Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Jadis

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  224
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Jadis

 • Rang
  Sorsfordító
 • Születésnap December 17

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Fejvadász.
 • Mi a kedvenc regényed?
  A renegát
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  Call of Cthulhu, Kult, meg ami jön. (Majdnem) mindent szívesen kipróbálok.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1996/7 (volt szünet is)
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Csapatot kerestem és találtam ehelyütt. :)
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol (nem gonosz, csak más léptékben gondolkodik).
 • Mi a kedvenc csokid?
  "... és minden olyan csokoládét amit csak készítenek a világon!" :D

M.A.G.U.S. Kódex

 • Táboraim
  NYT2012 - Selyp
  TT2012 - Öregbakony
  TT2013 - Hosszúház
  NYT2014 - Gyömrő
  TT2014 - Hosszúház
  NYT2015 - Gyömrő
  TT2015 - Hosszúház
  NYT2016 - Gyömrő
  NYT2017 - Gyömrő
  NYT2018 - Gánt
  NYT2019 - Tokaj
  KOSZT2020 - Internet

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Átolvastam a szabályokat és azt mondanám, hogy ha ez a karakter koncepcióban van és nem a statok miatt kell, akkor ha talál valakit, aki legalább elmondja, hogy mi a használatának titka, és/vagy ha sok időt rááldoz a kísérletezésre (ezt ki is játszatnám), akkor a fegyverhasználat elsajátításával, ha nem is kardművészi kecsességgel, de megfelelően tudja használni (eredeti statokkal). Természetesen a slan tőrnek "erdetinek" kell lennie, egy utánzat sose lesz olyan. (Az értékei az ETK alapján az anyagából és kovácsolási technikából jönnek.) Semmiképp nem engedném az "elköltöttem a 3 kp-t, most
 2. Szerintem ez olyan lesz, mint a fejvadász kard. A titkos technikák miatt annyi a harcértéke, amennyi, aki ezeket nem ismeri, annak tőr. A fejvadászkardnál is ugyanezzel az indokkal vannak különböző értékek.
 3. Szintén szívesen lefotózom vagy ami kell éppen.
 4. Megvan, ha csak infó kell belőle, de nem eladó, mert verseny nyeremény dedikálva a km által.
 5. Így már értem. Mondjuk JK kardművészként én nem engedném, hogy babráljon a kardommal, de ez már világnézeti kérdés. (És ez nem feltétlen jelenti, hogy a karakterem mindent egyedül akarna megoldani... de az együttműködésnek sok olyan formája van, amihez nem kell piszkálni a kardomat. ) Kiegészítés: remek szerepjátékos lehetőség annak kijátszása, ahogy a varázsló próbálja meggyőzni a tradícionális kardművészt az aura hatékonyságáról, ő pedig makacsul ellenáll, holmi elvekre hivatkozva.
 6. Nálam ez nem működne kardművész esetén, merthogy a kardművész a slan karddal (és tőrrel) van "összekötve", chi-harcban is csak akkor kaphatná meg a pluszt, ha azzal harcol. JK kardművészként pedig nem fogadnám el az őselemi kardot, mert az nem a slan kardom (tőröm): ETK 67. o. Természetesen használhat más kardot, de a chi-harc bónuszait nem kaphatná meg, illetve kérdéses, hogy mennyire jártas annak a másik fegyvernek a forghatásában, ami esélyesen még a képzetlen forgatás mínuszait is magával hozná.
 7. Jadis

  Mondd, te mit választanál?

  Das schwarze Auge a szerepjáték neve és a legegyszerűbben úgy írható körül, hogy a "német MAGUS". D&D alapokon nyugszik az is és igen, nem olyan régen adtak ki hozzá egy új verziót (megnéztem közben: a legújabb 5-ös verziót 2013-ban adták ki, ezt 2016-ban angolul is kiadták; az eredeti 1984-es). Ami még érdekesség, hogy a könyvekben magyar nevek is felbukkannak: Boros és Szikszai rajzaival emelkedik a könyvek színvonala (legalábbis a 4-es kiadásban biztos). (Dátumok innen: https://de.wikipedia.org/wiki/Das_Schwarze_Auge)
 8. Jadis

  Dumaterem

  Nem minden esetben. Pl. Orwellánál csak női papok (papnők) és férfi paplovagok vannak. Ranagolnak csak férfi szolgái lehetnek papként és paplovagként is, de sok helyen nincs ilyen megkötés. (Még nem sikerült mindent végigolvasnom, de pont dolgozom egy ilyen táblázaton.)
 9. Jadis

  Ünnepek

  Köszönöm!
 10. Jadis

  Ünnepek

  Boldog születésnapot @Con Salamander!
 11. Jadis

  Dumaterem

  Shen gyűjteményében nem csak a MAGUS-os cikkek vannak benne, hanem minden. Itt az oldalon, értelemszerűen, csak a MAGUS-osak. Így, ha valaki pont nem MAGUST keres, akkor az jobb, MAGUShoz pedig talán az itteni, mert jobban kereshető.
 12. Én nem bírom és ennyit is írtam. (Ezért is írtam, hogy a hasonlat is az én érzékleteimre vonatkozik... nem pedig az embert minősíti.)
 13. Ebben a videóban még ez is hozzájöhet, igen. Én általánosságban gondoltam, az összes videóra értve.
 14. Nem csak te. Én nem tudom 3 percnél tovább hallgatni, így pl. ezt a videót se. Egyszerűen olyan, mintha szegény kényszer hatására beszélne a létező legmélyebb depresszióban. (Persze ez a hasonlat csak arra vonatkozik, amilyen nekem hallgatni.) Szóval marad majd a szabályolvasgatás, de elég szkeptikus vagyok.
×
×
 • Új...