Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

DartonCF

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  16
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: DartonCF

 • Rang
  Lócsiszár
 • Születésnap 1982/12/02

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Pap
 • Mi a kedvenc regényed?
  Legenda
 • Ki a kedvenc íród?
  David Gemmell
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  WOD
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1998
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Keresés
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Weila, Darton, Arel
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Van, Pécsett.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Íjászat
 • Mi a kedvenc csokid?
  Sportszelet

Legutóbbi látogatók

457 adatlap megtekintés
 1. Mikor kerül ki az eredmény és a beszámoló? Kíváncsi vagyok, hogy mi lett!
 2. Látom, Titeket szétszopattak a Km-eitek...:) Az a helyzet, hogy 10. szinten is ugyanúgy szét tud szopatni, csak nem egy macira pazarlod a pappal a csapást, hanem mondjuk egy xingre. A végeredmény ugyan az. Restart.... Így is lehet mesélni. De úgy is lehet, hogy már első szinten is hősködhetsz.:) Szerintem a sztori és a SZEREPjáték a lényeg, nem a "diablozas".
 3. Sajnos nem dobtam meg az észlelés próbát, így nem volt időm összehozni a csapatunkat...na majd ősszel. Nézőként el lehet menni, ugye?
 4. DartonCF

  Ünnepek

  Boldog nyuszkát mindenkinek! Most vettem be Renie-t...
 5. Krad: Aranykör Kyel: Ikerkör, de itt a Kyel papoknak szánt teljes vért sisaklemeze is szent jelkép.
 6. Lehet, hogy mi is leugrunk 4-5 fővel:)
 7. DartonCF

  Melyik a kedvenc fajod?

  Nagyon nehéz és mesélő függő is. 3 mesélő alatt voltam Vele, ebből egy alatt volt kellemetlen, mert szerintem kicsit sarkítva adta elő a mivoltomat. Akárhol megjelentem, azonnal rohantak a városőrségért és papért...:) Most lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de a macskámat szoktam tesztelni és megnéztem egy oroszlános természetfilmet Ezeket próbáltam átültetni kicsit "humanoidabb" felfogásba. Nagyon intenzívek a cselekedetei és a reakciói.:) Például ha látok Vele egy magatehetetlen embert, akit még esetleg bántalmaznak is, akkor ordítva rohamozok, függetlenül attól, hogy szét trollkodom vele a kalandot, vagy sem. Ellenben ha egy csatamezőt látok Vele, ahol mondjuk hullák vannak, ne adj isten még ártatlanok is, akkor két napig úgy játszok Vele, hogy senki ne szóljon hozzá és befordul. Nem eszik a többiekkel, stb...haragszik a világra.
 8. DartonCF

  A dúlás

  Tetszik ez a fórumtéma. Vannak tök jó összeesküvés elméletek és ötletek. Ha MAGUS fejlesztő lennék, bőszen olvasgatnám a hasonló dolgokat:) Ez kb. olyan, ahogy mesélni szoktam. Van egy vázlatom, de a kalandozóim úgy is megcsinálják maguknak a gondot és én csak alkalmazkodom, mintha így találtam volna ki A témához: Én is úgy gondolom, hogy a Fehér páholy mágusai és veszett hírű kalandozói az Ibarában voltak (most nem jut eszembe a regény) és tudtak a Dúlásról, de fontosabbnak tartották dél Ynev sorsát (gondolom jogosan )
 9. DartonCF

  Melyik a kedvenc fajod?

  A legkézenfekvőbb válaszom az ember lenne, mert az a leguniverzálisabb és nincsenek megkötései. Ellenben mér lassan 1 éve egy khál harcossal játszok, ami irgalmatlan nehéz, de eddig ezt élvezem az egyik legjobban. És a khál mentalitást is csípem!
 10. DartonCF

  Dumaterem

  Kedves Tamás! Próbálok nagyon óvatosan fogalmazni, mert már nagyon régóta benne voltam és ismét vagyok a MAGUS-ban. A MAGUS nem csak a mágiáról szól és véleményem szerint a mágia mindenkinek kicsit mást jelent. Nem gyakorlat. Ez egy fantasy világ és mint a nevében is benne van, a fantáziát kell elővenni, bár ez egyeseknek nehezen megy. Minden csapat máshogy játssza...vannak, akik valósághűbben értelmezik a szabályokat és vannak akik teljesen elrugaszkodnak mindentől. Ez játékfelfogás kérdése. Nem hiszem, hogy a MAGUS megbukott volna, a 90-es években (és szvsz. a mai napig) Magyarország legnépszerűbb asztali szerepjátéka. Vannak körülötte gondok, de az nem a világ hibája. Az emberek, akik írták, adtak egy keretet, amiben kalandozhatunk. Adtak egy szabályrendszert, ami akár házi szabályokkal is módosítható a felfogáshoz igazítva. És nem utolsó sorban kitaláltak és fejlesztettek egy komplex világot, ami nem hibátlan ugyan, de nagyon is jól játszható. Szerintem itt nincs senkinek gondja, csak felfogásbeli különbségekről beszélgetünk, ami teljesen érthető egy fantasy-val kapcsolatban. Nem, nem kell egy varázsló, aki az életét teszi fel, hogy megfejtse a mágiát, mert ez a játék nem erről szól. És a jelenlegi harcrendszerben sem az a hiba, hogy nem ninja írta. A Magust jól írtad, legtöbbször egy mágiával konzervált középkorhoz hasonlítják(!), de ettől még nem a klasszikus középkor. Nem tudom, hogy mennyire követed a kiegészítőket, de van hozzá anyag rendesen tájakról, országokról, népekről, stb. Egyébként nem egészen értem, hogy miért a Magus alkotóinak kellene a középkorról írni, arra vannak más könyvek... Itt ismét le kell írjam, hogy ez egy fantasy világ, ami nem életszerű. És végül: ha egy kicsit elszakít a való élettől, akkor elérte a célját. Üdv. Dart
 11. Ja és ha már felfedeztem ezt a topicot is: Fel lehet kötni a nacit
 12. Látod, Te kitartóbb voltál. Valami ilyesmi a véleményem nekem is erről a filmről, de én kétszer bealudtam rajta és nem erőltettem tovább...majdnem eljutottam 40 percig.
 13. DartonCF

  Általános beszélgető

  Sajnos egy kicsit messze van tőlem ahhoz, hogy egy napra leruccanjak, bár ki tudja?
 14. DartonCF

  Általános beszélgető

  Ha én megválok egy napra a telefonomtól a tábor idejére, amire nem tudok elmenni, akkor is kapok ajit?
 15. Örülnék, ha sikerülne eljutnom egy ilyen táborba, de egyenlőre még az is problémát okoz, hogy havi 2-3 alkalommal el tudjak menni játszani...na de gondolom vagyunk így egy páran:)
×
×
 • Új...