Toxik Közzétéve: Január 21, 2006 Megosztás Közzétéve: Január 21, 2006 Bár azt hiszem kevesen ismerik a Káosz szerep játékot, vagy a John Caldwell regényeket, de azért szerintem megérdemel egy fórum szobát.Igyhát most adok neki egyet az adminok becses engedélyével :wink: . Link a hozzászóláshoz
Raze Közzétéve: Január 22, 2006 Megosztás Közzétéve: Január 22, 2006 Aha, szerintem is jó a topic, csak pár bugfix:-John Caldwell a szerző neve-Az a bizonyos félork pedig Skandar Graun névre hallgatDe természetesen a Káosz sorozat eszméletlen jó. RPG-ként is kijött a könyv, ingyenesen letölthető, szvsz atom jó a rendszere, Worluk világa pedig iszonyat hangulatos. Link a hozzászóláshoz
Toxik Közzétéve: Január 25, 2006 Szerző Megosztás Közzétéve: Január 25, 2006 Köszi a helyesbítést. Kicsit fáradt voltam amikor ezt a topicot nyitottam. Úgy látom nem sok ember ismeri (szereti) a Káoszt. Itt mindenki rendszerető Link a hozzászóláshoz
Phoenix Közzétéve: Január 26, 2006 Megosztás Közzétéve: Január 26, 2006 Úgy néz ki csak mi 3-an vagyunk Káosz-szeretők. Bár ez még változhat. Amúgy a szerepjáték szépségei fórumban is megkérdeztem, hogy mi a vélemény a káosz rpg-ről. De eddig csak TAO írta, hogy olvasott regényt ami worluk világán játszódik. Béke veletek. Link a hozzászóláshoz
Antail Közzétéve: Január 26, 2006 Megosztás Közzétéve: Január 26, 2006 Üdv!Úgyszint olvastam vala könyvet melyet TAO is. (az enyim 8) )A káosz világa tetszetős, Oshrammal már terveztük, hogy játszunk egyszer káosztot, de még nem került rá alkalom, egyszer majd bepótoljuk.Zrogdavar kísérje lépteitek.üdv: Link a hozzászóláshoz
Toxik Közzétéve: Január 29, 2006 Szerző Megosztás Közzétéve: Január 29, 2006 Örömet jelent szívemnek, hogy vannak nem debreceni hívei is az Káosznak (John Caldwell is debreceni).Eddig bárkit kérdeztem más fórumokon chaten nem ismerte senki.Én is játszanék csak most van 1 R.I.F.T.S. és 1 Mókus is folyamatba, valamit a táborra is össze kéne edzeni a karikat. Link a hozzászóláshoz
Antail Közzétéve: Január 29, 2006 Megosztás Közzétéve: Január 29, 2006 Írj Oshramnak PÜ-t ottlakik nem messze Debrecentől és szerintem, ha van káosz party benne lenne.üdv: Link a hozzászóláshoz
Toxik Közzétéve: Január 29, 2006 Szerző Megosztás Közzétéve: Január 29, 2006 Sztem ha játszanánk is akkor is csak a tábor után uh. ez még a jövő zenéje, de felvetem az ötletet a haveroknak. Link a hozzászóláshoz
Meran Közzétéve: Február 5, 2006 Megosztás Közzétéve: Február 5, 2006 Üdv!Nekem nemrég volt szerencsém olvasni a Káos szavát és hihetetlenül jo volt,csak sajnos ismeretség körében ez az eyetlen ilyen könyv.De Skandar Graun alakja hihetetlenül eltalált és az író ahogy tud a főszereplő fejével láttatni a világot eszményinah csak ennyit Link a hozzászóláshoz
Flameo Közzétéve: Február 5, 2006 Megosztás Közzétéve: Február 5, 2006 én olvastam, és játszottam is, de inkább meséltem. Spontán mágia rulez... tényleg nagyon jó a világ, és a mágiarendszere valami fenomenális.. Link a hozzászóláshoz
Toxik Közzétéve: Február 5, 2006 Szerző Megosztás Közzétéve: Február 5, 2006 A mágia rendszerében az tetszett legjobban hogy némelyik mágiához kell anyagi komponens. A sors dobások is beadták nagyon, szerencsére nem sikerült még teljes balsikert dobni . Link a hozzászóláshoz
Poci Közzétéve: Június 30, 2006 Megosztás Közzétéve: Június 30, 2006 Üdv! A Káosz világa szeintem is az egyik legjobban eltalált hangulatilag és játéktchnikailag egyaránt. Én játszottam is vele, és maradandó élmények fűznek hozzá. A képzettségrendszere is nagyon jó. Az meg, hogy a képzettségek függnek egymástól, zseniális ötlet. Képességküszöbök a képzettségeknél. Tudom, h az Új Tekercsek is valami ilyesmin alapul, de az közel sincs ennyire eltalálva. A mágiarendszere pedig egyedülálló. Egyetlen gond van csak az egész játékkal: nem jött ki hozzá annyi kiegészítő, amelnnyi kellene. Nem elég részletes. Már több mint egy-másfél éve ígérgetnek hozzá kiegészítőt(ket), de nem sok esélyt látok rá, hogy ezek megjelenjenek. Egyébként szerintem a legjobb Káosz-regény: Douglas Rowland: Az Idő Vasfoga. Maradtam üdvözlettel Dael (aki szintén ebben a könyben szereplő.... ) Link a hozzászóláshoz
Toxik Közzétéve: Július 1, 2006 Szerző Megosztás Közzétéve: Július 1, 2006 Poci: A káosznak egy hatalmas baja van, a M*. A magust mindenki ismeri, mindenki szereti. E miatt kevesen ismerik (a magus "függők" közül sokan fanatikusan csak a magust ismerik, és nem is érdekli őket más ), és nincs a kiegekre igény, ergo kiadni nem gazdaságos :? . És ahogy Raze mondta régebben, a szerepjáték nem a karitatív dolgok közé sorolandó. De azért néha mondjunk egy imát Yvorl profhoz :wink: . Link a hozzászóláshoz
Kamykaze Közzétéve: Július 3, 2006 Megosztás Közzétéve: Július 3, 2006 én már a Káosz szava óta nagy rajongója vagyok Skandiiii-nak és társainak, "állsz te meg utazó, fizetelődsz meg adó. de ha nem fizetődsz, teletűzdelődünk halálos nyilvesszőkkel" "hö! ahol én átmegyek, ott nekem szoktak adót fizetni"magát a szerepjátékot nem ismerem, viszont magán a világon többször is játszottunk egy saját rendszerrel, és volt olyan élvezhető, mint a M*. kicsit utána kellett olvasni dolgoknak, pl lovagrendeknek, háborúknak, és a JK-k máris megtalálták a helyüket a világban, nem csak "kalandoztak az XY Kereskedő Hercegségekben". Worluk Káosz 1 jó anyag. Link a hozzászóláshoz
Kalóz Közzétéve: November 4, 2006 Megosztás Közzétéve: November 4, 2006 A Káosz NAGYON jó! Van egy komplett világ, sokféle faj, jó szabályok... Nincs kaszt, nincs szint, nincs jellem... Tetszetős. Csakhát megkésett egy kicsit. Annakidején a káosz könyvek elég jól mentek, ma viszont... Pedig szerintem Nemes István tehetségben (vagy csak szakértelemben, de valahogy mindenképp) magasan veri Pálinkás doktort. Nekem megvan a szabálykönyv, majdnem játszottunk is, de aztán maradtunk a mákosnál. Ritkán játszunk, és senkinek sincs ideje új rendszert tanulni. De ha jól tudom van (vagy csak volt?) internetes játék. Csak az nem az igazi. Link a hozzászóláshoz
Toxik Közzétéve: November 7, 2006 Szerző Megosztás Közzétéve: November 7, 2006 Az tuti hogy volt, de nem tudom, hogy még van-e. Viszont eléggé régóta (kb 5-6 éve) készül a single játék, ami Skandi életén megy végig. Remélem nem tökölnek vele még évekig, mert én tuti végig nyomom, és mostanában ugyis pangás van kiadások terén( nah jó most épp nem :mrgreen: ). Link a hozzászóláshoz
Athoss Közzétéve: Október 14, 2009 Megosztás Közzétéve: Október 14, 2009 Üdv!Én is olvastam rengeteg káosz regényt, nagyon jók.Akartam játszani a szerepjátékkal is, de az ismerősöket nem érdekli sajna. Link a hozzászóláshoz
Athoss Közzétéve: Október 16, 2009 Megosztás Közzétéve: Október 16, 2009 Üdv!Tudja valaki, hogy ki az elf-ek istene Worlukban? Link a hozzászóláshoz
Feketebotos Mark'yhennon Közzétéve: Június 19, 2013 Megosztás Közzétéve: Június 19, 2013 Sziasztok kedves rajongótársaim! =) Egy kis érdekesség: megtaláltam a polcom legmélyén a könyvet amiben egy érdekes dologra bukkantam: Worluk világát egy bizonyos Ivo Worluk nevű huszadik századi professzor alapította,és ha alaposabban megnézitek a nevét: Ivo Worluk--> Iv+worl-->Yvorl Link a hozzászóláshoz
Aegnor Közzétéve: Június 19, 2013 Megosztás Közzétéve: Június 19, 2013 Üdvözlet mindenkinek!Emlékszem, régebben olvastam a káosz világáról egy rövid ismertetőt az egyik ismeretterjesztő magazinban. Nem emlékszem, hogy pontosan mi is volt a neve. Mit is mondhatnék, elnyerte a tetszésemet. Elég jó lépek is voltak hozzá. Az hiszem a világ fajainak rövid bemutatása volt. Aztán volt valami fekete lovagos história is (ez nem biztos, hogy a káoszból van), a mi különösképpen megtetszett. A szerepjátékról nem sokat tudok, csak annyit, hogy alapkönyve ingyenesen elérhető a neten. Visszatérnék a feketelovagos históriához. Azt hiszem a sztori a következő: A fekete lovag meg akarja ölni a sárkányt, aki legjobb álmát alussza, legalábbis a ő azt hiszi. Ugyanis előző nap leitatta sir Rogerst és bandáját és felhergelve őket beküldte a sárkányhoz. A sárkány mégsem aludt, mert a részeg társaság megfeküdte a gyomrát, és kiokádta őket az előző vacsorájával egyetemben. Felajánlja a lovagnak, hogy ha legalább a lovát megehetné, őt békében hagyná. A lovagnak azonban nincsen lova, mert előző kalandjában egy éhes ork falu kiette azt alóla. (a trágyalében pácolt lóagy velő különösen finom ork csemege). Felajánlja, hogy a sárkány változzon lóvá, ő meg rajta lovagolva elmennek a bizonyos ork faluhoz, ahol aztán a sárkány degeszre zabálhatja magát. (persze miután visszaváltozik). A sárkány bele is ment az alkuba. Nos, röviden ennyi lenne. Ha ez a történet a Káosz világához kötődne, meg tudnátok mondani, hogy mint keressem a folytatását és/vagy előzményét? Nagyon régen szeretném tudni, mi lesz a sztori vége. Ha ismerős a történet, vagy tudjátok, miről van szó, KÉRLEK, NE MONDJÁTOK EL, csak írjátok le, hol találhatnám.Előre is köszönöm. Link a hozzászóláshoz
Feketebotos Mark'yhennon Közzétéve: Június 20, 2013 Megosztás Közzétéve: Június 20, 2013 Néhány plusz érdekesség még Yennon Szigetéről =) : A Fekete Torony tömlöcében olyanok is vannak patkány alakban,akiknek isteni hatalmuk van: Ilyen pl Ottomár vagy a Mhyori.Ha már itt tartunk,tudjátok ki Lensver (alias Leon Silver) ? (A démon,aki a Skandar Graun-nak a Peltár által adományozott vérten keresztül megidézhető). Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Június 20, 2013 Megosztás Közzétéve: Június 20, 2013 A Fény és az éj trilógia hôse? Link a hozzászóláshoz
Feketebotos Mark'yhennon Közzétéve: Június 20, 2013 Megosztás Közzétéve: Június 20, 2013 Igen,Õ az,Lensver Cherubion-ból. =) Link a hozzászóláshoz
Feketebotos Mark'yhennon Közzétéve: Június 20, 2013 Megosztás Közzétéve: Június 20, 2013 Egyébként amennyire Én tudom,ő csak egy ilyen kis "cameo" erejéig volt benne,mivel egy külön történetben szerepel (ugyanannak a tollából,mint aki a Káosz könyveket írta (Nemes Istáv-John Caldwell)). Az írónak biztos vicces kedve volt Egyébként ez a démon akit Skandar Graun megidéz gyakorlatilag lazán lecsapja Maldyce-t,szóval félelmetes ereje lehet Link a hozzászóláshoz
Feketebotos Mark'yhennon Közzétéve: Június 20, 2013 Megosztás Közzétéve: Június 20, 2013 Remélem sikerül egy legalább egy kicsit frekventáltabb hellyé tenni ezt a fórumot/topicot mert igazán és bőven megérdemli a felhajtást illetve legalább azt,hogy többen elbeszélgessünk erről a nagyszerű világról Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés