Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
 • A vassulyom


  MagyarGergely
  • Szerző: ismeretlen Forrás: ismeretlen

  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Meglehetősen valószínűtlen eszköz, főként mint csatában alkalmazható fegyver. Nyílt talajon könnyen észrevehető (és aligha lehet a már rohamozó ellenfél lába elé beszórni), ha pedig a talaj nagyjából takart (pl. magas fű, dús aljnövényzet), akkor az épp eléggé akadályozza nem csak az épp támadó csapatot, hanem a védőt is a jó előre történő kihelyezés során - már ha egyáltalán biztosíthatja, hogy a csata során a rohamozó ellen épp az általa már ellenőrzött területen haladjon át. Valószínűbb alkalmazása inkább csapda-jelleggel képzelhető el, kis területek védelmére, és mindenképp kisebb támadó csapatok ellen. Ami a lovak lábára szolgáló talpakat illeti, ezeket csak akkor lehet(ne) hatékonyan alkalmazni, ha a támadó számíta a cselre, amely esetben más módjai is lehetnek az elkerülésére. Egy ember ugyanis még csak-csak hord hosszabb ideig egy efféle lábbelit, de egy lóra adott változat veszélyes mértékben csökkenti a ló gyorsaságát (kb. lépésben haladhat), és gyorsan kifárasztja.
  Link a hozzászóláshoz
  Üdv! A Sulymok egyáltalán nem valószínűtlenek, főként nem egy csatában. A használó fél mindenféleképpen védekezésre használja, és lényegtelen hogy meglepi-e az ellenfelét.. a vassulyomra stratégiai hiba úgy tekinteni mint önálló védelmi eszközre amit kiszórunk az útra és jól van.. az hogy az ellenség milyen gyorsan nyomul előre élet halál kérdése. Az ellenfelünket nem csak az fogja lelassítani hogy belelép párba, hanem a puszta ténye hogy ott van, egyszerűen lassú tempóra kényszeríti az ellenfelünk hogy ha az nem akar megsebesülni. Ezt mint nyílt terepen mint ostrom szituációban érdemes kihasználnia a védekező félnek. A Stratégiai hibát úgy értem, hogy nem a sulyomtól kell várni a csodát, nem a sulymoktól kell várni hogy minél több ellenfelet leszereljen. A Sulymot a mi világunkba se fegyverként használták, hanem akadálynak! Gondoljunk bele az ellenséges katona szemszögéből a következőbe : Ahhoz hogy elérjük az ellenfelünk, meg kell tennünk 100 métert nyílterepen melyre vassulymokat szórtak ki, ezt a terepet az ellenséges íjászok folyamatos tűz alatt tudják tartani, a kihívást nehezíti hogy a védekező fél parancsnoka az íjászokat megerősítette néhány Skorpióval, nehéz és páncéltörő nyílpuskával esetlegesen néhány lándzsa hajító egység is van velük melyeknek az a feladata hogy működjenek együtt az íjászokkal és a pajzzsal védekező előrenyomulók pajzshasználatát tegyék lehetetlenné a pajzsokba állított dárdákkal lándzsákkal. Az előrenyomulókat az első veszteség elszenvedése után saját sebesültjeik, halottaik is akadályozni fogják.. és ha mindez nem lenne elég a rohamosan lelassított előre nyomulásnak nagy eséllyel a sorok feltorlódása lesz a vége mely megint csak nem segíti az előre nyomulót.
  Link a hozzászóláshoz
  Idéz

  Nem nézi henyén ezt árka megől Rájmond, Sőt a lovas népre gyalogival ráront, Vas sulymot is éjjel, fogas eszközt szórat, Ami által bénúl a lovon járó had.

  Arany János
  Link a hozzászóláshoz


  A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

  Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

  Kalandozónév regisztrálása

  Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

  Csatlakozás a Kalandozókhoz

  Bejelentkezés

  Már velünk kalandozol? Lépj be!

  Belépés

×
×
 • Új...