bűvdudás Közzétéve: Április 27, 2013 Megosztás Közzétéve: Április 27, 2013 "Öröm és büszkeség tölti el szívemet, látván: akad még vitéz e honban, ki nem fél mellénk állni, hogy beteljesítse a lázadó Tudor végzetét! S bár látok köztetek olyanokat is, ki gyáván otthon maradt ma... az oroszlán megvédi anyját!!!" Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Október 30, 2013 Megosztás Közzétéve: Október 30, 2013 "Bisesát megdöbbentette, milyen hamar hoz döntéseket az alkirály.– Mindig is jól átláttad a dolgokat – mondta neki. – Sokkal jobban, mint Sándor emberei közülbárki. Megértetted, hogy az egész helyzet mögött az Elsőszülöttek, a Szemek állnak. És hogy mindenmás, a birodalom, a háború, csak figyelemelterelés.A férfi felmordult.– Ha híján volnék az éleslátásnak, nem sokra vittem volna Sándor udvarában. Látnod kéne, mi lettmásokkal, akiket még harminc évvel ezelőtt ismertél. Mind eltűntek a tisztogatások alatt.– Õk mind, de te nem.– Nem, ugyanis mindent megtettem, hogy én intézzem a tisztogatást..."Arthur C. Clarke-Stephen Baxter Link a hozzászóláshoz
Felon Közzétéve: Augusztus 31, 2014 Megosztás Közzétéve: Augusztus 31, 2014 Buda Ferenc: Ne rejtőzz el...Ne rejtőzz el, úgyis látlak!Rádcsukom a szempillámat.Benn zörömbölsz a szívemben,s elsimulsz a tenyeremben,s elsimulsz az arcom bőrén,mint vadvizen a verőfény.Nagyon jó vagy, jó meleg vagy,nagyon jó így, hogy velem vagy.Mindenekben megtalállak,s öröm markol meg, ha látlak.Nézz rám, szólok a szemednek,ne fuss el, nagyon szeretlek! Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Szeptember 1, 2014 Megosztás Közzétéve: Szeptember 1, 2014 " A magyar nemzet okos és nagy. Mutassa meg a magyar nemzet ez alkalommal, mily nagy tud lenni, ha senki nem emeli; milyen okos tud lenni, ha senki nem tanácsolja; milyen helyes úton tud járni, ha senki nem vezeti; saját érző szívén, saját helyes eszén kívül.Gondolja meg a magyar nemzet, hogy a kerek világon csak egy bizonyos jó barátja van: saját maga; s csak egy félelmes ellensége: saját maga; válasszon benne" -Jókai Mór Link a hozzászóláshoz
Felon Közzétéve: Szeptember 2, 2014 Megosztás Közzétéve: Szeptember 2, 2014 Fodor Ákos mindig eltalálja a szavakat. Lehet haiku, lehet hosszabb, érezni vele az élethosszat Addig kerestelek, míg meg nem találtál - s hogy ez megeshetett, úgy érzem: becsesebb életnél, halálnál. Mindaddig vártalak, míg el nem értelek s a Pontnyi Pillanat támasz - pontunk marad, hol nincs enyém-tied. Bár naponta meg kell mászni egy-egy vermet; naponta föl lehet zuhanni a csúcsra! Az ember, úgy látszik, avégre termett, hogy mit elért: keresse újra s újra… Vakon vágtázva is, és át tűzön-vízen, megmértük végre: mekkora lehet Két Végtelen! - Se győztesen, se vesztesen, félálomban suttogjuk: i g e n. Álmunk mély és teljes legyen. S hogy nappal is rólunk álmodjon a Szerelem: ébredj velem, Jobbik Felem, ÉBREDJ VELEM! Link a hozzászóláshoz
bűvdudás Közzétéve: Szeptember 3, 2014 Megosztás Közzétéve: Szeptember 3, 2014 A vén Toldi dörgedelmes szavai a tétova nemesifjakhoz:"Nem elég, hogy szabad címert hagya rátok -Védni azt a sírból járjon fel atyátok?"Igaz, "Mindenki Jánoskájának" majd' minden szava arany... Link a hozzászóláshoz
Felon Közzétéve: Szeptember 10, 2014 Megosztás Közzétéve: Szeptember 10, 2014 Újabb Fodor.. Ki nem vigasztal meg, mikor megbántottad az nem is szeret. Link a hozzászóláshoz
Felon Közzétéve: November 25, 2014 Megosztás Közzétéve: November 25, 2014 Heltai Jenő: MERT DALAIMNAK... Mert dalaimnak azt a részét, Mely túlnyomónak mondható, – Minek tagadjam gyöngeségem – Kegyedhez írtam, kis Kató. És dalaimnak az a része, Mely túlnyomónak mondható, Kegyednek semmiképp se tetszett, Sőt visszatetszett, kis Kató. Igaz, hogy önt tegezni mertem, Ami botránynak mondható, Mert önt csupán magáznom illik Vagy kegyedeznem, kis Kató: De dalaimnak azt a részét, Mely túlnyomónak mondható, Mégis szívemből szívhez írtam, Az ön szívéhez, kis Kató. Hogy ön hideg maradt s kegyetlen, Már ez malőrnek mondható, Ha bánatomban meghalok most, Magára vessen, kis Kató. Magára vessen, ha belőlem Más nem marad meg, kis Kató, Mint dalaimnak az a része, Mely túlnyomónak mondható. Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés