Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Takeda

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  688
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Takeda

 • Rang
  A halál 13. nagymestere

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Kedves Felon! Nagy örömmel látom hogy milyen szépen segítesz e sok szabad lelkű fórumozóknak - akik versben kifejezni merészkednek belső mélységeikből egy-egy érzést és gondolatot - hogy minőségi alkotásokat készíthessenek! Én a versek topic indulásakor írtam csak verseket (most azért írtam egyet ), jó érzés visszatekinteni, látva hogy még szebb és jobb minden. Akik pedig írtok: Így tovább! Üdvözlettel: Takeda
 2. Csendben az éjben roppanó ágon Kint a szabadban, túl a határon Lépdel a vándor nem fél e tájon. Ott a vadak járnak tovatűnve Éji bokorból holdfényre kerülve Szíve nem dobban a vándornak tőle. Lenn a tó mellett vízre tekint le Csobbanó vidra ugrik a vízbe Vén varjú károg, száraz ágról néz le. Hol van itt kényelme a meleg ágynak? Miért nem tart otthon védelme a háznak? Ott van az erdőn hol hidegek járnak. A szabadság érzése mit óhajt a szíve Soha nem járt utak vezették el ide Az ismeretlen sötét ragyogása, s hite. Hol találod meg a felszabadulásod? Mindennapok terhét letéve próbálod Megtalálni mindazt mit lelked mélye látott... Kényelem, megszokás nem rejt szabadságot.
 3. Á örülök,hogy ti is hasonlítgattok a földi viszonyokhoz. A vallási gyakorlat, mint pl az áldás vagy a kézrátételes gyógyítás azoknak misztika, akik nem gyakorolják, mint ahogy a meditáció is azoknak az, akik nem gyakorolták. Valójában - vagyis itt a földön - akik ezeket napo mint nap csinálják, azoknak ez tudományosan kezelhető, míg a kizárólag agyalós "racionális" tudósainknak, akik kizárják a valóságtapasztalat egy részét az életükből ez csak babona, annak ellenére, hogy filmeken és sok más dolgon nyilvánvalóan megmutatkoznak például a meditáció "temészetfölötti" hatásai. Az álom majdnem ugyanolyan mint a meditációval elért állapot, csak fordított a közelítés. Míg meditációban magas agyi működési frekvenciádat változtatod céljaidhoz szükséges alacsony szintre, addig az álomban a mélyalvás alacsony hullámhosszáról emelkedsz fel álmodásnál olyan agyi frekvenciára, ahol már a tudatodba jutnak az álombeli történésekből elemek, így ha ügyes vagy (pl felírod) megtarthatod a darabjait az éber tudatod számára. Megtévesztő lehet, hogy két külön kaszt a varázsló és a pap, pedig a földi varázslók általában isten legszentebb papjainak tartották (tartják) magukat. Nézzük csak Jézust: Ha azt vesszük hogy egy pap, akkor a víz borrá változtatását transzmutációnak vehetjük, Az élelemteremtést teremtésnek, és láthatatlanul is átment a templomban az emberek között. Hát, nincs sok alap a szétválasztásra, maximum az érdeklődési kör alapján, mint a pap és boszmester esetében. Ugyanilyen a helyzet a varázsló boszmester esetében is. Megérteni csak néminemű tapasztalattal lehet, ha meditáltatok már, vagy képessé váltatok pl gyógyítani kézrátétellel pl, vagy ilyesmi.
 4. Ezt szeritnem mindenk jól ismeri, hogy hogyan viszonyul a materiális tudomány a transzcendens lélekhez. Nem hinném, hogy sok szót érdemelne még. Főleg egy istenekkel és varázstudókkal teli világban. Annyi bizonyos, hogy itt a varázstudókra és nem a technológiafejlesztőkre építették az intézményrendszereket. Például egy kiváló minőségű kard meg sem közelíti a legalapabb rúnakardot, és persze nem lehet vele démonokat, vagy holtakat irtani.
 5. Ha tudományos dologgal hasonlítunk össze valamit, akkor nagyon nincs helye lélekről és hasonlókról beszélni, mert a tudomány k..vára materiális. CSak kémiai, elektrokémiai és hasonló folyamatok vannak a pszichológia neurobiológával kapcsolatos oldalában is, ezen az alapon lehet hasonlítani számítógéphez a mentál és asztrált, mert ezek a mai tudományban csak hormonális és elektrokémiai reakciók. Persze ez nem tudja kezelni a szabad akaratot és hasonlókat, de az összehasonlítás jogos, amennyiben nem tartjuk tudományos kultúránkat eleve értelmetlennek. Az élet princípiuma tudományos nyelven nem kezelhető. Szerintem jogosan lehet erről itt beszélni, mert a kiindulópont egy MAGUS szabály volt, és még mindíg ezt tárgyaljuk. Ha valaki mást is fel akar vetni, akkor lehet 2-t párhuzamosan tárgyalni. Ha azt állítjuk, hogy Yneven nem működnek az itteni fizika törvényei, akkor az csak kezelhetetlen absztrakcióhoz vezet. A szabályok éppen azt írják le, hogy mi nem úgy működik ahogy itt nálunk. Nem lehet olyan dologra elvonatkoztatni, ami nincs. Az csak Isten útjai kifürkészhetetlenek= ne foglalkozunk egyáltalán semmivel következtetéshez hasonló eredményt produkálna.
 6. Szerintem nincs olyan lény, amely csak mentális lenne a mi világunkon, és nem is tudjuk e miatt elképzelni. Másrészt a Magusban mindent a valóságból másoltak(másként nem tehettek) akár közvetítéssel(pl Tolkientől), esetleg másként kombinálva, de másoltak, így itt sem sikerülhetett létrehozni valami olyat, ami nincs. Minden ismert lényben van némi asztrális, vagy ösztönszerű, vagy inspiratív megnyilvánulás, amely nem logikus. Az életben maradás nálam nem kiindulópont. Azért nem dobom el e lehetőséget magamtól, mert nem igazán tudok tökéletesen materialista lenni, és szerintem senki sem egy minimális csírányi hit mindíg van mindenkiben a szellemire a túlvilági létezésre vonatkozóan. Másrészt ösztönösen szokásból, vagy az ismerősök kedvéért sem illik kinyírni magát az embernek. Mindíg érzelem fogja meg az embert. Az ösztönök is érzelmeket keltenek vagy maguk is azok, csak automatikusak, amin vagy megtanulsz uralkodni, vagy kiszolgálod. Én nem tudok gondolatot érzelmi töltés nélkül elképzelni. Olyanok mint a forma és a tartalom. Ezért jó gondolat szerintem, az mikor azt mondtátok, hogy a mentállény nem csinálna semmit ha nincs legalább asztrális csíra benne. Ez olyan mint adott célra létrehozott gép, amelyben nincs üzemanyag, olyan mint adott programmal működő számítógép, amely nem kap áramot. A számítógépnél szerintem a tranzisztorok lábainál folyó áram az amely azt töltetet hordozza, amit az érzés egy gondolatmenet megvalósítása közbeni apró döntések sorozatában. Mégha programokról szólunk is, ne feledkezzünk el a hardverről és benne a processzorról, amelyel döntéseket hozhatunk úgy, hogy tranzisztorok millióiban dönthetjük el, hogy merre follyon az áram, de a tranzisztorokat mégis csak az áram irányítására hozták létre. A gondolatokkal is csak választunk, hogy melyik tettre késztető érzést(legyen az akár elemi ösztön, vagy csak szokásból adódó) kívánjuk támogatni cselekvéssel, melyiket nem akarjuk kielégíteni, tehát melyiket folytjuk el. Forma és tartalom egysége. Yin és yang. Meg ilyesmi. Az egyik nem létezhet a másik nélkül. Képzeljetek el valamit forma nélkül, vagy egy formát, ami semmi.
 7. Ha nem vonatkoztatunk el a földi valóságtól, a mágusok mifelénk nyugaton teremtenek ilyen lényeket, de konkrét céllal hozzák létre, és ez a cél az amely bennefoglaltatik a lényében vezérli, csak ez a fontos neki, hogy a legprecizebben megvalósítsa, s ha teljesült, értelmét veszti a létezése, s ekkor el kell pusztítani, vagy kikapcsolni, vagy eltorzul. Ehhez hasonlóak képesek gólemeket is mozgatni. Létrejöhet még ilyen elementál esemény kapcsán is erős érzelmek, gondolatok, halál után felbomló lélek maradványai stb, amik szintén hordonak valamely motivációt magukban, mondhatni rá vannak kattanva valamire. talán érztetek már olyat hozzáállástól függetlenül, hogy bemetek egy sokszázéves templomba amiben gyönyörű ólomüvegek vannak és freskók, és azonnal olyan tudatállapotba kerültök, amelyben imádkozni szokás, illetve késztetést éreztek az Istennel való kapcsoltra, miíg egy kocsmába belépve azonnal fogyasztani szeretne az ember valamit. Ezek az elementálok hatásai. A pszichológia átnevezi azokat a dolgokat, amelyeket korábban elementáloknak neveztek egyes helyeken. (Könyvajánló: Dascalos: Cyprusi mágus, Mellita Denning-Osborne Phillips: Lelki önvédelem) Azt állítani nem tudnám, hogy tiszta mentálelemntálok léteznek-e, szeritem valamilyen szinten illene létezniük más síkon is, csak oly kevéssé, hogy ott már nem befolyásolhatóak, hasonlóan mint egy nagyon ösztönlény, érzelmeire hallgató ember is kevéssé befolyásolható észérvekkel.
 8. Valóban igazad van. Bocs hogy beleokoskodtam, csak a szétoszlatásra is értelmeztétek ezt és ez megtévesztett. Jó lenne ha javított kiadást lehetne csinálni, bár besorolhatjuk a helyi játékosok hatáskörébe a kérdést. Az Új törvénykönyvet pedig nem ismerem. Az hogy tetszik?
 9. Üdvözlet! Megpróbáltam berakni az ETK-ból kivágva a mágia kifürkészése és semlegesítése varázslatot, de nem sikerült. Mindenesetre megnézhetitek at ETK 155.oldalán. Le van írva, hogy annyi manapont kell a szétoszlatáshoz, amennyit a varázslat tartalmaz, tehát nem állnak fenn az említett problémák az egyensúllyal kapcsolatban. Varázslómágiát nyilván nem lehet kezelni vele. Attól függetlenül, hogy sok mana kell hozzá, kiváló lehet a kellemetlen mágiáknál, mint például egy enyészet posványa vagy tornádó vagy egyebek, mivel hatótávja nincs. Másrészt a pap a boszorkánymester és a boszorkány munkáját hivatott elsősorban ellensúlyozni, akik 7 ill 8 manát kapnak, a pap pedig 7-9-et ami áltlában inkább 9, tehát kevésbé megterhelő neki, mint a BM-nek, aki szintenkénti 7 manából hozott létre valamit. Itt meg kell jegyeznem, hogy az elemi sötét az elemi föld paraelemi hatása, mikor az elemnek csak egy megnyilvánulását idézed meg. Tehát 1E elemi földnek 1E-nyi sötétség hatása lesz. Ne gondoljátok azt, hogy ha egy varázsló 4MP ből csinál némi ősföldet, akkor már sűrű föld veszi majd körül. Nem. Erről az ETK 294. oldalán olvashattok. Szerintem különösebben nincs elrontva semmi a mágiában főleg ami az ETK részt illeti. Jópár év használat után így látom. A kasztegyensúlyról szólva pedig, hát ez szeritem lehetetlen teljes mértékben, mert szerintem egy pap magasabbrendű tudással rendelkezik a világról egy harcosnál, és egy nagy tudású varázsló is a legtöbb kasztnál hogy finoman szóljak. A világ lényegi törvényszerűségeit látja át és a valóságot változtatja meg, azt amit még egy harcos stabilnak és biztosnak vél. Hogyan lehetne egy harcos és egy varázsló egyensúlyáról beszélni? Inkább azt mondanám, hogy mindegyiküknek meg van a maga szerepe a világban. Néha a mágia is csődöt mond és akkor veszett helyzet lenne a harcosok nélkül, akikre a varázslónak kell vigyáznia, és fordítva is, kölcsönösen, mert egyedül könnyen meghalnak.
 10. A szerepjáték az én életemben úgy érzem felettébb hasznos volt. egyrészt megismerhettem magam, hogy ha különféle hatalmam lenne, hogyan viselkednék a környezetemmel, és ezzel így szembesülve felismerem ha a valóságban így akarnék viselkedni. A legfontosabb dolog, amit szerintem legjobban a MAGUSsal lehet megtapasztalni, hogy kinyitotta a világot számomra a nemlátható törvények felé. Játszottam kardművésszel, és varázslóval, és paplovaggal, és rájöttem, hogy a MAGUSt, evilági transzcendentális, okkult, ezoterikus, vallási irodalom ismeretében írták. Jelenleg tai chit tanulok, ahol mondhatom bátran, a valóságban tanulhatok slan diszciplinákat (mint a harc- és kardművész). A hit segítségével pl akár 3-4%-os tudással vizsgázok jó eredménnyel az egyetemen, ha nincs időm tanulni pl, vagy gyógyítani, egyszerűen kézzel, mit a papok. Illetve rájöttem, hogy azokat meg lehet tanulni, amit a varázsló karakter tud, mert pl az őselemekről szóló bevezető közel azonos Cornelius Agrippa, De Occulta Philosophiájának egy részletével, s bizony komoly mágusok élnek manapság is materialista világunkban. Megszerettem a lovagkort, és talán ezért is tanulok történelmet az egyetemen évek óta. Persze tök kezdő vagyok még, de a MAGUS kinyitotta nekem a világot, és így lehetőséget adott, hogy megismerjem azt ami rejtett. És ezt Novák Csanádnak és társainak köszönhetem. Szerintem fiatal (14-22) éves korban érdemes legtöbb esetben játszani, utána veteránként, mikor látjuk, hogy az új fiatal kezdőknek fogalmuk sincs ennek a játéknak a szépségéről, akkor érdemes segíteni nekik, szerintem ezért cserébe,hogy igazságos legyen, érdemes lenne kérni is valamit. A gondot az jelenti, hogy a játék mindössze intellektuális, és jó csapatban érzelmi tanító jelleggel bír, és a fizikai, egzisztenciális oldalunkal nem foglalkozik. Játék közben kellene mozogni, szünetet tartani, illetve a KM-et elhalmozni ajándékokkal, pénzzel, kajával, így ő is szívesebben készül egy minőségi modullal. Talán ide vág ez a pár gondolat... és ... Üdv! ...rég írtam már a fórumon.
 11. Igen érdekes ez a kard formába tett elemi erő kérdése, bevallom, mi nem használtuk, mert elképzelhetetlennek tűnt. Másrészt túl tápos. Képzeld el, hogy csak 30 erősséget teszel rá és több ször vághastsz vele. A többi formánál nem lehetett nagyon emlszállni, mert a nyíl annyit sebez mint egy rendes, tehát max 2k6 nyit, a többivel szintén nem lehet gondolkodás nélkül lepusztítani mindenkit. Annyi biztos, hogy nem írják, elemi erőt nem lehet kardba, csak... Az aranyharangról tudok mesélni hogy működik. Tai Chi-t tanulok, és az iskola használja ezt (persze magasabb szintenmint én vagyok, de azért tudni kell hogy megy ez.) Szóval úgy működik, hogy az izmokat körülvevő pólyákat és a bőrt töltik fel chivel, tehát energiával, ami olyan is lehet mint az elemi erő (hogy egy gyenge hasonlattal éljek, mert sokféle chi van), és ez védi meg a testet a sérülésektől. Az elemi erő is hasonló energiát képvisel itt, így mindenképp véd az aranyharang ellene. Viszont az öklöd keményebb nem lesz tőle, így nem is fogsz többet sebezni, csak egy másik diszciplinával, ami konkrétanerre irányozza ezen energiákat, tehát kiáramlásra, és nem védelemre, mint pl a kiáltás. Szerintem, az abitnak, mithrillnek, lunirnak stb van mágikus kisugárzása (szinesztézia), tehát mágikus, mivel anyagmágiával sem buherálhatod. A fontos különbség az lehet, hogy maga az anyag mágikus, nem választható szét az anyag és annak mágikussága, mint egy varázsjeles tárgynál, ezért érdemes hangsúlyozni, mert nem sok van ilyen. ha bevinnél bármi mágikus cuccot a boszorkánybörtönbe, csak ezek maradnának mágikusak.
 12. BYCS és Syl kifejtette bővebben a véleményemet.. Mi bevallom minden hasonló fegyverre alkalmaztuk a kard nevű formázást, kétkezesre, szálfegyverre, buzogányra egyaránt (csak a sebzési felületen hat). Ha nagyon dogmatikusan szöveghűek akarunk lenni, kizárólag kardra, és kifejezetten egykezesre lehet használni e formázást, de ez nem jogos szerintem, és lényegét tekintve, nem is szükséges. A nagy fegyvereken is ugyanannyival sebez többet az elem, és a nagy fegyverek sem sebeznek többet átlag, mivel rossza a harcérétkük és tám/kör-ük, sőtt, kis fegyver, több találat, több mágikus sebzés. Tehát mért ne... A lényeg szerintem hogy támadó felülettől elkülönített markolatos fegyver legyen, amely besorolható a használt kategóriákba. Dogmatikusan csak kard, és egykezes. Ez esetben formát kell rá alkotni.
 13. Szerintem a formázott őselemi tűz nem olyan mint a normális. nincs több hőmérsékleti zónája mint a rendes tűznek, hanem a formán belül ég egy átlag hőmérsékleten valószínűleg. Ha azt vesszük. hogy felmelegíti a környezet levegőjét. akkor gáz dolog ez, de ha olyannak vesszük mint a lézert, amivel vágni lehet, ami ugye nagyon magas hőmérsékletű, de nem úgy terjed mint a sima tűz, az nem úgy melegíti a környezet levegőjét sem. Ilyesmire gondoltam. Szóval ha a példa nem is 100% fedi azt amivel dolgunk van, az szerintewm fontos, hogy természetes és formázott tűz, nem ugyanaz. Az alabárdos buzogányos szerintem elfogadható. a lényeg az, csak a sebzési felületen hat az őselem, a fogóján nem a fegyvernek (ha nem esik egybe a kettő. (és nem lehet egészen egyedi fegyvert használni ehhez,újonan kitaláltat, meg mondjuk dobóhálót, de pl korbácsot is szerintem.)
 14. Üdv! (Boldog új évet BYCS!) Brom: Én azt javaslom, 10 szint alatt 1-nél többször ne találkozzonak a játékosok aquirral! És az az alkalom is okozzon életreszóló traumát nekik lehetőleg, mert ha nem okoz nekik komoly nehézséget és veszteséget a legyőzése vagy legyőzésük, akkor valszeg' nem jól meséled el az és esetleg az lehet a gond, hogy nem tudod kijátszani az aquirt. Egy ilyen lény kijátszásához nagyon jól meg kell érteni a lelkivilágát, ami egészen más mint amivel a társadalomban találkozhatsz. egy olyan magas inteligencia, amely legcsekélyebb mértékben sincs tekintettel mások életére, és komoly, a hagyományostól eltérő tudással, tárgyakkal, és kapcsolatokal rendlkezik esetleg még meg sem közelíthető, egy gagyi csapatnak jó mesélés esetén. Sok sikert az aqirmeséléshez.
 15. CSak a jégaurához hozzászólva így gyors átfutás után: Szeritnem is mozgó jégtömegnek kell lennie, ami kívülről szilárd, viszont követi a test mozgását úgy mitha csak víz lenne, és így jól használható páncélnak is aminek sféjét az erősség határozza meg elsősorban a vízé, mert a fagyot egy -10~20fok után fölösleges erősíteni és asszem érdemes megadni a víz erősségenkénti 3SFÉ-t => gyengébb mint az elemi erő, de túlütésenként nem csökken az SFÉ és véd a tűztől is. Még azt szeretném mondani, hogy szerintem nagyon jól megbeszéltük a varázstárgy készítést, még semikor és sehol nem tudtak ilyen hozzáértéssel véleményt nyilvánítani erről és én is gazdagodtam pár fontos részlettel /mégha nem is rágtunk át minden részletet, de a lényeg lejött mindenkinek szvsz/. Szóval nagyon elégedett vagyok veletek.
×
×
 • Új...