Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kate

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    172
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden, amit Kate tett közzé

  1. Szia Gabika! Ha arra gondolsz, Kyelnek sajátos igazsága van, minden a saját érték rendje szerint. Pl. Megölte a saját feleségét mert ő megcsalta... Követői is hasonlóak, csak az igazság, erkölcsösség, bármi áron. Ha kell ezt be is tartatják, sem Kyelt sem követőit nem érdeklik a törvények pl, saját érték rendjük mindennél fontosabb. Én úgy tudom csak az egyház által kiadott küldikben hordhatják a páncéljukat, amúgy nem.
  2. Kate

    Dumaterem

    Csapattól sosem válunk külön, főleg ha a létező összes varázslói tárgyad leesett rólad. 😅 De azért R.I.P Ameon!
  3. Ezért is nehéz amúgy ez a varázs. Hiszem érzel mágiát a személyből, de hogy most ő csak el van varázsolva vki más által vagy ő maga tud varazsolni azt nem tudod.
  4. Az én értelmezésemben a "bármilyen típusú", az magában foglal mindent, (azokat is amit említettél) kivéve a kivételek.
  5. Boszorkány mágia felfedezése, felfedi ha valaki mágia használó. Sztem a mágia akkor is kimutatható ezáltal ha valakiben épp nincs mana. Hiszem 0 mana ponttal is lehet varázsolni, csak akkor torz mágia jön létre. Csatolom a boszi mágia felfedezésének leírását, sztem pontosan fogalmaz. Tárgy, személy, hely vagy bármi mást felfedez. (Kivételek kivételével) Nyílván nem fogja tudni, hogy akiből mágiát érez az épp boszorkány-e vagy más. De ha ezt elvarázsolja, mindegy hogy van mana-e vagy sem épp a mágia felhasználóba. De ugyanúgy kimutatja a hatalom italát, a mágikus tárgyakat stb stb stb.
  6. De azért mert mágia használó, nem fogják automatikusan levadászni
  7. Miért is ? Yneven rengeteg mágia használó van. Ha mindenkit megölnének, csak mert mágiát használ, elég hamar kinéptelenedett volna Ynev. persze, boszorkányokat nem szerették/üldözték itt is, de attól mert mágiát használ lehet papnő is pl. Vannak egyházak akiknek csak női képviselői vannak. Mágia felfedezêssel kasztot nem tudsz meg. Papoknak, varázslóknak van olyan varázslata, amivel elárulhatják kasztjukat, tapasztalati szintüket stb. Meg nézném azt az illetőt aki mondjuk egy 10. Szintű varázslóval/varázslónővel/pappal/papnővel kötekszik
  8. Boszorkány sztem felfedezi azzal a varazslattal, ha nincs mana pontja akkor is. Papi mágia is, hiszen úgy fogalmaz: "bármilyen mágikus energiát". Mivel nincs ellenállása eme varazslatoknak, pszivel nem tudja leplezni. Magát a mágiát érzékelik. Hatalom itala mágikus, azt is érzikelik ezzel a varázslattal. Sztem ezek elől a varázslatok elől nem lehet kitérni.
  9. Ha a karakter akarja megosztani ezt egy másik karakterrel, jó mód lehet rá a pszi pl Tud a másiknak emléket küldeni, feltéve ha a másik is jártas legalább alap fokon a psziben. Egyébként sztem sehogy.
  10. Szia! Varazslónál konkrétan le van írva, ha a zónáján belül eltölt egy kis időt egy másik Varázsló, akkor megérzik egymást. Többi kasztnál sztem nem érzékelik, bár lehet én tudom rosszul Mondjuk utaló jelek lehetnek. Papok Istenük szimbolúmát sok esetben büszkén hordják, abból esetleg lehet következtetni pl.
  11. Nem rajzolás miatt szeretném használni. Csak nem értünk egyet a KM-el az anyagcsoportokban. De hiába, a tinta marad 3-as csoportban, azt mondta...
  12. De Ilyen példa pl a tinta. 3-asba tette a KM, de sztem mehetne leljebb is
  13. Sziasztok! Ti hogy határozzátok meg a varázslónál, h az anyagok melyik anyagcsoportba tartoznak ? Sokszor KM-ként is bajban vagyok és mint játékos is, mert amit én az I.-be sorolnék, azt a KM III-ba 😅 Van erről esetleg egy lista ? (ETK nem túl bőbeszédű) Köszi előre is
  14. https://www.vatera.hu/m-a-g-u-s-szabalykonyv-gyujtemeny-3179536256.html Ha vki esetleg keresne gyűjteményt
  15. Kate

    Kalandmesterek fóruma

    Igen, tudom, ezzel ugyanígy vagyok én is, de ezt te is tudod Másképp vélekedünk a többiben
  16. Kate

    Kalandmesterek fóruma

    Ezzel a részével nincs is baj Játék egyensúlyos részt átnézem mégegyszer, köszönöm. Igen, nálunk a varazslatokért jár TP. Minél többször használod, mimdig kevesebb majd a végén már nem kapsz. Érdekes TP osztási rendszer, ez tetszik amúgy Az emberek nem, (vagy nem feltétlen, kivéve ha mondjuk ő a "fő boss"), de mindig van erős ellenfél. Pl kis sárkány is volt, különböző elő holtak és a Bestiárium véges vagy végtelen tárháza szóval nálunk számít a szint. Azokat nem ismerem. Nem, csak játékos és KM is vagyok, amit KM-kênt próbálok elérni, játékosként zavar ha nem úgy van. Nemtom melyik a jó, emiatt voltam kíváncsi a ti véleményetekre. Köszönöm a válaszokat!
  17. Kate

    Kalandmesterek fóruma

    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Ti hogy oldjátok meg, hogy a karakterek azonos szinten maradjanak ? Játékosként és KM-ként is zavar ha egy játékos nagyon elhúz, vagy lemarad a többihez képest. (Jó kivéve az elején, hiszen a varázshasználók több TP-t kapnak a varázslatokért, de az kb 5.-6. szinten egyensúlyba szokott jönni.) De én pl igyekszem hasonló Tp-n, de legalább szinten tartani a játékosaimat. Ez nem mindig jön össze. Van aktívabb játékosom, és kevésbbé. Igyekszem, hogy ne húzzon el senki, de nem is mondhatom hogy most TP-d van emiatt nem kapsz most. Erre esetleg ötlet ? Játékosként is van olyan játék ahol előrébb vagyok kicsit mint a többiek egy csapat társammal, nem kirívóan, de olyan is, ahol magas szinten vagyunk (10+) de fele annyi TP körül járok mint a többiek, 1-2 szinttel le is vagyok maradva. (Pedig aktív játékos vagyok) Hol az egyensúly? Ti hogy csináljátok?
  18. Kate

    Mágiahasználók Témája

    Ha már nehezíti, nekem az már jó lett volna sok emberen keresztül tudtunk csak odajutni a csapattárshoz, idő kellett, hogy ne szúrják meg. És igen, tényleg életszerűtlen, hogy nem támadhat a másik NJK ez alatt a varázslat alatt, de hogy nehezebb dolga legyen, az már más kérdés. Köszönöm a válaszokat! Alternatív világba kerültünk megint, ahol a "megbocsájtásért" akarták feláldozni a hölgyet, proféciára hivatkozva.
  19. Kate

    Mágiahasználók Témája

    Éjszaki őrzésre sem jó, pár körös varázslat én őrzőnek gondolom, hogy a támadásokat is megnehezítse lényegesen.
  20. Kate

    Mágiahasználók Témája

    "a varázslat meg tesz mijdent, hogy megnehezítse az előrejutást". Persze értem én, hogy táp, nem biztos, hogy mindent kivéd, de végülis ilyenekre használható, nem ? Kivédheti a támadásokat ?
  21. Kate

    Mágiahasználók Témája

    Nem, ugyanaz volt...
  22. Kate

    Mágiahasználók Témája

    Sziasztok! Segítsetek légyszi. Adott egy papi varázslat, az Őrző aura. Tegnap akartam használni, sztem kb először, de nem jött össze, mert a KM-mel nem értettünk egyet. A szitu a következő volt: egyik csapattársunk ki volt kötözve egy oltárhoz, fel akarták áldozni. Gondoltam rá teszem az Őrző aurát. Rá nem tudtam, így az oltárra akartam, hogy ne tudják ledöfni. KM szerint ez így nem jó, mert túl kevés manás varázslat, hogy védjen a fizikai támadásoktól. Szerintetek ez hogy játszható ki akkor egy ilyesmi szituban ? köszönöm szépen előre is
  23. Köszi Bűvtudás! Nem is tudtam hogy benne van. Vagyok előjegyezve, volt olyan ahogy megkaptam az emailt egyből bejelentkeztem és már nem volt meg.... :/
  24. Sziasztok! Keresek megvételre: Első törvénykönyvet, Harcosok, gladiátorok, barbárok, Titkós flóriánsok, Papok, paplovagok 1-et. Van vkinek eladó ?
×
×
  • Új...