Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
 • A démonok elleni harcról


  MagyarGergely
  • Szerző: Ismeretlen Forrás: Atlantisz

  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Összességében jó összefoglaló a különféle szabályokról, bár a korai Rúna-cikkből származó információk nemigen vágnak össze sem az ETK-s leírással (Magas mágia, Necrographia rész), sem pedig az - előbbivel egyébként itt-ott ellentmondó - Bestiáriumban foglaltakkal; az ehhez hasonló attribútumok később átvándoroltak a hatalomszavak használatához. Végső soron egészen reális képet fest, csupán egyetlen dologgal szállnék vitába.
  Idéz

  ...főleg ha van annyi eszük, hogy rengeteg Kp elköltése helyett megkeresnek valakit, aki járatos e téren, így kb. 15 perc alatt elmagyarázza a szükséges tudnivalókat, és ad egy listát a démonokról.

  Ez az elképzelés, tekintve a Démonológia képzettség titkos voltát, meglehetősen kétséges vállalkozás. Először is valószínűleg igen kevesen birtokolják az efféle ismeretet, és aligha hirdetik tudásukat nyilvánosan; még kevésbé lesznek hajlandók boldog-boldogtalannal megosztani. Játéktechnikailag: automatikusan csak Tharr-papok tanulják meg, ezen kívül erre specializálódott varázslónak vagy BM-nek lehet "hivatalból" ilyen tudása, esetleg más gonosz istenek nagy tudású papjainak. A pozitív eszmék hívei közt valószínűleg nagy hatalmú inkvizítor-papok, mágusok, varázslók rendelkeznek legalább elméleti szinten vele. Egyik sem az a fajta, aki puszta jószívűségből, vagy akár komoly pénzért felvilágosítást ad bárki ismeretlennek. No és persze az sem elhanyagolható szempont, hogy a party aligha tudja majd előre, hogy démoni ellenféllel hozza össze rossz sorsa a következő kalandban...
  Link a hozzászóláshoz


  A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

  Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

  Kalandozónév regisztrálása

  Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

  Csatlakozás a Kalandozókhoz

  Bejelentkezés

  Már velünk kalandozol? Lépj be!

  Belépés

×
×
 • Új...