Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Helios

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    3
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Helios's Achievements

Felvilágosult földműves

Felvilágosult földműves (3/16)

  1. Helios

    Kalandmesterek fóruma

    Mindenkinek köszönöm az eddigit! Tehát megint beleválasztottunk az ÚTK-val. Remek! Csak azért mert ősszel már a d20-as rendszerrel is összeismerkedtünk, de azt gondoltuk, hogy mivel az ÚTK a legújabb, akkor az a legjobb is. Aztán most kiderül, hogy az első verzió a legjobb.. agyrém Addig is ha már megcsináltuk az ÚTK-s karaktereket, lemesélek 1-2 kalandot, aztán ha gyűjtök elég lelki erőt még a harmadik verzóra (ETK), akkor nekifogok annak is. Sneer, nagyon hasznos volt a kiegészítőd, köszönöm! Mostmár csak egyetlen kérdés: - Sok helyen látom a képzettségek Af. Mf. fokozatát. Ez az ÚTK-ban milyen szintnek felel meg? Az Alap fok = 1. fok, a Magas fok = 5. fok? A köztes fokokkal mi a helyzet? Köszönöm mégegyszer a segítséget!
  2. Helios

    Kalandmesterek fóruma

    Köszönöm a segítségeket! Sajnos ezzel a rendszerrel kezdtünk el játszani, és ez is csak digitális formában van meg. Letöltöttem az ETK-t is, és még így is, hogy a képzettség rendszere más, a példakaland rengeteget segített! Szemeztem már egy pár hete a kalandozók táborral, de ha nem az idén, jövőre biztosan ráveszem a többieket, hogy nézzünk el oda. Kicsit nehéz az ügy, mert külhoniak vagyunk, de valamikor sort kerítünk erre is. Az LFX-es videókba is belenéztem, de egyenlőre ez még magas nekem ) Mindenesetre megvolt szombaton a második űlésünk, és bár csak félig játszottuk le A Próféta című kalandmodult (KÚ), eddig is elég jól sikerült. S ha már itt vagyok, akkor még kérdezek: - Mi az a párbaj dalvesztésig? Vannak még ilyen spéci párbajok? - Nem találtam sehol leírva az ÚTK-ban: a manapontok milyen gyorsan és hogyan regenerálódnak? A pszi-t megtaláltam, hogy meditációval, a kegypont pedig imával, de a manát nem... - Az ÚTK leírásából nem derül ki, de az iskola Oktatás 4. fokának bónuszával csak karakteralkotásnál élhet a karakter? Azaz ha a karakter már elhagyta iskolájának régióját, szintet lép, KP-t oszt, igénybe veheti még az iskola Oktatási bónuszát? Logikusan nem, de várom a ti véleményeteket. Illetve az Oktatási listába (és bónuszokba) beleszámítanak a start képzettségek is (amit az iskola alapból ad)? - Lehet hülye kérdés, de vannak még ilyen tipikus képzettség párok mint a Csomózás-Szabadulóművészet? Ezt azért kérdem, mert az ÚTK-ban a képzettség rendszer leírásánál van egy példa aféle ellendobásról (A karakter meg akarja kötözni B karaktert, és mindkettejüknek próbát kell dobni). Köszönöm előre is a válaszokat!
  3. Helios

    Kalandmesterek fóruma

    Sziasztok, Lehet lerágott csont már, de hiába kerestem, nem találtam valamirevaló találatot. Kezdő KM vagyok, kis 4 fős JK társasággal, és az ÚTK szerint játszunk. Azaz csak próbálkozunk, mert még nem volt szerencsénk egy vérbeli, veterán KM-től tanulni, ergó csak találgatom én is, hogy hogyan kellene mesélni, vezetni a kalandot. A kalandmodulok amiket például a Kalandozók Útján-ból vettem, nagyon részletesek, viszont a KM szemszögéből, igazi IC mesélést nem írnak le. Nem pontosan tudom, hogy I.sz I.személybe kellene mesélni, vagy például mennyi információt lehet / kell megosztani a JK-kal. Nem beszélve a játéktechnikai dolgokról. Az ÚTK nem áll elő egy példakalanddal, s csak rövid példákkal mutatja be a képzettségek használatát, a harcot, a szegmens alapú harcrendszert (napokig keresgéltem, mire rátaláltam Hulla által írt szegmens alapú harc részletes leírására, ez úton is köszönjük!). Tehát nincs egy A-tól Z-ig terjedő kaland bemutató, mind a rendszer példázásával mind a KM teendőivel (mit kell mondjon, mit kell tegyen egyes helyzetekben). A kérdés tehát a következő: Tudtok-e egy példakaland modult letölthető formában, mely bemutatja az UTK rendszerét? Esetleg van-e egy videó, amin egy példajátékot meg tudunk nézni (mi kezdő tudatlanok )? Előre is köszönjük!
×
×
  • Új...