Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Eren - észak hadereje


Con Salamander

Recommended Posts

Mivel még senki nem írt ide, gondoltam én megteszem :)

Szóval miről is híres Eren?

:arrow: Az első, amit mindneki tud róla, h Eligor, a Kék Herceg, a 4. Vörös Lobogó hordozója az uralkodó, akit Doran mágusai örök ifjúsággal ajándékoztak meg a 13. Zászlóháborúban tanúsított vitézségéért. Mivel ő tartott ki a toroni csapatok ellen, amíg megérkeztek az anuriai sárkánylovasok.

:arrow: Köztudottan az egész ország gyűlöli az elfeket. Akár hajtóvadászatot is hirdetnek egy tisztavérű elf vándorért, aki átlépte Eren határát. A félelfeket még megtűrik, de őket sem látják szívesen. Ha jól emlékszem, ennek az előzménye, h az ereni uralkodó (még nem Eligor) kivágatott egy uscayha-ligetet Eren területén, amit persze az ott élő elfek nem néztek jó szemmel. Ekkor kezdődtek meg a viták, és máig sem lett belőle békülés.

:arrow: Itt teremtette egy varázsló az udavari orkokat. Manapság eléggé bevált testőrök lettek belűlük, mind Eren, mind Haonwell területén.

Most egyenlőre ennyi jutott eszembe.

Odv.

Link a hozzászóláshoz

Hmm... Én úgy emlékszem, hogy nem erdőírtásról van itt szó, hanem hogy egy haonweli elf nő nem akart hozzámenni, vagy valami ilyesmi.. bár ebben hűűű de nem vagyok biztos..

Egyébként Eren még a buta hittérítőiről is híres a Dwyll Unióban... Ezeknek az embereknek néhanapján "rejtélyes módon" nyomuk veszik az Unión belül...

Link a hozzászóláshoz

8)

Üdv!

Egyik legmeghatározóbb nevezetessége még a Csonka torony

melyben a Káoszkor, és az azt megelőző korok ereklyéit örzik(sikeresden!)

És nem hagyhatjuk ki a az Ereni eliteket, a kiváló Gerillaharcosokat, az Kéköpenyeseket. E kitűnő zsoldosok, szolgáltatják Eren jövedelmének jelentős részet. És a Zászlóháborúk nélkülönözhetetlen hősei.

Most ennyi jutott eszembe.. :wink:

Üdv!

Link a hozzászóláshoz

Ahoi!

Valóban egy Uscayhaligetről volt szó, amit Baragon gróf, a pyarron szerint XXVIII. században vágatott ki, mit sem törődve a következményekkel. Az elfek ezt nehezményezték, és mivel nem kért bocsánatot, az elfek megölték őt. Édesapja, Oleseagon (herceg) szintén haragra gerjedt, és seregekkel rátámadt az ereni elf kolóniákra. Nem tudta őket maradéktalanul megsemmisíteni, Mallior bizonyos szektái mind a mai napig eren erdeiben élnek, és olykor-olykor áldozatokat követel ottlétük. :)

Egyébként az Erenre jellemző dolgoknak kis részét írtátok csak le, és azt sem túl bőven, ha gondoljátok van még egy pár téma.

Néhány ilyen: Társadalom (nemesség egy igen fontos és különleges dolog pl), vallás, gazdaság, természeti adottságok, szóval akad még itt bőven kiegészítenivaló :)

Maradtam tisztelettel:

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Elsőnek Eren hadviseletéről szeretnék szólni.

Erenben nincs egy évszázad, amikor ne kellene hadakozni. Ha éppen nem Toronnal viaskodik, akkor a Nyugat felől betörő nomádokat próbálják megzabolázni. Nem kevés sikerrel. Mivel Északról a két testvérország: Gianag és Haonwell határolja, itt nincs olyan sok határvadász. Tarintól nem sokat kell tartaniuk. A törpök védelmi rendszere -mind a hegyen belül, mind a földfelszínen- remek.

Eren területén mindenki konyít egy kicsit a fegyverforgatáshoz. Minden akadémi, és egyetem is oktatja ezeknek a használatot, éppen a határ menti zavargások miatt.

Ha valaki ereni zsoldosokat bérel, akkor az már vagyonosnak mondhatja magát. Ez nem csak azért van, mert Erenben magas a zsold. Az ereni zsoldos a pénz fejében teljes becsületével, és hűségével adózik. Ez becsületbeli kérdés: ők erre úgy tekintenek, mintha Erent védelmeznék. Ilyenkor csak egy dologban reménykedhet az utazó: Erent nem éri támadás. Tudni illik, ilyenkor azok szó nélkül megfordulnak, és a lehető legrövidebb úton hazatérnek.

Szerintem az "elfvadászat" is jól példázza, hogy bizony az Északi Szövetség sem olyan mindenben angyal, és abszolut jó, mint ahogy néhányan látják.

hát igen. Egy másik példa erre, hogy az Ereni nemesek egy része nem túl "tiszta" dolgokból gazdagodott meg. Legalábbis nagy része nem csak azokból. Értsd: a gazdagságukhoz vezető út például a csempészet is.

Tiszteletem

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Szeretnék szólni pár sort Eren természeti adottságairól, illete a földrajzáról. Elsőnek az utóbbiról írnék nektek.

Eren nagyon jól védhető helyen helyzekedik el. Keletről, Délről, és Nyugatról is magas hegyvonulatok védik. Az egyetlen árjáró innen - különösebb veszteségek nélkül - Délnyugaton helyezkedik el.

A különösebb veszteséget, azért írtam, mert az ereni határvadászok ottlétének ellenére megeshet, hogy az utazóra vad emberek, esetleg a káosz teremtményei támadnak. Karavánokkal meg méginkább lehetetlen a hegyes, éles felületű hegyoldalon közlekedni.

Visszatérve Eren földrajzára. Erenben, a hegyektől távol van egy hatalmas síkság. Ez az Erigowi síkság.

Természeti adottságok: Eren nem véletlenül védelmezi ennyire a hazáját: az Erigowi síkság nyáron roskad a búzától, és a rozstól, ráadásul a rajtuk található nagy erdőségek, az ahhoz tartozó patakokkal, folyókkal rengeteg élelmet adnak. Ez - nem is csoda - már számtalan bárdot ihletett meg. A Tarin-hegység lankái dús füvű legelőket, réteket biztosítanak. Emellett az itt található tölgyesek az ereni házaknak jó minőségű fát biztosítanak. Tarin hegységéből tömérdek mennyiségű követ tudnak bányászni számtalan váruk építésére, javítására. A folyókon található malmok és tutajok alá sebesen hömölygő vizeket adnak, az ehhez tartzó madarakkal, vadakkal, és halakkal.

Egyszóval: Eren kiváló helyzkedik el.

Tiszteletem

Link a hozzászóláshoz

8)

Elfvadászat:

Nos én elfogult vagyok... Az Ereniek, és az Uweliták részéről...

Hogy mit keresnek itt az Uweliták..?

A 3. (talán legnagyobb) hősüket, Bosszúangyalukat, is elfek ölték meg , azért mert "rövid" életűhöz tulontúl jól végezte áldásos munkáját...

Nos akkor erre mit mondjunk..?

Én személy szerint olyasmiknek tartom az elfeket mint a ( Bocsika a kitérőért :wink: )Csillagkapu kis férgeit... a Goauld-okat. Bár nem élösködők (nyiltan..) Õk is hosszú életük miatt arogánsak, és mindent megengednek maguknak azokkal szemben akik nem rendelkeznek a hosszú élet lehetőségével. Lenéznek mindenkit aki nem olyan mint ők, holott sokkal nagyob hőseik is vannak, a nem oly ősi fajoknak is kevés éltük alatt.

Nem hiszem ,hogy baj lenne egy kis Elf vadászat Eren bércein belül...

Egészséges egy kis testmozgás.. ugyis olyan gyorsak... Az erenieknek meg ugye mindig kondicióban kell lenni az állandó háborúskodás miatt... Ez a világ (északi) rendje...

Manndil:

Tudom ,hogy te elf párti vagy, így bocs eme megvilágításért...

Számomra nagyon emlékezetes ahogy az elfeddel játszottal, szerintem rendkívül hiteles volt, és tanulságos az elf kedvelő játékosok számára.

(kivéve az az affér a bárdal... Tupak nem volt azért visszautasíthatatlan föleg nem egyszerre 3-an... de senki sem tökéletes.. :wink: )

Remélem máskor is játszhatunk, és megmutatod mienek is az elfek, én meg megint hozok egy abszolút elf elllenest , azt megint megdobállak, székkel, asztallal, .... kisgyerekkel... tudod... ami a kezem ügyébe akad.

Bocs hogy "kicsit" eltértem a tárgytól....

Mit is akartam még irni... Jahh....

Éljen EREN és az északi szövetség!!!

Valami hasonlót... :wink:

Most csak ennyit...

Üdv!

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Meg kell mondjam MagyarGergely, érdekes felvetés.

Nos szerintem az elfek is belefáradnak egy idő után a sok utazásba. Abba, hogy különböző csapások miatt el kell hagyják a területet, ahol éltek. Szerintem már meg akarnak pihenni Eren területén.

Elvégre, gondoljunk csak bele! Van sok erdő, elhagyott vár, falu, melyek menedéket nyújthatnak számukra. Van sok folyó, fa, vad, mindenük megvan, amire szükségük lehet. Minden...

Szerintem ennyi, és lehet, hogy rosszul látom a dolgokat. Ezesetben, kérem mondjátok meg, ha tévedek.

Maradtam tisztelettel,

TaXeN

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Szerintem igazad van, no meg értem én, hogy valahogy bonyolítani kell Ynev életét, nem lehet minden fekete-fehér, meg szép és jó, ne de pont ez? Amikor ott van a szomszéd (!!) ahol viszont szeretik az elfeket, és élnek, mint hal a vízben...

No de az elfeket sem kell félteni, ha jól emlékszem, pl a XIII. Zászlóháborúban pont az ereni dolgok miatt nem segítettek végül...

Link a hozzászóláshoz

Nekem is az egyik kedvencem volt Eren, de csak volt. Most inkább Sempyer az. Nem olyan elkényeztetettek. Mondjukrá nekem inkább a HBG kiegészítőben leírtakkal voltak gondjaim. Voltak benne jó dolgok is, de röhejesek is. Pl. Melyik ország hadserege menne valamire pl. íjászok nélkül? Vagy nehézgyalogság nélkül? Értem én hogy igyekeztek játékosnakvaló harcosokat kidolgozni, de akkor is.

Link a hozzászóláshoz

Eren hadereje főleg a védekezésre és felmentésre épül, ill. a felderítésre. Náluk van Yneven a területhez és lakossághoz mérten a legtöbb vár, várkastély, erőd, erődlaktanya, barakkerőd, sáncvár, őrtorony, meg hasonló. A lényeg, hogy erősen be vannak védekezve, főleg délről és nyugatról. Csapataik mozgékonyak, felmentésnek, várvédéshez kivállók, de a hiányos leírásokból tényleg kétséges, hogy egy nyílt mezei ütközetben mennyit érnének.

Varázshasználókból pedig nem állnak szerintem olyan jól, már csak a mentalítás miatt sem, maximum szivesen fogadják el a felbérlést a csatamágusok :oops: , de másban pont a fegyveres harc iránti elkötelezettség miatt nem annyira.

Ennyi a hivatalos, persze van saját.

Link a hozzászóláshoz

Hát, szerintem várvédelemhez kell a nehézgyalogság. Szóval az biztosan van. Meg persze számszeríjászok is. Nehézlovasságnak ott vannak a lovagrendek, könnyűlovasságnak meg a Kékköpenyesek. De csak ennyi? Szerintem a HBG elég összecsapott egy kiegészítő volt, már ahhoz képest ami lehetett volna. Varázshasználóknak ott vannak pl. a papok is, amúgy meg persze a doraniak, aki jóformán az egész Északi Szövetséget ellátják varázslókkal. Kivéve persze az elfeket, a Titkos szektát, stb, stb... Az Északi Hármak közül Eren a legnagyobb. Érthető hogy ő a legerősebb is. Harciasak. Jól van. Ha azt nézzük, hogy sok nemese van, de egyik sem igazán hatalmas, úgy lehetséges, hogy ezek közönséges lovagok, pár faluval, és háborúban nehézlovasként szolgálnak, meg pár gyalogost visznek magukkal. Pl. íjászokat, akiket nekik kell kiképezni és felszerelni.

Link a hozzászóláshoz
Hát, szerintem várvédelemhez kell a nehézgyalogság. Szóval az biztosan van. Meg persze számszeríjászok is. Nehézlovasságnak ott vannak a lovagrendek, könnyűlovasságnak meg a Kékköpenyesek. De csak ennyi? Szerintem a HBG elég összecsapott egy kiegészítő volt, már ahhoz képest ami lehetett volna. Varázshasználóknak ott vannak pl. a papok is, amúgy meg persze a doraniak, aki jóformán az egész Északi Szövetséget ellátják varázslókkal. Kivéve persze az elfeket, a Titkos szektát, stb, stb... Az Északi Hármak közül Eren a legnagyobb. Érthető hogy ő a legerősebb is. Harciasak. Jól van. Ha azt nézzük, hogy sok nemese van, de egyik sem igazán hatalmas, úgy lehetséges, hogy ezek közönséges lovagok, pár faluval, és háborúban nehézlovasként szolgálnak, meg pár gyalogost visznek magukkal. Pl. íjászokat, akiket nekik kell kiképezni és felszerelni.
Link a hozzászóláshoz

Jól van, hogy csak útmutató, de akkor is. ÉN úgy képzelném el, hogy van az elején egy leírás csak úgy általában a különféle harcosokról (pl.:íjász, könnyűlovas, stb.) aztán országonként sorbaszedve a hadsereg, annak jellemzői, felszerelése, a híresebb (magán) iskolák, különlegességek, ilyesmik. Mert ugyan senki sem venné egy kalap alá az aszisz falanxharcost a shadoni vértessel, de mégis... Hadrend, pajzs, páncél, fegyverek... Csak másmilyeneket használnak/viselnek. Csak az efféle különbségekre kéne kitérni, amúgy meg lehetne adni egy alaposabb leírást az egyes országok seregeiről. Pl. hogy milyen is egy toroni légiós. Láncing, meg recés hegyű lándzsa? Na de kérem... Szóval SZERINTEM valami ilyesmi lett volna jó.

Link a hozzászóláshoz
Jól van, hogy csak útmutató, de akkor is. ÉN úgy képzelném el, hogy van az elején egy leírás csak úgy általában a különféle harcosokról (pl.:íjász, könnyűlovas, stb.) aztán országonként sorbaszedve a hadsereg, annak jellemzői, felszerelése, a híresebb (magán) iskolák, különlegességek, ilyesmik. Mert ugyan senki sem venné egy kalap alá az aszisz falanxharcost a shadoni vértessel, de mégis... Hadrend, pajzs, páncél, fegyverek... Csak másmilyeneket használnak/viselnek. Csak az efféle különbségekre kéne kitérni, amúgy meg lehetne adni egy alaposabb leírást az egyes országok seregeiről. Pl. hogy milyen is egy toroni légiós. Láncing, meg recés hegyű lándzsa? Na de kérem... Szóval SZERINTEM valami ilyesmi lett volna jó.

Kalóz: szerintem pont erre valók a regények illetve Abaszisznál pont le van írva hogy milyen hadnemek vannak ;). A másik hogy ez egy fantasy világ minden ország másban és másban jeleskedik. Eren a partizán harcmodorban van ott a leírás szerint, amíg a várai kitartanak addig az "elit alakulatok" /bocsi Nastrol és a csapata/ csapást mérnek az ellenség fontos utánpótlásaira fontos egységeire minél nagyobb pusztítást, kárt okozva.

Link a hozzászóláshoz

Való igaz, Abaszisznál le van írva, de máshol? A regények meg hát ugye egyrészt drágák, másrészt épp melyik, harmadrészt meg abban édeskeveset írnak játéktehnikáról, szóval ha nekiesek harcossal játszani, és a Km rámkérdez hogy ezt vagy azt az infót meg honnan szedtem akkor aztán akár napokig is keresgélhetek. Na jó, nem pont így, de ilyesmi. Meg aztán ez, hogy Eren miért épp a partizán hadmodorban jeleskedik? Nem lehet, hogy eltolták a leírást? Párszáz éve nem járt arra ellenséges sereg (tudtommal). Inkább a dwoonok akkor. Szerintem ők akartak valami egyszerűt, ám mégis nagyszerűt, és hát ez lett a vége. Nem jól írták le amit akartak (vagy csak nekem nem tetszik az elképzelésük) és most törhetjük a fejünket. Erenben a legelitebb egység a Felső Lovagrend. Meg a Zászlóháborúkban Eligor alatt harcol az erenin kívül a gianagi és a haonwelli sereg is. Alabárdosok, meg nem tudjuk, meg afféle nemeskiképzőt végzett harcosok, meg nem tudjuk. Azaz tudjuk, de csak alig. Másrészt mi van ha valaki pl. haonwelli félelf íjászt akar?

Link a hozzászóláshoz

Én úgy tudom eljutottak a Fekete Hadurak Erenig, márcsak azért is, mert a fő célpont Gianag, ha jól emlékszem, az ottani kyr örökséget ugyanis sokkal többre becsülik az erigowinál. Tehát valószínű betörtek, nem is egyszer. Meg ugyebár e nélkül meglehetősen logikátlan lenne az a sok vár... :wink:

Inkább csak részben lehet partizán Eren. Van nehézlovassága (nem lebecsülendő, mágia nélkül szinte csak az asziszok vernék). Szerintem inkább ostromtörő.

A partizánsághoz annyit, hogy Eligor kalandozó, nomeg ott van az egyik lobogó a Kalandozók Haduránál, s ami irányítása alatt áll sereg, feltételezem kedveli a partizánkodást (kivéve, ha vannak benne Arel-papok, mert akkor oda a csendes rajtaütés sikere :rem: ).

Link a hozzászóláshoz

Mivan? Én maradtam le valamiről? Gianag aligha fő célpont. Haonwelle sem fő célpont, hanem csak a város épületeinek a kimélése számít elsődleges célpontnak. Eren meg Eren. A háborúk nemigen érintik, de ha érintenék akkor persze jól jön a sok vár. Egyébként inkább a viszálykodó nemeseknek köszönhető a sok erősség. Szerintem. A nehézlovasság léte nem kérdéses, az ország legelitebb seregteste a Felső Lovagrend. Még a Hadiakadémián is túltesznek. A nagymester meg maga Eligor, úgy rémlik legalábbis. A Zászlóháborúk java tudtommal a dwoonok és a tiadlaniak területein folyt, kevés ment túl ezeken az országokon, és az sem tartott túl sokáig. A kalandozók hadura meg sosem volt Eligor (neki ott van Eren zászlaja), előbb egy hitehagyott Antoh-pap(?), majd Rosanna da Lamar viselte a titulust, majd Mogorva Chei fogja a XV. Zászlóháborúban. A partizánkodást meg nem vonom kétségbe, de egy lovagi birodalom nyilván nem fogja erre építeni a hadászatát amikor: 1. az (fő)ellenséggel a határaikon kívül harcolnak, 2. nem az ő hazájuk, nem az ő terepük, 3. elég furcsa lenne, ha nem a toroniak további előrenyomulását próbálnák megállítani, hanem inkább áteresztik őket, és a hátuk mögött kezdenek partizánkodni. Szerintem (mint már mondtam) a HBG a jó dolgok mellett tartalmazott egy nagy rakás hülyeséget is. A Kékköpenyesek inkább a Zászlóháborúkon kívül lehetnek fontosak amikor inkább csak kis, jelentéktelen határmenti összecsapások vannak, nagynéha egy-egy kisebb határszéli hadjárat esetleg, és ilyenkor jól jön a mozgékony, sokmindenhez értő könnyűlovasság a nyugati vadonban. Szerintem :shock: .

Link a hozzászóláshoz

"A partizánsághoz annyit, hogy Eligor kalandozó, nomeg ott van az egyik lobogó a Kalandozók Haduránál, s ami irányítása alatt áll sereg, feltételezem kedveli a partizánkodást "

Ezt olvasd csak el újra. :wink:

Nem mondtam, hogy Eligor a Kalandozók Hdura, csak azt kalandozó maga is. (Mellesleg, ha jól tudom akkor az Északi Hármak teljes hadereje alatta van Zászlóháború idején.) Mellesleg a kalandozók "serege" nem kis részben áll ereniekből, no meg ők is a Szövetséget cszolgálják, innen az összefüggés.

Amiket pedig írtál logikai hibákat a hivatalos kiegészítőben közölt ereni haderőről azoknak igazat kell adjak.

Link a hozzászóláshoz

Nos, akkor ahogy azt a nagybecsű Homer Simpson mondaná: Vuhú! Megegyeztünk. A partizánkodáshoz még annyit, hogy vannak a hercegi határvadászok (Raoul Renier - Sáskagyermek), és ez főként az ő terepük, Eligor meg támogatja, és előszeretettel használja fel ezeket a különleges egységeket, mivelhogy tisztában van a hasznukkal. Õ maga viszont inkább a lovagok élén villog, végtére is mindenki ott szeretné látni, nem az ellenség hátában lopakodni. SZERINTEM! Ok így? 8)

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...