Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Shen

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  28
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Shen

 • Rang
  Friss hús

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Shen

  Kritika - Kőerdő, szellőkör...

  A negyedik amund seregre utalnak a kos és kobra évében az amund szócikknél: "A háború P. sz. 3695-ig tartó szakaszában →Amhe-Ramun három seregtestet mozgat; a saját színeit viselő negyediket csak →Gorvik lerohanásakor veti harcba." Emlékszem még a DV fórumon is volt róla szó, hogy mi értelme van a Gorvik elleni támadásnak, 2 totál el bukott front mellé nyitni egy harmadikat is. Válasz pedig az volt hogy gorvik sok tízmilliós lakosságával akarják megnyerni azokat. A rinnává változtatott gorvikiakat áthajtják a sivatagon és ott is a győzelem.
 2. Shen

  Dumaterem

  MagyarGergely: Ősi titkok láza, acélnak viharáról is lesz kritika?
 3. Shen

  Dumaterem

  MagyarGergely: Értem amit írtál csak ez így nem igaz. A kártya készítői csak meg alkotják a lapokat, de a világot nem módosíthatják mert az az írók privilégiuma. Nektek itt nem a kártyásokkal van gondotok hanem az írókkal vagy inkább a jogtulajokkal. Írok rá egy példát: A Kos és kobra évében volt az azúr hold jegyese novella amiben szerepelt az a naiv kis dzsad csaj akit ugye felakartak áldozni, de "megmentett" a kráni fejvadásznő. Na ez a dzsad csaj lesz az Arctalan vándor porhüvelye. Meg is jelent így kártyán. Baromság ? De még mekkora. Viszont Gáspár ezt mondta nekik. Persze leállhatnának vele vitatkozni hogy ez és az régen nem így volt, máshol más hogy van csak a második vagy harmadik ilyen után nem lenne kártya mert Gáspár beszántaná, ahogy az rpg-vel tette.
 4. Shen

  Dumaterem

  A lore-t ugyanúgy az "írók" viszik tovább. A kártyában megjelenő infók ugyan hivatalosak, de ugyan úgy semmibe veszik őket az "alkotók" ha úgy tartja kedvük.
 5. Shen

  Dumaterem

  Ez alatt mit értesz? Mert szerintem nincs más út csak a kártyában és az irodalomban van pénz így ezekkel "foglalkozik" a kiadó.
 6. Shen

  A Déli-Határhegységen túl

  Hűha ezt benéztem nem Selmo hanem Elorand volt az. bocsesz
 7. Shen

  A Déli-Határhegységen túl

  Én csak csendesen megjegyezném hogy hivatalosan Selmo nem pusztult el hanem egy rendbírává vagy annak részévé vált (Qus-Quar). De ez regényben nem is szerepel, hanem a kártyából és a fórumos okosságokból lehetett meg tudni.
 8. Shen

  A Déli-Határhegységen túl

  Cundior: Mert ez a szokásos gáspári erőszakoljuk meg ynevet hozzáállás eredménye. A teljesen öncélú úgy rombolom a világot ahogy csak akarom mert már az enyém tipikus esete.
 9. Shen

  A Déli-Határhegységen túl

  Semmi gond, engem igazán nem zavar. Csak ne játsszuk el hogy ynev mindig is olyan volt amit éppen akkor le vagy inkább átfest GA.
 10. Shen

  A Déli-Határhegységen túl

 11. Shen

  A Déli-Határhegységen túl

  Igen jól tudjátok, a DÓB nagyjából az volt mint északon Ryek csak ott nem a kyrek hanem valamilyen (talán) aquir érdekcsoport tolta túl a szerafizmust. Na ezt írta felül Gáspár szokása szerint. Sajnos nem tudsz vele mit csinálni, csak figyelmen kívül hagyni.
 12. Shen

  Jelhordozók, avagy kik is ők?

  Az a gond hogy ezt nem lehet megmondani. Egyébként is mit számítana? Tegnap óta a könyvekben szereplő jelhordozó (?toroni hatalmas?) csak Jakirte alakját és páncélját viseli megtévesztve ezzel mindenkit. Hát erre most mit lehet írni. Valóban hatalmas volt az a baklövés .
 13. Shen

  Jelhordozók, avagy kik is ők?

  bűvdudás: "Ami az athalayt illeti, az valóban nem kyr találmány. A kyrek legkomolyabb vívmánya az volt, hogy az összes jelhordozóval fajtájukbéli testet öltettek. Ezen a módon akartak belefolyni a Nagyok tervébe, de csak Orwellát sikerült megébreszteniük - a következményeket mindenki ismeri." Mint írtam ez egy teljesen átgondolatlan kusza gyakran egymást ütő koncepciók halmaza. Most nem találom de ha jól rémlik Jakirte azért lehet megint jelhordozó mert ő hatalmasként koronként ilyen testbe tud újjászületni, ami megint csak érdekes kérdéseket von maga után. Egyébként a jelhordozóság az alapoknál nem volt ennyire túltolva (nagyok vs egy stb..) ők voltak a kiemelkedettek között is a kiemelkedettek az igazán kemény arcok .....
 14. Shen

  Jelhordozók, avagy kik is ők?

  Ez a jelhordozós téma egy összevissza írt elképzelések, kusza ellentmondó halmaza. Gondolok itt például ilyenekre, hogy Jakirte Jak Cyr sokáig jelhordozó volt aztán hirtelen csak tévesen azt hitte magáról, majd aztán újra az lett. Ha jól tudom most ott tart a "hivatalos" koncepció, hogy az ötödkorban kyr testbe kényszerítették mind a kilencet (amivel egyébként sikerült aktivizálni Orwellát is), eszerint az elképzelés szerint Kaoraku nem lehet jelhordozó.
 15. Shen

  Dumaterem

  bűvdudás: Ezek az új infók 100%-ban kánonnak számítanak, mert GA-tól valók. Valamelyik rpg facebook csoportban írták is, hogy a kártya termel csak pénzt így az alkotók (vagyis GA) elismerték hivatalosnak. Igen tudom ez elég gáz de hát ez van. Mondjuk ez a kánon dolog elég képlékeny fogalom lehet náluk, mert a kártyában az Arctalan Vándor az a Sápadt Angyal, viszont GA a fórumán nem rég kijelentette hogy a két név nem egyazon lényt takar.
×