Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...
 • Egyéniség, hatalom és központosítás a kos országában


  MagyarGergely
  • Szerző: Cirifischio Forrás: Szilánkok

  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Üdvözletem! Grandiózus és alapos munka; kitűnően összefoglalja az Örök Haza működési mechanizmusát... egyedül a Káosz-szekták jelentőségének hangsúlyozását hiányolom kissé. Hisz' végülis - aktuális erejükhöz mérten - ezek hivatottak reprezentálni a zűrzavar meg- és átmozgató erejét, időnként megbolygatni a túlságosan statikussá váló rendszereket; s afféle véletlen-generátorként fontos szerepük van a Változás Törvényének ...hmm... naprakészen-tartásában. Ezzel együtt szívből gratulálok; tökéletesen sikerült megfogni majd kifejteni a Rayvanhur és Symbelmine szövegeiben is felvillantott önigazoló ragadozó-erkölcsiséget. Köszönöm!
  Link a hozzászóláshoz
  Üdv! Köszönöm a visszajelzést.
  Idéz: bűvdudás

  egyedül a Káosz-szekták jelentőségének hangsúlyozását hiányolom kissé. Hisz' végülis - aktuális erejükhöz mérten - ezek hivatottak reprezentálni a zűrzavar meg- és átmozgató erejét, időnként megbolygatni a túlságosan statikussá váló rendszereket; s afféle véletlen-generátorként fontos szerepük van a Változás Törvényének ...hmm... naprakészen-tartásában.

  A Káosz-szektákat a cikk független hatalmi tényezőknek tekinti, ezért külön nem, hanem az azokról szóló fejezetben, elsősorban azokkal együtt, általánosságban foglalkozik velük. Lásd 10. oldal:
  Idéz

  [I]Jellemzően itt [a középső tartományokban] székel továbbá a legtöbb Káosz-szekta és a legjelentősebb szabad rendek, lovagrendek, boszorkányszövetségek és egyéb nagyhatalmú, [/I][I]független hatalmi tényezők is[/I]

  Mindazonáltal a hiányolt jellegzetességük mellett csakugyan hiba lett volna szó nélkül elmenni, ezért lásd a 13. oldal, első hasáb alján:
  Idéz

  [I]E [középső] tartományok adnak ezért otthont a leghatalmasabb Káoszszektáknak és -szentélyeknek is, amik Ranagol parancsolatai értelmében káoszt szítanak ott, ahol az egyéb felszíni erők az állandóságot erősítenék. Ily módon összességében egyfajta erőjogú rendből és az azt bomlasztó teremtő káoszból szerveződött dinamikusan fejlődő struktúrát hoznak létre a középső tartományokban, ami Ranagol tanításainak legletisztultabb megnyilvánulása.[/I]

  Link a hozzászóláshoz
  Szia!
  Idéz

  Mindazonáltal a hiányolt jellegzetességük mellett csakugyan hiba lett volna szó nélkül elmenni, ezért lásd a 13. oldal, első hasáb alján: E tartományok adnak ezért otthont a leghatalmasabb Káoszszektáknak és -szentélyeknek is, amik Ranagol parancsolatai értelmében káoszt szítanak ott, ahol az egyéb felszíni erők az állandóságot erősítenék. Ily módon összességében egyfajta erőjogú rendből és az azt bomlasztó teremtő káoszból szerveződött dinamikusan fejlődő struktúrát hoznak létre a középső tartományokban, ami Ranagol tanításainak legletisztultabb megnyilvánulása.

  Na, e bekezdés felett szépen átsiklottam; köszönöm és elnézésedet kérem... :oops: Így valóban "kerekebb" a történet - és ama első mondatomnak új, mondjuk ilyen befejezését teszi szükségessé: "... az Örök Haza működési mechanizmusát... és külön örültem a Káosz-szektáknak végre megfelelő súlyt adó soroknak."
  Link a hozzászóláshoz


  Ülj oda az asztaltársasághoz...

  Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

  Vándor
  Hozzászólás írása...

  ×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

  ×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Új...