Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

A kalandozósképregény project


Jó ötlet vicces képregényt alkotni?  

33 szavazat

  1. 1. Jó ötlet vicces képregényt alkotni?Recommended Posts

Zsírkutya! :D Kössz :respect:

Szóval akkor eddig akink van:

Amarilis - grafikus

Croatush - szerkesztő

kell még ember aki jó storykat talál ki, illetve ha van egy fotosopmágus, annak örömmel lepasszolom a meló oroszlánrészét :) meghát rajzolóművészek többen is jöhetnek. Esetleg minden karaktert megszemélyesíthet valaki, és akkor élethűbb lesz az egész.

Esetleg ha ez megy indíthatunk egy másikat is ami nem feltétlenül a poénokról szól, ott lehetnének nekromanták, démonidézők és boszorkányok/mesterek a főhősök.

Kéne egy alapkaland amin a szereplők elindulhatnak, úgy könnyebb lenne kidolgozni őket, de itt van pár sablonötlet kezdésnek:

Faren - férfi, elf íjász, nem tud betelni a saját szépségével, csak és kizárólag dizájnos tárgyakat használ, ha nincs nála ilyen, akkor nem csinál semmit - viszont képes a leggagyibb fegyverekkel harcolni, és a leglengébb ruhákban mászkálni, ha az "megy az egyéniségéhez". Művészlélek, mindig verseket meg dalokat aka kreálni, csakhát kicsit béna szegény, ha valamit el lehet rontani, az első között van aki elrontja. Csak azért nem gyújtoták még fel, mert piszokjó íjász és messziről meglát/meghall mindent. Alborne hívő.

Dregho - férfi, törpe harcos, mogorva szőrös fémkupac, de mindig túlüt mindenkit és alig lehet megsebezni. Utálja a mágiát, a művészetet, a csicsás dolgokat, az érzelgősséget, az elfeket, stb... ellenben odavan a kövekért, a fejszékért, és a törp stílusért. Van egy törpe harci bárdja, egy harci kalapácsa, egy rövidkardja, törpe stílusú mithrill teljesvértje és a hozz tartozó közepes pajzs - ami őt teljesen eltakarja. Mindenféle harci technikákat ismer és képes akár egyedül is teknősbéka alakzatban haladni.

Amina - nő, ember harcos, TPvadász kincsvadász orkvadász. Kezdő szerepjátékos-kocka stílus. Mindenféle iskolákba járt, mindenféle képzessége van, nincs személyisége, tele van különféle potionokkal meg fegyverekkel, mindent kifoszt, mindenből pénzt csinál...

Craxus - férfi, udvari ork varázsló teljes rézpáncélban, kedvenc fegyvere a slan kard (mer nem érti meg hogy nem tudja használni). Használhatatlan karakter, mindig bénázik, de társaiknak sosem sikerül kinyírni - ő persze azt hiszi nagyon tud, és titokzatoskodik. Szerelmes Aenili-be és mindent megtesz hogy a közelében lehessen - aminen a varázslónő nem nagyon örül.

Graghan és Telinar - Tharr pap és Domvik-lovag, mindig vallási vitákat folytatnak, az istenüket akarják a másik fölé helyezni, harcban is hazon versenyeznek, kinek az istene tud több ellenséget legyőzni. Graghan csuhás, titokzatos, Telinar fényes Domvik páncélos, jókedvű, a csapat gyógyítója. Néha faren is nagy komolyan bele akar folyni a hitvitákba, de a két teológus általában egy mindent eláruló pillantással elzavarja.

Aenili - nő, elf varázsló. Nagy hatalmát nem felejti el hangoztatni minden helyzetben, mindig van nála valami titkos tekercs, szabadidejében a varázskönyvét bújja. Mindenféle mágia érdekli, minden mágikus vonatkozású beszélgetésre felkapja a fejét, és osztja az észt a magasabb célokról meg a mágia mélységeiről - amit ő természetesen aradéktalanul ismer. Reménytelen küzdelmet folytat azért, hogy megismertesse Dregho-t a mágia szépségeivel. A mogorva harcosnak pedig mindig sikerül megdobni az asztrálpróbát hogy ne pofozza fel a nőt a pajzsával.

Satul - férfi, renegát kráni fejvadász. Mindenhol rejtett fegyverei vannak, köpenye alatt semmi nem látszik, és sosem csörömpöl a többszáz kés, tőr, a mara sequor, a mérges-üvegcsék és ki tudja még mi minden. Kegyetlen gyilkos, hidegvérű, számító, sokmindent nem tudni róla, mindig éber és mindig elkülönül a csapattól. Vallatásban, kommandós akciókban ő a profi. Aenili áll hozzá a legközelebb, bár őt sem nevezhetnénk barátjának. A csapat többi tagja fél tőle, kivéve Dreghot, aki csak szimplán utálja. Fekete köpeny, fekete páncél, fekete kardmarkolat, fekete haj, fkete lélek.

Ezek után már csak egy jó kiadó kell és van egy saját képregényünk :)

Link a hozzászóláshoz

Ez eddig tök jó! :lol: Tetszenek a karakterek, főleg a törpe, aki egyedül is képes teknősbéka alakzatban haladni.... :lol:

De egyedül nem vállalom be az az egész rajzolás, Gem csatlakozását lelkesen üdvözöltem, de Vargányt is rábeszélem még, illetve nekem tetszik a minden karaktert más alakít variáció..nem csak a sztori de a stíluskeveredés is poén lenne már!

Viszont a sztori íráshoz is szívesen hozzáteszem magamat, MG és még néhányan már tudják, hogy milyen súlyos ötleteim vannak, még a normál rendszerben is... :oops::lol:

Ja és a desinges ego elfet szívesen bevállalom!! :lol::wink:8)

Magát a sztorit több féle képpen is el lehetne indítani.

Lehet kezdeni mindenkiről egy rövid beveztő sztorival, amolyan előtörténet félével és aztán belemenni a dolgokba.

Vagy bele a közepébe, már akció közben az értelmes társaságot, és akkor menetközben vinni bele a háttérinfókat szép lassan a történetbe.

De kézreeső kezdés az is, ha magának a csapatnak az összekerülését, egymásba botlását vesszük első fejezetnek.

Ezek tipek, az első alap ötletek, de lehet, hogy ide valami teljesen extrém és szokatlan kéne.. :lol:

Link a hozzászóláshoz

Van itt még jópár kérdés:

Mi legyen a cím? Mi legyen a cél? Hol induljanak? stb...

Arra gondoltam minden karakternek írhatnánk egy kis háttértörténetet amit aztán kb 10 képpel le is lehetne vezetni, és mindegyiknek a végén becsatlakozik az emberke a kalandozásba.

Aztán kell neki egy reklám, egy flash animáció mondjuk ami felkonferálja az egészet. A címre van pár ötletem, de akinek kreatív ötletei is vannak azok írják is le :)

Link a hozzászóláshoz

rajzolásra nagyon egyszerű megoldás: a karakterek képeit átnézzük, kiválogatjuk, a történetet pedig egy emberke írja amúgy is, beosztja hogy melyik képkockában meik karakter mit cisnál, és mindenki a saját maga által kreált karaktert teszi csak bele :P Kicsit lassú de így nem egy ember rajzol mindent. Hátteret, helyszínt rajzolni emg sztem mindannyiunk tud :D

honnan induljanak: szerinte felesleges konkrét pozíciót megadni. de ha annyira gondolkodni akarunk, akár lehet kezdeni valami kocsmai verekedéssel a Világ Közepe fogadóban :D

Cél: alapvetően szerintem minden karakternek megvan a magáé :)

Link a hozzászóláshoz

do... :lol:

írtam pár háttértörténetet, lehet rajta módosítani, ez ugyanúgy csak egy sablon mint az emberek leírása:)

Faren: /KÉP1/ Gyerekkorát a szüleivel a Shinear szövetségben töltötte. /KÉP2a/Kitanulta az íjászmesterséget és /KÉP2b/ itt ismerkedett meg a művészettel, amibe aztán beleszeretett. /KÉP3/Gyermekkora boldogságban telt. /KÉP4/Ifjúként aztán elvágyódott messzi tájakra /KÉP5/ így összecsomagolt, elbúcsúzott szüleitől, és útra kelt az ismeretlen felé. /KÉP6/Útja során sokfelé megfordult, de főként a fogadókat szerette

Link a hozzászóláshoz

De király!!! :D Közbe én is neki álltam rajzolni, de azt macerásabb lesz föltenni... :? Azért majd bőszen próbálkozom!

Jah, személyes célok! :lol:

Faren, aki heroikus tetteivel és a legvéresebb csatában is "tökéletes" megjelenésével a szépség és jóizlés kalahorájává akar majd magasztosulni egykor! :lol:

Erről nem is olyan rossz dolog jutott eszembe: az elfet minden helyzetben ugyanúgy kéne megjeleníteni, érts a reklám szlogent: " London : eső. A hajam még mindig tart!...stb" Szóval komoly(talan) csetepaték után, ahol az egész társaság már hót rogy és vér, Faren még mindig üdén és desingesen villogna a maga cuccaiban.

Egyébknt szvsz a sztorit sem kell feltétlen egy eberre bízni, igazségszerint elkezdhetnénk onlin novella szerűen is. De ha nem is azt vennénk alapnak, ötletadásra, a szereplők stílusának megjelenítésére mindenképp jó lenne.

Link a hozzászóláshoz

Felvettelek msn-en, Gem is megvan már szal egy konferencia nincs kizárva.

Namost a story az egy érdekes kérdés, hogyan is kéne elkezdeni..

Lehet h minden ember megszemélyesít egy karaktert - de sztem ennek online nem sok értelme van.

Aztán van egy olyan opció - amit mondtál is - online novella szerűen írnánk, az írók között szétosztanánk feladatként h max 30 vagy 50 kockában írjon hozzá még valamit, azt felrakja ide, msn-en átbeszéljük (vagy itt), ti lerajzoljátok a végleges verziót (ezt meg megosztjátok egymás között meg ledumáljátok a grafikát mittomén ehhez ti értetek :)) aztán elkülditek nekem a képeket, én összerakom és felpakoljuk egy másik topicba ami csak a képregényről fog szólni.

Link a hozzászóláshoz

Én inkább csak mélyen hallgatnék... :oops: vizsgáim vannak/voltak és az egésszel sehova nem haladtam, bocsi... :oops: De ugyanekkor ez nem jelenti, hogy nem fogom csinálni, csak a vizsgák közbe jöttek. :(:?:evil:

Egyébként az alapötlet megvan, és vázlatot már én is készítettem hozzá, csak még nem volt hajlandó elküldeni. :(

Dolgozom még a többin ígérem, bocs, hogy ennyire döcögősen megy.... :oops:

Link a hozzászóláshoz

na, jó... szerintem ide vagy isten beavatkozás kell, vagy...

Vagy valami hasonló :)

Szóval, adjatok egy kis, időt, pl : 3.-áig, addig vissza olvasom a témát, leírok magmnak mindent és össze kreálok egy vázat a dolognak, amit aztán feltszek ide: nemes személyetekkel is megosztandó. Illetve megpróbálom végre be scennelni a rajzot de ez nem rajtam múlik :P hanem a technikán...

Addig mindenki mást aki szeretné ha a téma poraiból feltámadna, arra ösztönzök, hogy hasonlókat tegyen--> és akkor tudni fogunk valamit egyeztetni, illetve remélhetőleg a többféle verzióból kialakul egy sztori is.

Utóbbinak nem kell bonyorultnak lennie, az alapvető csavarokat és poénokat maguk a karakterek adják úgyis.Sablonos és közhelyes dolgok nyugodtan beépíthetők, hiszen a dolog tulajdonképpen paródia.

azonkívül, ha jó emlékszem, nem kelt el még minden szerep, arra is várjuk a jelentkezőket!

Szvsz egy ember több karakter is alakíthat, ha ennyire nem nagy a tolongás...:D

Szóval 3.-án ugyanitt, remélhetőleg minnél kézzelfoghatóbb eredményekkel.

Link a hozzászóláshoz

Szóval: próbáltam magam tartani az igértekhez és valamit összehozni, legalább a sztori elejéhez. :P elvégre ha elindul valahogy, folytatni csak könnyebb. Bevallom a történet vázlat egyszerűen nem jött össze, igazából lehet hogy nem is árt némi spontanitást hagyni a dolognak, s kissé online novella szerűre venni, hátha akkor könnyebben megvalósítható az együtt dolgozás.Na, jó, nem mentegetőzöm. :D De ez csak egy lehetőség és ötlet, úgymond az én verzióm.

Kezdőkép:

??

A társaság az erdő közepén (mert miért is ne?) a csillagfényes ég alatt élcektől zajos vacsoráját költi éppen.

Ekkor a sötétből titokzatos, lepelbe burkolózó alak jelenik meg, nem messze a társaságtól, amolyan tipikus sejtelmesfélelmetes-semmiselátszikbelőle figura, fensőbbséges, méltóságteljes tartással.

Csuklyás:- Kalandozók..!-susogja alig hallahtón, titokzatossággal. A népség természetesen nem is hallja meg, többek között a törpa csamcsogásától.

Csuklyás:- Kalandozók!- szólítja meg őket ismét, ezúttal inkább bosszús mint titokzatos hangnemben.

A hatás azonban ezúttal is elmarad, csak Faren pillant körbe kérdőn, s a volt kráni néz gyanakvóan a sültjére.

Csuklyás:- KALANDOZÓK!- ezúttal már türelme és méltósága vesztetten ordítva. Ennek hála végre felfigyelnek rá:

Satul: - Ki ez a csuklyás?!- természetesen kivont karddal.

Aenili:- Egy mágus?-mélységesen lesajnáló arc, ami egyaránt szól a csuklyásnak és Satulnak.

Dregho:- HOL?!- s ezzel harciszekercével, teljes páncélban, kezében a vacsora maradékával a csuklyásra veti magát.

Azt hiszem érthető ha ez még nagyhatalmú mágusunkat is készületlenül éri? Az egész társaságra szükség van ahoz, hogy Dreghot valahogy lecibálják az ismeretlenről. A csuklyás immár ugyancsak porba omlott fensőbbséggel, s félig szó szerint a földbe döngölve elhalón hörgi feléjük:

Csuklyás:- Megbízásom van a számotokra?..

Amina:- Mit mond?

Faren :- Valamit a meghízásról? biztos ízléstelennek tartja?- aggodalmasan pillant végig magán, a női karakterek úgyszintén.

Csuklyás:- MEGB

Link a hozzászóláshoz

Nekem határozottan tetszik :)

Nemrég olvastam át a régi sablonokat, és hát van itt egy probléma:

Annyi változtatást kéne eszközölni, hogy Aenili nem hangoztatja, hogy felsőbbrendű, de mindenkit meg akar ismertetni a mágiával (ez a történetedbe még beleillik), Amina férfi és a neve Arhan, és Dregho asszem Aragorn lova, így jó volna átnevezni valamire :)

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...