Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Quintus

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    126
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Kalandozós kérdések

  • Mi a kedvenc kasztod?
    Varázsló
  • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
    1997 - de több mint 10 év kihagyás után most kezdtem újra
  • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
    Beírtam a browserbe.

Legutóbbi látogatók

478 adatlap megtekintés

Quintus's Achievements

Sorsfordító

Sorsfordító (8/16)

  1. Quintus

    Dumaterem

    Sziasztok! Tudja valaki, hol lehet M.A.G.U.S. tematikájú képeket, posztereket, festményeket, printeket vásárolni? Boros-Szikszai, Zsilvölgyi stb müvei érdekelnének, illusztrációk a szabálykönyvekböl leginkább. Az eredetik vajon megvásárolvatók? De sima poszterek, printek is érdekelnének.
  2. Quintus

    Kalandmesterek fóruma

    De bármelyik pap készíthet bármilyen jellemü által elfogyasztható gyógyitalt
  3. Mi a f*sz? Beteg egy írás. Biztos nem engednék olyan játékost a csapatomba, aki ilyen elötörténettel jön. A nemi eröszak és gyerekek elleni eröszak nálam no go.
  4. Quintus

    Dumaterem

    @tetraennek köze van a minap a Torozonon megjelent TTK példajátékhoz nem? (Ld lent) az is tetszett! Még hasonló? Igazából egy többszáz részes sorozatra vágyom, amilyen a Critical Role, csak magyarul és MAGUS-ban…
  5. Quintus

    Dumaterem

    Sziasztok! Tudtok jobb fajta MAGUS játék/kampány podcastokat/videókat? Nekem a Roll Player MAGUS ETK bemutató kalandja tetszett (Link lent). Szívesen hallgatnék még hasonlókat.
  6. Quintus

    Kalandmesterek fóruma

    Sziasztok! Kinek milyen tapasztalata, tanulságai, tanácsai vannak csaták mesélésére / lejátszására? Mi épp a 14. zh-t kezdjük 12. szint körüli életút karakterekkel, és tervezünk pár csatát. Nálatok hogyan zajlik egy nagy ütközet? Néhány konkrét kérdés: 1. A JK-k sokkal erösebbek az alap katonáknál. Szerintetek érdemes kidobálni mondjuk azt hogy hogyan vág le a JK egymás után harmincat? (Játéktechnikailag végsö soron elöfordulhatnak 00-k és 01-ek…) 2. Hogyan bántok az idövel? A valóságban egy csata órákig, ha nem napokig is eltarthat. A játékban körökben (tehát 10 szegmensekben) mérjük az idöt. Van valakinek valami trükkje, hogyan lehet a játéktechnikát a valós (in-game) idövel összekomponálni? 3. Nem vagyok a valódi háborúk, csaták szakértöje, de gondolom, hogy egy-egy vezért testörök tucatjai védenek a csatában, és ahhoz, hogy a JK szembe kerülhessen egy-egy bosszal, elöbb a testöreit kell levágni. A toroni vezérek vajon mennyire vesznek részt a csatában személyesen? Hányadik szintü egy toroni hadvezér a ti Yneveteken? 4. Mágia a csatában: mennyire szórják a mágikus támadásokat egy nagyobb ütközetben a sorkatonákra? Vagy a varázshasználók inkább csak egymás semlegesítésére / védelemre / a fontosabb hadvezérek védelmére koncentrálnak (hiszen elég gyorsan kimerülnek ha körökben játszunk de a csata in-game órákig tart)? Szerintetek az ütközetek helyszínén lehet teleportálni, vagy a mágiahasználók valahogy telerakják a környékez Térgát varázsjelekkel?Arányaiban vajon mennyi a mágiahasználó egy nagyobb pl ÉSZ-Toron szárazföldi csatában? Beleértve a papokat, paplovagokat, varázslókat, boszorkánymestereket. És milyen szintüek a csatában részt vevö mágiahasználók a ti Yneveteken? 5. „Félistenek“ a csatában: hogy néz az ki nálatok, ha egy Eligor, egy Airun al Marem vagy egy toroni boszorkányherceg részt vesz egy csatában? Dobáltok nekik, vagy csak narratív mesélitek hogy minden suhintásukra gyalogok tucatjai repülnek szerteszét? Hányadik szinten érdemes szerintetek JK-knak ilyen bosszokat adni?
  7. Quintus

    Taba el Ibara

    Sziasztok! Jó rég volt téma az Ibara látom Mi épp új életutat tervezünk indítani, ibarai karakterekkel. Az egyik karakterötlet: amund-dzsad félvér. Ezt most így ideteszem és várom a véleményeket Én rengeteg lehetöséget látok benne.
  8. Quintus

    Mágia

    Na így tényleg más! Köszi!
  9. Quintus

    Mágia

    @Cundior, közben kicsit matekoztam, és azon gondolkozom, hogy a ti megoldásotok nem-e túl szigorú / anti-táp a számomra. Ugyanis nyilván a Mágikus Aura Varázsjelbe általában olyan erös varázslatot foglalok, amit megenged a Mp-jaim száma. Tegyük fel hogy 10. szinten (UTK rendszerben ugye) 80 Mp-om van, akkor a lehetö legerösebb varázslatokat fogom varázstárgyakba pakolni, tehát közel 80 Mp-osak lesznek azok a varázslatok. 10. szinten 250 Mp lenne a „varázstárgy mágikus kifáradásom“, ami azt jelentené, hogy mindössze 3-szor tudnám aktiválni a varázstárgyaimat. Ez továbbá azt is jelentené, hogy nem nagyon van értelme körönként vagy óránként visszatöltödö Mágikus Aura Varázsjelet használni, jobban megéri helyette több ugyanolyan naponta visszatöltödö Mágikus Aura Varázsjel egymás mellett mondjuk ugyanazon a tárgyon, vagy egy könyvben. Ugyanis utóbbival nagyobb E-t lehet ugyanannyi Mp-ért elérni. Mit gondolsz erröl?
  10. Quintus

    Mágia

    Ez nagyon jó, @Cundior. Köszi. És hogyan veszitek, hány óránként van a varázstárgy mágikus kifáradás?
  11. Quintus

    Mágia

    Köszi @Cundior, ez tetszik! De lenne egy pár kérdésem: 1. Hogyan számoljátok a varázstárgy varázslatának Mp-ját? Ahogy a Mágikus Aura Varázsjelnél le van írva? Vagy az alap Mp igényt veszitek, amennyibe a varázslat kerülne, ha hagyományos módon megidéznék? Pl. egy 1E-s tüznyíl normál esetben 3Mp, Mágikus Aura varázsjelben viszont legkevesebb 13+3+3= 19Mp (ha naponta egyszer használható és varázsszóra müködik). 2. A „varázstárgy mágikus kifáradásod“ varázstárgyanként külön-külön számítjátok vagy egybe az összes varázstárgyat?
  12. Quintus

    Mágia

    @Cundior, leírnád nagyjából a háziszabályotokat?
  13. Quintus

    Mágia

    Sziasztok! Nálatok készíthetnek a varázslók olyan varázskönyvet, amiben tucatszám vannak a Mágikus Aura Varázsjel alapú, elöhívható varázslatok? Nálunk igen, de 10. szinthez közelítve elkezdtünk bevezetni egy sor korlátozó háziszabályt mert kezdett übertáp lenni, pl. varázsjelek max. száma könyvenként, meg a könyv maga baromi drága, mert speciális anyagok kellenek hozzá.
  14. Quintus

    Történelem

    Sziasztok! Kinek hogy telt a nyár? Volt sok mágusozás? A mi részünkröl jutott rá egy kis idö, és jól haladunk nagyszabású életutunkkal. Ti mennyiben szoktátok a kalandjaitok, életútjaitok során megmásítani, felülírni a (regényekben, szabálykönyvekben megjelent) ynevi történelmet? Elmeséltek pár példát? A mi karaktereink célja, hogy felszabadítsák az Északi Szövetség embernépeit a pyarroni egyház rabigája alól, így most például megakadályoztuk, hogy a Szövetség segíséget küldjön Pyarronnak a Dúlás alatt. Afféle szabadságharcosok vagyunk
  15. Quintus

    Ynev országai

    Lovagi torna Erenben. Szerintetek mennyiben szabad: - gyógyitalt használni, mondjuk az egyes bajvívások között? - azt több helyen olvastam, hogy mágiát használni tilos, logikus is. De mi van a pszivel? Mondjuk egy tiadlani erv nemes kardmüvész elmegy Erenbe, akkor Slan pszivel lazán hazavágja a legtöbb sima lovagot. - Mi feladásig vagy harcképtelenségig játszottuk, játéktechnikailag harc az ellenfél elfogásáért, hogy ne legyen (annyi) hulla. A valódi történelemben gyakran használtak tompa fegyvereket. Ti hogyan csinálnátok? - Ha meghal egy lovag, az mennyire problémás? Figyeli vajon valaki, hogy „szándékos emberölés“ történt-e vagy baleset volt? - lefegyverzésnél vajon mi történik? A lefegyverzö nyer? Vagy az a lovagias, ha ö is elhajítja a fegyverét és ököllel bunyóznak tovább? - ha a másik torkához szorítod a fegyvert, azzal vajon gyözöl?
×
×
  • Új...