Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Jadis

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  216
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Jadis

 • Rang
  Sorsfordító
 • Születésnap December 17

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Fejvadász.
 • Mi a kedvenc regényed?
  A renegát
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  Call of Cthulhu, Kult, meg ami jön. (Majdnem) mindent szívesen kipróbálok.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1996/7 (volt szünet is)
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Csapatot kerestem és találtam ehelyütt. :)
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol (nem gonosz, csak más léptékben gondolkodik).
 • Mi a kedvenc csokid?
  "... és minden olyan csokoládét amit csak készítenek a világon!" :D

M.A.G.U.S. Kódex

 • Táboraim
  NYT2012 - Selyp
  TT2012 - Öregbakony
  TT2013 - Hosszúház
  NYT2014 - Gyömrő
  TT2014 - Hosszúház
  NYT2015 - Gyömrő
  TT2015 - Hosszúház
  NYT2016 - Gyömrő
  NYT2017 - Gyömrő
  NYT2018 - Gánt
  NYT2019 - Tokaj
  KOSZT2020 - Internet

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Jadis

  Mondd, te mit választanál?

  Das schwarze Auge a szerepjáték neve és a legegyszerűbben úgy írható körül, hogy a "német MAGUS". D&D alapokon nyugszik az is és igen, nem olyan régen adtak ki hozzá egy új verziót (megnéztem közben: a legújabb 5-ös verziót 2013-ban adták ki, ezt 2016-ban angolul is kiadták; az eredeti 1984-es). Ami még érdekesség, hogy a könyvekben magyar nevek is felbukkannak: Boros és Szikszai rajzaival emelkedik a könyvek színvonala (legalábbis a 4-es kiadásban biztos). (Dátumok innen: https://de.wikipedia.org/wiki/Das_Schwarze_Auge)
 2. Jadis

  Dumaterem

  Nem minden esetben. Pl. Orwellánál csak női papok (papnők) és férfi paplovagok vannak. Ranagolnak csak férfi szolgái lehetnek papként és paplovagként is, de sok helyen nincs ilyen megkötés. (Még nem sikerült mindent végigolvasnom, de pont dolgozom egy ilyen táblázaton.)
 3. Jadis

  Ünnepek

  Köszönöm!
 4. Jadis

  Ünnepek

  Boldog születésnapot @Con Salamander!
 5. Jadis

  Dumaterem

  Shen gyűjteményében nem csak a MAGUS-os cikkek vannak benne, hanem minden. Itt az oldalon, értelemszerűen, csak a MAGUS-osak. Így, ha valaki pont nem MAGUST keres, akkor az jobb, MAGUShoz pedig talán az itteni, mert jobban kereshető.
 6. Én nem bírom és ennyit is írtam. (Ezért is írtam, hogy a hasonlat is az én érzékleteimre vonatkozik... nem pedig az embert minősíti.)
 7. Ebben a videóban még ez is hozzájöhet, igen. Én általánosságban gondoltam, az összes videóra értve.
 8. Nem csak te. Én nem tudom 3 percnél tovább hallgatni, így pl. ezt a videót se. Egyszerűen olyan, mintha szegény kényszer hatására beszélne a létező legmélyebb depresszióban. (Persze ez a hasonlat csak arra vonatkozik, amilyen nekem hallgatni.) Szóval marad majd a szabályolvasgatás, de elég szkeptikus vagyok.
 9. Jadis

  Ünnepek

  Boldog születésnapot @Antail!
 10. Jadis

  Dumaterem

  A vicc az az, hogy a lángőrnél ez elő is kerül a tűzmágia kapcsán, innen az a kis ugrás, ámde házi szabály, már nem sok, mindenféle mágiára kiterjeszteni a képzettséget. De mint Darabolo is írta, te is, azért Graumhoz ez a tolvajmágia jellegű valami sokkal jobban illik, mint bármi más
 11. Jadis

  Dumaterem

  Egyetértek. Ezért is írtam, hogy ha a szabályokból indulunk ki...
 12. Jadis

  Dumaterem

  Ha pusztán a szabályokból indulunk ki, akkor a "kicsit értett a varázslói mágiához", az a mágiahasználat Mf-et jelenti szerintem, ahol kap 10 Mp-ot. Ez a képzettség pedig csak a varázslói mágiára létezik. Ezzel ő maradna tolvaj kasztú, de képes lenne arra a kicsi mágiára, amiről szó volt. Persze ez is több sebből vérzik, mert ki tanítaná meg rá stb., de mégis emészthetőbb, mint egy teljes értékű varázsló.
 13. Igen, személyesen, de ez az utazási korlátozásoktól nagyban függ. Ha pl. marad ez a karanténosdi (jelen állás szerint éppen oda és vissza is), akkor nem. Szóval inkább nem szavazok, mert ez kacifántos...
 14. Nem. Az 1994-es a Kézikönyv Kalandozóknak és Útmutató Kalandmestereknek = KKUK, az Első Törvénykönyv = ETK későbbi, javított és kicsit átdolgozott kiadás (pl. MTK-ból belekerültek varázslatok). Az ETK-nak két kiadása van, egy puhafedeles és egy keményfedeles, utóbbi 2001-es.
 15. Csakhogy ez a varázslat az eredeti alapkönyvben (KKUK) nem szerepel, ez későbbi (MTK) toldás. A kaszt leírásában nem szerepel, hogy csak férfi lehet, ami a többi ilyen kasztnál, alkasztnál viszont szerepel, ahol ez kitétel (pl. Kyel pap). Szóval ez az érv, hogy van egy varázslat, amit később raktak hozzá, ami utalást tartalmaz, mert explicit kijelentést nem, ez az érv sem annyira erős. Rúna forrást örömmel veszek, ha ott szerepel, hogy bm csak férfi lehet. A regény címe továbbra sem jut eszembe, de majd hátha a többiek kisegítenek. MG, esetleg neked nem rémlik?
×
×
 • Új...