Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Jadis

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  155
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Jadis

 • Rang
  Sorsfordító

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Fejvadász.
 • Mi a kedvenc regényed?
  A renegát
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1996/7 (volt szünet is)
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Csapatot kerestem és találtam ehelyütt. :)
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol (nem gonosz, csak más léptékben gondolkodik).
 • Mi a kedvenc sportod?
  Iaido, de nem esküdnék meg rá, hogy sport. ;)
 • Mi a kedvenc csokid?
  "... és minden olyan csokoládét amit csak készítenek a világon!" :D

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Attól, mert nem hazudik még lehet az, hogy elhallgat valamit vagy akár rosszul tud valamit. Egyik esetet sem mutatja ki még az igaz szó varázslat sem. Szóval kételkedhetsz szerintem, ezek mentén. (És mindkettő független a dobás eredményétől, ugyanis mindkét esetben a sikeres dobás is azt mutatná, hogy igazat mond, mert ami nem lenne az, azt elhallgatja, illetve ő igaznak hiszi, amit mond a másik esetben.) Kyel papként szerintem mindkét esettel tisztában vagy mint lehetséges kibúvó a varázslatod/adományod alól.
 2. Jadis

  Mágiahasználók Témája

  Plusz ugye az, hogy egy éjszaka mennyire marad csillagfényes, amit a KM dönt el. Simán el tudok képzelni olyat, hogy az este egyik felében még szép, csillagos az ég, aztán érkezik pár felhő. Úgyhogy szerintem ez a KM által nagyon jól szabályozható , hogy egy bárd egy éjszaka mennyiszer tudja feltölteni elméjét. (Arról nem is beszélve, hogy a bárd maga sose tudhatja, hacsak nincs magas szintű időjóslása, hogy éppen milyen idő lesz az éjszaka folyamán...)
 3. Jadis

  Élménybeszámolók

  Megkésve bár, de törve nem a rövid beszámolóm. Szállás: szem előtt tartva, hogy tökéletes szálláshely gyakorlatilag nem létezik, az ideinek szerintem a legnagyobb problémája az volt, hogy nem voltunk egyedül. Nagyon zavartuk a másik csapatot, ahogyan ők is minket. (És igen, a második emeleti vizesblokk összehasonlíthatatlan az első emeletivel, de még önmagában is megállta a helyét.) Étkezés: nem tudom, milyen volt, nem kértünk. Praktikus volt viszont, hogy elérhető közelségben voltak éttermek, illetve bolt reggeli beszerzéséhez. Versenymodul: első modulnak nem volt rossz, az alap ötlet tetszett, de a már fentebb is említett gyermekbetegségek és logikai bukfencek sokat rontottak az élvezhetőségén (mégha ezekből többet a KM-ünk igyekezett javítani, enyhíteni). Én is javasolnám a modulok alaposabb "szétszedését", elemzését tábor előtt, ami ugyan plusz munkát ró a KM-ekre, de talán könnyít is annyit, hogy nem mesélés közben kell ezeket imprózva korrigálni. Köszönet Morricknak, hogy mindezek és nem éppen pille könnyű csapatunk ellenére élvezetessé tette a játékot. (De azért a fene egye meg a végén azt az 1-es dobást. "Rossz kocka, pfuj!") Illetve köszönet illeti a csapatot is a jó hangulatért és feledhetetlen pillanatokért. Esti játékok: Sir Tom Kult játékai ismét üdítő színfoltjai voltak a tábornak és külön öröm volt egy másik Kultos csapatban is játszani, nagy élmény volt az is. (Az összeszokott csapatnak ez már szinte rutinból megy... :) ) Hulla Patch szabályrendszere is alakulgat, szerintem még kell némi idő a kiforráshoz, de javulgat. Legközelebb nem hagyhatjuk ki az íjász vs. varázslót (nem feltétlen egymás ellen, de kezdeményezési sorban). Köszönet a Szervezőknek a fáradságos munkáért és a remek végeredményért!
 4. Nem vonom kétségbe, csak biztos vagyok benne, hogy nem fog menni.
 5. Köszi! Akkor egyik reggel kipróbálnám. Minden reggel biztosnem fogok tudni, az azért sok lenne a korán kelésből.
 6. Nincs jo-m, pedig egyik nap betársulnék...
 7. Halihó! Én is folytatnám a megkezdett tradíciót vagy egy íjásszal vagy egy pappal csapattól függően.
 8. Jadis

  Általános beszélgető

  Csak annyi infóról tudok, hogy még májusban megtudjuk a választ. :)
 9. Nekem megnyitotta. (Gyorsan kipróbáltam, hátha nem csak Cundiornál jelentkezik a probléma.)
 10. Esélyesen én vagyok túl szőke, de nem találom a linket az engedélyezett arúna cikkekhez. Ki tudna segíteni valaki? (A karakteralkotás pdf-ben kerestem eddig, de nem leltem.)
 11. Többnyire a varázslat leírásánál találod meg, mert változó. Általános alapelv, hogy amennyibe az 1 E kerül, annyival is tudod növelni (pl. őselemeknél 4 MP=1 E, akkor egy 5 E-s tűz 20 MP-ba kerül.) A mentál mágiánál még külön kis táblázat is van hozzá (305. oldal), de nem ez a jellemző. Az asztrál mágiánál pedig a fejezet elején írja le (303. oldal), csak hogy bonyolódjon.
 12. Martin eddig titkolt (és maga által sem ismert) oldala. És mint megtudtuk, nem egy van belőle, szóval ő "egy" Charon. Charon a görög mitológiában az alvilág hajósa, aki átviszi a holtak lelkét a Styx folyón. A játékban amolyan "kis halál"-ként ismertük meg.
×
×
 • Új...