Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték
Toxik

Worluk világa - avagy merre járt inni Skandal Graun

Recommended Posts

Bár azt hiszem kevesen ismerik a Káosz szerep játékot, vagy a John Caldwell regényeket, de azért szerintem megérdemel egy fórum szobát.

Igyhát most adok neki egyet az adminok becses engedélyével

:wink: .

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Aha, szerintem is jó a topic, csak pár bugfix:

-John Caldwell a szerző neve

-Az a bizonyos félork pedig Skandar Graun névre hallgat

De természetesen a Káosz sorozat eszméletlen jó. RPG-ként is kijött a könyv, ingyenesen letölthető, szvsz atom jó a rendszere, Worluk világa pedig iszonyat hangulatos.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Köszi a helyesbítést. Kicsit fáradt voltam amikor ezt a topicot nyitottam.

Úgy látom nem sok ember ismeri (szereti) a Káoszt.

Itt mindenki rendszerető :)

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Úgy néz ki csak mi 3-an vagyunk Káosz-szeretők. :D

Bár ez még változhat. Amúgy a szerepjáték szépségei fórumban is megkérdeztem, hogy mi a vélemény a káosz rpg-ről. De eddig csak TAO írta, hogy olvasott regényt ami worluk világán játszódik.

Béke veletek.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Úgyszint olvastam vala könyvet melyet TAO is. (az enyim 8) )

A káosz világa tetszetős, Oshrammal már terveztük, hogy játszunk egyszer káosztot, de még nem került rá alkalom, egyszer majd bepótoljuk.

Zrogdavar kísérje lépteitek.

üdv:

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Örömet jelent szívemnek, hogy vannak nem debreceni hívei is az Káosznak (John Caldwell is debreceni).

Eddig bárkit kérdeztem más fórumokon chaten nem ismerte senki.

Én is játszanék csak most van 1 R.I.F.T.S. és 1 Mókus is folyamatba, valamit a táborra is össze kéne edzeni a karikat.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Írj Oshramnak PÜ-t ottlakik nem messze Debrecentől és szerintem, ha van káosz party benne lenne.

üdv:

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Sztem ha játszanánk is akkor is csak a tábor után uh. ez még a jövő zenéje, de felvetem az ötletet a haveroknak.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Nekem nemrég volt szerencsém olvasni a Káos szavát és hihetetlenül jo volt,

csak sajnos ismeretség körében ez az eyetlen ilyen könyv.

De Skandar Graun alakja hihetetlenül eltalált és az író ahogy tud a főszereplő fejével láttatni a világot eszményi

nah csak ennyit

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

én olvastam, és játszottam is, de inkább meséltem. Spontán mágia rulez... tényleg nagyon jó a világ, és a mágiarendszere valami fenomenális.. :)

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

A mágia rendszerében az tetszett legjobban hogy némelyik mágiához kell anyagi komponens. A sors dobások is beadták nagyon, szerencsére nem sikerült még teljes balsikert dobni :) .

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

A Káosz világa szeintem is az egyik legjobban eltalált hangulatilag és játéktchnikailag egyaránt. Én játszottam is vele, és maradandó élmények fűznek hozzá. A képzettségrendszere is nagyon jó. Az meg, hogy a képzettségek függnek egymástól, zseniális ötlet. Képességküszöbök a képzettségeknél. Tudom, h az Új Tekercsek is valami ilyesmin alapul, de az közel sincs ennyire eltalálva.

A mágiarendszere pedig egyedülálló. Egyetlen gond van csak az egész játékkal: nem jött ki hozzá annyi kiegészítő, amelnnyi kellene. Nem elég részletes. Már több mint egy-másfél éve ígérgetnek hozzá kiegészítőt(ket), de nem sok esélyt látok rá, hogy ezek megjelenjenek. Egyébként szerintem a legjobb Káosz-regény: Douglas Rowland: Az Idő Vasfoga.

Maradtam üdvözlettel

Dael (aki szintén ebben a könyben szereplő.... :D )

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Poci:

A káosznak egy hatalmas baja van, a M*. A magust mindenki ismeri, mindenki szereti. E miatt kevesen ismerik (a magus "függők" közül sokan fanatikusan csak a magust ismerik, és nem is érdekli őket más :( ), és nincs a kiegekre igény, ergo kiadni nem gazdaságos :? . És ahogy Raze mondta régebben, a szerepjáték nem a karitatív dolgok közé sorolandó. De azért néha mondjunk egy imát Yvorl profhoz :wink: .

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

én már a Káosz szava óta nagy rajongója vagyok Skandiiii-nak és társainak,

"állsz te meg utazó, fizetelődsz meg adó. de ha nem fizetődsz, teletűzdelődünk halálos nyilvesszőkkel" "hö! ahol én átmegyek, ott nekem szoktak adót fizetni"

magát a szerepjátékot nem ismerem, viszont magán a világon többször is játszottunk egy saját rendszerrel, és volt olyan élvezhető, mint a M*. kicsit utána kellett olvasni dolgoknak, pl lovagrendeknek, háborúknak, és a JK-k máris megtalálták a helyüket a világban, nem csak "kalandoztak az XY Kereskedő Hercegségekben". Worluk Káosz 1 jó anyag.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

A Káosz NAGYON jó! Van egy komplett világ, sokféle faj, jó szabályok... Nincs kaszt, nincs szint, nincs jellem... Tetszetős. Csakhát megkésett egy kicsit. Annakidején a káosz könyvek elég jól mentek, ma viszont... Pedig szerintem Nemes István tehetségben (vagy csak szakértelemben, de valahogy mindenképp) magasan veri Pálinkás doktort. Nekem megvan a szabálykönyv, majdnem játszottunk is, de aztán maradtunk a mákosnál. Ritkán játszunk, és senkinek sincs ideje új rendszert tanulni. De ha jól tudom van (vagy csak volt?) internetes játék. Csak az nem az igazi.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Az tuti hogy volt, de nem tudom, hogy még van-e.

Viszont eléggé régóta (kb 5-6 éve) készül a single játék, ami Skandi életén megy végig. Remélem nem tökölnek vele még évekig, mert én tuti végig nyomom, és mostanában ugyis pangás van kiadások terén( nah jó most épp nem :mrgreen: ).

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Én is olvastam rengeteg káosz regényt, nagyon jók.

Akartam játszani a szerepjátékkal is, de az ismerősöket nem érdekli sajna.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Sziasztok kedves rajongótársaim! =)

Egy kis érdekesség: megtaláltam a polcom legmélyén a könyvet amiben egy érdekes dologra bukkantam: Worluk világát egy bizonyos Ivo Worluk nevű huszadik századi professzor alapította,és ha alaposabban megnézitek a nevét: Ivo Worluk--> Iv+worl-->Yvorl ;)

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdvözlet mindenkinek!

Emlékszem, régebben olvastam a káosz világáról egy rövid ismertetőt az egyik ismeretterjesztő magazinban. Nem emlékszem, hogy pontosan mi is volt a neve. Mit is mondhatnék, elnyerte a tetszésemet. Elég jó lépek is voltak hozzá. Az hiszem a világ fajainak rövid bemutatása volt. Aztán volt valami fekete lovagos história is (ez nem biztos, hogy a káoszból van), a mi különösképpen megtetszett. A szerepjátékról nem sokat tudok, csak annyit, hogy alapkönyve ingyenesen elérhető a neten. Visszatérnék a feketelovagos históriához. Azt hiszem a sztori a következő:

A fekete lovag meg akarja ölni a sárkányt, aki legjobb álmát alussza, legalábbis a ő azt hiszi. Ugyanis előző nap leitatta sir Rogerst és bandáját és felhergelve őket beküldte a sárkányhoz. A sárkány mégsem aludt, mert a részeg társaság megfeküdte a gyomrát, és kiokádta őket az előző vacsorájával egyetemben. Felajánlja a lovagnak, hogy ha legalább a lovát megehetné, őt békében hagyná. A lovagnak azonban nincsen lova, mert előző kalandjában egy éhes ork falu kiette azt alóla. (a trágyalében pácolt lóagy velő különösen finom ork csemege). Felajánlja, hogy a sárkány változzon lóvá, ő meg rajta lovagolva elmennek a bizonyos ork faluhoz, ahol aztán a sárkány degeszre zabálhatja magát. (persze miután visszaváltozik). A sárkány bele is ment az alkuba.

Nos, röviden ennyi lenne. Ha ez a történet a Káosz világához kötődne, meg tudnátok mondani, hogy mint keressem a folytatását és/vagy előzményét? Nagyon régen szeretném tudni, mi lesz a sztori vége. Ha ismerős a történet, vagy tudjátok, miről van szó, KÉRLEK, NE MONDJÁTOK EL, csak írjátok le, hol találhatnám.

Előre is köszönöm.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Néhány plusz érdekesség még Yennon Szigetéről =) : A Fekete Torony tömlöcében olyanok is vannak patkány alakban,akiknek isteni hatalmuk van: Ilyen pl Ottomár vagy a Mhyori.

Ha már itt tartunk,tudjátok ki Lensver (alias Leon Silver) ? (A démon,aki a Skandar Graun-nak a Peltár által adományozott vérten keresztül megidézhető).

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Egyébként amennyire Én tudom,ő csak egy ilyen kis "cameo" erejéig volt benne,mivel egy külön történetben szerepel (ugyanannak a tollából,mint aki a Káosz könyveket írta (Nemes Istáv-John Caldwell)). Az írónak biztos vicces kedve volt :D Egyébként ez a démon akit Skandar Graun megidéz gyakorlatilag lazán lecsapja Maldyce-t,szóval félelmetes ereje lehet :D

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Ülj oda az asztaltársasághoz...

Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

Vándor
Válasz a témára...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

  Only 75 emoji are allowed.

×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...