Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Con Salamander

Főmágusok
 • Hozzászólások száma

  3.082
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Con Salamander

 • Rang
  Darton kegyeltje
 • Születésnap December 12

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Amit a kezembe adnak.
 • Mi a kedvenc regényed?
  Ifini Éjszakák / Tizedik
 • Ki a kedvenc íród?
  Nincs, sok
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Nincs ez sem, sokan versenyeznek ezért.
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "Lopom a távolságot. - Dobjál zsebmetszést!"
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "Dobjuk be, lesz ami lesz!"
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Többnapos rendezvények közül szinte csak kalandozok.hu táborokba, egynapos rendezvények közül szinte mindenhol megfordultam már.
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  Rendszeresen semmilyet, de sok rendszert és világot ismerek.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  2000 körül
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  MAGUS-t kerestem a neten.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  A pyar vallást kedvelem, talán Kyellel az élen.
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Táborokban nagyjából fix, kivel játszom. Egyébként is mesélek, de mindig teltház van. Egyelőre további játéklehetőség nem fér bele az időmbe.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Amerikai futball
 • Mi a kedvenc csokid?
  A sör.

Adatlap mezők

 • Skype
  consalamander

Legutóbbi látogatók

1.283 adatlap megtekintés
 1. MAGUS UTK2

  Shen, köszi ezt a linket, át fogom nyálazni a dolgot! A világalkotással kapcsolatos kijelentést egyébként megtaláltam, köszönöm szépen a forrásmegjelölést. Ha átrágtam magam az általam talált határozatokon, jelentkezem egy összefoglalóval én is.
 2. MAGUS UTK2

  [MAGUS-jogok vol2] Shen, a haszonszerzés mindig más tészta. Ahogy az ingyenes anyagnál is valószínűleg azért lehet perelni, mert esetleg kárt okozol a védjegytulajdonosnak (azaz pl. kiadsz egy olyan anyagot, amivel tudatosan megkárosítod a védjegy tulajdonosát, mert mondjuk ő kihírezi hogy kiadja a Papok-Paplovagokat, te pedig előállsz egy nagyon hasonlóval, és elveszed a vásárlóit.) Meg tudnád nevezni az értesülésedet, aki szerint "az egyik per során kimondták, hogy a magus fantasy világot 1 (izé 2) ember alkotta meg, jogilag így az engedélyük nélkül más nem alkothat ebben a világban" ? Mert ez szerintem szinte bizonyosan tévedés, ráadásul az eredeti világalkotók (Novák Csanád - Észak, és Nyulászi Zsolt - Dél) már cseppet sem érdekeltek a kérdésben. Csanád Új-Zélandon szoftverfejlesztő, Nyúl pedig a NeoCore gamesnél dolgozik, és köszönik, jól megvannak a MAGUS nélkül. A szerzői jog él, ahogy MG is mondta, és ezt átadni sem lehet, úgyhogy simán csak nem érdekli őket, mi történik. Van olyan, hogy védjegy, itt keresgethettek bátran: https://www.tmdn.org/tmview/welcome , és pl. meg lehet nézni, hogy "Game of Thrones" vagy "Lannister" vagy "Anakin Skywalker" címszóra miket talál. A grafikus reprezentációt is lehet védeni (pl. a star wars logót), ezért nem lehet azzal kiadni anyagot. De olyat soha senki nem mondott, hogy "Azért nem adhattok ki star wars regényt, mert nem kértetek engedélyt George Lucastól". Ez mese habbal, amit nem tudom, ki kezdett el terjeszteni, de hibásan elég jól bekerült a köztudatba. Történetesen tudom, hogy MG jogi információi hiteles forrásból származnak, az én kiegészítéseim csak ezeket erősítik meg, illetve a MAGUS-sal kapcsolatos dolgoknak pedig bárki utánajárhat (Nyúl idei NeoCoreos interjúja, Csanád facebookja pl. jó forrás ezekhez, ill. védjegy és szerzői jog fogalma, ez utóbbinál ajánlom a 33. és főként a 34. paragrafust: https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900076.TV). Én egy nyert perről tudok, és ott GA által írt világleírás paragrafusokat vettek át egy az egyben az UTKba, amit a szerzői jog miatt kaszáltak el. Kérlek, ha ennél több dolgot tudsz, ne habozz megosztani velünk, ne tapogatózzunk itt tovább a homályban, oszlassuk el a kételyeket, mert én már baromira unom ezt a sejtelmességet, ami valami miatt körüllengi a MAGUS kiadását. Szerintem ez nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik, vagy láttatni akarják.
 3. MAGUS UTK2

  Üdv, szerintem is mindent elmondott Gergely hozzászólása, egy picit a magam szervezői tapasztalatával egészíteném ki (hátha olvassák pl. ezt a fórumot is...). Mindig is nyitott volt az aktívan játszó-rendezvényező-táborozó közösség az összefogás felé. Van átjárás a MAGUSos oldalak/csoportok/közösségek között, nem is kicsi, az elmúlt években mi megteremtettük a magunk egységét, a magunk összefogását más klubokkal, csapatokkal. A rendezvényeinken MAGUSos kiadványok vannak, amiket úgy halászunk össze a netes piacterekről, illetve amiket a kiadónál veszünk meg mi magunk. Nem telne sokba nekik megkeresni bennünket - na nem Lunír módra, mint annó, és nem is úgy, hogy reklámozzuk őket az oldalon azért, mert... csak... hanem sokkal inkább azzal, - hogy szeretnének lejönni, beszélgetni, esetleg előadni, vagy akár eladni kiadói dolgokat. Soha nem zavartunk el senkit, aki nem akart ráerőltetni (értsd: kötelezővé tenni) olyat az emberekre, amihez nem volt kedve. Nyitva van az ajtó, csak valami okból félnek belépni rajta.
 4. Freestyle reality: A Bunker - TAO

  Miért jelentkeztem a bunkerbe? - Mindenkinek azt mondom, hogy poénból, de valójában nem akarok egyedül lenni (pia + magány => szuicid gondolatok), és a pénz sem jönne rosszul, a családi házon még ott figyel a kétmilliós hitel.
 5. XVI. Kalandozok.hu Nyári Tábor 2018 - Versenymodulíró Pályázat

  Lehet tudni, hogy eddig hány jelentkező van?
 6. MAGUS UTK2

  Ez az utolsó "hivatalos'" infó, amiről én tudok: http://www.deltavision.hu/forum/viewtopic.php?pid=57031#p57031 TL;DR - megakadtak, és nincs igazán továbblépés azóta. És persze ez is idén karácsonyra volt ígérve, így nem meglepő, hogy újabb rajongóknál telt be a pohár. Mindenki olyan következtetést von le ezekből, amilyet szeretne, a tény kb. ennyi. A pletykák meg maradjanak táborra.
 7. Freestyle reality: A Bunker - TAO

  név: Almos Szabo kinézet: 27 éves, fehér férfi, 1,85 m magas, 112 kg, meglehetősen izmos, sportos alkat foglalkozás: a Baltimore Ravens Linebackere jellem: Álmodozó típus, de szereti azokat valóra is váltani. Már gyerekként is kitűntek jó képességei a sportban és a matematikában is, de végül az előbbi mellett döntött. Alapvetően életvidám, de a közelmúlt eseményei kissé letörték a kedvét, azóta gyakrabban iszik is. Közvetlen, őszinte ember, de hangulata ingadozik. Nehezen köt barátságot másokkal, de bárkivel elbeszélget. család: barátnőjével nemrég szakított. Nagyszülei '56-ban emigráltak az Egyesült Államokba, azonban őket, és szüleit is elveszítette hét éve egy autóbalesetben, távoli rokonaival nem tartja a kapcsolatot. Van egy nővére, de vele is ritkán beszél. hobbi: matematika, illetve egyfajta magyar hagyományőrzés (íjászat, magyar ételek főzése, gyerekek magyar nyelvre tanítása) Egyéb: magánya miatti alkoholfogyasztása már elkezdett meglátszani a sportteljesítményén is, próbál kilábalni ebből, mert mostanság több időt töltött a pálya mellett a meccseken, mint az megszokott. Egyébként a második számú linebacker a csapatban, nem világsztár, de elég sokan ismerik. A matematikát igazából csak szereti, nem kiemelkedő a tudása. Ha kell valamin változtatni, szólj!
 8. Hivatalos hírek a táborral kapcsolatban

  Üdv, Teljes tábortájékoztató (hamarosan felkerül a tábor oldalára is) És egy emlékeztető: A második részlet befizetési határideje holnap éjfél, úgyhogy akinek elmaradása van, legyen kedves pótolni! Köszi
 9. Hivatalos hírek a táborral kapcsolatban

  Sziasztok, A teljes tábortájékoztatón az utolsó simításokat végezzük, nemsoká közzétesszük, a KM-Csapat párosítás azonban elkészült: *dobpergés* Jáde Farkasok - Con Salamander Mizu - Antail Heroes Of the Pink Pig Pub - MagyarGergely La Familia - Scylla Latex Cobra Commando - hERK A KM-ek hamarosan felveszik a csapatokkal a kapcsolatot a beküldött anyagokkal kapcsolatban, illetve némi egyeztetés után megkaphatjátok majd a bővebb anyagokat is a választott frakciótokkal kapcsolatban. Jó készülődést mindenkinek!
 10. Általános beszélgető

  Szia TAO, hamarosan (következő héten mindenképp), a KM-csapat párosításokkal egyetemben!
 11. Általános beszélgető

  Bocsi, félreérthető volt. A csapatok számának bővítésével nem élt senki - azaz hatodik csapatnak nem jelentkezett senki.
 12. Versenyjátékosok kategorizálása tapasztalat alapján

  Üdv, Annyit szeretnék csak hozzáfűzni, hogy a verseny megy, és működik. Minden rendezvényünk (táborok, egynaposok) versenyeztetéssel zajlott, és persze mindig voltak, akik másképp csinálták volna (de unalmas is lenne, ha mindenki egyetértene mindenben!), de mégis teltházasak tipikusan. Aláírom, persze vannak egyéni preferenciák, és életem egyik -ha nem A- legjobb játékát egy Nyári Táborban, egy versenyből előre megegyezés szerint kizárt Goblin-partyval sikerült végigjátszanom. A modult játszottuk, de sem a mesélők, sem mi nem akartunk részt venni a versenyben - azaz nem lett volna rossz, de mivel a karaktereink nem fértek be a szabályzatba, vállaltuk, hogy lemondunk a versenyzés jogáról, és nagyon jól tettük! Szóval ez az út is mindig nyitva áll mindenki előtt (személy szerint is több különleges karakter-elképzelésre adtam ezt a választ játékosoknak!), de amikor pl. táborokban közvéleménykutattunk ilyen kérdésről, vagy akár itt fórumon, a nagy többség mindig a verseny mellett voksolt, illetve lemondott az egyedi ötletéről. Úgy tűnik, az emberek nagyobb részt szeretik itt is megmérettetni magukat. Én sem feltétlenül vagyok a rivalizálás híve, sokszor felmerül, hogy versenyen kívül induljak a csapatommal, ha játékosként jövök, illetve mesélőként is mindig az első kérdéseim között van, hogy mennyire szeretne a csapat versenyezni, illetve egyáltalán modult befejezni. És volt már olyan csapatom (talán egy szárnyatlan pegazus versenyen), akit csak a hangulat érdekelt, és letojták a versenyt, mégis nagyon jól szerepeltek rajta. Ez szerintem nem fekete vagy fehér. Szerintem attól is függ az emberek hozzáállása, hogy amúgy mennyit tudnak játszani, mert ha csak pl. táborokban jut rá lehetőségük, akkor valószínűleg ők is inkább csak a közös szórakozás jegyében akarják eltölteni az időt, a verseny másodlagos - vagy egyáltalán nem is fontos. De a kettő működik kéz a kézben is, legalábbis én így tapasztaltam a játék mindkét oldaláról.
 13. Hivatalos hírek a táborral kapcsolatban

  Üdv, Itt az ideje a KM-csapat párosítások elkezdésének, ehhez pedig a preferencia-módszert szeretnénk most is használni. (Azért vártunk idáig, mert egy esetleges hatodik csapat jelentkezésére vártunk, de most már közeleg azért a leadási határidő, így közelednek a leadások is, amikhez ezt be szoktuk kérni) Szóval a rendszerről röviden: Minden csapat 25 pontot oszthat szét az 5 kalandmester között, egy mesélőre legalább 0, legfeljebb 10 pont osztható. Legalább 2 mesélőre kell 5, vagy annál több pontot osztani. Aki nem küld be preferenciát, az minden KM-re automatikusan 5 pontot ad. A KM-preferenciát a karakterekkel és előtörténetekkel együtt szeretnénk bekérni a csapatoktól (sorok között olvasás Mf: akik nem küldik időben a karaktereiket és előtörténetüket, azok nem küldenek be preferenciát, tehát nem szólhatnak bele, milyen KM-et kapnak.). Két bónusz szerezhető, nem titkoltan mindkettő azért született, hogy azok számára, akik megkönnyítik a KM-ek és szervezők munkáját adjunk mi is valamit: - Aki időben küldi az anyagait, 2 ponttal többet, tehát összesen 27 pontot oszthat el. - Aki elsőként küldi be az anyagait és a preferenciát, az még további 2 ponttal többet, azaz 29 pontot oszthat el, ráadásul egy kalandmesterre (csak egyre!) akár 12 pontot is adhat maximum. A mesélők ugyanígy felállítanak majd egy csapat-preferenciát, ugyanilyen rendszer szerint. Azt, hogy ki kinek mesél, lényegében ezeken múlik: - Csapatok és KM-ek által adott preferencia-pontok súlyozott szorzata (a szélsőségeket kezeljük kicsit) - A csapat és a KM korábbi együttműködései (ha mesélt a csapatnak illetve valamely játékosának a legutóbbi egy évben TT-n, NYT-n vagy KN-n) Ha így is egyezés lenne, szervezői döntés következik: feláldozunk egy hörcsögöt Ranagolnak és a belsőségeiből kiolvassuk, melyik jövő a véresebb a csapatok számára. A csevegőben várjuk az észrevételeket, és még egyszer: a preferenciákat a karakterekkel és előtörténetekkel együtt várjuk majd.
 14. Kérdések és válaszok a karakteralkotással kapcsolatban

  Üdv, igen és igen. Mindenkinek elérhető, és mindenkinek ugyanannyiért. Más kérdés, hogy a tárgyakhoz szükséges komponensek birtokában játékidőben a karakter elkészítheti őket saját maga, nyilván sokkal olcsóbban. (A mana-pontért így ugyanis nem Tp-ből fizet...)
 15. XVI. Kalandozok.hu Nyári Tábor 2018 - Versenymodulíró Pályázat

  Szia, szerintem a világleírások onnan is használhatóak, a játéktechnika az, amiben az ETK és a KESZK lényeges: kétfokú képzettségrendszer, tíz főérték, és ottani képzettségek. Ezekkel felvértezve is lehet szerintem Enoszukén mesélni, felhasználni a könyv irodalmát. Vagy te esetleg pont valami játéktechnikai részre hegyeznél ki egy modult? (Teszem azt kardkirántás művészete? ) Üdv
×