Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
 • Kiegészítések a szeráfi alkuhoz 2.


  MagyarGergely
  • Szerző: Daraboló Forrás: Kalandozok.hu

  A cikk a két patrónussal köthető szaráfi alkut ismertet főleg játéktechnikával, 23 új varázslattal, 7 oldalon. A cikk a szerző, a szerafizmus játéktechnikáját megteremtő és annak első kiegészítéseként szolgáló cikk kiegészítése.

   

  Zukov kedveli ezt

  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Líthas!

  Elöször is: elismerésem a cikkért,nagyon érdekesre sikerült és minden bizonnyal a játék során is jól alkalmazható.

  Másodszor: nem mintha kisebbíteni akarnám a cikkíró érdemeit,de jónak látom megjegyezni,hogy a hivatalos  körök véleménye szerint a cikkben leírtakkal szemben valószínűleg a természetszellemekkel nem lehet szeráfi alkut kötni, (vagy legalábbis egy időben volt ilyen elképzelés is) :

  "A természetszellemek sohasem kötnek szeráfi alkut: egyszerűen képtelenek rá, az eltéphetetlen materiális gyökereik miatt. Thassaladyon magiszter téved, amikor az elementálokat is siyerafnak minősíti. (Éppúgy, mint amikor alábecsüli a gnómok és a khálok mágikus potenciálját – ez nem az én hibám, abszolúte szándékosan írtam bele a szövegébe ilyen bakikat. ) Egyes elementálok és állatszellemek szolgálhatják ugyan a szerafistákat, de csakis közvetett úton: a szerafista patrónusa kényszeríti rá őket. Ők maguk sohasem léphetnek föl patrónusi szerepkörben.

  Ez nem azt jelenti, hogy a különféle természetszellemeknek ne lehetnének sámánjai – csak éppen ezek a sámánok nem szerafisták. Itt a szakrális mágia egyik igen ősi válfajával van dolgunk. A csillag- és viharszellemek dominálnak például az ilanoriak ősi hitvilágában; a korg barbárok (ld. PPL II. 98-106. old) az őselemi hatalmakat tisztelik; ami pedig az állatszellemeket illeti, nekik Jan van den Boomen kreált egy igen karakteres hódoló szektát, az abasziszi Nak-Rad titkos társaság képében. Sajnos, ezek a csoportok – a korg sámánpapok kivételével, akiket Borbás Pisti barátom alkotott meg – egyelőre nincsenek játéktechnikailag kellő mélységben kidolgozva. Ötletek, javaslatok?" - írja Raoul Renier saját topicjában.

  Forrás: https://lfg.hu/forum/topic/2804-kornya-zsolt-magus-os-foruma/page/7/

  Mivel a késöbbiekben a fentebb leírtak nem kerültek megerősítésre és eléggé régen is lettek leírva,könnyen lehet,hogy R.R. koncepciója mára hivatalos körökben is meghaladottá vált. (És egyébként sem kell kötelezően minden dologban a hivatalos irányvonalhoz alkalmazkodni. Mindegy, jónak láttam erről említést tenni.) 

   

  Darabolo kedveli ezt
  Link a hozzászóláshoz
  20 órával ezelőtt-kor Greol írta:

  Másodszor: nem mintha kisebbíteni akarnám a cikkíró érdemeit,de jónak látom megjegyezni,hogy a hivatalos  körök véleménye szerint a cikkben leírtakkal szemben valószínűleg a természetszellemekkel nem lehet szeráfi alkut kötni, (vagy legalábbis egy időben volt ilyen elképzelés is) :

  Az építő kritikát mindig szívesen fogadom. Jómagam is sokat gondolkodtam azon, hogy egy természet szellem emelkedhet e olyan magasra, a metafizikája engedi e neki. Aztán megrántottam a vállam és arra jutottam, hogy írtak már nagyobb hülyeségeket is a M.A.G.U.S. nevében. 

  Közel egy éve teszteljük már ezt a szerafizmust, és a játék élmény miatt mindenképp megérte létrehozni. 

  Jó játékot :)

  Greol kedveli ezt
  Link a hozzászóláshoz


  A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

  Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

  Kalandozónév regisztrálása

  Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

  Csatlakozás a Kalandozókhoz

  Bejelentkezés

  Már velünk kalandozol? Lépj be!

  Belépés

×
×
 • Új...