Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...
 • Kritika - Kőerdő, szellőkör...


  MagyarGergely
  • Szerző: Magyar Gergely Forrás: Kalandozok

  Kalandozók véleménye

  Recommended Comments

  Szeretném megfogni a kritikád leglényegesebb pontját. A manase képességének (vagy inkább annak elmaradásának) magyarázata szerintem nem csak felesleges volt, de engem kifejezetten zavart, mivel a bestiáriumban ezt olvashatjuk: "...a tekintettel elérendő hatást a manasénak óhajtania kell - tehát akit nem akar szoborrá tenni, nem is lesz azzá még akkor sem, ha percekig szemez vele." :)

  A viccet félretéve, szép munka, nagyjából mindennel egyetértek, bár nekem tetszett a "második csattanó" és az Opálhajós említése se zavart, viszont nem lehet eleget hangsúlyozni (nagyon örültem, hogy te is időztél ezen), mennyire bosszantó, hogy egy helyben topogással találkozik csak az ember.

  Értem ezt abból a szempontból, hogy alig készül bármiféle új írás, nincs semmilyen tervbe vett cél, nem szándékoznak érdemben tovább vinni, esetleg befejezni végre valami megkezdett témát, csak újra adogatnak ki régi írásokat, a "kis szerzők" pedig foglalkozzanak a saját dolgukkal, mert majd egyszer ők...

  Illetve értem ezt abból a szempontból is, hogy a konkrét írások se rendelkeznek szinte semmiféle világismereti (leszámítva néhány elejtett félmondatot), vagy történelemalkotó értékkel. Félreértés ne essék, Boomen az egyik kedvenc íróm, a Manifesztáció pedig a kedvenc témám, de ha ezt a novellát nem olvastam volna el (ami amúgy tetszett), nem vesztettem volna semmit, nem volna kevesebb ismeretem semmiről. Ilyen értelemben, az olvasásélményt leszámítva, a M.A.G.U.S. tájékán ismét nem történt semmi, Ynev tovább lebeg hibernálva a 25 évvel ezelőtti állapotban, ahogy megismertük a 90-es évek elején (apró túlzással), ha azt nem tekintjük érdemnek, hogy sok dolog új nevet kapott. Ezt pedig én már nagyon unom...

  De köszönöm az újabb kritikát, mint a korábbiakat is, ezt is az eredeti műhöz hasonló örömmel olvastam!

  Link a hozzászóláshoz

  A negyedik amund seregre utalnak a kos és kobra évében az amund szócikknél:

  "A háború P. sz. 3695-ig tartó szakaszában →Amhe-Ramun három seregtestet mozgat; a saját színeit viselő negyediket csak →Gorvik lerohanásakor veti harcba."

  Emlékszem még a DV fórumon is volt róla szó, hogy mi értelme  van a Gorvik elleni támadásnak, 2 totál el bukott front mellé nyitni egy harmadikat is. Válasz pedig az volt hogy gorvik sok tízmilliós lakosságával akarják megnyerni azokat. A rinnává változtatott gorvikiakat áthajtják a sivatagon  és ott is a győzelem. 
   

  Link a hozzászóláshoz

  Tisztelt Magyar Úr!

  A kritikái eddig 10000 Ft körüli összeget spóroltak nekem. Ezt szívesen fordítanám az Ön megsöröztetésére! (sajna egy jó ebédre még kevés) :-)

  Link a hozzászóláshoz


  Ülj oda az asztaltársasághoz...

  Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

  Vándor
  Hozzászólás írása...

  ×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

  ×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Új...