pedig egy -amúgy igen látványos- filmben statisztál. A csapatunk szerintem sokat komolyodott és fejlődött szerepjáték terén (és ebben vitathatatlan érdemei vannak ennek a modulnak!), itt is köszönöm nektek a játékot: Faresz, Szenty, Wolfy! A helyszín többnyire rendben volt, bár az ágyi poloska helyzet egyáltalán nem tekinthető normálisnak - én is kaptam belőle, szegény Jadis viszont még rosszabbul járt, és Andoron sem élvezhette a vendégszoba előnyeit. A szükséges lépéseket az ügyben már megtettem. Alapvetően más panasz nem érkezett, ahogy a közös étkezésekre sem, úgy vélem, mindenki elégedett lehetett ilyen téren - de beharangozták nekünk, hogy úgy néz ki, kapnak némi pénzt felújításra - így például a nyílászárók problémájával talán nem kell már jövőre harcba szállnunk. Az egyéb programok nekem is tetszettek, szervezői szinten is - jól kirajzolódtak a személyes preferenciák - tipikusan minden este voltak páran, akik inkább csendben beszélgettek, általában a szobájukban, volt egy nagyobb csapat, akik a hátsó ajtónál gyűltek össze, sztorizgattak és iszogattak, a fanatikusok pedig tolták a játékot ilyenkor is. Köszi a CyberPunk mesét Zolinak, és Dark Zalának és tetrának a játékot, jól éreztem magam nagyon, egész értelmes kis játékon vagyunk túl az idő rövidsége ellenére. Köszi a Silver Towerezést Faresznak, sajnálhatja, aki kimaradt belőle. Bocsi, hogy a Warhammerből végül kiugrottam, szerencsétlenül alakult az időbeosztás. Klassz volt a strandolás, az éttermezés is, jókat beszélgettem sokatokkal. Az utolsó esti táborzáró és díjátadó, majd a négyesfekvő - és Mosquito performansza (legyen ez elrettentő példa!) - ráébresztett jópár dologra, többek között arra, hogy mennyire szeretem ezt az egészet csinálni, de arra is, hogy mindig lehet - és kell is - jobban. A szervezőcsapattal próbálunk tanulni a hibáinkból táborról-táborra. Köszönjük a bizalmat! CS kiszáll. Vétel vége.
 7. Hivatalos hírek a táborral kapcsolatban

  Sziasztok, Arra szeretnek mindenkit kerni, hogy ha tudomasotok van rola, hogy valaki vendegkent szandekozik erkezni a taborba - akar csak par orara, akar ottalvasra, akar szombaton, akar maskor - , azt jelezzetek Antailnak vagy nekem mindenkeppen. A kastely gondnoka pontos nevsort szeretne -es fog is- kapni a rendezvenyen reszt vevo szemelyekrol, szoval ez egy adminisztrativ kotelesseg reszunkrol, szeretnenk, ha megkonnyitenetek a munkankat, es nem kellene olyan emberekbe botlanunk a taborban, akikrol nem tudjuk, kicsoda, miert, es mettol meddig van ott. Ha a taborban szallas is kene neki, akkor ez kulonosen fontos, mert korlatozottak a ferohelyek, es raadasul csak szallasdij elleneben tudunk helyet biztositani barkinek. A kastelynak uj, eleg preciz gondnoka van, nem szeretnenk, hogy atverve erezze magat mar az egyuttmukodesunk elso eveben barmilyen elhallgatott resztvevo miatt. A jelentkezesi oldalon (https://kalandozok.hu/erion/nyt2017/) az NJK "csapatba" regisztraltunk be mindenkit, aki ilyen vagy olyan formaban, de vendegeskedik a taborunkban, ezt a listat fogjuk boviteni, ha tovabbi ilyen szemelyek is vannak. Koszi szepen mindenkinek ui.: Ez nektek is fontos - mivel a kastely nyitva van, elvileg barki bejohet. A szervezok mindig probaljak figyelni, ki mozog a kastely es kornyekenek teruleten, mert kaptunk par eve figyelmeztetest arra, hogy kevesbe jo szandeku illetok is jarkalnak arrafele, akik nem restek meglovasitani barmi olyasmit, amit utana ertekesiteni tudnak. Az o lehetosegeik javulnak, ha a szervezok altal ismeretlen figurak amugy is jelen lesznek a taborban.
 8. Cyberpunk 2312 űropera

  Én is szeretnék ide csatlakozni.
 9. Warhammer aki jön, jön. Aki nem, nem

  Udv, en is becsatlakoznek, ha a teendoim engedik. CS
 10. Keres, kínál... M.A.G.U.S. könyvek..

  Attól függ, mennyit adsz érte. Nekem van pár.
 11. Csevegő

  Mikor lesz KM-kiosztas?
 12. Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

  [Inkvizítori napló - a kérdést/témát áthelyeztem oda, ahová való]
 13. Pyar egyházszervezetek felépítése

  Hali, altalanosan minden istensegnel mas ez a hierarchia meg a pyar egyhazon belul is. Nezd csak meg Dellanak milyen kulonbozo papjai vannak, vagy Gilronnal is a mernok/seged. Viszont Kyelnel, aki azert mondhato talan "szigoru, szogletes" istennek, ahogy a szolgai is, le van irva, hogy hogyan is epul fel az egesz. Kispapok/papok/tanitok/tanacsadok/fopapok. Szoval ez egyaltalan nem altalanosan leirhato. Ezt a temat az en ismereteim szerint nagy alapossaggal senki nem dolgozta fel. CS
 14. Hivatalos hírek a táborral kapcsolatban

  Udv, frissitettuk a tajekoztatot. A szobabeosztas nemikepp megvaltozott / uj taborlakok, csapatok egyedi igenyei miatt /, illetve javitva lett a KMcserere vonatkozo reszt. Koszonjuk a megertest. Szervezok
 15. Hivatalos hírek a táborral kapcsolatban

  Üdv, Tizenegyedik csapatként beengedtük a Nisgh Astwell Kardjait is. A jelentkezési határidő is letelt közben, úgyhogy ez lesz a végleges szám: 11 csapat játszhat az idei Nyári Táborban. A második részlet befizetési határideje június 9. Ne feledjék azok, akik csak első részletet utaltak! Kevesebb, mint két hónap múlva találkozunk!
×