Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Shen

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  48
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Shen

 • Rang
  Friss hús

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Shen

  Dumaterem

  Greol: https://magustk.hu/ Az lfg-s M* rendszerfejlesztő versenyből kinőtt kezdeményezés, egy jó kis házi rendszer.
 2. A saját tulajdonát mindenki annyiért adja el amennyiért akarja vagy tudja. Szerintem a probléma nem az ilyen emberekkel van, hanem a világot birtokló cég/ember(ek) hozzáállásával. Még egy ETK kiadásra komoly igény és kereslet lenne, egy javított kiadásra meg pláne. De ez aztán szóba sem jöhet mert, inkább valamilyen új rendszert kell csinálni Gáspár András zavaros és ellentmondó elképzelései alapján. Ez van.
 3. Shen

  Dumaterem

  Darabolo: Az Útk-nál a pap helyett az isten hozza létre a varázslatot. Amikor a pap varázsol gyakorlatilag meg kéri az istenét, hogy hozza létre azt a kívánt hatást. Ezért is van kegypontja a papnak és nem mana pontja.
 4. Shen

  Ynev Földrajza

  DartonCF: ha ez segít valamit ezt írták a szürkecsuklyások a területről: https://web.archive.org/web/20100606214509/http://www.szurkecsuklyas.hu/kermir.htm#kermir
 5. Shen

  Történelem

  MagyarGergely: Írtam is hogy ez csak az én feltételezésem. Ugyanakkor ez a Dhang Idan név nem a Geofrámiában bukkan fel először hanem az akkor még Novák tulajdonában lévő kártyánál 2001-ben. Nem lehet tudni milyen folytatást terveztek akkoriban a Keleti szélnek, hiszen GA 2000 elején újra lelépett a valhallától mert összeveszett NCS-vel pont a folytatás miatt, de ennek a Dhang Idannak elég komoly szerepet szánhattak, aki egyébként valószínűleg a KSZ2 Vantun Han-ja. Annyit lehet tudni hogy ő és a hozzáhasonlók irányítják Enoszukét, de azt nem hogy milyen módon. Darabolo: Lehet félreérthető voltam, nem az északi varázslók küldték a szobrokat hanem ez a mélység lakó sárkány nemzetség. Amikor kell közbe szólnak, hiszen Niare ellen semmire sem mennének egy káoszba fulladt Enoszukéval. Az északi varázslók szerintem a 13 toroni hatalmas klán lehetett, akik nagyon berágtak az enoszukeiakra hogy leakarták nyúlni a Niare alatt elrejtett szuper smaradt szobor sereget. (Na és persze GA is ki akarta irtani őket, hogy jól visszavághasson a szürkecsuklyásoknak)
 6. Shen

  Történelem

  Darabolo: A Geofrámiában van rá pár soros utalás. Egy Dhang Idan nevű sárkány(?) ármánykodik itt össze-vissza. Az ő műve az enoszukei támadás és a niarei belviszály is amit majd Tier állít meg. Az a két fura szobor lehet hogy ennek a Dhang Idannak a műve amivel átveszi az irányítást Enoszuke felett, persze ez csak az én feltételezésem, és az is lehet hogy nincs is köze a két dolognak egymáshoz. Ha jól tudom a Bíborgyöngyök második részében írnak arról, hogy elpusztult Enoszuke, de jó szokás szerint pár sorban említik meg. Vagy felrobbant magától valamilyen vulkáni aktivitás miatt vagy rejtélyes északi varázslók mértek rá csapást mert valami volt a mélyben...
 7. Shen

  Történelem

  Darabolo: Az a kért fúra alak szinte biztos, hogy nem dzsinn. Régebben volt vagy még most is van egy olyan koncepció, hogy majd Enoszukéról valamilyen támadás fogja érni Niarét és Kaorakut valamilyen mélység lakó sárkány nemzettség vezetésével. Valószínű, hogy nekik esik áldozatul az uralkodó család is, mikor átveszik a hatalmat az ország felett. Elméletileg őket akarják kipucolni azok az északi varázslók is akik csaknem elpusztítják az egész országot. (persze itt ezzel megint felmerül pár fontos kérdés. Kik azok az északi varázslók, akik képesek legyalulni csak nem egy teljes országot és a fent maradó idejükben mit csinálnak egyébként?)
 8. Shen

  Dumaterem

  Köszi az információt. Nagyjából ezt tudtam én is a hátterükről. Csak annyi eltéréssel, hogy ők valahogy a valhalla bukása után elég hamar a DV környékére sodródtak (Nem tudom mennyire lehet igaz de állítólag a védjegyeket is ők mentették ki majd adták át DV érdekkörbe.) A nagy DV-GA összeborulásig GA-val folyamatosan ment egymás ostobázása és szarozása, utána pár évig kanonikusak voltak, csomó anyagukat használták vagy megjelentették (kyria térkép a Toronban, ÉSZ.) aztán eltűntek. Igazából az érdekelt volna hogy mi lett velük vagy mért tűntek el, mondjuk ezt feltehetném több mindenkivel kapcsolatban is hiszen elég sokan eltűntek abban az időben a magus környékéről.
 9. Shen

  Dumaterem

  Helló! Arról lehet valamit tudni, hogy mi történt a szürkecsuklyásokkal? 2011 végére úgy látom hirtelen eltűntek se oldal se fórumos jelenlét ...
 10. Helló! Jadis: Valóban logikátlan, valószínűleg valamilyen játék egyensúlyi elgondolás eredménye. Mesterfokú fegyver használat és kétkezes harc mellett ha egyszerre kapnál VÉ-t és +Té-t vagy + támadást az túlságosan erős lenne és mindenki ezt használná. (+ 25-30 vé mellé + 20-25 Té vagy + 1-2 támadás)
 11. Shen

  Dumaterem

  Igen a summáriumban, de érdekes módon az egyik Rúnában (II/3) már meg jelent az a rész és ott még 24 órával szerepelt, igaz már 620 napos volt egy év.
 12. Shen

  Dumaterem

  Én csak azt nem értem mért kell "Csanádék"-ozni. 17 éve nincs a magus közelében sem, és szerintem egyébként semmi köze nem volt ehhez az idő egység kavaráshoz, hiszen az rpg mindig is a földit használta. Ez mindig is valami irodalmi hátterű agybaj volt, amivel pl GA kábította a népet.
 13. Shen

  Dumaterem

  Tetra: Igen én is erre gondoltam először, viszont nekem úgy rémlik hogy egy ynevi nap rövidebb a földinél ami így nem jön össze. E szerint egy ynevi év az 2,36 földi évnek felelne meg, és akkor tegyük mellé hogy ebben a kötetben az szerepel hogy egy ynevi ember 130-140 ynevi évig él átlagosan, ami 330 földi évnek felelne meg. Szegény Csanád minden szarért ő van fel emlegetve, pedig mára teljesen egyértelmű hogy nagyon kevés dologért volt ő felelős az egyetlen de végzetes hibája az volt hogy a két összevissza ígérgető semmirekellő félkegyelmű GA és KZS helyett a valós teljesítményt felmutatni tudó Nyúlt szorította ki.
 14. Shen

  Dumaterem

  Helló! Most fejeztem be az ősi titkok lázát. Amiben van egy nagyon de nagyon furcsa lábjegyzet, nevezetesen a 254-es. Szegmentum: a százperces ötödkori óra ezered része; tíz szegmentum hozzávetőleg hat földi másodpercnek felel meg. Az ötödkorban hány órás volt egy ynevi nap? Mert ha 20 akkor itt valami nagyon nem stimmel.
×
×
 • Új...