Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Os'carr

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    6
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

Os'carr's Achievements

Lócsiszár

Lócsiszár (4/16)

  1. Senki nem mondta, hogy egy pap istene csodáinak kimutatásával lesz pap. Ne adjunk egymás szájába szavakat. Én az elhívást használtam, ami fogalmilag a keresztény teológiában (ahonnan az analógiát vettem) a következő. Elhívás fogalma: Az elhívás fogalma azt jelenti, hogy Isten valakit a kegyelme által kiválaszt korábbi életközegéből, gazdasági vagy személyes kapcsolataiból, életközösségéből, megélhetési formájából kiemeli és ezzel egyúttal feladattal, küldetéssel látja el. Ez a feladat lehet egész életre szóló is, vagy lehet egyszeri alkalomra vonatkozó. Míg más vallások papjai tudatos neveltetésük során készülnek arra, hogy elhívásban részesüljenek, addig a dzsad papok nem. Őket életvitelük, érdemeik alapján, már felnőtt fejjel választja ki az adott dzsad istenség, csak az elhívás után lesznek pappá. (Van olyan közülük, aki addig írni-olvasni se tud!). Az, hogy az életpályájuk az elhívás után azonos, nem vitatta senki. A kérdés az volt, hogy váltott kasztú-e a Doldzsah-pap. A választ megkaptam. Sneer és Daelon: A válaszokat köszönöm.
  2. Sziasztok! Újabb kérdés a szervezők felé. Egyértelműsítést kérnék. A dzsennek különleges pszijük jóvoltából Psziből használják a varázslói Mentálmágia mozaikjait. Az tiszta, hogy összefűzni nem tudják, illetve az erősítés és időtartam megegyzik. Hatótávra viszont az MTK nem ír semmit. Ebben kérnék KM-i döntést, ezeknek a képességeknek mi a hatótávja. Előre is köszönöm. Os'carr Ui.: Nem nagyon szoktam fórumozni, amennyiben off-topic a kérdéseim sokasága, nyugodtan zavarjatok át másik fórumba.
  3. Kedves Hulla és Daelon! Köszönöm a válaszokat.
  4. A Papok, paplovagok I.-ben kidolgozott Dzsah-pap és Galradzsa-pap biztosan nem váltott kasztú. A Doldzsah-papot pedig azért kérdeztem meg, mert nem ő akar pappá válni (kasztot váltani) elsődlegesen, hanem érdemei miatt részesül elhívásban. Elfogadom, természetesen, hogy váltott kasztként van kezelve, technikailag az. Köszönöm a választ.
  5. Szervusztok! Versenykiírásban (a karakteralkotásnál szerepel), hogy "Vigyázat! ETK elírások!" Ezalatt mit kell érteni? Különböző kiadású ETK-kat? Vagy mire gondoltok? Másik kérdés. KaKéKö szerint lehet a harcművésznek több stílusa. Versenyen is? Doldzsah-pap hogyan engedélyezett? 4.Tsz milyen karakterből lehet Doldzsah-pap? (Ugyebár a harcosok és tolvajok istene, de a többi Harcos főkasztba sorolt karakter is lehet-e?) A program nem számolja a Dart-nid-kinito +1 Pszi-pontját sem. Előre is köszönöm, Os'carr
  6. Sziasztok! A karakteralkotóban nem adja hozzá a dzsenn fajból járó plusz Pszi-pontokat a Max. Pszihez. Lehet, hogy csak én néztem rosszul, vagy régi a verzióm, de nekem fennáll e hiba. Más: Hogy lehet tulajdonságot növelni a karakterlapon? Előre is köszönöm, Os'carr
×
×
  • Új...