Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Csupakosz

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  24
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Csupakosz

 • Rang
  Világjáró

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Játszható fajok közül: amund, dzsenn, elf, gnóm, törpe. De a nem játszhatóak közül még idesorolnám a gyíkmágusokat (snil-veh), őssárkányokat, nemesaquirokat, démon- és dzsinnhercegeket, unikornisokat és pegazusokat, talán még az ibloghokat és trollokat is (ugyan mi vagy ki párosodna ezekkel), meg Mari néniéket a sarki jósdából. ...ésatöbbi.
 2. TAO-é a helyes válasz. Tied a következő kérdés.
 3. Hogyan juthat egy bárd új főhangszerhez, ha az előző megsemmisült?
 4. Ra'kayhassi - "a szent vérbosszú", az yllinori törvények szerint szigorúan tiltott, ám a társadalom nemcsak elfogadhatónak tartja, de olykor megköveteli és az veszti el becsületét, aki nem hajtja végre. Legtöbbször házasságtörés miatt hirdetik és nem a csalfa felet, hanem a csábítót tekintik bűnösnek, mivel annak tudnia kellett volna, hogy a másik házasságban él (yllinor bárdjai, meneküljetek!). Ez csak akkor úszható meg, ha a szerető is házas. Ilyenkor is azonnal véget vetnek a kapcsolatnak és a párviadalok elmaradnak. A felek az ügyet a tharir elé viszik, aki dönt, melyik párnak - és szűk családjának - kell elhagynia a család területét és egy messzi tartományba költöznie. (Rúna IV. évfolyam, 3. szám - Erkölcsök és törvénykezés Yllinorban)
 5. Köszönöm! Hogy' nevezik Yllinorban a vérbosszút és mikor "úszahtó meg"?
 6. Ha már ennyi időt hagytál rá, akkor tippelnék egyet. A fajháborúkat követően két amund nemzettség kránba menekült, a Muezine-amath és az Asham-amath. Előbbiek eredetileg Muezine amund istennő szolgái voltak, aquir befolyás alá estek és kipusztulak, utóbbiak Asham-Ramun-t imádták. Szóval valamelyik a kettő közül, bár mivel az egyik nép végleg eltűnt, így a másodikra, Asham-Ramunra gondolnék, mint helyes megoldás.
 7. Nincs is mókásabb, mint egy transzban levitáló khállal flipperezni egy antik vázákkal teli szentélyben. Talán csak tüsszentésre ingerelni egy alvó sárkányt egy jól megborsozott tollpárnával. ^^ De, hogy kérdésem is legyen, mit tartalmazhat a tolvajfelszerelés? A hasonló című Rúna cikk felsorolásában (Rúna, I. évfolyam, 1. szám, illetve "KESZK") kettő lista található. Ebből csak az alapfelszerelést kapja meg ingyen vagy a teljes repertoárt?
 8. A jelenlegi kérdés Daraboloé: Még nem hirdetett győztest, szóval vagy nem olvasta még a témát vagy vár egy pontosabb, jó/jobb válaszra.
 9. Ahogy Coryss írta, ez egy külön kérdés lehetne és az is lett volna, ha nem válaszol senki, szóval most nem mondanék példát. A kérdésedre szerintem DartonCF már megadta a választ. Ezért is kerül az alidari nő 5000 - 30000 aranyba, mert az megrendelés függő - ha 6 karú, sötétlila (90-60-90), kardokkal jól bánó elfet akarsz, aki egyszerre főz pálinkát és pörköltet, akkor annak borsos az ára - míg egy papi "áldás" az adományokról szól - a papnőknek.
 10. No, azt hiszem eleget vártam. @Darabolo válasza majdnem jó, annyi pontosítással, hogy nem csak az életerővel táplálkozó élőholtak, hanem az összes életerővel táplálkozó lény (Rúna 2. évfolyam, I. szám: "Ami a bestiáriumból kimaradt": "Gyakran hivatkozunk arra - elsősorban az Élőholtaknál -, hogy egy lény Életerővel táplálkozik, azaz Életerőt von el áldozatától."). Ugyan teljesen pontos válasz nem érkezett, de nem szőrözök, Daraboloé a következő kérdés joga.
 11. @MagyarGergely igazad van, ráadásul a te egyik összeállításodban találtam - ha jól emlékszem - viszont a szabály a bestiáriumi lényekre vonatkozik és a kérdésben nem a válasz helyére utaltam. Ellenben ennek fényében talán kicsit tovább tarthat 24 óránál a megfejtésre szánt idő.
 12. Bocsánat a késedelemért! A kérdés: milyen bestiáriumi lény képes egy kalandozó tapasztalati szintjét csökkenteni?
 13. Én is tudok keresni. "A legkiterjedtebb törpe tolvajszervezet, ami a renegát törpék legnagyobb felszíni városában, Fazardban működik, Zakhul területén. Mint minden törpe tolvajszervezet, ez is a felszínen működik, és soha nem károsít meg törpéket. Soha nem tevékenykednek nyíltan, s bár szakmájukat a törpékre jellemző alapossággal űzik, gyakran valamely tisztességes mesterség álcája mögé bújnak, s még fajtársaik sincsenek tisztában, hogy a bizonyos kovács klán nem teljesen tisztességes munkából szerezte jövedelmét. Egymást bármilyen szorult helyzetben kisegítik, és szívesen kereskednek adatokkal is. Állítólag Zakrul mindenkori királya a klán feje és iányítója, persze titokban. (Summarium, 107/2/2; Szürkecsuklyás, Északfölde)"
 14. Tudtam, hogy a minimumot kellett volna kérdeznem. Gratula Cundior, tied a következő.
 15. Csupakosz

  Harcrendszerek

  A vértezetek taglalásánál több helyen említik, hogy a posztóvért alapból része a nagyobbnak, így annak a védőértéke már benne van a végleges értékben. Ez azért is logikusabb, mert itt a puhább réteg magát a keményebbet fogja fel, nem pedig a fegyvert. A páncél részeivel kapcsolatban az említett rész után van a megfejtés: E szerint az adott testrészre mindig az egész SFÉ érvényesül. Túlütésnél ez ugye sérül és a túlütéstábla (MTK 52. oldal, TF 49. oldal), célzott támadás vagy a mesélő fantáziája alapján ez adott testrészre érvényesülhet - feltéve, ha akarjátok ezzel húzni a játékot (legyen minden karakter "igényes" és ha már egy része sérült a páncélnak, akkor javíttassa az egészet, hogy összeillő szett legyen és akkor talán nem zavarja, hogy egy hatalmas lábon vágás után már nem védi úgy a karját a sisak...).
×
×
 • Új...