Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Jadis

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  148
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Jadis

 • Rang
  Sorsfordító

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Fejvadász.
 • Mi a kedvenc regényed?
  A renegát
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1996/7 (volt szünet is)
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Csapatot kerestem és találtam ehelyütt. :)
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol (nem gonosz, csak más léptékben gondolkodik).
 • Mi a kedvenc sportod?
  Iaido, de nem esküdnék meg rá, hogy sport. ;)
 • Mi a kedvenc csokid?
  "... és minden olyan csokoládét amit csak készítenek a világon!" :D

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Jadis

  Általános beszélgető

  Csak annyi infóról tudok, hogy még májusban megtudjuk a választ. :)
 2. Nekem megnyitotta. (Gyorsan kipróbáltam, hátha nem csak Cundiornál jelentkezik a probléma.)
 3. Esélyesen én vagyok túl szőke, de nem találom a linket az engedélyezett arúna cikkekhez. Ki tudna segíteni valaki? (A karakteralkotás pdf-ben kerestem eddig, de nem leltem.)
 4. Többnyire a varázslat leírásánál találod meg, mert változó. Általános alapelv, hogy amennyibe az 1 E kerül, annyival is tudod növelni (pl. őselemeknél 4 MP=1 E, akkor egy 5 E-s tűz 20 MP-ba kerül.) A mentál mágiánál még külön kis táblázat is van hozzá (305. oldal), de nem ez a jellemző. Az asztrál mágiánál pedig a fejezet elején írja le (303. oldal), csak hogy bonyolódjon.
 5. Martin eddig titkolt (és maga által sem ismert) oldala. És mint megtudtuk, nem egy van belőle, szóval ő "egy" Charon. Charon a görög mitológiában az alvilág hajósa, aki átviszi a holtak lelkét a Styx folyón. A játékban amolyan "kis halál"-ként ismertük meg.
 6. Játékosként legtöbbször a szószedetet (pl. előtörténet íráshoz), a névgenerátort és néha a térképet szoktam használni, előfordult már, hogy a cikkgyűjteményben is böngésztem, de elég nehezen találtam megfelelő (témában és minőségben) cikkeket, így inkább a könyveket és a szószedetet szoktam forgatni. Ezeket mindig PC-ről. A kronológiát még nem próbáltam, de hamarosan megint alkotok karaktert, szerintem sorra fog kerülni az is. Ezen kívül a fórumot nézem elég rendszeresen (változó, de átlagosan azért heti egyszer legalább ránézek), gépről és telefonról/tabletről is szoktam böngészni.
 7. Én már most szeretnék mindkettőre jelentkezni!
 8. EP, Chutulhu, illetve a Paranoiai nekem kimaradt. (És Kult bármilyen mennyiségben.)
 9. Érdekes, de az ETK 114-115. oldalán szerepel ez a hármas képességkövetelmény (intelligencia, akaraterős és asztrál legalább 12-es kell legyen), de csak a pyarroni módszer bekezdésénél. Ha ezt egészen komolyan vesszük, akkor a slan pszihez (és a kyr metódushoz) nincs szükség erre, ez a szigorúság mondjuk ott sántít, hogy mindkettő tudja a pyarroni módszer összes diszciplináját is használni (azokhoz pedig ott van a feltétel).
 10. Jadis

  Élménybeszámolók

  Remekül éreztem magam a táborban. A szállás szerintem jobb volt, mint az eddigi (és nem csak azért, mert nem csipkedtek össze csúnya jószágok), annak ellenére is, hogy nem mindenki volt egy helyen. Szerencsére nekem ez nem okozott nehézséget, de el tudom képzelni, hogy másnak kényelmetlen lehetett. Az étkezésünkről a csapat két szakácsa gondoskodott, így minőségben, mennyiségben és időben is rendben volt minden. Újabb plusz pont a táborhelynek a bográcsozási és grillezési lehetőségért. Ami a modult illeti, kellemes meglepetés volt, tetszett, hogy egy összetett világba kerültünk, ahol több szálon el lehetett indulni (és persze el is lehetett veszni, ha az ember belefeledkezett a játékba és nem tartotta szem előtt "A küldetést"). Szerencsére a csapat elég célirányos volt ahhoz, hogy ne negedjen a csábításnak. Köszönet Antailnak a szuper mesélésért és a csapattársaknak a jó hangulatért és játékélményért! Idén az esti programok változatosabbra sikeredtek, mint korábban, szerdán Felonnal játszottunk egyet (esélyesen lesz folytatása is valamikor), csütörtökön Hulla patch-ét teszteltük, amiben van több igen jó gondolat és hasznos javítás, de azért még csiszolni kell kicsit (pl. a világot leigázó első szintű varázslót ). Pénteken az elmaradhatatlan Kult, az elmaradhatatlan nagyszerű élményt adta, ismételten köszönet a társaknak és Sir Tomnak. Szombaton pedig Azathoth-tal csaptunk össze és ugyan csak hajszállal, de sikeresen megakadályoztuk a mérhetetlen vén ébredését (azért karakter halál volt, nem csalódtam a játékban). És ha már ott szóba került, ez itt a reklám helye: Arkham Horror LCG, ami két személyes, kártyás verziója a játéknak, ahol küldetésről-küldetésre göngyölíthetjük föl a szálakat, a döntéseknek akár több küldetéssel később is akadhatnak következményei és még a karakterek is fejlődnek. Már-már szerepjáték hangulat.
 11. A felszabadult helyre beugorhatnék? Idén kimarad a Sir Tom féle Eclipse Phase, szóval valahol meg kell haljak a lelki békémért.
×
×
 • Új...