Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

MagyarGergely

Főmágusok
 • Hozzászólások száma

  4 419
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Cikk hozzászólás MagyarGergely által közzétéve

 1. Üdv!

  Egyrészt igen, másrészt nem. Szerintem inkább nem... mindjárt kifejtem. 

  Ennek - és a hasonló - segédleteknek az volna az értelme, hogy ne kelljen annyit számolni, avagy megkönnyítse, gyorsítsa azt. Már ha egyébként számolni akarunk. Én KM-ként azt mondom, hogy fene kínlódik vele, nem ez a lényeg. Miért is lenne fontos? Kis gyakorlattal kapásból megalkotható egy-egy tucat NJK - helyesen fogalmazva inkább mellékszereplő - harcértéke. Úgy viselkednek a JK-k, hogy megtámadja őket a két ajtónálló, de nincs előre kiszámolva a harcértékük? És akkor mi van? Leírok pár számot, és harcoljunk. És mi lesz, ha véletlenül nem adtam hozzá az erőbónuszt? Semmi. És ha nem 3. Tsz-re jönnek ki pontosan? Mert, ki mondta, hogy arra kell? Ez nem annyira fontos, hogy erőt, energiát áldozzunk arra, hogy pontos legyen a matek. Ha már csak egy harcétékkel jellemezhető "NJK"-ról van szó... Mert mondjuk nevet, származást, ne adja Sogron, iskolát már nem lehet itt generálni hozzá... pedig van, akinek az is segítene. Szóval el is érkeztünk oda, hogy egyéb tulajdonságok sokkal lényegesebbek lenének szerintem már egy mellékszereplőnek is. Van neve? Be kell mutatkoznia. Honnan jött? Hol tanult? Minek van itt? Mi a motivációja? Ezek sokkal, vagy legalább ennyire fontosak lennének. Hiszen a JK-k számára CSAK AZ EGYIK út az NJK-val mellékszereplővel folytatott interakcióban, hogy harcolnak vele. Lefizethető? Vagy fattya az úrnak, ezért halálig védi? Vagy vallási fanatikus? vagy szerelmes a kisasszonyba? Vagy éppen van rajta egy átok? Vagy bekábítószerezett? Vagy csodálja a kalandozókat? Vagy rühelli a papokat? Vagy amúgy beépített kém, és eszerint viselkedik? Ezeket a nehezebb kitalálni és színesen rögtönözni, vagy három számot, ami a harcértéket jelenti? 

  Arról nem is szólva, hogy ha már harcolni kell / akarunk, (FIGYELEM, eretnek KM tanok következnek!) akkor igazából nem számít a pontos érték, inkább a három, vagy négy féle KM-i dramaturgiai szándék a döntő.

  1, könnyű, csicska ellenfél, csak hogy a JK jól érezze magát, nem is kell dobni, vagy ha igen, tök mindegy, mennyit, mert úgyis legyőzi. 

  2, Harcolós ellenfél, lehet rá dobálgatni, de valószínűleg le fogják győzni. Teljesen mindegy, hogy most 12-t írtam fel kapásból harcértéknek, vagy 15-öt. Ehhez kis gyakorlat kell csak, nem kell táblázat.

  2/B, harcolós, izzasztó ellenfél, akit valószínűleg le fognak győzni, de azért megizzasztja a karaktereket, vagy a trükkjeik megcsillogtatására készteti őket. Ehhez is kapásból rendelhető harcérték, és egyébként is akkor lesz érdekes, ha nem +15 Hm-mel lesz nehezebb, hanem egy-egy trükk, taktika miatt. 

  3 A legyőzhetetlen ellenfél. Akit nem lehet legyőzni, mert nem azért van, nem is igazán ellenfél, csak a JK-k hülyesége miatt lehet az időlegesen. Vagy győz, vagy elmenekülnek előle, szépen lehet érzékeltetni, hogy nincs más esély... ehhez sem kell táblázat. (esetleg, ha a JK-k nagyon belemelegednek, akkor engedhetjük elbukni, ha belefér, de ez meg nem azért lesz, mert 2-vel túlütötték, hanem azért, mert valami iszonyat kombót találtak ki, vagy akkora áldozatot hoztak ellene. 

  Tehát szinte felesleges az ilyen NJK, vagy inkább mellékszereplő alkotó metódusok. Inkább csak ez az, amit a leghamarabb össze tudnak rakni a játékkal és a meséléssel most ismerkedő, egyébként lelkes mesélők. Nem gondolom károsnak, elfér, gyakorlásnak is jó, majd rájönnek, mennyit is ér igazából, mennyit is tesz hozzá valóban a játékhoz. És hogy ez kell inkább, vagy valami érdekesebb dolog. 

  Ha meg izgazi NJK-ról van szó, akkor megint alig van haszna, mert abban a harcérték lesz az egyik utolsó, ami számít.. nem is lehet generálni, meg általában kölcsönvenni sem, mert a helyszínre, helyzetre kell kitalálni - vagy szinte semmit nem érő két lábon járó általánosság lesz csupán - én nehezen nevezem őket NJK-nak. 

   

  Darabolo és Cundior kedveli ezt
 2. Üdv!

  @GubaLord, ha azt akartad kifejezni ezekkel a nyilvánvalóan túlzó javaslatokkal, hogy meglehetősen tápos lett ez az alkaszt, akkor egyetértek, de célravezetőbb és kevésbé rosszmájúbb lett volna. ;) 

  Mindamellett fontosnak tartom megjegyezni, hogy a cikkgyűjtemény GYŰJTEMÉNY, nem ajánlás, tehát sajnos vagy nem, olyan cikkek is helyet kapnak benne, amik megjelentek, de azóta sem veszi őket senki komolyan. 

  GubaLord kedveli ezt
 3. Üdv!

  A cikk végi dátum ennek cikknek, tehát a MAGUS Listán megjelent cikknek a megjelenési dátuma.  Igazad van, a Rúna cikk 95-ös... azaz korábbi, holott a  formázott cikk záradékából éppen az ellenkező érződik... szerintem nagyon elnézhettem valamit a dátumok egymáshoz való viszonyával, mert ez az írás kell, hogy a rúna cikkből merítsen. Köszönöm, hogy jelezted! 

 4. Üdv! Köszönjük az érdeklődést. De, talán, vagy nem. :)

  Ezek kis példányszámban készült magazinok, mára se gazdája (kiadó), se egy tisztességes nyilvántartás róluk... (szerintem itt az oldalon találod a legteljesebbet). A helyzetet bonyolítja, hogy külön számozást kapott a guru magazin (ami nem tudom, rokon-e a PC guruval, de a szerkesztőség egyáltalán nem reagált a megkeresésre.. és egyébként sem biztos, hogy megvan nekik a régi anyag...), és benne a Rúna melléklet. 

  Mindazonáltal ez a szám a 94/9-es Guruban jelent meg és 19-es számozást kapott, az előző a 17-es szám a 94/7-es Guruban... tehát minden emberi logika azt diktálja, hogy valahol legyen egy köztes szám, a 94/8-as, amiben a 18 Guru-Rúna lehet. Bár ez sem biztos, mivel még senki nem látta... más magazinokból tanulva, volt elszámozás, ki nem adott, de azért a szmozásba bevett példány, és az sem alap, hogy minden hónapra egyet kell számolni :) stb. ugyanakkor a Guru még egészen rendezett ebből a szempontból.

  Ugyanakkor ezek szó szerint leletek. Kutatni kell utána, és a legtöbb ember a létezésükről sem tud - nem arcoskodásnak, csak hogy meglehetősen nehézz mára egyáltalán megtalálni... - magángyűjteményekből, fiók aljáról kerülhet elő... ha. Óriási az érdeme ezen magazinok előtalálásában Gulandronak, aki kifejezetten hajtja ezeket, erőt, itőt, és igen, pénzt nem kímélve keresi őket, de egyáltalán nincs könnyű dolga. Ha egyszer előkerül, akkor biztosan megjelenik itt is. 

 5. Üdv!

  @Darabolo, kánonnak semmiképen nem nevezném, mert az egy meglehetősen undorító kelés a MAGUS testén. 

  Rajongói anyag, mivel nem a hivatalos kiadótól szármrazik - és ezért pl. tiszteli Ynevet, igyekszik az eddig leírtakat - másokét is, nem csak a sajátját - figyelembe venni, felhasználni és betartani, és nem érez és formál jogot arra, hogy bármit önhatalmúlag módosítson - mint teszi azt a kánon, meg néhány "hivatalos" szerző. Hivatalos... ez mit is jelent? És főleg, MIT ÉRTÜNK MI alatta? MErt én azt gondolom, hogy a Viadomo bár nem hiba nélküli - pont mostanában elemzem - de hivatalosnak tekinthető rajongói szemszögből. 

  Javaslom a témában ezt a cikket: de komolyan, mert sokszor fogalmazunk összevissza... 

   

 6. Üdv!

  @Shen, Az évszámgyűjtemény folyamatosan frissül. A jelenlegi legfrissebb hozzáférhető változat az online, kereshető forma, az előremutató képességei és lehetőségei miatt ennek a fejlesztése volt elsődleges. Eddig kevesen keresték a másikat, de a távlati tervek között szerepel az itteni V3 frissítése is, így az online változat teljes tartalma elérhető lesz egybeszerkesztett PDF-ben is. (igazából csak szerkesztgetés munka - de abból sok - van hátra, hiszen az anyag lényegi része már megvan.) 

   

  Shen kedveli ezt
 7. Üdv!

  Pedig lehetne kötekedni... az általad említett "összedolgozás" kimerül a nyomtatásban megjelent anyagokban található pszi diszciplínák egymás után másolásával (kivéve az Enoszuke...), én valódi összedolgozásra utaló jelet nem találtam. A házi pszi-mester feldolgozásokat pedig egyáltalán nem vette figyelembe a szerző, pedig azok néha jobban átgondoltak, mint a szanaszét lévő, KÜLÖNBÖZŐ szemlélet szerint megalkotott, és Yneven is különböző szemléletű pszi-iskolák egybemosása (pl. niarei, sharali). Pl. a - nálunk is megtalálható, de eredetileg pont a Krónikák oldalon megjelent(csak azért emelem ki, mert ez megmagyarázza, hogy miért maradt ki az Enoszuke) - Cirifischio általi Pszi-mester feldolgozás teljesen hiányzik belőle. Ezért számomra sem a hivatalos, sem a házi anyagok feldolgozásaként nem értékelhető megfelelőre. Sajnos a szétszórtság látszik az egyes diszciplínák egymástól eltérő statisztikai pontjain is, ami jól mutatja, hogy nem egy rendszerben vannak, és nem is lettek összedolgozva. 

  A következő érdekes pont éppen az eltérő szemléletből fakad... az még hagyján, hogy néha nincs ellenállás, de hogy a pszi-mester gyógyít is (??), hazugságot is vizsgál, mana ellen harcol... mégis milyen hatásmechanizmust kell e mögé elképzelni? (nem a pszihez való!). Látszik, hogy a D-20 egy teljesen más rendszer volt, az ilyen egyenes, átgondolatlan átvétel szerintem nem szül jó eredményt. 

  A kritikus hangnem miatt szükségesnek tartom megjegyezni, hogy ettől még a szerző megcsinálta a cikket és feltehetően sokat dolgozott vele, csak hát ilyenre sikerült.

   

 8. Üdv. @PocketRambo, a sanquinator szerintem wiertől függetlenül is érdekes alkaszt. Lehet akár halálhoz nagyon kötődő, teljesen elborult is, szóval vért is ihat, rendszeresen is. Az más kérdés, hogy ennek nem kell, hogy játéktechnikai hatása legyen - hiszen wier nem lehet, a fentiek alapján - de ettől még az érdekesnek tekintett párosítás játszható, ha nem a TÁP a lényeg (azaz a wier plusz képességei).

  Az ősmágia más kérdés. Szerintem az minden további nélkül hat rájuk, tekintve, hogy a kitétel csak a vérmágiára vonatkozik, ami meg a szakrális mágia része. Persze el lehet gondolkozni azon, hogy az ősmágia vérre ható részének ereje, vagy a "wiereket teremtő erő" az erősebb-e, de én ezt a KM-ekre bíznám, mindenesetre nekem nem tetszene a dolog. Szabály nincs rá, és az ősmágia "übertáp", pont elég ellene az odvédelem, amit így is mindenki igyekszik "összeharácsolni" magának. A Wier egy másik területen erős, nem kell neki szerintem ősmágia védelmet is adni - bár igaz, hogy a fenti felvetés csak néhány varázslatra vonatkozna. 

   

  PocketRambo kedveli ezt
 9. Üdv!

  Ez nincs sem a cikkben, sem máshol konkrétabban leírva - már ha az első mondatban az "áldozatul esni-t" így értelmezed. Ugyanakkor egyértelműnek tartom, hogy ez fogalmazás kérdése, és azt jelenti, hogy sem előnyös, sem hátrányos, de még semleges vérmágia sem hat rájuk - mármint a saját vérükkel. (Szerintem egy külső, tőlük függetlenül létrehozott vérmágia bármilyen hatása - ha az nem a vérre hat - rájuk is érvényesül. (pl. jön egy Vérlény... bumm.) De a vérük más, szuperebb, védettebb, befolyásolhatatlanabb, és ezért azt nem lehet manipulálni. 

  Én nem engedném. Ennek a fajnak ez (is) a sajátsága. Egyfajta TÁP, de ha úgy nézzük, hátrány is. Nem arra való, hogy "akkor védve vagyok, de persze mindent alkalmazok..." 

  PocketRambo kedveli ezt
 10. Üdv!

  Az említett napló nekem nem volt meg, és máshol sem akadtam a nyomára. Sajnos a LH nem olyan jól dokumentált, ami az anyagaik fennmaradását illeti. (a szervezőcsapat pedig már nem működik...) 

  Én élek a gyanúval, hogy esetleg tervezték ezek elkészítését, ezért hivatkozhattak rá a modulban, de esetleg sosem készült el - különben hozzácsatolhatták volna. 

  Egyszerűbbnek gondolom, ha a modullal összeegyeztethetően, de magadnak készíted el őket. 

  Amennyiben ráakadsz valahol, úgy engem is érdekelne... mert itt a helye a modul mögött. 

 11. Üdv!

  Egyetértek. 

  Mindamellett nem hiszem... Sajnos, nincs ilyen irányú törekvés. Annak idején, a Rúnák egy részének elfogadása is több körös munka és vita volt... házi kiegészítők pedig... a KM-ek legtöbbje fél tőlük, mert nem is olvassák el (mindig tisztelet a kivételnek), és a játékosok részéről is kevés az igény az ilyenre. Elvileg pont ez is lett volna az értelme a "kalandozók ajánlás" intézményének, ami már sok éve megvalósítatlanul - és szabályozatlanul - áll, hiszen nagyon sok változós a probléma. Ki dönt? Ki akar dönteni? Ebből ki az, aki elolvasni is hajlandó? :D

  A modulíróknak is elég dolga szokott lenni, és nem is vagyok benne biztos, hogy bevezethetnék... Bonyolult, na. 

  De otthon bármikor játszhatsz vele. ;) 

 12. Üdv!

  Ellenőriztem a forrás-filet, de abban is ugyanígy van. Nem tudom, hogy a szerző szándéka-e, esetleg a forrás oldalra (LFG, régi RPG) is elírással került ki, esetleg maga a szerző írta el még annak idején. De ez és így szerepel az eredeti cikkben is. 

 13. Üdv!

  Én úgy gondolom, hogy igen. Nem könnyű a mesternek kijutni és életben maradni - bár akár küldetésben is lehet a külvilágban, miközben kitanít valakit - és nem is tipikus, de nem tartom elképzelhetetlennek. Regényekben egyébként is szinte minden előfordulhat. Csak jól kell felvezetni, indokolni, bemutatni. Jó írást! 

 14. Üdv!

  A "szabad a gazda" igen, azt jelenti, hogy nyugodtan ki lehet dolgozni őket. Sok KM meg is teszi, ha kell neki valami, sajnos manapság kevesen vállalkoznak arra, hogy minőségi cikket készítsenek abból, amit kitaláltak, kidolgoztak. Ha együtt dolgozol valakivel, akkor "bekerülhet" egy cikkbe az anyag, de én arra buzdítalak, hogy csinálj önálló írást - a magam részéről nagyra értékelem az ilyeneket - mert megadják a játékosoknak és KM-eknek az újdonság kiadványok, Rúna hiányában ma már alig létező varázsát. Én - de szerintem más szerkesztőtársaim is - örömmel segítünk neked cikkírásban, lektorálásban, szerkesztésben, és az arra méltó cikk kikerülhet az oldalra is. 

  Én a vitorlafestést, mintát, hajótest festését, de a zászlókat is el tudom képzelni, szerintem ez mind belefér Ynevbe. Zászlók is vannak - és ugye célszerű megkülönböztetni a zászlókat és a lobogókat ;)

  Az ynevi heraldikával már jó 6-7 éve foglalkozom, számos címer készült eddig, jó pár kalandmodulban, (pl. itt: Tisztáldozat, A bál) és világleíró cikkben (pl. itt: Laorgan vagy itt: Haralk, Corma-dina) találkozhatsz velük. Elég sok, és teljes, bonyolult koncepció van már, és amit fontosabbnak tartok, nem a földi átmásolása, hanem egyedi, Yneves-fantasys, kultúrkörönként más, de egymásra hatott szokásokkal. Mindamellett átfogó leírás még nem készült belőle - de lassanként lesz ilyen is. 

  Persze szívesen veszek ötleteket, még jócskán van hely a palettán. (azt már inkább privátban, itt maradjon meg a beszélgetés a hajós cikkről.) 

   

   

 15. Üdv!

  Igyekszem gyors lenni akkor... ;) 

  A hajós cikkben - ahogy az össze minőségi írásban - a láb és a mérföld ynevit jelent, azaz megegyezik a földivel, inkább csak hangulati értéke van, hogy ugyebár nehogy már a jól megszokottakat alkalmazzuk, de azért senki nem akar átszámolgatni - ez így szokás, te is így értsd. 

  A cikket nem én írtam, de konzultáltam közben CS-vel - csak ugye nagyon hamar kell a válasz - de azt tudom, hogy CS több hajós cikket, könyvet és összefoglalót átnézett, amikor írta. Ettől persze még lehetnek benne hibák, DE. Ez az ynevi hajókat tárgyalja. Az ynevi hajókról a szabálykönyvekben és a regényekben sok, összeszedetlen és néha egymásnak is ellentmondó adat van... ezeket mindenképpen fel kellett használnia, és lehetőség szerint rendeznie, aztán jött - nyilvánvalóan - a földi hajózásból származó ismeretek és adatok beépítése, de ez a cikk még mindig YNEVRE vonatkozik. Tehát akármit is csináltak a spanyolok, az semmit nem jelent, senkit nem köt Yneven - még akkor sem, ha nyilvánvalóan a földi hajózás adott ötleteket az ynevi hajókhoz is.

  Emellett - bár én nem vagyok nagy hajószakértő, de tudok neked példát hozni: egy D-20-as löveg kezelőszemélyzete 9 fő. Persze aki ért houuá, az egyedül is boldogul vele, harchoz tudja tenni, tudja tölteni, irányozni, stb. Mégis ennyi ember kell hozzá normál körülmények között, mert ez adja a kellő gyorsaságot, azt, hogy ne fulladjon ki minimális tevékenység után az az egy szem kezelő. A hajókon, amik akár több napig mennek, biztos vagyok benne, hogy megintcsak kell a sok ember... tartalék, váltás, őrök, - szakács, ahogy írtad... - lehez, hogy elboldogul vele sokkal kevesebb ember is, de nem az a "normál" legénysége. A mérethez és utasokhoz ugyanazt tudom mondani, amit fent: az ynevi galleon az nem egy földi galleon. A MAGUS-ban volt már adat arra, hogy hány ember kell és fér egy galleonra, amikor a cikk született.. maradt hát az adat akkor is, ha egy földi galleon kisebb. (mellesleg megjegyzem, és JAVASLOM a cikket is így alkalmazni, hogy ezek iránymutató adatok. Nyilván nem egy terv szerint készül Ynev összes hajója, még azonos típus esetén sem, tehát méret, felszereltség meg egy csomó jellemző eltérhet galleon és galleon között, a méret is... szóval manőverezhetsz anélkül, hogy úgy éreznéd, hogy megkerülöd a cikket. 

  Ágyú nincs. Ez Ynev, ahol létezik ugyan a mechanika, sőt, még a lőpor is, de ez nem egy olyan világ, ahol ezeket erőltetik, tehát igen-igen nagyon nagyon ritkák. A hajókon való tömeges ágyúalkalmazás semmiképpen nem az a hangulat lenne, amit a MAGUS könyvekben olvashatunk. A tűzköpőnek MAGUS írásokban tudsz utánanézni, ha ez is "nagyon hamar" kell, akkor a szószedetet javaslom, szerencsére már azt is megcsinálta valaki. ;)

  Természetesen tengeri csata is van, de ez a cikk nem arról szól. A KM-nek ezt rögtönöznie kell... bár az egyik Mentálcsavar modulban (talán a Vitorlát tép és lángot hoz a szélben - ? - de ha nem az, akkor a környékén) foglalkoztak a vízi csatával, tudniillik olyat kellett lejátszani, abban találhatsz érdekességeket. A SFÉ az a páncélokra, karakterekre vonatkozik, a tárgyaknak STP-je van! (lásd az 1TK megfelelő fejezetét). A hajónak is. Bár, szerintem átláthatatlanul bonyolult lenne, ha minden részének kiszámolnánk, majd vezetnénk az állapotát... a KM legyen józan, és meséljen!

  Krán. Kránról, pontosabban a kráni hajókról kevés adat van a könyvekben, ez a cikk pedig inkább összegyűjt, mint újat ad,tehát nem talált ki kráni hajókat. Kránról - bár olyan, mint a foci, mindenki ért hozzá :) - kevés érdemi leírás született, márpedig itt az oldalon azokat tudjuk összegyűjteni, amiket már valaki megírt. Kráni hajós cikkre nem emlékszem. A kránról legtöbb információt tartalmazó Summarium Krán fejezete is szűkszavú a hajókat illetően... nemvolt fontos senkinek eddig. Tehát szabad a gazda.  MAGUS irodalmában azért találsz kráni hajót, a Jó széllel toroni partra című regényben szerepel egy kráni hajó... démonok hajtják, meg mindenféle csúnyaságokkal van tele - én nem szívesen akadnék vele össze. 

   

 16. Üdv! 

  @Amber, köszi a tippet, de nézd meg jobban azt a térképet...

  Ennyi erővel a Devianart összes "lelopott" (forrás, szerző megjelölése nélkül felhasznált) várostérképét beletehetnénk... angol feliratokkal, megnevezés nélkül, a MAGUS-hoz egyáltalán nem kapcsolódó formában. Azért valami alapvető korrektségi és minőségi szűrést muszáj csinálni... nem mellesleg, Rowonról született sokkal hitelesebb térkép is (Szabó Péter jóvoltából, Cantinás kalandmodulhoz), amiről lesz "kalandozós" változat is. 

 17. Üdv!

  Én nem emlékszem, hogy ilyenről bárhol írnának. Ugyanakkor szerintem nincs, nem is lehet, hiszen a hekka pont az, olyan, aki már eltávozott, kisisten, majdnem isten, túlvilági lény némi hatalommal és EAS-hoz való kötődéssel. Ő már maga mögött hagyta azt, hogy Yneven "járjon és tevékenykedjen". 

  A 13-ak alatt csak sejtem, hogy a kárniakra gondolsz... ők mások. Tápok, meg minden, de ők nem hekkák, azok talán többek náluk, hiszen a fejlődésben odáig jutottak, hogy már nem Yneven vannak. (persze a 13-ak talán nem is akarnak "égbe szállni"... ezen is lehet filozofálni.)

   

 18. Üdv!

  Ez egy cikk, amit valaha valaki megírt, és ha már ezt megtette, és vette arra is a fáradtságot, hogy megossza másokkal, akkor én összegyűjtöttem, mint valaha neten szereplő MAGUS írást. Kb- mint egy könyvtár könyve. Ez nem jelenti azt, hogy a kalandozók táborban alkalmaznánk, és azt sem, hogy bárki az oldalon így tartaná jónak/játszhatónak/kipróbáltnak/pláne hivatalosnak. (nálam nem engedélyezett... :D) 

  Fő funkciója itt, hogy meglegyen, ha valaki bármikor MAGUS mutánsokhoz nyúlna, akkor lássa, volt már egy ilyen. 

  Véleményt te is, mint olvasó alkothatsz róla, de kérlek, hogy az normális, konstruktív legyen - így visz előre. A bal fölül lévő csillagokkal mindenféle magyarázat nélkül is lehet rangsorolni egy-egy cikket. Természetesen a sima "nem tetszik" is egy vélemény, de kéretik értékelni a másik belefektetett - néha az elolvasással már túlszárnyalt - munkáját is. ;) 

 19. Üdv!

  Szemfüles észrevétel. 

  Ellenőriztem a forrást (minden cikknél elmentésre került az eredeti forrás) és az 1. Tsz.-en Af-ot kapnak, (így ez az én szerkesztői hibámként került be oda is a Mf hamarosan javítom), viszont az 5. és a 8. Tsz.-en az eredeti forrás szerint is mindkettő esetben a demonológia Mf-át kapják meg.  

×
×
 • Új...