Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Neith

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  8
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Neith's Achievements

Lócsiszár

Lócsiszár (4/16)

 1. Üdv! Ebben a felpörgött világban sikerült messzire kerülnöm régi játszópajtásaimtól így arra jutottam, felesleges cipelnem kincseim és merengni az elmúlt gyönyörű emlékeken... A megmaradt összes M.A.G.U.S. könyvem, rúnám, kockám eladó - egyben az egész és csakis egyben. Ez nem alku tárgya, az ára ellenben igen, de nagyon korrekt leszek, nagyon olcsóm megszámítom, főleg úgy, hogy az állapota is megsínylette az elmúlt éveket. Ha valaki pontos listát szeretne nincs akadálya, összeírom és elküldöm, de elöljáróban, hogy mikről is van szó: - Régi és új kiadású Zöld könyv (alapkönyv) - Újtekercsek - II. Törvénykönyv - Papok, paplovagok 1-2 - Summárium - Bestiárium - Harcosok, gladiátorok, barbárok - több kalandmodulgyűjtemény - egy szatyornyi Rúna magazin Természetesen tudom, hogy ez a lista elég hányavetett, nem is pontos, még akad 1-2 kincs, ami nem jutott eszembe, de a vásárlási hajlandóság biztosan ad erőt hozzá, hogy pontosan összeírjam, miről is van szó. Érdeklődni, informálódni: theflyinggege@gmail.com Előre is köszönöm, és szép napot mindenkinek!
 2. Üdv.! Úgy látom itt az a baj, hogy csak részek vannak kiragadva az írásmból. Az adron pap ismeri a magasmágiát. Igen! De miért? Nem azért mert, a pap (mint egyén) úgy dönt, megismerkedik vele, hanem azért, mert Adron egyházában tanítják. Tharr egyházában nem tanítanak Bm mágiát, sőt Morgena sem oktat boszorkány praktikákat. Nem elképzelhetetlen egy varázsló/Adron pap kombináció sem, de ennek az esélye sem több mint sáskaharcosnak "születni" Vannak karakterek, akik életükben ki tudták harcolni, hogy olyan tanokhoz férjenek hozzá, ami nem mindennapi az ő környezetükben. Én még mindig kételkedem, mert arra még nem kaptam igazi választ, hogy egy pap anélkül, hogy ynev világában maradandót alkotott volna, hogy fér hozzá olyan praktikákhoz, amit titkosan kezelnek (boszi, boszmester, stb), úgy, hogy az az istene nézeteivel, egyháza szabályaival se ütközzön. Lehet, hogy az én bajom, de én életút fan vagyok, így nem lehet hasraütésszerűen tanulgatni.
 3. Üdv! Teljesen egyet értek veled Gergely, sőt a Slan esetében a nem tökéletes, vagy problémás meditálás hihetetlen jó 5letnek tartom. Ha... Mint írtam én ismerem, akiknek eddig meséltem. És sok esetben nem veszik észre, hogy "ezt nem kéne azért". És túl sokáig kéne "elnézni" mit csinál. Játék és balance (többi játékos is már nem tartja igazságosnak). Emiatt létezik olyan, hogy nem engedélyezem "szerepjátékos" karaktereket már az elején. (Bárd, Vari, Pap... stb)
 4. Üdv! Budapesten keresünk (én meg egy barátom) csapatot. Havi 2-3-4 alkalommal tudnánk játszani (főleg hétvégén). - életút játék előnyben - zöld könyv, titkos fóliáns, hivatalos kiegészítők, és nem lenne rossz ha UT is benne lenne. - komoly, modulorientált játékmenet (nem vérkomoly), amibe bele lehet csempészni egy cseppnyi humort is - néha 1-1 mesélést vállalok E-mailben írjatok: kr4n@freemail.hu (Kele miskolciak vagyunk, csak továbbállt a szekér... pedig jó lett volna... )
 5. Üdv.! Salamander akkor átfogalmazom én is. A pap igazad van nem feltétlen használ papi mágiát, hanem olyan mágiát használ, ami istene "ad" neki, amit istene elfogadhatónak tart, hogy azzal védelmezze az egyházat. Az Adron pap, amit említettél, azért egy kicsit különbözik. Ott nem arról van szó, hogy a saját papi mágiájuk mellett betérnek Doranba kicsit, hogy magas mágiát tanuljanak... Olyan esetet nem tudok elképzelni, hogy a papság módszereitől eltérő mágiaformulát használjon. Kele, szerintem ez akkor is igaz, ha először volt pl. bm és utána lett pap. Akit felavatnak papnak, az "hátrahagyja eddigi életét". Ezt úgy értem, hogy a számára fontos értékek megváltoznak, talán az életstílusa is. Más, eddig ismeretlen törvényeknek, etikának kell megfelelnie. Ez a mágia esetében, ismeri a (nem papi) formulákat, de kétlem, hogy használná. Erről egyébként sokat lehetne írni. Teljesen igaz most is, hogy ha minden szempontból vizsgáljuk (szabályok, játéktechnika, karakter kijátszása, pap esetében az egyház szabályainak betartása, jellem, stb) akkor nem lehet azt kijelenteni: egyik pap sem használná, vagy mindegyik pap használná. Az istenek és az egyház belső törvényei a mérvadók. A tűzvarázslók tekintetében sajnos elég kevés a tudásanyagom, mert ált. nálunk nincs túl sok speciális kasztosodás.
 6. Üdv! Én nem tudom elképzelni, hogy egy pap bármely más mágikus fomulát elsajátíthasson. Felfogásban azonosulhat egy Bm egy tharral, egy orwella papnő egy boszorkánnyal és stb. Más mágia elsajátítása (ez legyen elméleti vagy gyakorlati síkon) csak akkor nem vonja maga után istene haragját, ha ezzel magát az istenét szolgálja. Gondoljunk csak a mágiavadász Domvik papokra, inkvizítorokra. Öncélú használata sértő az istenére, a papságra és a hitükre nézve. Lehet, hogy fel lehet hozni ellenpéldát, de az 100% NJK, ahol ugye van van kakukktojás. JK esetében én soha nem engedélyezném.
 7. Üdv.! Nálunk is akadnak ilyen gondolok (mesélő szemmel nézve), hogy a karakter/karakterek olyan dolgot találnak ki, ami teljesen összeegyeztethetetlen a felfogásával/jellemével/stb. Az elfogadható, hogy pl. egy varázsló ne legyen feltétlen nagyképű, szerényebb kiadású is létezik. De vannak esetek, amiket nem lehet elképzelni, csak jellemtorzulás esetén. (nagyon jó példa a fosztogató Slan). Visszatérve nálunk ez egyszerűen van megoldva. Nincs demokrácia, csak diktatúra. Én ismerem akikkel játszom, így tudom, mit nem tud kijátszani, és azt nem is engedélyezem. Ha ez most Slan, vari vagy tolvaj, az tök mind1.
 8. Üdv.! Új vagyok itt, de Ynev világában már sok-sok életet éltem és sok-sok ember felett mondtam ítéletet. Shikaka szerintem jobb szó lenne a Tisztelet. Amit külső szemlélő barátságnak vél, az nem más, mint az egymásnak (valószínűleg többször) bizonyított erények tisztelete. A tettek, a hozzáállás, a belső törvények maradéktalan betartása és még sok dolgot lehet idesorolni... Ráadásul a tanításukban is nagy szerepet kap a tisztelet, ami nélkül a tanulást gyorsan félbe szakítja a mester suhanó pengéje. A barátság meg kifejezetten tiltott dolog. Az érzelmi függés a legnagyobb ellenség!
×
×
 • Új...