Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...
 • A démonok elleni harcról


  MagyarGergely
  • Szerző: Ismeretlen Forrás: Atlantisz

  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Összességében jó összefoglaló a különféle szabályokról, bár a korai Rúna-cikkből származó információk nemigen vágnak össze sem az ETK-s leírással (Magas mágia, Necrographia rész), sem pedig az - előbbivel egyébként itt-ott ellentmondó - Bestiáriumban foglaltakkal; az ehhez hasonló attribútumok később átvándoroltak a hatalomszavak használatához. Végső soron egészen reális képet fest, csupán egyetlen dologgal szállnék vitába.
  Idéz

  ...főleg ha van annyi eszük, hogy rengeteg Kp elköltése helyett megkeresnek valakit, aki járatos e téren, így kb. 15 perc alatt elmagyarázza a szükséges tudnivalókat, és ad egy listát a démonokról.

  Ez az elképzelés, tekintve a Démonológia képzettség titkos voltát, meglehetősen kétséges vállalkozás. Először is valószínűleg igen kevesen birtokolják az efféle ismeretet, és aligha hirdetik tudásukat nyilvánosan; még kevésbé lesznek hajlandók boldog-boldogtalannal megosztani. Játéktechnikailag: automatikusan csak Tharr-papok tanulják meg, ezen kívül erre specializálódott varázslónak vagy BM-nek lehet "hivatalból" ilyen tudása, esetleg más gonosz istenek nagy tudású papjainak. A pozitív eszmék hívei közt valószínűleg nagy hatalmú inkvizítor-papok, mágusok, varázslók rendelkeznek legalább elméleti szinten vele. Egyik sem az a fajta, aki puszta jószívűségből, vagy akár komoly pénzért felvilágosítást ad bárki ismeretlennek. No és persze az sem elhanyagolható szempont, hogy a party aligha tudja majd előre, hogy démoni ellenféllel hozza össze rossz sorsa a következő kalandban...
  Link a hozzászóláshoz


  Ülj oda az asztaltársasághoz...

  Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

  Vándor
  Hozzászólás írása...

  ×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

  ×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Új...