Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kiegészítések a Köd Brecht felett című kalandmodulhoz


MagyarGergely

Üdv kalandozók! 

A mai nap kikerült az oldalra a Kiegészítések a Köd Brecht felett című kalandmodulhoz, Stewenson tollából. 

Az oldalon található kalandmodulhoz mesélés közben felmerült néhány apróság (főleg alaprajzok, napló) került ebbe a cikkbe, amit Stewenson a fórumon is keresett, és mivel ezek az anyagok eredetileg nem készültek el a modulhoz, ezért maga döntött úgy, hogy elkészíti őket és megosztja velünk. 

Hadd álljak meg pár mondat erejéig elmélkedni ezen. 

Úgy gondolom, hogy sokan, sokfélét mesélünk, remélem, jövőre is. Akadnak néhányan, akik rendezvényekre, ritkábban otthonra elkészítenek egy-egy kalandmodult, ami hatalmas munka, és mindenképpen elismerést érdemel. Sokan vagyunk azonban, akik a vázlatokat, kalandötleteket, netán egy-egy már elkészült modul tökéletesítéséhez, vagy a lemesélés közben felmerült szükség kielégítésére készült anyagokat "veszni hagyjuk", és játék után egy mappában, asztalfiókban végzik. Persze nyilván mindenkinek a maga dolga, hogy mit tesz azzal, amit kidolgozott, vagy csak sebtében papírra vetett, ám úgy vélem, a MAGUS-t játszó közösség számára mindenképpen pozitív cselekedet az, ha egy játékban felhasználható, más KM-ek munkáját megkönnyítő anyagokat közkinccsé teszünk. Tehát ezúton hadd buzdítsak mindenkit arra, hogy hasonlóan tegyenek, mint Stewenson, aki megosztotta velünk munkáját. Akkor is, ha ez nem egy kész kalandmodul. Akkor is, ha ez nem akkora munka, teljesítmény, dicsőség vagy eredmény, mint egy több száz oldalas tökéletesen szerkesztett kiegészítő-óriás. Neki nem is ez volt a célja, ne is ezt várjuk, ám néhány apróságot akkor is hozzátett a modulhoz. 

Szerintem ez fontosabb, mint az, hogy a mai kritika-áradattól félve, esetleg apátiával telten inkább megtartjuk magunknak azt, amit más is használhatna - hiszen a MAGUS világát közösen építjük, és egymást támogatjuk azokkal a rajongói anyagokkal, amik többet vagy kevesebbet, de hozzátesznek ehhez a világhoz, játékhoz. 

Jó olvasást, játékot és írást is kívánok mindenkinek!

(Ez a kiegészítő nem tartozott az eredeti kalandmodulhoz, később, és nem az eredeti szerzők által készített anyag.)

Kiegészítések a Köd Brecht felett című kalandmodulhoz

Lozartan, Catsmile és Antail kedveli ezt

Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...