Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Os'carr

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    6
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden, amit Os'carr tett közzé

  1. Senki nem mondta, hogy egy pap istene csodáinak kimutatásával lesz pap. Ne adjunk egymás szájába szavakat. Én az elhívást használtam, ami fogalmilag a keresztény teológiában (ahonnan az analógiát vettem) a következő. Elhívás fogalma: Az elhívás fogalma azt jelenti, hogy Isten valakit a kegyelme által kiválaszt korábbi életközegéből, gazdasági vagy személyes kapcsolataiból, életközösségéből, megélhetési formájából kiemeli és ezzel egyúttal feladattal, küldetéssel látja el. Ez a feladat lehet egész életre szóló is, vagy lehet egyszeri alkalomra vonatkozó. Míg más vallások papjai tudatos neveltetésük során készülnek arra, hogy elhívásban részesüljenek, addig a dzsad papok nem. Őket életvitelük, érdemeik alapján, már felnőtt fejjel választja ki az adott dzsad istenség, csak az elhívás után lesznek pappá. (Van olyan közülük, aki addig írni-olvasni se tud!). Az, hogy az életpályájuk az elhívás után azonos, nem vitatta senki. A kérdés az volt, hogy váltott kasztú-e a Doldzsah-pap. A választ megkaptam. Sneer és Daelon: A válaszokat köszönöm.
  2. Sziasztok! Újabb kérdés a szervezők felé. Egyértelműsítést kérnék. A dzsennek különleges pszijük jóvoltából Psziből használják a varázslói Mentálmágia mozaikjait. Az tiszta, hogy összefűzni nem tudják, illetve az erősítés és időtartam megegyzik. Hatótávra viszont az MTK nem ír semmit. Ebben kérnék KM-i döntést, ezeknek a képességeknek mi a hatótávja. Előre is köszönöm. Os'carr Ui.: Nem nagyon szoktam fórumozni, amennyiben off-topic a kérdéseim sokasága, nyugodtan zavarjatok át másik fórumba.
  3. Kedves Hulla és Daelon! Köszönöm a válaszokat.
  4. A Papok, paplovagok I.-ben kidolgozott Dzsah-pap és Galradzsa-pap biztosan nem váltott kasztú. A Doldzsah-papot pedig azért kérdeztem meg, mert nem ő akar pappá válni (kasztot váltani) elsődlegesen, hanem érdemei miatt részesül elhívásban. Elfogadom, természetesen, hogy váltott kasztként van kezelve, technikailag az. Köszönöm a választ.
  5. Szervusztok! Versenykiírásban (a karakteralkotásnál szerepel), hogy "Vigyázat! ETK elírások!" Ezalatt mit kell érteni? Különböző kiadású ETK-kat? Vagy mire gondoltok? Másik kérdés. KaKéKö szerint lehet a harcművésznek több stílusa. Versenyen is? Doldzsah-pap hogyan engedélyezett? 4.Tsz milyen karakterből lehet Doldzsah-pap? (Ugyebár a harcosok és tolvajok istene, de a többi Harcos főkasztba sorolt karakter is lehet-e?) A program nem számolja a Dart-nid-kinito +1 Pszi-pontját sem. Előre is köszönöm, Os'carr
  6. Sziasztok! A karakteralkotóban nem adja hozzá a dzsenn fajból járó plusz Pszi-pontokat a Max. Pszihez. Lehet, hogy csak én néztem rosszul, vagy régi a verzióm, de nekem fennáll e hiba. Más: Hogy lehet tulajdonságot növelni a karakterlapon? Előre is köszönöm, Os'carr
×
×
  • Új...