Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Krad heti bölcsességei - 2017.06.07.


Silver

A hét képe

Tengerjáró hajó

A hét idézete

„Az okos ember elvégzi a sors által reá rótt feladatot. A bölcs ember másokkal végezteti el maga helyett.” (Rahim el-Haszra) (Acél és oroszlán,9)

A hét kifejezése

Papi Szék - Pyarron (pya)
Nevezik Szentszéknek is. Új-Pyarroni székhelyű, többé kevésbé folyamatosan ülésező szervezet. Tizennégy tagja a pyarroni panteon isteneinek főpapjai, esetleg azok helyettesei, illetve egyetlen világi személyként, Pyarront és a benne élő embereket képviselve a Fehér páholy nagymestere. Célja a központi irányítás, az Államszövetség és az egyház tevékenységének összehangolása. Ynev egyik jelentős politikai tényezője. Üléseiket egy, az éteri síkok között lévő titkos tanácsteremben tartják, ahová már eljutni is csak ők képesek. Ténylegesen csak a közösségi gyűlésnek tartozik elszámolással. Állítólag létezik egy Belső tanácsnak nevezett szűk, titkos, belső irányító testülete is.
(PPL1, 22/1/1; A hit városa, 329/2;Uwel nevében, 237-238; A kos és a kobra éve, 366/1)
 

A hét cikke

Időmérés Yneven

A hét kalandötlete

Hőseinket felbérelték egy egyszerű munkára, miszerint szerezzenek meg egy faragásokkal gazdagon díszített csontkürtöt, amit eltulajdonítottak a megbízótól. Nem  is különleges ez a kürt, csupán egy régi családi emlék, aminek inkább eszmei értéke van, semmint aranyban kifejezhető. Természetesen a rutinos kalandozók könnyedén teljesítik a feladatot, és átadják a megbízónak, aki cserébe csengő aranyakkal fizet. Épp elvernék az esti dorbézolás alkalmával, amikor rajtuk üt a városőrség, és elhurcolja őket. Mint kiderül a város egyik magas rangú vezetőjének az irodájába törtek be, és valamilyen fontos írást rejtettek a faragások közé. Azon túl, hogy szembe kell nézniük a tudattal, hogy átverték őket, kémkedésért még halálra is ítélik mindannyiukat. Nincs más választás, mint elkapni a megbízót, vagy egyszerűen csak menekülni a város vezetőinek dühe elől.

A hét aranyköpése

JK1: - De akkor sem tudunk megvívni kéttucatnyi lovassal!
JK2: - Dehogy nem. Csak ők győznek.

 


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...