Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Shen

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  67
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Shen

 • Rang
  Friss hús

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Sirenari erdőjáró
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1994
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Ismerős ajánlotta

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Shen

  Dumaterem

  Anno még a DV fórumon szokták kérdezgetni kinek milyen karaktere volt, abból van.
 2. Shen

  Dumaterem

  Nováké volt állítólag. Egyébként valahol említették, hogy tud valami minimálisat varázsolni, meg aztán ki tudja hogy milyen házilag mokolt rendszerrel tolták akkoriban Novákék, mert ez ugye még a 80-as évek vége felé volt amikor még tervben sem volt a magus. A valhallás érában kártyán nem egy olyan kalandozó jelent meg akiről semmilyen információk sincs (nekünk, de a készítőknek meg igen)
 3. Shen

  Dumaterem

  De elég sokat számít mivel az a lap a valhallás időben jelent meg, szóval eléggé tükrözheti a valóságot (ellentétben a későbbi kiadók lapjaival szemben)
 4. De van olyan csak az ÚTK-ban. 10 oldalúval ahogy a kkuk/etk esetében a képességpróbát .
 5. Shen

  Dumaterem

  John J. Sherwood: Tíz-egynéhány év alatt összegyűlt egy rövidebb kötetre való M.A.G.U.S. írásom, egy kisregény és néhány novella; ezek akár még idén megjelenhetnek, ha a csillagok is úgy akarják. Aztán van egy olyan futó közös projektünk is az írógárdával, erről viszont ennél többet szerintem még nem szabad mondanom. Az biztos, hogy ha kész lesz, akkor jó lesz. Ezeken túlra egyelőre nem látok, mert minden évben minden másként alakul, mint tervezem. https://www.fantasycentrum.hu/johnjsherwood Remélhetőleg elfes téma
 6. Shen

  Dumaterem

  Ugyan erről az oldalról Nemes István: "Ezt követően szeretném lezárni végre a MAGUS világába írott regényemet Mogorva Cheiről, amely már évek óta csak egy alaposabb átfésülésre és némi csiszolgatásra vár." https://www.fantasycentrum.hu/index.php/nemesistvan
 7. Sigurd O'romell: Azért ne essünk túlzásba. A magus-ból nem igen gazdagodik meg senki. A DV-nek a magus sohasem jelentett mást mint potyapénz lehetőséget, nulla munkával és anyagi ráfordítással néha megjelenik valami, amiből leesik nekik is valamennyi. Persze egyre kevesebb mert hát ez a magatartás finoman szólva se vásárló barát... Én nem igazán értem az új rendszer körüli hisztit. Nemhogy a megjelenésre de még a sokat ígért nyílt tesztre sem látok sok esélyt, pedig már utoljára csak egy facebook csoportról beszéltek, ahová majd kirakják az új rendszert. Egyébként a rendszerrel alapvetően az a gond, hogy nem a potenciális játékosoknak készül hanem egy halott embernek, aki mindig is rühellte a magus ezen ágát.
 8. Címben, borítón nem jelenhet meg. leírni leírhatod de anyagi hasznot nem szerezhetsz belőle. Régen a kártyánál nem használhatták ezeket a szavakat, ezért van a régebbi lapokon például erioni helyet az hogy valamilyen negyedbeli. Szóval azért lehet vele szívatni másokat. A helyzet viszont ennél bonyolultabb, mivel a Dv csak a védjegyeket birtokolta a világot nem és valójában ez a fontos. GA és NCS írta a Halál havábant amivel hivatalosan létrejött Ynev világa, ők lettek a világ alkotók. Így mivel ez az ő világuk ők dönthették el mi jelenjen meg, ki irthat a világhoz stb... NCs lelépett és GA gyakorolta ezt a jogot általában kicsinyes anyagi és személyes érdekei szerint. GA halála után viszont valahogyan a DV megszerezte ezt a jogot, lényegében most ők (vagyis Raon ) mondják meg mi jelenhet meg. Az ő pozíciójukat csak Ncs kezdhetni ki, de azt meg mért csinálná, amikor a brand tized akkora se mint mikor lelépett.
 9. Az a szó a DV-nél van. Van hét kifejezés ami le van védve: Ynev, Krán, Pyarron, Erion, Tier nan Gorduin, Alyr Arkhon, M.A.G.U.S. avagy.... Ezeket annak idején a DV megszerezte NCS bukása után. Még GA is pereskedett velük ez miatt, aztán jobbnak látta átállni később. De ez nem azt jelenti, hogy az adott mű szerzője nélkül megjelenthetik a művet vagy annak egy részét.
 10. Darabolo: Én szinte biztosra veszem, hogy nem rendelkeznek az eredeti rendszer jogaival. Az Nyulászi és Novák szellemi terméke amit az engedélyük nélkül nem lehet megjelentetni vagy átdolgozni. Én azt látom hogy azért kell új rendszer mert az ingyen lesz, jön egy palimadár akit jól szét lehet szopatni és a végén lehet letesz egy rendszert ami a DV-nek nem került semmibe (sem pénzügyileg sem munkaerő szempontjából). Én egyébként azt nem értem, hogy miért próbálják azt a jó népnek beadni , hogy a K6 az sokkalta jobb mint a K100. Ez a valószínűségről szól, szinte teljesen mindegy hogy k6-at kell 6-os dobnom vagy k100-zal 83-at vagy nagyobbat. Ráadásul k6-nál nincs nagy lehetőség a módosítók használatára mert +/- 1 az +/- 17% valószínűség eltérést eredményez. A városőrök vs magas szintű kalandozók harca sem a k100 miatt volt szar, hanem azért mert a városőr rohad gyenge volt a kalandozó meg túl sokat fejlődött egy szint lépéssel. De ez meg alapkoncepció a magusban hogy a kalandozók azok kvázi szuperhősök akik messze többek egy átlag embernél.
 11. Shen

  Melyik a kedvenc fajod?

  Cundior: A hőseposzból van igen, de nem óelfet hanem a regény "főszereplőjét" hívták így a Narmiraen megtartót. Elfes téma: John Sherwood: Hőseposz, Szász háború Boomen: amit újra kiadtak az Opálhajósban, Kőerdő, szellőkör és más történetek-ben egy homoki elfes novella, Summárium. Alan O'Connor: Homályhozó, Hollóidő Meg több műben itt ott feltűnik egy-egy elf vagy hozzájuk köthető téma pl Karnevál, Tizedik, Shajaran, Bíborgyöngyök, Bosszúangyal, Anyrok alkony, Lobogok hajnala. De ezekből nem igen tudsz meg semmit amúgy az elf kultúráról. Inkább csak Boomen és Sherwood
 12. Shen

  Melyik a kedvenc fajod?

  Cundior: Szerintem Jan Van den Boomen - Megtartó varázs című novellája lesz az. Legendák és enigmák 5
 13. Coryss: Kérdezz újra te, visszaadom a kérdezés jogát.
 14. Szerintem kicsit pontatlan a kérdés. Azt nem írják sehol, hogy hány embert vesztet a légió a dúlás során csak azt hogy összecsaptak az Aranykör lovagrenddel és ők 67 főt vesztettek az Aranykör meg majdnem megszűnt létezni. Az meg valószínűtlen, hogy ezt követően nem vett részt a harcokban, amiben ha minimális de további veszteségeket szenvedhetett el.
 15. Coryss: Helyes, rájuk gondoltam.
×
×
 • Új...