Con Salamander

Főmágusok
 • Hozzászólások száma

  3.021
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Con Salamander

 • Rang
  Darton kegyeltje
 • Születésnap December 12

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Amit a kezembe adnak.
 • Mi a kedvenc regényed?
  Ifini Éjszakák / Tizedik
 • Ki a kedvenc íród?
  Nincs, sok
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Nincs ez sem, sokan versenyeznek ezért.
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "Lopom a távolságot. - Dobjál zsebmetszést!"
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  "Dobjuk be, lesz ami lesz!"
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Többnapos rendezvények közül szinte csak kalandozok.hu táborokba, egynapos rendezvények közül szinte mindenhol megfordultam már.
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  Rendszeresen semmilyet, de sok rendszert és világot ismerek.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  2000 körül
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  MAGUS-t kerestem a neten.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  A pyar vallást kedvelem, talán Kyellel az élen.
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Táborokban nagyjából fix, kivel játszom. On-line is mesélek, de mindig teltház van. Egyelőre további játéklehetőség nem fér bele az időmbe.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Amerikai futball
 • Mi a kedvenc csokid?
  A sör.

Adatlap mezők

 • Skype
  consalamander

Legutóbbi látogatók

918 adatlap megtekintés
 1. Mikor lesz KM-kiosztas?
 2. [Inkvizítori napló - a kérdést/témát áthelyeztem oda, ahová való]
 3. Hali, altalanosan minden istensegnel mas ez a hierarchia meg a pyar egyhazon belul is. Nezd csak meg Dellanak milyen kulonbozo papjai vannak, vagy Gilronnal is a mernok/seged. Viszont Kyelnel, aki azert mondhato talan "szigoru, szogletes" istennek, ahogy a szolgai is, le van irva, hogy hogyan is epul fel az egesz. Kispapok/papok/tanitok/tanacsadok/fopapok. Szoval ez egyaltalan nem altalanosan leirhato. Ezt a temat az en ismereteim szerint nagy alapossaggal senki nem dolgozta fel. CS
 4. Udv, frissitettuk a tajekoztatot. A szobabeosztas nemikepp megvaltozott / uj taborlakok, csapatok egyedi igenyei miatt /, illetve javitva lett a KMcserere vonatkozo reszt. Koszonjuk a megertest. Szervezok
 5. Üdv, Tizenegyedik csapatként beengedtük a Nisgh Astwell Kardjait is. A jelentkezési határidő is letelt közben, úgyhogy ez lesz a végleges szám: 11 csapat játszhat az idei Nyári Táborban. A második részlet befizetési határideje június 9. Ne feledjék azok, akik csak első részletet utaltak! Kevesebb, mint két hónap múlva találkozunk!
 6. Üdv, beszámoló a IX.-ről:
 7. Üdv Kalandozók, Május hatodikán, szombaton lezajlott a IX. Hősök Napja találkozó, melyen volt szerencsém részt venni. A találkozón nyolc csapat vett részt, és az ország minden tájáról érkeztek érdeklődők. A helyszínt most is a szekszárdi Babits Mihály művelődési központ biztosította, egy rendkívül szép és tágasnagyterem képében, ahol kényelmesen elfért mindenki. A rendezvény 9 órakor kezdődött, és a tervek szerint a játék 17 óráig tartott volna, de néhány csapat annyira belemerült, hogy a szervezők közel 18 óráig engedélyezték a játékot. Ekkor egy rövid KM-megbeszélés során sikerült eldönteni, melyik csapat a győztes - azaz ki viheti haza a vándorkupát. Ez most a “Helyiek plusz Egy” csapat volt, melynek én magam meséltem. Az illúzionistából, kardművészből, harcosból és domvik-papból összeverődött társaság meglepően jól muzsikált együtt, könnyedén vettek minden akadályt, mindenki tudta, mi a dolga, pedig nem egy összeszokott csapatról van szó. Ezúton is gratulálok nekik! Több mesélő ezután is még folytatta egy rövid ideig a játékot, kihasználva az eredményhirdetésig hátralévő perceket. A legjobb szerepjátékos(ok) is díjban részesült, végül a mesélők két játékost, Andit (Arel-pap) és Szíriuszt (Kardművész) is díjazták, nyereményük egy Amundok Könyve illetve egy Rúna magazin voltak. A Hősök Napja szervezői szokásukhoz hűen minden játékosnak ajándékkal készültek, számtalan antikvár könyv közül választhatták ki a nekik tetszőt. A rendezvénynek volt fotósa is, az elkészült fényképeket az alábbi linken érhetitek el: https://drive.google.com/drive/folders/0BzyPWBKtFlNueGprVFpxVXhQM28 A csapat által jegyzett versenymodul a Róka és a Farkas címet kapta, és egy folytatásos modul-sorozat részeként Nandahalára, Észak-Ynev egyik ismeretlenebb vidékére, Fenyvesföldre kalauzolta el a kalandozókat. A modulban a játékosok egy különös szövetséget - a környéken élő elfek, egy kahrei oligarcha és egy ork párianemzetség - ismerhetnek meg, akik együttesen próbálják ellehetetleníteni, hogy Nandahala népe gar Bokkart, a crantával egykor szövetségre lépő ork héroszt hívja segítségül. A modul elérhető a cikkgyűjteményben.
 8. ,eddig:
  Minden itt: https://kalandozok.hu/erion/nyt2017/
 9. Üdv, élménybeszámoló a témában (közben a modul is felkerült a cikkgyűjteménybe!):
 10. Üdv mindenkinek, Április 22.-én, szombaton egy egész napos verseny keretében mérettette meg magát számtalan kalandozó Jászfényszarun, a X. Lumina Cornu Asztali Torna és II. Kalandozók napja alkalmából. A versenynek Jászfényszaru gyönyörű és hatalmas városi könyvtára - művelődési háza adott otthont. A programra már 8 óra környékén megérkeztek az első érdeklődők, a megnyitó 9:30-kor kezdődött. A verseny 10 órakor vette kezdetét, és 17 óráig tartott - azonban aki tovább akart játszani, annak adott volt ez a lehetőség is. A rendezvény versenymodulját Crowstone készített a kalandozok.hu csapatából, mely egy főpap és egy nemes versengéséről - és egy szövevényes árulásról mesélt nekünk. A versenyen 9 csapat vett részt, összesen nagyjából ötven fő látogatott el a rendezvényre. 17 órakor a mesélők rendezetten bevonultak, és az igen illusztris nevekből álló pontozóbírák (Raoul Renier, Jan van den Boomen és Eric van Dien) meghallgattak minden mesélőt - természetesen azon túl, hogy egész nap jártak-keltek a csapatok között. A helyezések eldöntése a vártnál kicsit több időt vett igénybe, illetve egy kisebb technikai malőr miatt is csúszott az eredményhirdetés, de aztán Erdei Gábor és jómagam kihirdettük a helyezetteket, akik megkapták okleveleiket és díjaikat - melyek a Lumina Cornu klub és Kalandozók.hu közös díjai, valamint a Krónikák.hu által felajánlott Amundok Könyve voltak. 3. helyezett csapat: Last Minute 2. helyezett csapat: La Familia 1. helyezett csapat: A vándorló sárkány konyhája Legjobb kalandmester: Májer István (Weilon) “Epic fail díj”: Sándor Zoltán (Szíriusz) Legjobb szerepjátékos: Sztankó Tamás (Hulla) Az eredményhirdetés után egy kis laza beszélgetés kezdődött, szerencsére kevesen siettek haza. Aztán a játékosok és mesélők nagy része szép lassan elszállingózott, de két kitartó kalandmester-csapat párosítás még jó sokáig (este 10 óra utánig) játszott még. Tudomásom szerint egészen sok jelenlévő élt a Lumina Cornu klub által felajánlott lehetőséggel, és maradt éjszakára is a művelődési ház falai között. A dolog úgy állt, hogy magam is maradok, de az egyik későn végző csapat Budapestre jövő autójában végül szorítottak nekem egy helyet, így éjjel hazajöttem végül, ott hagyva egy mintegy húsz fős társaságot, akik a már megszokottnak számító “Asztal Alatti Torna” nevű laza beszélgetésben és italozásban zárták le ezt a remek rendezvényt. Nagyon köszönöm szervezőtársaimnak, Radics Félixnek és Erdei Gábornak, valamint mindenkinek, aki bármilyen formában is hozzátett a rendezvényhez, akár csak a jelenlétével is. Ha minden jól megy, idén ősszel újra találkozunk! Addig is minden jót, és jó készülődést mindenkinek a Nyári Táborra! A találkozó versenymodulja elérhető a cikkgyűjteményben. Con Salamander
 11. Egészen biztosan nem.
 12. Szia, A csapat karaktereivel egyutt irtok egy listat, amiben minden KM szerepel, es 0-10ig kaphatnak pontot. Az osszpontszam KMek szama * 5, szerintem igy praktikus ugy kezdeni, hogy minden KM 5os, aztan pakolgatni a pontokat. Jarnak extra pontok is, errol majd lesz info kesobb. A KMek ugyanezt csinaljak majd a csapatokkal, es a ket pontozasbol kikeressuk a tabor szinten idealis teljes parositast.
 13. nekdolan: kötöttem velük egy titoktartási szerződést, de azért ilyesmit elárulni nem igazi titok. Szerintem egyikre sem hasonlított. A mostaniról annyit viszont tudok, hogy egy más játékokkal állítólag már kipróbált és jól működő rendszer az alapja.
 14. Üdv, egyetértek, én is szkeptikusan fogadom a fejleményeket már, lévén én képviseltem azt a kalandozós tesztcsapatot annó... Ezt a törvénykönyvet én ÚLBTK (Újabb Lehúzott Bőr Törvénykönyv) névre kereszteltem el. Remélem Kyel megtréfál ezúttal.
 15. Ó, hogy Ranagol... Mégis hogy jutottál hozzá az előtörténetemhez? Leírni már nem is mertem, de úgy tűnik, csak átszivárogtál a pszi-pajzsaimon valahogy!