Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Quintus

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  119
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Varázsló
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1997 - de több mint 10 év kihagyás után most kezdtem újra
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Beírtam a browserbe.

Legutóbbi látogatók

365 adatlap megtekintés

Quintus's Achievements

Sorsfordító

Sorsfordító (8/16)

 1. Quintus

  Mágia

  Na így tényleg más! Köszi!
 2. Quintus

  Mágia

  @Cundior, közben kicsit matekoztam, és azon gondolkozom, hogy a ti megoldásotok nem-e túl szigorú / anti-táp a számomra. Ugyanis nyilván a Mágikus Aura Varázsjelbe általában olyan erös varázslatot foglalok, amit megenged a Mp-jaim száma. Tegyük fel hogy 10. szinten (UTK rendszerben ugye) 80 Mp-om van, akkor a lehetö legerösebb varázslatokat fogom varázstárgyakba pakolni, tehát közel 80 Mp-osak lesznek azok a varázslatok. 10. szinten 250 Mp lenne a „varázstárgy mágikus kifáradásom“, ami azt jelentené, hogy mindössze 3-szor tudnám aktiválni a varázstárgyaimat. Ez továbbá azt is jelentené, hogy nem nagyon van értelme körönként vagy óránként visszatöltödö Mágikus Aura Varázsjelet használni, jobban megéri helyette több ugyanolyan naponta visszatöltödö Mágikus Aura Varázsjel egymás mellett mondjuk ugyanazon a tárgyon, vagy egy könyvben. Ugyanis utóbbival nagyobb E-t lehet ugyanannyi Mp-ért elérni. Mit gondolsz erröl?
 3. Quintus

  Mágia

  Ez nagyon jó, @Cundior. Köszi. És hogyan veszitek, hány óránként van a varázstárgy mágikus kifáradás?
 4. Quintus

  Mágia

  Köszi @Cundior, ez tetszik! De lenne egy pár kérdésem: 1. Hogyan számoljátok a varázstárgy varázslatának Mp-ját? Ahogy a Mágikus Aura Varázsjelnél le van írva? Vagy az alap Mp igényt veszitek, amennyibe a varázslat kerülne, ha hagyományos módon megidéznék? Pl. egy 1E-s tüznyíl normál esetben 3Mp, Mágikus Aura varázsjelben viszont legkevesebb 13+3+3= 19Mp (ha naponta egyszer használható és varázsszóra müködik). 2. A „varázstárgy mágikus kifáradásod“ varázstárgyanként külön-külön számítjátok vagy egybe az összes varázstárgyat?
 5. Quintus

  Mágia

  @Cundior, leírnád nagyjából a háziszabályotokat?
 6. Quintus

  Mágia

  Sziasztok! Nálatok készíthetnek a varázslók olyan varázskönyvet, amiben tucatszám vannak a Mágikus Aura Varázsjel alapú, elöhívható varázslatok? Nálunk igen, de 10. szinthez közelítve elkezdtünk bevezetni egy sor korlátozó háziszabályt mert kezdett übertáp lenni, pl. varázsjelek max. száma könyvenként, meg a könyv maga baromi drága, mert speciális anyagok kellenek hozzá.
 7. Quintus

  Történelem

  Sziasztok! Kinek hogy telt a nyár? Volt sok mágusozás? A mi részünkröl jutott rá egy kis idö, és jól haladunk nagyszabású életutunkkal. Ti mennyiben szoktátok a kalandjaitok, életútjaitok során megmásítani, felülírni a (regényekben, szabálykönyvekben megjelent) ynevi történelmet? Elmeséltek pár példát? A mi karaktereink célja, hogy felszabadítsák az Északi Szövetség embernépeit a pyarroni egyház rabigája alól, így most például megakadályoztuk, hogy a Szövetség segíséget küldjön Pyarronnak a Dúlás alatt. Afféle szabadságharcosok vagyunk
 8. Quintus

  Ynev országai

  Lovagi torna Erenben. Szerintetek mennyiben szabad: - gyógyitalt használni, mondjuk az egyes bajvívások között? - azt több helyen olvastam, hogy mágiát használni tilos, logikus is. De mi van a pszivel? Mondjuk egy tiadlani erv nemes kardmüvész elmegy Erenbe, akkor Slan pszivel lazán hazavágja a legtöbb sima lovagot. - Mi feladásig vagy harcképtelenségig játszottuk, játéktechnikailag harc az ellenfél elfogásáért, hogy ne legyen (annyi) hulla. A valódi történelemben gyakran használtak tompa fegyvereket. Ti hogyan csinálnátok? - Ha meghal egy lovag, az mennyire problémás? Figyeli vajon valaki, hogy „szándékos emberölés“ történt-e vagy baleset volt? - lefegyverzésnél vajon mi történik? A lefegyverzö nyer? Vagy az a lovagias, ha ö is elhajítja a fegyverét és ököllel bunyóznak tovább? - ha a másik torkához szorítod a fegyvert, azzal vajon gyözöl?
 9. Köszönöm! Meg is van. De a Summariumban nem találtam, pedig ott olvastam én is az ereklyék Ego-járól. @MagyarGergely, köszönöm a pontosítást, ez tényleg fontos.
 10. Sziasztok! Az varázstárgyak Egojával kapcsolatos szabályok hova vannak leírva? Egyszerüen nem találom a vonatkozó részeket.
 11. Sziasztok! Mentálpöröly (vagy asztrálpöröly) és slan statikus pszi pajzs viszonyáról kinek mi a véleménye? Lehet-e vele csökkenteni a slan védelmét?
 12. Nálunk ez egy rendszeresen visszatérö kérdés. Amennyire emlékszem a szabálykönyv nem teljesen egyértelmü ezzel kapcsolatban, vagy le van valahol feketén-fehéren írva, hogy a (saját magad által épített) statikus pszi-pajzsod lerombolását nem érzékeled? Számomra olyan furcsa ezt elképzelni. Nálunk legalábbis varázsló, Auraérzékelés, Mentál- vagy Asztrálszem esetén 10-es intervallumon belül tudja érzékelni a számszerü értéket, ahogy az adott diszciplínánál le van írva, mondjuk mi magasabb szinten bevezettük, hogy 50 felett ne minden a „nagyon erös“ kategóriába menjen, hanem ott is meg tudja mondani 10-es intervallumon belül. Ha rendkívül gazdag dzsad lennék, lenne udvari varázslóm, és azzal csináltatnék magamnak pajzsokat… mindenesetre szerintem inkább varázslók ajánlanak ilyen szolgáltatást, mint papok. Például így? “Tisztelendö atyám, erösen tartok töle, hogy egy boszorka megigéz, nem tudom mit tegyek, tudsz-e segíteni? Úgy hallottam, isteni hatalmaddal meg tudod óvni a magamfajta gyarlókat az efféle praktikáktól.“ vagy ha tudod mi az a pszi-pajzs: „Tisztelendö atyám, pszionikus védelmet tudsz-e rám büvölni?“ 😅
 13. Quintus

  Mágia

  Öszintén szólva szerintem ez a szabály egyáltalán nem (lenne) logikus (ha van ilyen). Szerintem ez olyan mintha egy harcos-fejvadász többkasztúnak az éppen „használt“ kasztjától függene, hogy mekkora a TÉ-je, VÉ-je Fp-inek száma, vagy éppen bizonyos képzettségeinek foka. Szerintem aki egyszer megtanulta a Mana felhasznását, az azt akkor is tudja alkalmazni, amikor új varázslatokat hoz létre. Például ha egy varázsló 10. szinten tanulja meg az öselemi mágiát, akkor nem minösül 1. szintü öselemi mágiahasználónak, aki csak 8-10 Mp-ból tud öselemi mágikus varázslatokat létrehozni. Ugyanez az elv kellene hogy vonatkozzon a többi Mp-alapú varázslati formára.
 14. Quintus

  Mágia

  Jól van, megnéztem. Igazad van, de nem kell rögtön bepipulni. Nem ismertem ezt a szabályt. Azért berakom ide a vonatkozó részt.
 15. Quintus

  Mágia

  Szerintem játéktechnikailag nem. Tegyük fel, hogy valakinek van 30 Mp-ja és 30 Kegypontja. Ez azt jelenti, hogy maximum 30 Manapont és maximum 30 Kegypont költségü papi varázslatokat tud létrehozni. Ha viszont egyben lenne mint az ETK-ban, akkor egy "vödörböl", azaz 60 Mp-ból gazdálkodhatna, amit ráadásul többféleképpen visszatölthet, világi módon (pl. pszivel) és imával. Ez jelentös különbség szerintem. Ilyen van az UTK-ban hivatalos szabályként. Semmit nem tobsz, hanem szintenként vásárolsz KAP-ból (karakteralkotó pontból), illetve papoknál szintenként max. 3 Kegypontot kaphatnak papok attól függöen, hogy mennyire jártak istenük kedvében. Világképileg amúgy azt kell hogy mondjam, egyetértek, hogy a Manapont és a Kegypont más dolog - attól függetlenül, hogy így kevésbé erös egy varázsló-pap. Még csak most vált/válik a varázslóm pappá, így még nem játszottunk vele élesben, de már megegyeztünk, hogy külön lesz a Mp és a Kegy pont. Bár a fö motiváció a szerepjáték/életút sztori, de bevallom, kicsit matekoztam is és arra jutottam, hogy még úgy is megéri játéktechnikailag, hogy a Manapont és a Kegy pont külön vannak választva. Van pár papi varázslat, ami elég hasznos egy varázslónak és 18-20 Kegy pont elég hozzá, pl. Szférák zenéje, amivel viszonylag gyorsan vissza lehet tölteni a Pszi pontokat, vagy az Asztrál/Mentálszem, ami "olcsóbb" Kegy pontból mint Pszi pontból
×
×
 • Új...