Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Shen

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  40
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Shen

 • Rang
  Friss hús

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Shen

  Dumaterem

  Köszi az információt. Nagyjából ezt tudtam én is a hátterükről. Csak annyi eltéréssel, hogy ők valahogy a valhalla bukása után elég hamar a DV környékére sodródtak (Nem tudom mennyire lehet igaz de állítólag a védjegyeket is ők mentették ki majd adták át DV érdekkörbe.) A nagy DV-GA összeborulásig GA-val folyamatosan ment egymás ostobázása és szarozása, utána pár évig kanonikusak voltak, csomó anyagukat használták vagy megjelentették (kyria térkép a Toronban, ÉSZ.) aztán eltűntek. Igazából az érdekelt volna hogy mi lett velük vagy mért tűntek el, mondjuk ezt feltehetném több mindenkivel kapcsolatban is hiszen elég sokan eltűntek abban az időben a magus környékéről.
 2. Shen

  Dumaterem

  Helló! Arról lehet valamit tudni, hogy mi történt a szürkecsuklyásokkal? 2011 végére úgy látom hirtelen eltűntek se oldal se fórumos jelenlét ...
 3. Helló! Jadis: Valóban logikátlan, valószínűleg valamilyen játék egyensúlyi elgondolás eredménye. Mesterfokú fegyver használat és kétkezes harc mellett ha egyszerre kapnál VÉ-t és +Té-t vagy + támadást az túlságosan erős lenne és mindenki ezt használná. (+ 25-30 vé mellé + 20-25 Té vagy + 1-2 támadás)
 4. Shen

  Dumaterem

  Igen a summáriumban, de érdekes módon az egyik Rúnában (II/3) már meg jelent az a rész és ott még 24 órával szerepelt, igaz már 620 napos volt egy év.
 5. Shen

  Dumaterem

  Én csak azt nem értem mért kell "Csanádék"-ozni. 17 éve nincs a magus közelében sem, és szerintem egyébként semmi köze nem volt ehhez az idő egység kavaráshoz, hiszen az rpg mindig is a földit használta. Ez mindig is valami irodalmi hátterű agybaj volt, amivel pl GA kábította a népet.
 6. Shen

  Dumaterem

  Tetra: Igen én is erre gondoltam először, viszont nekem úgy rémlik hogy egy ynevi nap rövidebb a földinél ami így nem jön össze. E szerint egy ynevi év az 2,36 földi évnek felelne meg, és akkor tegyük mellé hogy ebben a kötetben az szerepel hogy egy ynevi ember 130-140 ynevi évig él átlagosan, ami 330 földi évnek felelne meg. Szegény Csanád minden szarért ő van fel emlegetve, pedig mára teljesen egyértelmű hogy nagyon kevés dologért volt ő felelős az egyetlen de végzetes hibája az volt hogy a két összevissza ígérgető semmirekellő félkegyelmű GA és KZS helyett a valós teljesítményt felmutatni tudó Nyúlt szorította ki.
 7. Shen

  Dumaterem

  Helló! Most fejeztem be az ősi titkok lázát. Amiben van egy nagyon de nagyon furcsa lábjegyzet, nevezetesen a 254-es. Szegmentum: a százperces ötödkori óra ezered része; tíz szegmentum hozzávetőleg hat földi másodpercnek felel meg. Az ötödkorban hány órás volt egy ynevi nap? Mert ha 20 akkor itt valami nagyon nem stimmel.
 8. Shen

  Ynev évszámai V3

  igen tudom (írtam is), csak azt hittem hogy pdf-ben is meg van
 9. Shen

  Ynev évszámai V3

  Helló Ebből van frissebb verzió valahol? Tudom hogy van a kronológia, csak hát az ilyen pdf a maga nyers formájában sokkalta áttekinthetőbb.
 10. Shen

  Dumaterem

  A varázsszó : kristályszféra. Ezzel bármilyen földrajzi , éghajlati, gazdasági vagy akármilyen bullsit-et meg lehet válaszolni mondván ez így működik a kristályszférák alatt (pl lőfegyverek elterjedése ).
 11. Shen

  Dumaterem

  Köszi a tájékoztatást. Ezek szerint jól gondoltam hogy ez valami újdonság lesz.
 12. Shen

  Dumaterem

  Üdv! A zászlóháborús zászlókról mit lehet tudni vagy hol írnak róluk? Pl szerepelnek valahol a neveik? Ilyenekre gondolok hogy: Ércek Glóriája: Tarin Vörös Lobogója Három kámea: Tiadlan Vörös Lobogója Hajlíthatatlan: Eren Vörös Lobogója Karvaly: Toron császárának Fekete Lobogója Egy szív, négy rapír: Erigow Vörös Lobogója
 13. A negyedik amund seregre utalnak a kos és kobra évében az amund szócikknél: "A háború P. sz. 3695-ig tartó szakaszában →Amhe-Ramun három seregtestet mozgat; a saját színeit viselő negyediket csak →Gorvik lerohanásakor veti harcba." Emlékszem még a DV fórumon is volt róla szó, hogy mi értelme van a Gorvik elleni támadásnak, 2 totál el bukott front mellé nyitni egy harmadikat is. Válasz pedig az volt hogy gorvik sok tízmilliós lakosságával akarják megnyerni azokat. A rinnává változtatott gorvikiakat áthajtják a sivatagon és ott is a győzelem.
 14. Shen

  Dumaterem

  MagyarGergely: Ősi titkok láza, acélnak viharáról is lesz kritika?
 15. Shen

  Dumaterem

  MagyarGergely: Értem amit írtál csak ez így nem igaz. A kártya készítői csak meg alkotják a lapokat, de a világot nem módosíthatják mert az az írók privilégiuma. Nektek itt nem a kártyásokkal van gondotok hanem az írókkal vagy inkább a jogtulajokkal. Írok rá egy példát: A Kos és kobra évében volt az azúr hold jegyese novella amiben szerepelt az a naiv kis dzsad csaj akit ugye felakartak áldozni, de "megmentett" a kráni fejvadásznő. Na ez a dzsad csaj lesz az Arctalan vándor porhüvelye. Meg is jelent így kártyán. Baromság ? De még mekkora. Viszont Gáspár ezt mondta nekik. Persze leállhatnának vele vitatkozni hogy ez és az régen nem így volt, máshol más hogy van csak a második vagy harmadik ilyen után nem lenne kártya mert Gáspár beszántaná, ahogy az rpg-vel tette.
×
×
 • Új...