Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Jadis

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  164
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Jadis

 • Rang
  Sorsfordító

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Fejvadász.
 • Mi a kedvenc regényed?
  A renegát
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1996/7 (volt szünet is)
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Csapatot kerestem és találtam ehelyütt. :)
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Ranagol (nem gonosz, csak más léptékben gondolkodik).
 • Mi a kedvenc csokid?
  "... és minden olyan csokoládét amit csak készítenek a világon!" :D

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. A kétkezes harccal az égvilágon semmi baj nem volt. A kérdésem a hárítófegyver használat képzettségre vonatkozott, erre MG viszont már adott választ, úgyhogy minden tiszta.
 2. Igen, így ezzel a tisztázással (hogy a hárítófegyver használat ebben az esetben az említett eszköz helyes használata) már sokkal egyértelműbb az egész, köszi! Azis érdekes, igen, de ez nem volt kérdés, a km is értelemszerűen kezeli szerencsére.
 3. Mert a HGB nem írja, hogy mit kap a bajvívó... ott csak annyi szerepel, hogy a hárító tőr használatát, de akkor az viszont azt jelenti, hogy gyakorlatilag több mínuszt kap rá, mint pluszt, mert nem tanulhat új képzettséget (sem kétkezes harcot, sem háratófegyver használatot). Vagy vajon tud-e hárítófegyver használattal hárítótőrt forgatni, ha nincs rá fegyverhasználata? (És ez esetben mi történik a Mf-ú használat esetén engedélyezett támadással módosítók tekintetében?)
 4. Igen, a kérdés az Af-Mf rendszerhez szólt. Nyilván megoldható lesz a helyzet, ha máshogy nem, kis házi módosítással, csak érdekelt, hogy más is belefutott-e ebbe.
 5. Köszi a válaszokat! A kétkezes harc maga sosem volt kérdés, hogy miért jó. Csak most egy bajvívó kapcsán jött elő ez a kérdés, hogy akkor most mi is a helyzet. (Amúgy az is megér egy misét, hogy ott hogyan van ez leírva, de ugye könyvek között lehet ellentmondás, ha pl. az egyik előbb jelent meg, mint a másik... az Aleggheri-stílusról van amúgy szó.)
 6. Közben átnéztem, igen... Csak így az a problémám, hogy Af-ú fegyverhasználattal a hárítófegyveres (aka. "lebutított") sokkal "táposabb", mint a kétkezes harc... (Mf-ú fegyverhasználatnál sem érzem elég erősnek a megkötést, ezeknek a (hárító) fegyvereknek a VÉ-je ugyanis többnyire több, mint 10, ergo még mindig jobban jársz...)
 7. Köszi a válaszokat! Én igazából a hárítófegyver használatnál leírtat tartom túl erősnek, főképp a kétkezes harc megkötéseihez képest. Megnézem, mit ír az Új Tekercsek, hátha az tisztább vizet önt a pohárba.
 8. Kérdésem lenne a kétkezes harc vs. hárítófegyver használat képzettség tekintetében. Az MTK 68. oldalán részletesen leírja, hogy kétkezes harccal milyen taktikák választhatóak: vagy mindkét fegyverrel támad az illető, de csak az egyik VÉ-jét kapja meg; vagy pedig mindkettő VÉ-jét megkapja, de csak az egyikkel támad. Olyan lehetőség nincs, hogy mindkettővel támad is és védekezik is. Ezzel szemben a hárítófegyver használatnál (MTK 77. oldal) azt írja, hogy Mf-on amellett, hogy megkapja a hárítófegyver VÉ-jét is (vagyis mindkét fegyver VÉ-je beleszámít), még támadhat is extrán a hárító fegyverrel. Egyetlen hátrány, hogy ha Mf-on forgatja a hárítófegyvert, a +10-et nem kapja meg, Af-nál nincs hátrány. Ez a kettő csak nekem tűnik ellentmondásnak? Hogy lehet, hogy a kimondottan a kétkezes harc lebutított változatának kikiáltott képzettség “többet” enged meg, mint a kétkezes harc maga? Vagy kifelejtek valamit? Előre is köszi a válaszokat!
 9. Jadis

  M*Patch

  Szívesen megcsócsálnám a legújabb verziót is.
 10. Attól, mert nem hazudik még lehet az, hogy elhallgat valamit vagy akár rosszul tud valamit. Egyik esetet sem mutatja ki még az igaz szó varázslat sem. Szóval kételkedhetsz szerintem, ezek mentén. (És mindkettő független a dobás eredményétől, ugyanis mindkét esetben a sikeres dobás is azt mutatná, hogy igazat mond, mert ami nem lenne az, azt elhallgatja, illetve ő igaznak hiszi, amit mond a másik esetben.) Kyel papként szerintem mindkét esettel tisztában vagy mint lehetséges kibúvó a varázslatod/adományod alól.
 11. Jadis

  Mágiahasználók Témája

  Plusz ugye az, hogy egy éjszaka mennyire marad csillagfényes, amit a KM dönt el. Simán el tudok képzelni olyat, hogy az este egyik felében még szép, csillagos az ég, aztán érkezik pár felhő. Úgyhogy szerintem ez a KM által nagyon jól szabályozható , hogy egy bárd egy éjszaka mennyiszer tudja feltölteni elméjét. (Arról nem is beszélve, hogy a bárd maga sose tudhatja, hacsak nincs magas szintű időjóslása, hogy éppen milyen idő lesz az éjszaka folyamán...)
 12. Jadis

  Élménybeszámolók

  Megkésve bár, de törve nem a rövid beszámolóm. Szállás: szem előtt tartva, hogy tökéletes szálláshely gyakorlatilag nem létezik, az ideinek szerintem a legnagyobb problémája az volt, hogy nem voltunk egyedül. Nagyon zavartuk a másik csapatot, ahogyan ők is minket. (És igen, a második emeleti vizesblokk összehasonlíthatatlan az első emeletivel, de még önmagában is megállta a helyét.) Étkezés: nem tudom, milyen volt, nem kértünk. Praktikus volt viszont, hogy elérhető közelségben voltak éttermek, illetve bolt reggeli beszerzéséhez. Versenymodul: első modulnak nem volt rossz, az alap ötlet tetszett, de a már fentebb is említett gyermekbetegségek és logikai bukfencek sokat rontottak az élvezhetőségén (mégha ezekből többet a KM-ünk igyekezett javítani, enyhíteni). Én is javasolnám a modulok alaposabb "szétszedését", elemzését tábor előtt, ami ugyan plusz munkát ró a KM-ekre, de talán könnyít is annyit, hogy nem mesélés közben kell ezeket imprózva korrigálni. Köszönet Morricknak, hogy mindezek és nem éppen pille könnyű csapatunk ellenére élvezetessé tette a játékot. (De azért a fene egye meg a végén azt az 1-es dobást. "Rossz kocka, pfuj!") Illetve köszönet illeti a csapatot is a jó hangulatért és feledhetetlen pillanatokért. Esti játékok: Sir Tom Kult játékai ismét üdítő színfoltjai voltak a tábornak és külön öröm volt egy másik Kultos csapatban is játszani, nagy élmény volt az is. (Az összeszokott csapatnak ez már szinte rutinból megy... :) ) Hulla Patch szabályrendszere is alakulgat, szerintem még kell némi idő a kiforráshoz, de javulgat. Legközelebb nem hagyhatjuk ki az íjász vs. varázslót (nem feltétlen egymás ellen, de kezdeményezési sorban). Köszönet a Szervezőknek a fáradságos munkáért és a remek végeredményért!
 13. Nem vonom kétségbe, csak biztos vagyok benne, hogy nem fog menni.
 14. Köszi! Akkor egyik reggel kipróbálnám. Minden reggel biztosnem fogok tudni, az azért sok lenne a korán kelésből.
 15. Nincs jo-m, pedig egyik nap betársulnék...
×
×
 • Új...