Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kate

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    172
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Hozzászólások Kate által közzétéve

  1. Szia Gabika!

    Ha arra gondolsz, Kyelnek sajátos igazsága van, minden a saját érték rendje szerint. Pl. Megölte a saját feleségét mert ő megcsalta... Követői is hasonlóak, csak az igazság, erkölcsösség, bármi áron. Ha kell ezt be is tartatják, sem Kyelt sem követőit nem érdeklik a törvények pl, saját érték rendjük mindennél fontosabb.

     

    Én úgy tudom csak az egyház által kiadott küldikben hordhatják a páncéljukat, amúgy nem.

     

     

     

     

     

     

  2. Boszorkány mágia felfedezése, felfedi ha valaki mágia használó. Sztem a mágia akkor is kimutatható ezáltal ha valakiben épp nincs mana. Hiszem 0 mana ponttal is lehet varázsolni, csak akkor torz mágia jön létre. 

    Csatolom a boszi mágia felfedezésének leírását, sztem pontosan fogalmaz. Tárgy, személy, hely vagy bármi mást felfedez. (Kivételek kivételével)

    Nyílván nem fogja tudni, hogy akiből mágiát érez az épp boszorkány-e vagy más. De ha ezt elvarázsolja, mindegy hogy van mana-e vagy sem épp a mágia felhasználóba. De ugyanúgy kimutatja a hatalom italát, a mágikus tárgyakat stb stb stb.

     

    IMG_20230317_111559.jpg

  3. Miért is ? :)

    Yneven rengeteg mágia használó van.

    Ha mindenkit megölnének, csak mert mágiát használ, elég hamar kinéptelenedett volna Ynev.

    persze, boszorkányokat nem szerették/üldözték itt is, de attól mert mágiát használ lehet papnő is pl. Vannak egyházak akiknek csak női képviselői vannak.

    Mágia felfedezêssel kasztot nem tudsz meg.

    Papoknak, varázslóknak van olyan varázslata, amivel elárulhatják kasztjukat, tapasztalati szintüket stb. Meg nézném azt az illetőt aki mondjuk egy 10. Szintű varázslóval/varázslónővel/pappal/papnővel kötekszik ;)

     

     

     

  4. Boszorkány sztem felfedezi azzal a varazslattal, ha nincs mana pontja akkor is. Papi mágia is, hiszen úgy fogalmaz: "bármilyen mágikus energiát".

    Mivel nincs ellenállása eme varazslatoknak, pszivel nem tudja leplezni. Magát a mágiát érzékelik.

    Hatalom itala mágikus, azt is érzikelik ezzel a varázslattal.

     

    Sztem ezek elől a varázslatok elől nem lehet kitérni.

  5. 1 perccel ezelőtt-kor Dynamo írta:

    Üdv!

    A tinta összetételének több változata is van. Például lehet koromból és lámpaolajból, lehet tintahal festékanyagából, de akár kátrányból vagy gyantából amit mézzel kevernek. Ez mind I. kategóriájú anyag.

    II. kategória a legtöbb fém és bizonyos mérgek.

    III. kategóriájú anyag a nemesfémek és azok az ötvözetek amik legalább 10%-ban nemesfémet tartalmaznak.

    A tinta, ha nemesfém, akkor elkezdem felvásárolni, mert még sokat érhet a jövőben.

    Köszönöm, én is így gondolkodom kb :)

  6. 21 órával ezelőtt-kor Darabolo írta:

     

    Ez megtörténi, majd meggebedek, hogy így legyen és most nem rólad van szó @Kate. Folyamatosan egyéni feladatokat adok a leglemaradottabnak, de ha ignorálja, vagy csak átlépi a dolgot akkor én nem vagyok hajlandó csak jófejségből egy szinten- tp-n tartani a többiekkel.

     

    Igen, tudom, ezzel ugyanígy vagyok én is, de ezt te is tudod :D

     

    Másképp vélekedünk a többiben ;)

  7. On 2022. 06. 28. at 7:44-kor MagyarGergely írta:

    Egy kicsi nem baj, minenhol kell a vezető - általában ők a társaságban is azok, akik a vállukon viszik a csapatot. Ez még nem baj.

    Ezzel a részével nincs is baj ;)

    Játék egyensúlyos részt átnézem mégegyszer, köszönöm. 

    On 2022. 06. 28. at 7:45-kor tetra írta:

    Ez milyen játék? Mert ha ETK, akkor háziszabály szaga van.

    Én szimplán ugyanannyi Tp-t osztok ki mindenkinek. Egyéni jutalmak, ha vannak, akkor nem szignifikánsak a fő események jutalmához képest. Leszállítják a sejk lányát: 1000 Tp. A Fejvadász közben valami extrém egyedi módot talált a képzettségeinek a kihasználására? 10 Tp.

     

    Igen, nálunk a varazslatokért jár TP. Minél többször használod, mimdig kevesebb majd a végén már nem kapsz.

     

    Érdekes TP osztási rendszer, ez tetszik amúgy ;)

    Az emberek nem, (vagy nem feltétlen, kivéve ha mondjuk ő a "fő boss"), de mindig van erős ellenfél. Pl kis sárkány is volt, különböző elő holtak és a Bestiárium véges vagy végtelen tárháza ;) szóval nálunk számít a szint. 

    On 2022. 06. 28. at 8:38-kor Cundior írta:

    Nálunk mostanában teljesen kikopott ez a Tp-ért való játszék. Úgy értem, megvan annak is a varázsa, hogy csinálsz valami jót, és ezért kapsz jutalmat, de ezt az általad írt probléma mellet (eltérő szintek, ami amúgy nem is feltétlen probléma) más okokból sem szerettem soha. Bár túlzó példa, de régi AD&D-s csapatommal (20+ éve) minden játék utolsó órája azzal telt, hogy felsoroltuk még azt is, hogy a karakterünk lecsapott egy legyet, hátha jár a +1Xp.

    Remélem nem fogalmazok rosszul, nem úgy értem, hogy régen rosszul játszottunk, de most fejlődtünk és már jól. Ez két egyenlő értékű elképzelés, de inkább a másik jött be nekünk, ahol a játékot élvezzük, önmagáért cselekszünk, teszünk különös, vagy önfeláldozó dolgokat, vagy személyesítjünk meg a karakterünket, nem Tp-ért. Persze néha van egy kis plusz, ha a helyzet úgy kívánja, de az egységes osztás nekünk tökéletesen megfelel. 

    Egy apró érdekesség, amivel még nekem sem sikerült tökéletes megbékélnem, egy másik csapattal most a The One Ring új kiadásával játszunk (ajánlom mindenkinek!), ahol a karakterek játékóránként kapnak +1 adventure és skill pontot (ott nincsenek szintek). Sokan szeretik, és szerintem is jól működik, mert akiknek fontos a Tp, azok számára is a játék maga kerül előtérbe. Nem szükséges dominálni a játék alatt, eluralni a jelenetet, vagy ha a csapat egész alkalom alatt a Pajkos Póniban ücsörög, az sem "fölösleges", elpocsékolt játék, ha élvezik, miért ne?

    Persze ez az ücsörgés szélsőséges példa, az nyilván nem fejleszt sokat (bár ott is lehet számos szociális kihívás, lehet azért ellesni ezt-azt), de a karakterek, ha nem is győznek le Balrogokat, utaznak, új helyen járnak, találkoznak valakivel, szóval néha jobban, néha kevésbé, de folyamatosan fejlődnek, és ennek az állandó haladásnak az arányos, folyamatos kiosztása, kicsiban nézve furcsa, nagyben nézve tökéletes. 

    Röviden összefoglalva, ha zavar a karakterek közti eltérés, adj azonos Tp-t, ha különbözőt akarsz adni, akkor ne zavarjon, hogy különböző mennyiséggel rendelkeznek. Lehet félreértem, de úgy látom két lovat akarsz megülni egyszerre. 

    Azokat nem ismerem. :D

    Nem, csak játékos és KM is vagyok, amit KM-kênt próbálok elérni, játékosként zavar ha nem úgy van. Nemtom melyik a jó, emiatt voltam kíváncsi a ti véleményetekre.

     

    Köszönöm a válaszokat! :)

     

    Cundior kedveli ezt
  8. Sziasztok!

     

    Segítséget szeretnék kérni.

    Ti hogy oldjátok meg, hogy a karakterek azonos szinten maradjanak ?

    Játékosként és KM-ként is zavar ha egy játékos nagyon elhúz, vagy lemarad a többihez képest. (Jó kivéve az elején, hiszen a varázshasználók több TP-t kapnak a varázslatokért, de az kb 5.-6. szinten egyensúlyba szokott jönni.) De én pl igyekszem hasonló Tp-n, de legalább szinten tartani  a játékosaimat. 

    Ez nem mindig jön össze. Van aktívabb játékosom, és kevésbbé. Igyekszem, hogy ne húzzon el senki, de nem is mondhatom hogy most TP-d van emiatt nem kapsz most. 

    Erre esetleg ötlet ?

    Játékosként is van olyan játék ahol előrébb vagyok kicsit mint a többiek egy csapat társammal, nem kirívóan, de olyan is, ahol magas szinten vagyunk (10+) de fele annyi TP körül járok mint a többiek, 1-2 szinttel le is vagyok maradva. (Pedig aktív játékos vagyok)

    Hol az egyensúly? 

    Ti hogy csináljátok?

  9. Ha már nehezíti, nekem az már jó lett volna ;) sok emberen keresztül tudtunk csak odajutni a csapattárshoz, idő kellett, hogy ne szúrják meg. És igen, tényleg életszerűtlen, hogy nem támadhat a másik NJK ez alatt a varázslat alatt, de hogy nehezebb dolga legyen, az már más kérdés. Köszönöm a válaszokat!

    Alternatív világba kerültünk megint, ahol a "megbocsájtásért" akarták feláldozni a hölgyet, proféciára hivatkozva. ;)

  10. Sziasztok!

    Segítsetek légyszi. 

    Adott egy papi varázslat, az Őrző aura.

    Tegnap akartam használni, sztem kb először, de nem jött össze, mert a KM-mel nem értettünk egyet. :D

    A szitu a következő volt:

    egyik csapattársunk ki volt kötözve egy oltárhoz, fel akarták áldozni. Gondoltam rá teszem az Őrző aurát. Rá nem tudtam, így az oltárra akartam, hogy ne tudják ledöfni. KM szerint ez így nem jó, mert túl kevés manás varázslat, hogy védjen a fizikai támadásoktól. Szerintetek ez hogy játszható ki akkor egy ilyesmi szituban ?

     

    köszönöm szépen előre is :)

    16529513723228725136230516520718.jpg

×
×
  • Új...