Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Dorani magiszter

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    35
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Hozzászólások Dorani magiszter által közzétéve

  1. On 5/19/2018 at 18:59-kor Darabolo írta:

    A gond ott kezdödik h pyaronban akinek elég esze van, és /vagy pénze bárki lehet varázsló. Megtanulja a formulákat, és képes manna tárolására és használatára.

    Lehet Pyarronban ugymond nem ugyanojan magasak az elvarasok, de lehetnek koztuk is tehetsegek, persze kissebb szazalekban. Viszont Doranban kevesebben vannak, hiszen ,,magassabb a merce". Tehat kb ugyananjian vannak az igazi varazslok. Az ETK-ban irjak, hogy a varazslok lelke oregebb, tapasztaltabb, de ott nem kulonbeztettek meg a remdeket, iskolakat. Szerintem nem feltetlenul jobb egy ,,dorani" egy ,,pyarroninal" (fuggetlenul a nicknamemtol :)).

    Ja es a vitat ezennel vallalom! <_<:)

  2. On 3/20/2018 at 16:40-kor tetra írta:

    Ez viszont azt is jelentené, hogy a dorani lelkek már magasabb szinten vannak, mint a lar doriak, hiszen az ő lelkük többre képes.

    Szerintem aki elég tehetséges, hogy varázsló legyen, aki varózslói tehetséggel születik, sőt, még a varázslók között is tehetséeges, hizsen a két legjelentősebb varózslóiskola egyikébe jár,  akkor az, hogy a lelke nem két testbe születik, nem feltétlenül jelenti, hogy jobb, inkább másabb, vagy másban jobb.

    On 3/20/2018 at 22:10-kor Darabolo írta:

    Szerintem ez a cikkből egyértelműen kiderül, hisz megfelelően magas inteligenciával elménk erejével megzabolázhatjuk a mannát. Pontosabban bármely karakter. Van is rá képzetség az UT-ben, talán "mágiahasználat" a neve.

    Míg a doraniak varinak születnek, tehát már a lényüket, lelküket hatja át a manna. Úgy képzelem azon tagok akik sanyarú sorsuk miatt soha nem lesznek varázslók, lesznek az úgymond spontán mágiahasználók. Kisfiú a nagyhidegben kova és acél nélkül véletlen tüzet gyújt, amit aztán senkinek se mond el. Édeseanya aki a tűzbe veti magát gyermeke után és annak lángjai széthajlanak elötte, stb..... Illetve talán így kezdődhetet az első sámán, vajákos nemzetségek születése. Volt egy őstehetség akinek egyszerüen csak ment, és tessék-lássék megtanította leszármazottait.

    Igen én is hasonlóképp gondoltam. A varázslatot engedélyeztem neki. Abban tér el a fentitől, hogy 80mp + lélekaltatás kell neki. Most lépett 8. szintre ami kicsit áthúzza a számításaim, hisz saját lelkét nem kell altatni azzal bátran megteheti.

    Elméletileg így állandósulna  +1 int, aszt amit a bottól kap. Még a hatalomszava képességgel sincs gond, azt gondolati úton aktíválva engedélyezem neki. A gond ott kezdödik, hogy mi legyen a + mannapontokkal? Mivel  a lélek egyesült így értelmét veszti a 2 manna egység külön használata, mivel eddig a különhasználat a más testben való tárólásra volt visszavezethető. Ráadásul a lelke immár egy. Tehát most a 80mp-hoz amivel rendelkezik, adjam hozzá a botban tároltakat? Kiemelném, a 2 manna egység külön használatától idegenkedem az egyesülés útán. Ami még felötlött bennem, hogy a mp-ra máshogy hat az egyesülés, és így szintenként 11mp-al számolok. Ergo 8tsz =88mp, 9tsz=99 mp. Az útóbbi szerintem sokkal kezelhetőbb. Kérlek segítsetek. Van idő 2 évben és 3000 oldalnyi esszében (játékban), kisérletezgetésben határoztam meg neki a fejlesztést, amelyik később lesz.

     

    Uff beszéltem!

    A pyarroniak is varinak születnek, csak más formában.

    Egyébként én nem adnék plusz manát a dorani varinak, a bot szerintem ahoz hasonlóan tárolja a manát, ahogy a drágakövek, ahol a nagyobb több manát tárolhat, tehát közrejátsik a fizikai méret. Persze nem biztos, hogy így van, csak ötlet.

  3. 2 órával ezelőtt-kor tetra írta:

    Szóval gondolkodom egy lefegyverzésben profi Harcművészben, és néztem, hogy a Lefegyverzésnél pont az van írva, hogy a legmagasabb szinten a Harcművészek űzik. Nosza, megnéztem a Harcművész képzettségeit, és mit látnak szemeim, ők a Fegyvertörésben jeleskednek. Ez vajon elírás, és melyik oldalról, és vajon érdemes-e "kijavítani" valami házi/versenyes erratával? 2 Kp-val több a Fegyvertörés, de Af-en meg pont olcsóbb (ez is elég véletlenszerűnek tűnik, a Kp értékek).

    Mert ugyan nagyon menő ahogy a Harcművész elkapja a zweihänder pengéjét egy kézzel a másikkal meg akkorát üt rá, hogy az edzett acél elpattan, de egy kicsit nekem furcsa, főleg, hogy 4. szinttől már Mf-en tudják, pedig csak 6. szinttől minősül mágikus fegyvernek a kezük, addigra érik el azt a keménységet, és a Fegyvertörés azt írja, hogy elképzelhetőnek kell lenni. Persze ez nem perdöntő, csak érdekes. Ezekszerint a harcművész simán át tud ütni egy 6 millis acéllemezt.

    A lefegyverzés már sokkal harcművészetesebb és könnyen elképzelhető, belépni a támadásba/mögé, kicsavarni a markolatot a másik kezéből.

    Helló!

    A fegyvertörés talán csak elírás, de szerintem nem. Persze elég irreális a palloszúzó harcművész, de ha ezt a képességét csak Chi harcban használhatja, akkor egy fokkal elképzelhetőbb, hogy elörjön egy kardot. Azt pedig, hogy a lefegyverzés mestereiként nem kapják meg a képzettséget orvosolni lehetne egy 1 tsz Af, 4-5tsz Mf-kal. A kp-t szerintem szándékosan írták így, úgy gondolták, hogy a fegyvertörés alapjainak elsajátításához kevesebb energia kell, de nem akartak eltérést az össz kp-ban.

  4. Nem akarom elhessegetni a kritikát, de amit te írtál, az érvelés nélküli felesleges ócsárlás. Ha egy kritika megalapozott, tehát alátámasztják érvekkel vagy példákkal, akkor az hasznos, de ilyen formában nem az. Szerintem ennek az oldalnak nem az a célja, hogy csak úgy szidjuk a M.A.G.U.S. hibáit, hanem, hogy hasznos kritikákat kapjon, és ezek alapján továbbfejlesszük. A te comment-ed nem tartozik ebbe a kategóriába.

  5. Tetra!

    Ha nem tetszik a M.A.G.U.S. rendszere 3 lehetőséged van:

    1.: Fejleszd  tovább, készíts kiegészítőket, házi szabályokat

    2.: Hagyd abba abba a M.A.G.U.S.-t, válcs rendszert, vagy ne szerepjátékozz

    3.: Viseld el a problémát, játsz tovább így

    Mindenesetre a M.A.G.U.S. rendszerének felesleges szidása, érvek nélkül, nem célravezető, ezért megkérlek, hogy a fenti megoldások valamelyikével orvosold, vagy kerüld el a M.A.G.U.S. hibáit.

    Dorani magiszter

    MagyarGergely kedveli ezt
  6. On 2017. 04. 12. at 9:11-kor MagyarGergely írta:

    Üdv!

    Mi a véleményetek, merre induljon a fejlesztés tovább? 

    Történelmi rétegek (pl. át lehetne váltani kyria nézetbe...)

    Hasznos jelenkori rétegek (pl. manaháló, térkapuháló, növényzet mutatása)

    Egyéb ötlet? 

    Szerintem a kyriai, manahálós, térkapus és növényzeti módik is jók lennének.

    Más régi térképet is lehetne csinálni (Crantai birodalom, Dawa birodalom, Démonikus óbirodalom stb.)

  7. Helló!

    Az én nick-emre nem nehéz rájönni, a varázsló a kedvenc kasztom, így hát ,,elneveztem" magam Dorani magiszternek.

    Egyébként, az Antilra lenne egy tippem: Antil vagy Antyllus II. századi görög sebész volt, aki a Római birodalom felügyelete alatt élt. + az Antil II. Sz.-i görög név. (Nem tudom jó-e, de csak ezt találtam, próba szerencse.)

  8. Szerintem a varázslói szakosodásat két alapvető tényező határozza meg:

    1. A varázslók tudásanyaga rendenként változhat, azaz kicsit más képzetségek, pszí diszciplínák, egy-egy speciális mozaik (ez esetben egy másik mozaikot nem tanul meg a karakter), vagy akár az is elő fordulhat, hogy egy témakörből a varázslatokat kevesebb, egy másik témakörből pedig több mp-ért képeslétrehozni. (Ez egy rend én belül nem változhat, hiszen ha egy rend nagy hangsújt fektet az elemi mágiára, de a nekromanciát nem tartja lényegesnek, esetleg megveti, akkor minden diákjuk jobban ért majd az elemi mágiához, a rend mágusmesterei hatékonyabb, más alapokon nyugvó mozaikokat dolgoztak ki, ezeket tanítják diákjainak.)

    2. A varázsló egyénileg (értsd:a rendjén kívül) fejlesztheti tudását új kép térségek tanulásával, új pszí diszciplínák, mozaikok elsajátításával, de itt már nincs lehetősége arra, hogy hatékonyabban (kevesebb mp-ért) hozzon létre varázslatokat, hiszen nem mágus, nem hozhat létre új, hatékonyabb mozaikot, vagy fejleszthet tovább régieket. Persze fontos, hogy új mozaikot, diszciplínát tanulni nem egyszerű, ezek elég ritkák (leszámítva azokat amiket már eleve ismer).

    A két lehetőség kombinálható is, hiszen ha a fent említett rend egy varázslója, aki hatékonyabb metódust tanult az elemi mágiára, de nem foglalkozott a nekromanciával, tanulhat pl.:új formázásokat, vagy akár bármi mást, amit a Km engedélyezett. 

  9. Az én kedvenc kasztom a varázsló, mert elég sokoldalú, de a papot is szeretem. Szerintem még hasonlítanak is, mindkét kaszt mágikus tudása kiemelkedő, és (legalábbis ,,jó" jellemű papoknál) egyikük sem használná úgy mint egy Bm. (Nem mintha nem tartanám erős vagy érdekes kasztnak, de a varázslót és papot jobban preferálom)

    Ezeken kívül még szeretek játszani lovaggal, bárddal, tűzvarázslóval, Bm-mel.

  10. 17 órával ezelőtt-kor tetra írta:

    Az amundoknál meg nem értem a problémát, ez kb olyan korlátozás, mint a varázslóknál hogy egy igazi varázsló nem csinál ilyet, ez rossz érvelés, mert ha valami jó és megéri, akkor lesz olyan személy és olyan körülmény, aki bizony megteszi. 

    Az  amundok lenézik az embereket, gyűlölik, és el akarják pusztítani őket, eszük ágában sincs kapcsolatot folytatni velük. A kiszakadottakkal persze más a helyzet, de hogy a félvérekről nem tudni az azért van mert még senki nem foglalkozott a témával különösebben,  ez a fórum pedig az új ötleteknek lett létrehozva

×
×
  • Új...