Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Greol

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  85
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Greol

 • Rang
  Kocsmák bajnoka
 • Születésnap 1989/03/30

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Sámán
 • Mi a kedvenc regényed?
  Ian Russel: Fogadalom
 • Ki a kedvenc íród?
  H.G. Wells.
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Donald A. Wollheim: Utánzó
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  2003
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Pyaroni pantheon
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Van.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Kosárlabda,bowling
 • Mi a kedvenc csokid?
  Fehér.

Legutóbbi látogatók

540 adatlap megtekintés
 1. Greol

  Dumaterem

  Két kérdésem volna: 1.Kyr-pusztítók között elvben lehettek nők? 2.A hivatalos álláspont szerint vannak-e még kyr-pusztítók Ynev jelenkorában?
 2. Nem világos számomra,hogy mi a különbség egy homonkulusz,egy gólem és egy familiáris (1TK varázslói varázslatok) között. Nekem úgy tűnik,hogy ezek a kreatúrák voltaképpen azonosnak tekinthetőek,mindössze létrehozásuk módjában van némi különbség.
 3. Igen,közben megtaláltam az ETK-ban azt a varázslói varázslatot.(Sajnos most nem jut eszembe a neve,és éppen az ETK sincs kéznél,de feltételezem,hogy ugyanarra gondolunk.)
 4. Üdv Ha létezik egy Öregítés nevű mozaikvarázslat,akkor miért nincs Fiatalitás?Talán volt az alkotóknak egy félelme attól,hogy túl sok problémát vetett volna fel a világépítés során?(Azaz,miért nem fiatalítják magukat tömegesen az emberek?OK,ez feketemágia volna,de szerintem ettől még aránylag sokan élnének vele.)
 5. Greol

  Dumaterem

  Egy újabb,tudtommal ismertetlen,de sajnos jobbára értéktelennek tűnő lelet. http://users.atw.hu/atlantisz/magus/Bestiarium/Bestiarium+.pdf
 6. Greol

  Udvari goblin

  Szerintem az ötlet érdemes egy alapos újragondolásra.
 7. A torzmágia hogyan használható mozaikvarázslás esetén?Beépül a mozaikba?Tehát egy mozaik/X megspórolt manapont,ami magával vonja hogy van X ⋅ 20% százaléknyi esély,hogy valami nem fog stimmelni az adott mozaikkal? Vagy mozaiktól függetlenül egyszerűen csak összeadódnak a torzmágiával megspórolni kivánt manapontok és 5 felett biztos,hogy valami nem lesz rendben?
 8. A dorani varázslónak saját,egyedi botja van és nagyon fontos neki,az asztrálmágusnak szintúgy. A leírásokból úgy tűnt,hogy ilyen esetben két botra lenne szükség mert elég eltérőek és nem igazán tudnák átvenni egymás feladatait. De mostmár mindegy,így indítottam,így is viszem végig,én már annak is örültem,hogy a KM egyáltalán megengedte a köztes síkok lényeinek idézését.
 9. Hát,nekem az első dolog ami eszembe jutott az volt hogy nem feltétlenül előnyös,ha egy varázshasználó egyszerre két varázsbottal járkál...és persze amit mondasz: a karakterem dorani lokálpatriótaként nem választott volna olyan szakosodást amit a helyi varázslók lenéznek.
 10. Egyébként a sámánok ugyanúgy idézik meg köztes síkok lényeit mint a papok - teljesen használhatatlanul.(Sőt, az UTK-ban ez a lehetőség a paplovagoknak is adottá vált,ugyanis ott már a Nagy Arkánum rituáléit is tudják használni.) A gond az,hogy mindekettőjük csak az idézet lény síkját képes meghatározni,de a fajtáját már nem. Annak pedig nincs sok értelme,hogy valamilyen helyzetben éppen jól jönne egy síkúr,de erre helyette jön egy öntudatlanul sodródó gondolatfoszlány. Ugyanúgy az sem értelmes,hogy egy pap alacsony tapasztalati szinten parancsot adhat egy síkúrnak,holott neki elég lett volna valami kisebb hatalmú lény is,de a szerencse - vagyis KM-szeszélye - épp így hozta hogy a síkúr jelent meg az idézés során. Szóval bele van ez építve a játékba,csak éppenséggel teljesen értelmetlenül. Az egész a KM jóindulatára van bízva. Amúgy nem a cikkben szereplő asztrálmágust játszom - felmerült bennem,hogy kettőskaszt jelleggel valahogy felveszem ezt a specializációt,de nem fér össze sem a karaterem jelenével,sem pedig az előtörténetével,lévén dorani varázslóról van szó.
 11. Asztrálmágusoknak van néhány alkasztspecifikus varázslata amellyel képesek magukhoz vonzani és irányítani asztrállényeket. https://www.kalandozok.hu/magus/lfg/magia/alapmagia/varazsloimagia/asztralismagia(jackal)lfg.pdf (Gondoltam rá,hogy a hozzászólásba bemásolom a "Vonzás" és "Csapda" nevű varázslatokat de sajnos a ctrl+v a kalandozós pdf-eknél nem működik.)
 12. Ez nekem se világos. A Bestiáriumban arról írnak,hogy az ilyen alkuk esetén az elementálok valami olyasmit kérnek ami az elemek örök harcában az ő őselemüket segíti. Régebben úgy gondoltam,hogy ez abszurdnak tűnő kéréseket jelent (pl:egy tó kiszárítása,ünnepi örömtüzek kioltása egy népes estély során,gödrök földdel való betemetése stb) de ez túlságosan bizarrnak és nevetségesnek tűnik.
 13. Líthas! Mennyire számít szabályosnak ha a KM megengedi a varázslónak,hogy idéző pentagrammával - lékektan képzettség birtokában - megidézzen asztrál vagy mentállényket? (A manapontköltségről egyenlőre nem tudok semmit mert nincs még lélektanom,így még nem is volt alkalmam ilyen idézés elvégzéséhez.) Hivatalos írás - legalábbis tudtommal - nem foglalkozik a kérdéssel. A Magyar Gergely-féle írás ami mentálsíkról szól,világosan kijelenti hogy mentállényeket csak mentálmágus tud megidézni,ebből kiindulva feltételezem hogy asztrállényeket is csak asztrálmágus. (Egyébként az említett mentálmágus sajnos még nem került kidolgozásra.)
 14. Greol

  Dumaterem

  "A törpék istenei alapvetően igazi istennek minősülnek, ezért csak kalandozó vallásként és eseménylapon keresztül adhatóak ki kártyában, de sok információ azt sugallja, hogy a helyzet ennél sokkal bonyolultabb. A renegát törpék egyes csoportjai például Zimah-ot a szökevényt tisztelik istenként, aki viszont csak egy egyszerű bukott pap, és önjelölt próféta. Az is lehet, hogy a Hetedkorban még életben van, papjai pedig egyszerű boszorkánymesterek. A Kharr-Khazad kapui című novelláskötet ugyanilyen című novellájában pedig szerepel egy bukott törpéből átlényegült lény, aki a gereznavért börtön aquirjához hasonlóan a főhőst próbálja hitében megingatni. Azt állítja Bul Ruurig több darabra szaggatta magát, és ezekből a darabokból alkotta gyermekeit, míg ősi ellenfele Tyrrano nem aprózta fel magát és hatalmasabb, mint valaha, sőt ő maga Bul Ruurig sötét aspektusa, és ő áll nyerésre. Ez az információ egészen hihetőnek tűnik egy olyan fajnál, amelyik úgy éli a napjait, hogy tudják, egyre nehezebb lesz a dolguk, és a végén el fognak bukni. Az ilyen ellentmondásos információk miatt érdemes a törpe isteneket kizárólag kalandozó vallásként használni a kártyában." Hmmm,érdekes. Forrás: https://mk.deltavision.hu/mikrovallasok-yneven-es-a-kartyaban/
×
×
 • Új...