Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Shen

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  124
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Sirenari erdőjáró
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1994
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Ismerős ajánlotta

Legutóbbi látogatók

1 481 adatlap megtekintés

Shen's Achievements

Sorsfordító

Sorsfordító (8/16)

 1. Shen

  Dumaterem

  MagyarGergely: A kártyásoknak készített térképed (Pokol) felkerül majd a térképek közé? Vagy az csak egy privát, csak fizikai formában elérhető dolog lesz?
 2. Shen

  Dumaterem

  Ezen az oldalon is van fent egy 8 oldalas leírás, ennél részletesebbet nem hiszem, hogy találsz:
 3. Shen

  Mágia

  Az UTK-ban nincs igazán meghatározva, hogy működik a többkasztúság csak homályos utalás van arra, hogy az új képességet meg kell venni, hogy használni is tudja. Szerintem itt arra gondol alapvetően, hogy a KAP-ból is fel kell venni az új iskolát (véglegesen csökkentve azt). Viszont már láttam arra példát, hogy csak 20 kp-ért megvették az adott tapasztalati mágia 3. fokát mert egy "magányos" mester megtanította nekik és kijelentették, hogy innentől fogva ők többkasztúak (amikor a 2. szintű tűzvarázsló-boszorkánymesternek van 25+ mp-je és literszám vedeli a hatalomitalát, nem lesz őszinte a mosoly az arcodon és hamar rájössz, hogy bizony az UTK-nak az előnye az egyben a hátránya is ha a KM éppen nem áll a helyzet magaslatán)
 4. Shen

  Mágia

  Szerintem nem, mivel külön kell venni mp-t és kegypontot is ezentúl, amiknek "darabja" 3 KAP. Szóval valamelyik érték nem éppen optimálisan fog fejlődni, pláne ha még más területre is költene a kalandozó. Quintus: Szerintem a kegypont lényege nem más mint a totális kontroll kifejezése, amivel az isten rendelkezik a papja fölött. A pap nem más mint csak egy közvetítő az istene és ynev világa között. Az UTK-nak ez a felfogása, nekem jobban is tetszik mint a régebbi rendszerek elképzelései, amikben az isten csak "feltöltötte" a pap manapontjait, ha az "jól viselkedett". Amúgy ez hogy valósült meg nálatok játék technikailag? Csak kíváncsiságból érdekelne, ezt hogy oldottátok meg.
 5. Shen

  Ynev országai

  Na te is jókor írod ezt :))). A Netflixen pont most fut egy fekete szamurájról szóló animációs sorozat. Az ihletet Yasuke adta, aki a japán feljegyzések szerint valóban létezett.
 6. Shen

  Ynev országai

  Szerintem az uluk inkább a mongolokra hasonlítanak, akik keveredtek a niareiakkal aztán később az ervekkel. Fekete bőrű ember nincs yneven csak nagyon sötét barna dzsadok (amiről MG ír).
 7. Shen

  Mágia

  Azért néha olvassuk már el majd értelmezzük is a leírást ami a varázslatoknál van. Azt ETK-ban 1 MP-ért 1E, ami 1 SFÉ-t ad. Az UTK-ban 4MP-ért 1E, ami 4 SFÉ-t ad.
 8. tetra: Csak a 40k-nak ez bejött a magusnak meg jól láthatóan nem. Aminek azért vannak okai mind emberi mind céges és pláne anyagi oldalról.
 9. De egy részét még én is használom, de egy jó ideje azt is jól látom, hogy túl nagy árat fizetett ezek miatt a magus. Valamikor abban az időben veszett el a magus sikerének a jövőbeli esélye, utána már csak a múltjából élt
 10. Már az is gáz ha egy ilyen kérdés fel kell tenned, de ahogy érzed. Nem nagyon segíti az ilyen mentalitás azt, hogy a világ fejlődjön, sőt kifejezetten árt neki. A magus az egy rpg világ volt, tudod nem igazán használt neki ha szabályok és át gondolt logika nélkül egyszer ezt írtunk hozzá egyszer meg azt mert éppen akkor ez tetszett utána meg az. A summarium volt az első nagy kísérlet arra, hogy lecseréljék a magus addigi rendszerét, csak hát közben kiderült, hogy játszható rendszert csinálni nagyság rendekkel nehezebb mint össze-vissza ellentmondásokat irkálni világleírás címén.
 11. Aha igen. Kaptunk egy szubjektív leírást az elfekről, amiről nem tudjuk, hogy melyik része igaz vagy melyik része ferdítés. Ha már a minőségnél tartunk...
 12. Akkor a Rúna 6/2-öt véletlenül se nézd meg.
 13. A Rúna 1/4 ezt másként gondolja. A mágia egy univerzális mindenki számára adott dolog Yneven. A használata csak a módszerekben tér el. A kyr mozaik mágia nem azért kyr mert csak ők használták hanem azért mert ők használták a leghatékonyabban.
 14. Shen

  Történelem

  Darabolo: Ezt Gáspár András írta még anno egy kérdésre: "Ami az Enoszukét illeti, az sokáig a VP égisze alatt készült, egy olyan időszakban, mikor az amúgy wing chun párti Csanádot már nem nagyon érdekelte a dolog, és hagyta, hogy Járdán Csaba saját belátása szerint alakítsa a hiánypótlónak szánt anyagot. Akkoriban rendszeresen egyeztettünk a tartalmáról, hogy az se a korábbi, se az akkor előkészületben lévő regények (pl. Keleti szél 1) világképével ne ütközzön. Miután a párbeszéd abbamaradt, a kompatibilitás nyilván csökkent, de nem számottevően. Csanádnak és nekem nem a kötet minőségével, hanem a megjelentetése tényével volt problémánk - ezt az azóta szerencsésen lezárt jogvita közben nem egyszer ki is mondtuk. A projekt irányítója nem lett volna éveken át a VP (azelőtt meg a magyar Dragon magazin) szerkesztője, ha nem lenne jó abban, amit csinál. " Szóval tartalmilag döntő részt hivatalos anyagokat tartalmazó kiegészítő. De ez a te döntésed, ha tetszik használd ha meg nem akkor ne. A magus már csak ilyen...
×
×
 • Új...