Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

macilaci78

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    28
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Róla: macilaci78

  • Születésnap 1983/04/12

Kalandozós kérdések

  • Mi a kedvenc kasztod?
    Pap
  • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
    A'frad!
  • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
    Papám-mamás
  • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
    1996
  • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
    Ajánlották, többek között google barátom.
  • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
    Arel

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

macilaci78's Achievements

Világjáró

Világjáró (5/16)

  1. Bármi, amit bármelyik tapastalati mágia formával el lehet érni, azt a varázsló vagy sokkal több manáért tudja, vagy sehogy sem. Az említett tűzmágia jó példa erre. A varázslói mágia nagyon erős, mert kb mindenre is jó, de kurvára erőforrásigényes. Egy univerzális svájci bicska szemben a kitapasztalt célszerszámokkal. De jöhetnék szoftveres példával a zárt forráskódú iOS és a nyílt forráskódú Android analógiával. Ezzel szemben a tapasztalati mágia a típusnak megelelően csak egy szűk területre fókuszál, afféle specializáció. Csodálkozunk, hogy azon a területen hatékonyabb, mint egy általános varázsló? Vagy esetleg más módszerekkel operál. Anno Öcsémnek segítettem matekban, ő humán tagozatos volt, én spec matekos. Egyenletrendszerek, ránéztem a feladatra és láttam, melyik módszert kell alkalmaznom, ami gyors és hatékony. A módszereket megértettem vele, de esélyem nem volt átadni azt a szemléletet, rutint, amit hónapok, évek alatt kaptam az iskolapadban. Szóval maradt a favágó módszer, ami lehet, hogy oldalakon ível át az elegáns 3 sor helyett, de ugyanúgy célbaér. Na, hasonló a különbség a tűzvarázsló, illetve általában véve a tapasztalati mágia és a varázsló közt is szerintem.
  2. Én is támogatom. 1 MP=1E és 1E=1 karát, ahogy az ETK írja a drágakőmágia fejezetnél. Az ETK által definiált Hatalom amulettet azonban boszorkány, boszorkánymester és bárd készíti, amihez hasonlót varázsló is készíthet. A Varázstárgyak fejezet elején írva vagyon, hogy a tapasztalati mágiával készült varázstárgyak ráolvasással készülnek, nem kell hozzá behatóan ismerni a mágiát. Persze mindezt felülírhatja a KM szava. De akkor ezek szerint egy hatalom, vagy bérmely más amulett elkészítéséhez kell a drágakőmágia mesterfok? Mert hát ugye alapfok nincs definiálva az ETK-ban. Persze erre lehet azt mondani, hogy természetesen nem kell amulett elkészítéséhez drágakőmágia, noha drágakő is van az amulettben, de ha nem kell, miért erőltetjük rá a drágakőmágiánál leírt szabályokat? Mintha a repülési szabályzat is kitérne a szintben keresztező vasútvonalak esetére...
  3. Tehát az 1 karátos rubinba már tetszőleges mennyiségű manát bele lehet tölteni? Mondjuk, olyan kasztot hozok, ami fel tudja tölteni, el tudja készíteni, így leginkább üresen venném a követ.
  4. Rendben van. Mennyiért lehet venni?
  5. Azt is írja az ETK, hogy a tapasztalati úton készülő mágikus tárgyak elkészítsénél nem is kell kimondottan érteni a mágiához. A készítő egyszerűen ráolvassa azt, amit kell, amit tanítottak neki. A hatalom amulett nem rúnamágikus varázstárgy, nem kell hozzá különösebben semmilyen tudás azon túl, amit az említett 3 kaszt már 1. tsz.-en birtokol. Meglátásom szerint nem ez van odaírva. A könyv a hatalom amulettnél említi mintegy mellékesen, hogy hasonló varázstárgyakat a varázsló is képes alkotni mesterfokú rúnamágiával. Ennek a szabályait taglalják más fejezetek. Az előző rendezvényen a KM engedélyezte, akkor egy bárdot hoztam. A mostani KM ide irányított, mert nem vállalja a döntést. A karakterlkotó segédlet és KESZK pedig nem ír semmit, ami eltérne az ETK-ban leírtaktól, csak annyit, hogy a mágikus tárgy elkészítéséhez felhasznált 1 MP ára 2 arany az ETK-ban írt 1,5 arany helyett.
  6. Elfogadom ezt a választ annak tudatában, hogy szembe megy a fejezet elején a 3. bekezdésének első mondatával: "A fejlécben szereplő Árrovat arról tájékoztat, hogy a tárgy elkészítéséhez szükséges összetevők mennyibe kerülnek."
  7. A varázsló varázstárgynál így működik. De ezt boszorkány, boszorkánymester és bárd készítni. És továbbra is 2 ezüst az anyagköltsége a könyv szerint.
  8. Sziasztok! Hatalom amultthez (boszorkánymester) mekkora rubin kell? Az ETK szerint "egy kisebb, de tiszta szerkezetű" elég. A könyv szerinti ára 2 ezüst, ez nyilván csak az anyagköltség. A boszmester viszont el tudja készíteni, fel tudja tölteni, amire esetleg a kaland során lesz is lehetősége. Köszi!
  9. macilaci78

    Általános beszélgető

    A fb-poszt alatt már feltettem a kérdést. Nem siették el a választ, pár perce jelent meg a ma esti leadási határidő előtt.
  10. Engem azért csak érdekelne, hogy egy kezdő, haladó csomag mibe fáj, illetve kb mit tartalmazzon? Mert az sem életszerű, hogy egy komplett labor van a batyuban, de az sem, hogy a csatabárd lapján őrli porrá a hozzávalókat, mert nincs semmilyen felszerelése.
  11. macilaci78

    Általános beszélgető

    Akkor itt lenne érdemes megkérdezni, hogy mit jelentenek a pólóra írt méretek. Esetemben például lehet, hogy a legnagyobb sem elég nagy...
  12. Sziasztok! Mivel most vasárnap van a karakterleadási határidő, lenne pár kérdésem. Megvannak-e már a kalandmesterek? Jó lenne egyeztetni a sajátunkkal, hogy egyáltalán validnak tartja-e a karakterkoncepciót, csapatkoncepciót. Ezzel együtt jó lenne tudni, melyik karakteralkotó alkalmatosságot javasoljátok? Az onlinet, vagy az offline excelt? A'frad!
  13. Anno egyik csapatban volt egy szófordulat: "És akkor csúcsával lefelé rádpakoltak egy hegyet." De ott a patkányhorda kötelező sebzése, mérgezés, varázsló rárak 1E elemi föld aurát, majd kiteleportálja bentről a levegőt, stb. A lényeg, hogy egy ekkora vagyon már sokak fantáziáját beindíthatja és azért az árából sok minőségi sunázás jön ki. Kalandozócsapatról van szó, 1-3 fő rackla-lovas fordulhat elő a csapatban, így a toroni légió szerintem különösebb nehézség nélkül venné az akadályt.
  14. Önmagában kitenne egy kalandot, ahogyan a törpe próbálja megőrizni legalább a saját életét, miután kitudódik, mekkora vagyok is lóg a törékeny kis testén.
  15. Egy ork bajvívót azért megnéznék!
×
×
  • Új...