Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Worluk világa - avagy merre járt inni Skandal Graun


Recommended Posts

Aha, szerintem is jó a topic, csak pár bugfix:

-John Caldwell a szerző neve

-Az a bizonyos félork pedig Skandar Graun névre hallgat

De természetesen a Káosz sorozat eszméletlen jó. RPG-ként is kijött a könyv, ingyenesen letölthető, szvsz atom jó a rendszere, Worluk világa pedig iszonyat hangulatos.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

A Káosz világa szeintem is az egyik legjobban eltalált hangulatilag és játéktchnikailag egyaránt. Én játszottam is vele, és maradandó élmények fűznek hozzá. A képzettségrendszere is nagyon jó. Az meg, hogy a képzettségek függnek egymástól, zseniális ötlet. Képességküszöbök a képzettségeknél. Tudom, h az Új Tekercsek is valami ilyesmin alapul, de az közel sincs ennyire eltalálva.

A mágiarendszere pedig egyedülálló. Egyetlen gond van csak az egész játékkal: nem jött ki hozzá annyi kiegészítő, amelnnyi kellene. Nem elég részletes. Már több mint egy-másfél éve ígérgetnek hozzá kiegészítőt(ket), de nem sok esélyt látok rá, hogy ezek megjelenjenek. Egyébként szerintem a legjobb Káosz-regény: Douglas Rowland: Az Idő Vasfoga.

Maradtam üdvözlettel

Dael (aki szintén ebben a könyben szereplő.... :D )

Link a hozzászóláshoz

Poci:

A káosznak egy hatalmas baja van, a M*. A magust mindenki ismeri, mindenki szereti. E miatt kevesen ismerik (a magus "függők" közül sokan fanatikusan csak a magust ismerik, és nem is érdekli őket más :( ), és nincs a kiegekre igény, ergo kiadni nem gazdaságos :? . És ahogy Raze mondta régebben, a szerepjáték nem a karitatív dolgok közé sorolandó. De azért néha mondjunk egy imát Yvorl profhoz :wink: .

Link a hozzászóláshoz

én már a Káosz szava óta nagy rajongója vagyok Skandiiii-nak és társainak,

"állsz te meg utazó, fizetelődsz meg adó. de ha nem fizetődsz, teletűzdelődünk halálos nyilvesszőkkel" "hö! ahol én átmegyek, ott nekem szoktak adót fizetni"

magát a szerepjátékot nem ismerem, viszont magán a világon többször is játszottunk egy saját rendszerrel, és volt olyan élvezhető, mint a M*. kicsit utána kellett olvasni dolgoknak, pl lovagrendeknek, háborúknak, és a JK-k máris megtalálták a helyüket a világban, nem csak "kalandoztak az XY Kereskedő Hercegségekben". Worluk Káosz 1 jó anyag.

Link a hozzászóláshoz

A Káosz NAGYON jó! Van egy komplett világ, sokféle faj, jó szabályok... Nincs kaszt, nincs szint, nincs jellem... Tetszetős. Csakhát megkésett egy kicsit. Annakidején a káosz könyvek elég jól mentek, ma viszont... Pedig szerintem Nemes István tehetségben (vagy csak szakértelemben, de valahogy mindenképp) magasan veri Pálinkás doktort. Nekem megvan a szabálykönyv, majdnem játszottunk is, de aztán maradtunk a mákosnál. Ritkán játszunk, és senkinek sincs ideje új rendszert tanulni. De ha jól tudom van (vagy csak volt?) internetes játék. Csak az nem az igazi.

Link a hozzászóláshoz

Az tuti hogy volt, de nem tudom, hogy még van-e.

Viszont eléggé régóta (kb 5-6 éve) készül a single játék, ami Skandi életén megy végig. Remélem nem tökölnek vele még évekig, mert én tuti végig nyomom, és mostanában ugyis pangás van kiadások terén( nah jó most épp nem :mrgreen: ).

Link a hozzászóláshoz

Üdvözlet mindenkinek!

Emlékszem, régebben olvastam a káosz világáról egy rövid ismertetőt az egyik ismeretterjesztő magazinban. Nem emlékszem, hogy pontosan mi is volt a neve. Mit is mondhatnék, elnyerte a tetszésemet. Elég jó lépek is voltak hozzá. Az hiszem a világ fajainak rövid bemutatása volt. Aztán volt valami fekete lovagos história is (ez nem biztos, hogy a káoszból van), a mi különösképpen megtetszett. A szerepjátékról nem sokat tudok, csak annyit, hogy alapkönyve ingyenesen elérhető a neten. Visszatérnék a feketelovagos históriához. Azt hiszem a sztori a következő:

A fekete lovag meg akarja ölni a sárkányt, aki legjobb álmát alussza, legalábbis a ő azt hiszi. Ugyanis előző nap leitatta sir Rogerst és bandáját és felhergelve őket beküldte a sárkányhoz. A sárkány mégsem aludt, mert a részeg társaság megfeküdte a gyomrát, és kiokádta őket az előző vacsorájával egyetemben. Felajánlja a lovagnak, hogy ha legalább a lovát megehetné, őt békében hagyná. A lovagnak azonban nincsen lova, mert előző kalandjában egy éhes ork falu kiette azt alóla. (a trágyalében pácolt lóagy velő különösen finom ork csemege). Felajánlja, hogy a sárkány változzon lóvá, ő meg rajta lovagolva elmennek a bizonyos ork faluhoz, ahol aztán a sárkány degeszre zabálhatja magát. (persze miután visszaváltozik). A sárkány bele is ment az alkuba.

Nos, röviden ennyi lenne. Ha ez a történet a Káosz világához kötődne, meg tudnátok mondani, hogy mint keressem a folytatását és/vagy előzményét? Nagyon régen szeretném tudni, mi lesz a sztori vége. Ha ismerős a történet, vagy tudjátok, miről van szó, KÉRLEK, NE MONDJÁTOK EL, csak írjátok le, hol találhatnám.

Előre is köszönöm.

Link a hozzászóláshoz

Néhány plusz érdekesség még Yennon Szigetéről =) : A Fekete Torony tömlöcében olyanok is vannak patkány alakban,akiknek isteni hatalmuk van: Ilyen pl Ottomár vagy a Mhyori.

Ha már itt tartunk,tudjátok ki Lensver (alias Leon Silver) ? (A démon,aki a Skandar Graun-nak a Peltár által adományozott vérten keresztül megidézhető).

Link a hozzászóláshoz

Egyébként amennyire Én tudom,ő csak egy ilyen kis "cameo" erejéig volt benne,mivel egy külön történetben szerepel (ugyanannak a tollából,mint aki a Káosz könyveket írta (Nemes Istáv-John Caldwell)). Az írónak biztos vicces kedve volt :D Egyébként ez a démon akit Skandar Graun megidéz gyakorlatilag lazán lecsapja Maldyce-t,szóval félelmetes ereje lehet :D

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...