Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Karakteralkotás - TIPPEK ÉS TRÜKKÖK 2017


Recommended Posts

Kedves Kalandozók!

Ismét kezembe került ama játékos naplója, akinek a naplóját 3 évvel ezelőtt publikáltam nektek hasonló formában. Az alább belinkeltem a 2013-as es 2014-es karakteralkotási tippeket és tükröket is, hogy értsétek miről beszélek. Ha magára ismer az elkövető, akkor megkereshet és leszedem, addig is álljék itt, hogy mindenki tanulhasson belőle. :) Bizonyos részeket kivágtam, hogy ne legyen olyan unalmas.

 

Ismeretlen JK naplója said:

Kedves Naplóm!

...Mélységesen sajnálom amit tettem, majd két évig porosodtál a mamától örökölt kredenc mélyén. Hidd el nekem, ez volt a legbiztonságosabb hely a kutyák és a gyerekek elől. Gyerekek… Sok magyarázkodni valóm van számodra, mágikus kis könyvecském, ki is fejtem…

...Három éve történt. Elbuktam a Nyári Tábor szerepjátékos versenyét. Bunda volt. A KM ráhajtott a csapattársnőmre a játékban. Az ellenállhatatlan bárdjával egy olyan helyen csapott le, ahol semmi keresnivalója nem volt bárdoknak. A lényeg, hogy elvette a játékidőm, aztán amikor egy gyenge pillanatomban, megfeledkezvén az élet jellememről, megmérgeztem a női csapattársam karakterét, - aki egyébként titkon egyértelműen egy áruló boszorkány volt -, már tudtam, hogy minden odaveszett arra a nyárra. Próbálkoztam megbeszélni a KM-mel a jellemtorzulást és az eseményeket, - megjegyzem jogosan -, a saját játékom támogatására  fordítani, viszont ő elzárkózótt tőle. Ezután nem volt más választásom, mint a kalandmesterünk tudtán kívül, a modulíróval megvitatni, hogy miért is nekem van igazam a kalandmesterrel szemben. Az eredmények alapján, úgy tűnik a végső értékelésnél, szinte biztos, hogy KM-em egyértelmű kompetenciahiánya okozhatta a vesztem. A KM és a csapattársaim együtt mindent tönkretettek.

...A tábor utáni időszakban komoly lelki válságba kerültem, hogy nyerhetnék szerepjátékos versenyt, ha folyton együgyűekkel kell játszanom? Több hónap gyakorlás, aztán mindent elbaltáznak egy pár óra alatt.

...Belevetettem magam a MAGUS regények olvasásába, amelyek mellé esténként egy-egy üveg bor is lecsúszott. Ezekből gondosan kijegyzeteltem az összes trükköt és mágikus praktikát forrásmegjelöléssel, amit bármikor felhasználhatok majd a különböző versenyek alkalmával.

...Amikor épp beszerző körúton voltam olcsó MAGUS regényekért a Könyvudvarban, az Astoriánál a Burger Kingben megismerkedtem egy live-os lánnyal. Nem is kellett hozzá sok, hogy a következő hétvégén már a János-hegyen játszunk egy vámpíros lájv játékot, a - kissé sötét -barátaival. Próbáltam nekik elmagyarázni, hogy a wiereket nem fogja a napfény, de utálták a MAGUS-t. Nem is vártam mást az efféle vérivóktól.

...Egy lájvos éjszaka utáni borozás után történt, ami 9 hónappal később teljesen megváltoztatta az életem. Pontosabban már korábban, de ez mindegy. Még karácsony előtt beiktattunk egy szűkös és gyors esküvőt. Abban az évben ugrott a Téli Tábor. Nem tudtam a csapatom építésére fókuszálni. A tanításaim és alapvető szerepjátékosi játékelvek átadása nélkül úgysem sikerült volna nyerni. Plusz a hamarosan érkező gyerek és a költözés.

...A gyerek. Viccelődni próbáltam a vajákossal a kórházban, hogy egy abadanai kufár is kevesebbre húzna le, mint amennyi hálapénzzel az a kuruzsló megrövidített, az akkor elmúlt pár hétben. Azt hittem viccel amikor azt mondta, hogy ikrek lesznek. Gondoltam olvasta az ikerharc előnyeit és akar pár extra támadást. De aztán rájöttem, hogy semmi köze a szerepjátékhoz. Nem is értem, hogy bízhattam meg benne egyáltalán. Mindig éreztem, hogy egy megrögzött csaló. Ikrek… Mondtam magamban és ismételtem… Ikrek... Az én gyönyörű ikreim. Toroni szokás szerint fogom őket nevelni, hogy felkészítsem őket az első nyári táborukra… Mi is a korhatár? Na mindegy ezt még ráér kiderítenem.

...A következő év első felében meg is születtek. Örültem nekik, viszont nem örültem, hogy miattuk ugrott az az évi Nyári Táborom. Majd, ha nagyobbak lesznek a szemükre hányom milyen áldozatokat hoztam értük.

...Írtam levelet minden azévi KM-nek, csatoltam a gyerekek képét. Tudtam, hogy hosszú távon, ha a KM csapatban maradnak, akkor majd jobban megmaradok az emlékei között amikor visszatérek.

…Elvégeztem a pesti KM akadémiát. Csak néhány meghívott ember vehetett részt, és nem is került olyan sokba. Manapság skypeon mesélek, titokban, amikor az asszony és a gyerekek már alszanak, a wc-ről, immár az ötödik csapatnak. Hiába, kevesen állják az erőskezű, szabálykövető, hangulatosan mesélő, rendszer- és világazonos KM-et, olyat amilyet még nem láttam magamon kívül. Valószínű ezért is hullanak el. Mindegy, mindig van tudásra szomjazó játékos parti aki játszani akar egy profival.

...Krisnásnak álcázva magam pénzt gyűjtöttem az ország különböző részein, hogy felvásárolhassam az UTK utolsó könyvesboltban elérhető példányait. Ugyanabban az évben hideg telünk volt. Tudtam, hogy ami a családunk melegét adja, majd melegséget nyújt majd azon szíveknek, akik az egyetlen igaz úton, az ETK szerint élik napjaikat.

...Az lángok martalékává vált szabálykönyvekben látott dolgok megmérgezték az elmémet. Nekiálltam a saját ETK átiratomnak, amely a játékos és kalandmesteri tapasztalatimat segít majd tökéletességre virágoztatni, TTK azaz Tökéletes Törvény Könyv néven. Még az is lehet, hogy egyszer elküldöm az egyik kiadónak.

...Eljött 2017, végre az én évem! Könnycseppeket gyűjtve a szememben olvastam a Téli Tábor beszámolóit, hogy milyen jól is szórakoztak a táborban… Na persze, de milyen jól szórakoztak volna akkor, ha én is ott lehettem volna, és valaki olyan nyeri a versenyt, aki valóban rászolgált.

...Már január első felében írtam a szervezőknek, hogy kiderítsem kik mesélnek, és hogy mikor lesz kiírás. Mégis a 15. tábor, aztán húzzák itt mindenki agyát. A tavalyi karakteralkotást felhasználva készítettem pár példakaraktert és meséltem is nekik harcokat önmagammal. Olyan ez, mint, amikor magaddal játszol sakkot, csak duplán jobb. Mert utálom a sakkot.

…Az asszony megtalálta a WC-n a hirdetések közé rejtett karakterlapokat, amelyeket egyik este vacsora helyett szolgált fel nekem ledarált verzióban... Tudhattam volna, hogy a vámpírosok előbb vagy utóbb kimutatják a foguk fehérjét. Csak nőjenek fel a gyerekek, aztán válunk.

...Február… Még mindig nincs kiírás. Unalmamban már eldöntöttem mivel leszek. Új csapattal játszom és fejlesztgetem a karaktert, mint NJK. Pár ezer forint játékalkalmakként ennek a pár bölcsészkarosnak nagy segítség, nekem pedig megbecsülhetetlenül értékes, hogy olyan játékosokkal játszhatok, akik aktív résztvevőként folyamatosan csak hallgatják - mindenféle idióta aggályoskodás nélkül - sziporkázó teljesítményem.

...Az egyik gyerek végre elkezdett beszélni, alakul a dolog. Mondtam is a másiknak, hogy a sikítozásért nem jár a reggeli TÁP. Szerencsére az asszony nem tudja, hogy TP-re és az erősebb harcértékekre gondolok. Az anyjuk azt állítja, hogy az első szava APA volt, de egyértelmű, hogy azt mondta, hogy aquir. Olyan drága, hogy figyelhetett a kis fejvadász, amikor felolvastam neki az idei képzettséglistám, a bkv-s alvós metrókocsis mesekönyv helyett, amit a nagyijuk hozott nekik.

...Kijött a hangulatkeltő novella és a karakteralkotás. Vegyes érzelmekkel tölt el. Először is miért kellett a téli tábor után 4 hónapot várnom erre. Nem értem miért nem tudták kiadni előre. Egyértelműen mindenkinek jobb lett volna. Jól illeszkedik a pyarronhoz haláláig hű kráni-elf fejvadász karakterem, a kettős ügynökséggel megspékelve a karakteralkotáshoz. Végre egy olyan megkötés, amit komolyan át tudok érezni, és a kettős csavarommal olyan szerepjátékot tudok megalapozni, ami kétséget kizáróan kikövezi az al bahra-kahrem zamatos illatával körbelengett utat a legjobb szerepjátékos díjhoz.

...Akadt egy kis összetűzésem a leendő csapattársaimmal, ugyanis a tábor egybeesik valami hippi rockfesztivállal, amit nem akarnak kihagyni. Idióták. Pedig olyan sok energiám van bennük. ...a gyerekek megtakarítási számlájának átirányított befizetéseivel együtt… Majd valahogy behajtom rajtuk. Most nem volt időm ezzel foglalkozni. Befizettem 4 főt álnéven, hogy biztosítsam a helyem és a csapatom helyét a táborba.

...Gondoltam hozom a húgomat a csapatomba, de összejött egy pánkkal és most nem érdekli a szerepjáték, csak a piálás és a koncertek. Alig várom, hogy kinője.

…Nem tudtam, hogy ennyi problémát okozok a variálással, de pár hét alatt végre, szerencsére még határidő előtt összehozni egy elfogadott partit. A szervezőknek kicsit gyanús volt, hogy a férfi néven beregisztrált táborlakónak női pólót kértem, és aztán meg mégsem kértem pólót és étkezést sem. Majd azt mondom a táborban a csapattársaknak, hogy a szervezők cseszték el, és most magunknak kell megoldanunk a kaját. A különbözet egy részét visszautaltam a gyerekek megtakarítási számlájára, hogy az anyjuk ne fogjon gyanút!

...Megvan a csapat. Elmondtam nekik, hogy a 250 ezer TP igazából nekem szól és a csapatkapitány rendezi el. Meggyőztem őket a közös kasszáról meg minden, így ki tudtam maxolni mindent, anélkül, hogy aggódnom kelljen a varázstágyaim megvásárlásának költségei miatt. Az új hobbim a varázstárgy készítés, már több száz excel táblázatom van, a majdani legjobb szerepjátékom megtámogatásához szükséges varázstárgyakról. Ismersz naplóm. Nem lesz gond. A csapattársak imádják a leírásaimat, és jól elvannak a hozzáillő képek keresésével, a szellemi színvonaljuk pont illik a fantáziátlan pyarron majmoló karaktereikhez. Ahogy a régi predoci mondás szól, kinek bor, kinek a lónyál!

...Az egyik új csapattársam aggódik amiatt, hogy nem árulom el a kasztomat és fajomat nekik. Válaszképp letöltöttem egy kamu egyszerű harcost az oldalról, ami szerencsére tele van ilyen hasztalan fantáziatlan baromsággal, és azt adtam oda nekik. Úgyis csapatszinten kell beküldeni a dolgokat a csapatkapitánynak. Amikor beküldöm a karaktereket, majd kicserélem a valósra, ők nem kell, hogy tudják mivel vagyok. Hiszen így lesz igazán hiteles a koncepció, aztán majd lerendezem a leendő KM-mel. Eddig is mindig megoldottam valahogy, most se lesz probléma.

…Kikémleltem a KM listát a jelentkeztetési rendszerből. Nagy részüket ismerem, mind a tenyeremben vannak, úgy fognak nekem furulyázni, mint Ellana papanői az éneklés-zenélés, vagy /CENZÚRÁZVA/ mesterfokukkal! Nem lesz gond. Aki pedig új arc, azt majd lenyomozom fészen, aztán írok neki valami kedveset, vagy küldök neki egy varázstárgyat ellenőrzésre. Nem tudnak már sok újat mutatni nekem, egy sör, vagy kettő, aztán dől a plusz TP. Ha más nem, akkor megkenem a modulírót. Tudom, hogy egy kanál fahéjnak, vagy egy doboz friss csiperke gombának nem tud ellenállni.

...Az elmúlt években megtanultam, hogy egy versenymodul megnyeréséhez az egyéni szerepvállalás a fontos. Nem szabad hagyni, hogy a KM unatkozzon és hogy a csapattársak el tudjanak nyomni és elkövetni bármi baromságot, amit nem azt szolgálja, hogy jobban meg tudjam oldani a modult. A csapattársak beleegyeztek, hogy kidolgozhatok nekik tetoválásokat amik erősítik őket. Szerencsére nem tudják, hogy ezekkel a tetoválásokkal majd irányíthatom is őket később. Ez majd visszaállítja a játékba az egyensúlyt, ha túl sokat okoskodnának…

...Azt is megbeszéltem a csapattársakkal, hogy a végső vágás mindig az enyém. Így az esetleges modulon belüli TP-osztásnál nem lesz kérdés, hogy én viszem a bestiákért járó értékes TP pontokat. Ők úgy se tudják kijátszani a magasabb szintet, legalább ne hátráltassanak ebben is.

...Van pár szimpatikus arc a fórumon, nagyon jó dolgokat kérdezgetnek a karakteralkotással kapcsolatban. Fel kell hogy vegyem velük a kapcsolatot, nehogy olyan előnyhez jussanak a háttérben titokban, ami veszélybe sodorná az idei kupámat. Azt hiszem, ugyanazt a süket dumát fogom nekik nyomatni, mint a KM-ek (ezzel persze ördögi tervem részeként a KM-ek is látják, hogy melletük állok, és hogy a legjobb szerepjátékosok közül való vagyok, akarom mondani a legjobb vagyok, de ezt hamarosan úgyis elismerik), hogy nem számít igazából milyen erős a karakter, meg inkább a hangulat a lényeg, meg, hogy persze legyen vagyona, de mégse. Hát persze! Ami van, azt nem lehet elvenni. A titkos kettősügynök céhem pedig véletlenül pont ott lesz a városban, hogy ha kell, akkor támogathassanak és nem csak a hangulatban!

...Jelentkeztem a MAGUS rádióba, hogy fényezhessem kicsit a szkilljeimet, de Antail egy tőmondattal lerázott, hogy már meg van neki minden adás a nyári tábor előtt. Mekkora gyökér! Na majd húzom az agyát, amikor tábor után a legjobb szerepjátékossal, azaz velem akar majd interjúzni.

...Naplóm, már csak két hónap van a táborig! Vért izzadok az izgatottságtól! Úgy tűnik minden a helyén van ahhoz, hogy végre a megfelelő kezekbe kerüljön a Kalandozók legjobb szerepjátékos kupája. Tizenötödik nyári tábor, jubileumi esemény! Megborzongom a szavak kiejtésétől is. Milyen büszkék lesznek a gyerekek! (Az asszony azt hiszi, hogy munkatúrán leszek valahol máshol, de ez mindegy. A legjobb szerepjátékosnak, ehhez hűen kell viselkedni az életben is!)

...Van még pár dugi d20 oldalam tűz-áldozatot bemutatni a garázsban berendezett ETK oltáromon, minden egyes nap a táborig!

...Antail kiírta az idei karakteralkotási segédletet, megyek és megnézem mi van már megint...

Üdvözlet a KM csapatból,

Antail

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...