Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Jadis

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  259
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Minden, amit Jadis tett közzé

 1. Jadis

  Élménybeszámolók

  Hosszú várakozás után végre volt tábor. Ez már önmagában is nagy öröm, ahogy találkozni a törzsgárdával, vagy új arcokat látni. Máris várom a következőt. A szállás jó volt, mondjuk az emeletes ágyak közti hely nem felnőttekre lett tervezve, ezzel volt gondja mindenkinek (beütött fejek, hátak képében). Nagyon jó volt, hogy rengeteg játékra alkalmas helyiség, zug stb. volt, mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelőt. Ez igazából kárpótolt azért is, hogy a szobákban viszont nem lehet játszani, túl picik. Az időjárás és az áramszünet kívül esik a szervezők hatókörén, így nem is térnék ki ezekre. Ami az étkezéseket illeti, nem igazán voltam elégedett. Voltak finom ételek is, de átlagban nem volt jó. Szerintem némi felárral ez javítható lenne. Ahogy fentebb is írta valaki, engem is zavart, hogy gyakorlatilag semmiféle zöldséget nem adtak, illetve sok ételnek nemigen volt íze... A modul tetszett, egyedül az első Antissos jelenet nem, mert a csapatunknak abszolút nem volt logikus és emiatt félre is vitt minket a nyomozásban is. Ettől függetlenül tetszett a történet, a szereplők és amennyire emlékszem a kérdőívre, azt is kaptuk, amire szavaztunk. A csapatomnak pedig köszönöm az élvezetes játékot, ahogy CZ-nek a remek mesélést. Mindkét Kult játékot élveztem, habár nem az idei játékok voltak a csúcspontok, ennek ellenére jól éreztem magam és várom a folytatást. Szombaton délután pedig végre személyesen is játszottunk és átmentünk azon a bizonyos kapun.
 2. Jadis

  Dumaterem

  Alapvetően a táboron belül mindenki tegeződik kortól függetlenül. A tiszteletet tegezéssel is meg tudod adni, ha úgy érzed.
 3. Lesz hűtő a szobákban vagy sok és nagy hűtő közösben?
 4. Erre kaphatok majd még egy "hivatalos" választ?
 5. Az MTK-ban (76-77. oldal) a hárítófegyver használat egyik kategóriája az alkarvédő.
 6. A karialkotó és otthoni játék szempontból teljesen egyetértek, tetra. A verseny annyiban kicsit más, hogy a kiírásban ez szerepel: "Papok, Paplovagok 1, 2 (a korábban megjelent papot, paplovagot ez alapján kérjük)", ezért kérdeztem meg. Szóval, ha az általános, akkor boldog vagyok, a Kp-im is boldogok és a karialkotó készítői is boldogok. Ha a spec., akkor a Kp-im kicsit elszomorodnak, a karialkotó készítői pedig izzadhatnak beleprogramozni ezt (is).
 7. Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy a papok a PPL1 alapján csak a saját vallásukra kapnak vallásismeret MF-et. Ha szeretnék más vallásokat/istencsaládokat is ismerni, akkor fel kell vegyem újra a képzettséget? Amennyiben igen, akkor légyszi tegyétek ezt lehetővé a karakteralkotóban is. (Jelenleg nem választható a vallásismeret, ha már egyszer megkaptam.) Vagy pedig az ETK képzettségleírása az érvényes és papként minden vallást ismerek Mf-on?
 8. Igazából, ha valaki akarja, akkor lehet bármennyi varázstárgya, ha a TP-kből elég aranyat vált hozzá. A karakteralkotás nem köti ki, hogy az elérhető maximális szinten kell indítani a karaktert. Egy szint mínusz rengeteg aranyat és varázstárgyat jelent, ha valaki ezt szeretné.
 9. Mondjuk ezzel semmi gond nincs, csak ugye, ha az istenének az értékrendjétől jelentősen eltér, az isten nem fogja tovább támogatni (játéktechnikailag nem kap manapontot). Szóval, ha varázsolni is akar, akkor az istenének kegyében kell maradnia, az pedig nehéz, ha szembefordul vele és az értékrendjével. Amúgy Orwella is pyarroni istencsalád, nála nem hiszem, hogy kellene indoklás, szóval fentebb nem róla beszéltem. De amúgy gondolom, ti sem.
 10. Igen, egyelőre ez tűnik az egyetlen megoldásnak. Időben kell jól összeszervezni.Kszi az infót!
 11. TB számom van, csak ugye "ki vagyok jelentkezve", mert nem Magyarországon élek, dolgozom és fizetem a TB-t. Plusz ugye ez egy nagyon költséges tábor lenne: odaút, 10 nap karantén, oltás, visszaút, ezekre mind szabadság, majd ugyanez még egyszer és a tábor. Nagyon szeretnék menni, de azért vannak korlátai. (Plusz ezt szorozd meg kettővel, mert Owdent is ugyanez érinti. Mondjuk neki legalább van magyarországi lakcíme, nekem nincs.)
 12. Itt a bibi. Ha nem Magyarországon kapod meg az oltást, akkor nincs kártya, hiába vagy magyar állampolgár. És nálunk ugye ez a helyzet, mert Németországban fognak oltani, ami jelen állás szerint semmit nem ér a tábor látogathatóságának szempontjából.
 13. Köszi a választ! Akkor egyelőre várakozó álláspontra helyezkedem.
 14. Sajnos de, mert egyelőre sehol máshol nem létezik ilyen igazolvány. Majd talán lesz vakcinaútlevél (amihez Magyarország nem csatlakozott... egyelőre). Oltási könyvbe bevezetik az oltást, de az nem védettségi igazolvány.
 15. Hm. Mi a helyzet azokkal, akik külföldön kapnak oltást, vagyis nincs magyar védettségi igazolványuk?
 16. A karaktereket a tábor előtt, a tábor karakteralkotási szabályai alapján kell megalkotni és csapatszinten határidőre leadni. Példának meg tudod nézni a 2019-es tábor karakteralkotási szabályait (Karakteralkotás (pdf)) itt: https://kalandozok.hu/erion/nyt2019/#/. Nem ugyanez lesz, de várhatóan ehhez nagyon hasonló.
 17. Átolvastam a szabályokat és azt mondanám, hogy ha ez a karakter koncepcióban van és nem a statok miatt kell, akkor ha talál valakit, aki legalább elmondja, hogy mi a használatának titka, és/vagy ha sok időt rááldoz a kísérletezésre (ezt ki is játszatnám), akkor a fegyverhasználat elsajátításával, ha nem is kardművészi kecsességgel, de megfelelően tudja használni (eredeti statokkal). Természetesen a slan tőrnek "erdetinek" kell lennie, egy utánzat sose lesz olyan. (Az értékei az ETK alapján az anyagából és kovácsolási technikából jönnek.) Semmiképp nem engedném az "elköltöttem a 3 kp-t, most már tudom használni" módszert, azzal elveszne az értéke.
 18. Szerintem ez olyan lesz, mint a fejvadász kard. A titkos technikák miatt annyi a harcértéke, amennyi, aki ezeket nem ismeri, annak tőr. A fejvadászkardnál is ugyanezzel az indokkal vannak különböző értékek.
 19. Szintén szívesen lefotózom vagy ami kell éppen.
 20. Megvan, ha csak infó kell belőle, de nem eladó, mert verseny nyeremény dedikálva a km által.
 21. Így már értem. Mondjuk JK kardművészként én nem engedném, hogy babráljon a kardommal, de ez már világnézeti kérdés. (És ez nem feltétlen jelenti, hogy a karakterem mindent egyedül akarna megoldani... de az együttműködésnek sok olyan formája van, amihez nem kell piszkálni a kardomat. ) Kiegészítés: remek szerepjátékos lehetőség annak kijátszása, ahogy a varázsló próbálja meggyőzni a tradícionális kardművészt az aura hatékonyságáról, ő pedig makacsul ellenáll, holmi elvekre hivatkozva.
 22. Nálam ez nem működne kardművész esetén, merthogy a kardművész a slan karddal (és tőrrel) van "összekötve", chi-harcban is csak akkor kaphatná meg a pluszt, ha azzal harcol. JK kardművészként pedig nem fogadnám el az őselemi kardot, mert az nem a slan kardom (tőröm): ETK 67. o. Természetesen használhat más kardot, de a chi-harc bónuszait nem kaphatná meg, illetve kérdéses, hogy mennyire jártas annak a másik fegyvernek a forghatásában, ami esélyesen még a képzetlen forgatás mínuszait is magával hozná.
×
×
 • Új...