Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandozok.hu Téli Tábor 2007 - Élménybeszámolók


Con Salamander

Recommended Posts

Üdv. Mindenkinek...

akkor elsőként szeretnék élményt beszámolni. ;)

Szerintem nagyon jó volt a tábor!

Számomra különösen érdekes tapasztalat, hogy még élőben is játszottunk és pont jól tudták a szervezők, mikor elég abból is.

A JK csere is csúcs volt :) és a KM csere is nagyon jól alakult.

A modul első fele nagyon nagyon tetszett. Hihetelenül élveztem, hogy olyan fordulatos és érdekes volt. Ezen úton köszönetet mondok TAO-nak. Sajnos a modul második fele egy kicsit vontatott és "időkorlátos" volt. De ennek ellenére jó volt.

Link a hozzászóláshoz

Halihó!

Csatlakoznék, egyetértek mindennel, amit előttem írtak. A 2007-es év tényleg jó szórás lett a kalandozok.hu számára. :)

A Téli Táborban én az első estét élveztem a legjobban (nem mintha a többi része nem lett volna jó :)). A "csapatépítő" tréning számomra nagyon jól sült el... olyan érzésem volt, mint NYT-n.

Mindenki közvetlen, mindenki jól érzi magát mindenkivel... és egyszerűen görcsöt kapott az állkapcsom a sok röhögéstől. Gratula Antailnak ezért az ötletért.

Élveztem a meséléseket

- az Északi Kóborlóknál, mert jó kis csapat volt, jól éreztük magunkat, a részeg törpétől kezdve a "hentes" sirenari erdőjáróig. ;)

- az Sh Carridánál, élmény volt lehentelni a hírhedt Dark Zalát :twisted: de viccet félretéve, nagyon partnerek voltak egy nehéz és kifacsart helyzetben.

A modulról nem írok, elvégre ebben nem az én véleményem számít. Az első feléről általánosságban jobb véleményeket hallottam, a másodiknál sokan értékelték az ötletet, de nem minden csapat tudott és akart azonosulni a helyzettel. Nagyon nehéz helyzetbe hozott a második rész mindenkit, mind szerepjátékosként, mind emberként. Aki el tudta fogadni, az nagyon jól érezte magát, és minden tisztelem övé, aki nem tudta, azt sem hibáztatom, csak sajnálom, hogy elveszett számukra a játék szépsége.

Összességében... hozott mindent a tábor, amit vártam. :) Sok régi ismerőst, akiket ritkán látok, szerepjátékot és röhögéseket, négyes-fekvőt, sok-sok sütit, Poklot, kevés alvást, tizenévest és harmincévest, hajnalig tartó mesélést, élményeket...

Remélem 2008 legalább ilyen jó táborokat hoz majd.

Üdv,

TAO

Link a hozzászóláshoz

Szép estét!

Ismételten egy nagyon jó táborban tölthettem el az elmúlt napokat.

Voltak akiket már ismertem és nem tudtak újat mutatni, így továbbra is örültem jelenlétüknek és voltak olyanok akiket csak most ismerhettem meg jobban.

Első csapatom Muron bajnokai nevezetű csapat volt. Örültem, hogy végre megismerhette jobban is őket.

Blasius: Nagyon jó úton haladsz! Egyre nyitottabb vagy, ami nagyon jó, csak így tovább.

Netrefer: Még jobban meg kellene nyílnod és többet szerepelned a játékban. Ritkán hallottam a hangodat, pedig láttam hogy érdekel.

Siriath S.M.: A csapat ,,esze

Link a hozzászóláshoz

JÓÓÓ Reggelt Kalandorok!!!!

Kezdjük az elején nagyon örülök hogy az új hely ellenére nem tévedtünk el és a tervezett idő alatt értünk le.

A csapat építő program nagyon tetszett ötltes volt a csapatok meg kreatívan oldották meg. Ennek hála este fájt a hasam a nevetéstől. 8)

Első KM Hókusz:Leszámítva hogy pár órával kevesebbet mesélt :wink: nagyon jó volt. Sikerült felszámolnunk a korrupciót a városban meg a renegát kardművész klánt, s közben röhögni.

Munchkin verseny: NAKEM nagyon tetszett. :twisted:

Második KM Venes: sajnálom hogy a mesédből nagyon keveset hallottam :cry: szinte mondhatom 1 óra se volt leszámítva az utójátékot. Nem baj NYT-n várom a mesédet. :wink:

Tom: Nagyon köszi a mesét tanulságos volt, de egyszer meghalgatnálak úgy mesélni amikor nem vagyok hulla fáradt.

TAO: A JK csere nálam nagyon jól sült el amiatt oldottuk meg a modult 10 perc alatt. :)

A Live rész meg szerintem túl hosszúra sikerült és amit vártál tőle egyáltalán nem jött ösze, de ez csak az én véleményem. :(

A modulró meg csak akkor ha elolvastam.

A kaja jó volt a szálás is ha nem mi kaptuk volna meg az egyetlen olyan szobát amibe lyukas volt a csrépkályha. :)

Köszönet :

- Antailnak a szervezésért

- Taonak a modulért

- Hókusznak és Venesnek a meséért

- A fűtés szerelőknek a köszpontifűtésért

Tengermély tisztelettel Mosquito

Link a hozzászóláshoz

Üdv

Abban csatlakozom az előttem szólókhoz, hogy igen igen jól sült el a tábor. Egyáltalán nem volt baj ez a családiasabb légkör (értem ez alatt az alacsonyabb létszámot, mint NYT-n pl), és baromi jó volt, hogy (szinte) mindenkit ismertem, és nem azon törtem a fejem, hogy na ő pl kicsoda :]

Az új szállás és táborhely bevált, egyedül egy kisboltot (meg kiskocsmát) hiányoltam a faluból, de mondjuk ez nekünk nem volt akkora baj, mert kocsival voltunk. Érdekes megnézni, hogy egyre többen és többen mennek kocsival a tábor(ok)ba. Nekem azért kicsit hiányzik a közös vonatozás :/

A játékról egy pár szót... A mesélőinkkel elégedett vagyok (;)), sőt, Kniel meglepő teljesítményt nyújtott, azok után, hogy közölte, Õ nem kifejezetten egy régóta mesélő KM :) Szóval ahhoz képest nekem tetszett az ő ciklusa, tetszett az ötlet, hogy egy - a modul szempontjából nehezen beszervezhető - partyt sikerült a "helyes ösvényre" terelnie. Éjszakákba nyúlóan csak küzdöttünk és küzdöttünk, így a táborban alvással töltött órák száma nem volt valami sok :)

Aztán egy-egy étkezésnél, midőn Gregoire megjegyezte, hogy Õ még nem is mesélt nekünk versenyen, és hogy ezt sajnálja, minő meglepetésként ért ( :twisted: ), hogy Õt kaptuk második mesélőnek.

Nos, sajnálom, hogy pont ennek a modulnak ezt a részét mesélte Õ, mert így nem nagyon tudtunk mit kezdeni egymással :)

Ennek kapcsán térnék rá a modulra. Igaz, hogy még csak odáig olvastam, hogy a JK-kat megöli a Szörnyeteg, de így is van egy két dolog, amit nem értek, illetve fenntartásaim vannak vele. Alapvetően az volt a bajom, hogy a második rész nem adott lehetőséget szerepjátékra. Habár, a mi csapatunk a live részben leült egy asztalhoz, és sokkos állapotban tárgyaltuk, hogy mi a fene történt, és mit keres Ranagol papja és hívei Darton síkján :roll: .

Sajnálom, de azt kell mondajm, hogy a modul nem tetszett. Az első 2 ciklus igen, de az nem a modul része volt, ugyanis - ahogy elolvastam - az első 2 ciklus feladata a JK-k beszervezése és a 2. ciklus végén a megölése volt. (Jut eszembe, annyira nem szimpatikus az sem, hogy a Szörnyetegnek muszáj (!) megölni a JK-kat. A JK-knak pedig esélyük sincs arra, hogy megöljék a szörnyet. Amúgy: Mi történt volna, ha a Szörnyeteg a szikladarabon öli meg a JK-kat? :roll:)

Az utolsó éjjel pedig Vampire-be kezdtünk, de tapasztalatlanságunkból fakadóan kb annyit játszottunk, mint amennyi ideig karit alkottunk :) Azért jó volt :)

Szóval összegezve a tábor (ismét) remek volt, de sajnos újabb olyan modult játszottunk, ami után egy kicsit húztuk a szánkat. Jó volt, jó volt, de nem az igazi...

Köszi mindenkinek, hogy ott volt, hogy szervezett, hogy mesélt, hogy ételt s italt adott, hogy levitt és hazahozott kocsival, és hogy hozzájárult a hangulathoz.

Link a hozzászóláshoz

Mindig ugyanúgy kezdődik... :)

Nos igen, általában minden tábort előzetesen lázas készülődés előz meg, ez most sem volt másként. Szóval miután Antail elmondta, hogy kendők... nos, este kendőkkel feküdtem, reggel kendőkkel keltem, a család számára nem volt más mondatom, mint az, hogy "megyek varrni" :) Ezért is örültem, hogy akadtak olyan emberek, akik megköszönték nekem, nekik meg én köszönöm. Főként azt a szép és érdekesnek mutatkozó könyvet, amit kaptam :)

Szóval utazás. Bár előtte éjjel nem aludtam semmit, majdnem sikerült lekésni a buszt, ottholfelejteni a bort, és majdnem elcsúszni a járdán. Mire feltornáztam magam és népes csomagom a buszra, már hálát adtam Dartonnak 8) , hogy fentvagyok, pedig még le is kellett másznom :) Szóval hálás voltam, hogy ez esetben rám vártak, azaz nem nekem kellett várni az autóra (ezer és millió hála Cz-nek), kis kitérő után Vinye felé vettük az utunkat. Miután felszedtük Scylláékat, és megálltunk kávézni egy benzinkútnál (köszi Sneer), sikerült Oshi után elsőként érkezni a táborhelyre. Nagy öröm volt aztán a régi arcokat újra látni, mire mindenki megjött, azt hiszem számomra nemigen voltak új arcok, csak némi ahhoz tartozó név homályosult fel bennem :) A szobaválasztás... khm... :D Szóval Dark Zala régi motorosai befogadtak, így ez is gyorsan megoldódott..

A csapatépítő szerintem mindenkiben örök emlék marad, hiszen így is volt szánva, én csak azt sajnálom, hogy nem vettük fel videóra... voltak nagy röhögések... hehehe :) Azt hiszem az utolsó feladatként megoldott Loituma közös éneklése a legszebb pillanatként tette fel a koronát az amúgy már fáradtan átélt estére.

Másnap a modul első része. Mivel mi ketten voltunk csapatként, meglehetős szorongással ültem le Gregoire és Hunter mellé az asztalhoz. Pusztán azért, hogy kellemeset csalódjak :) Nekem nagyon tetszett az első ciklus, ide-oda rohangáltunk, felderítettünk, szóval nagyon jó élmény volt, pedig nem aludtuk magunkat túl már akkor sem :) Köszönöm Gregoire-nak a mesélést, jó volt játszani vele, szintúgy Hunterrel is.

A modul második fele... hát.. amikor leültünk, és szinte azonnal meg is haltunk.. hát kissé demoralizálta a már ténylegesen fáradtnak tekinthető jk-kat, és mivel némelyünknek nagyon nem tetszett a live része, erőteljes unatkozásban, és kellemetlenül érzésben telt el a modulnak ez a része, nem tetszett a szétszabdaltság sem. Amikor egyszerűen nem tudtunk magunkkal mit kezdeni, és az ötletek sem segítettek (már amikor hajlandó volt valamelyikünk valamit is mondani), a végére már nyögvenyelőssé, és kellemetlenné kezdett válni a játék. Én ebben az egészben csak azt sajnálom, hogy ennek jórészt a nekünk mesélő Kniel látta kárát, és számára is rosszul sült el a mese. Sajnálom, és bocsánatot kérek tőle emiatt, és remélem, hogy máskor, más keretek között még lehetőségem lesz arra, hogy nekem meséljen.

A modulról nem mondanék semmit, azt hiszem, hogy nálunk most ez játszott a legkevesebb szerepet abban, ahogy alakult a szerepjáték része. Nálam okosabbak majd úgyis megmondják a tutit :)

Uccsó este a már tradicionálissá váló (remélem) SirTom mesélés volt.. ááááh, az egész tábor alatt nem nevettem annyit, pedig az nagy szó :) Egyszerűen fenomenális volt, akkora poénok, meg helyzetek voltak.... ááááh, köszi, köszi, köszi, köszi SirTom :) Azt tudom, ha megyek NYTre, engem lehetetlen lesz kihagyni a következőből is :)

Reggel nehéz volt kiásni magam az ágyból az után, hogy hajnali 4ig játszottunk, de még reggelin is ott voltam! :) Igaz, hogy alig láttam ki a fejemből, de Obs-nak sikerült megnevettetni :) Ja és bocsi Obs, te tudod, hogy miért :) Na meg Venes is tudja, hiszen együtt röhögött velem a meleg helyzeten :D

Köszi a sok sütit Venesnek és a sajtos rollót meg a csokikat Orsinak :)

Köszi a sok röhögést a szobatársaknak, meg azt, hogy elviseltek, és hogy cserébe én is elviseltem őket :P, meg az új nevem Ramireznek :)

Köszi az oda és a visszautat Cz-nek, meg a kávét Sneernek :)

Köszi SirTomnak a mesét, és a játékot Hokusznak, Mosquitonak, és Woodmannek. :)

Köszi Gregoire-nak és Knielnek a mesélést. :)

Köszi mindenkinek aki ott volt a részvételt, a sok-sok nevetést és szép pillanatot :)

Köszi annak, aki rakott a tűzre, hogy ne fagyjak bele a hálózsákomba, és annak aki hajlandó volt maga után az ajtót is berakni, ha kiment vagy bejött :)

Köszi a szervezést Antailnak, és a modult Orsibarátjának :)

És végezetül köszi a Tündérkének, aki már nem Tündérke, de azért én így is szeretem, és nem, nem haragszom rá :)

Nyt-n ismét tábor, februárban meg oldalvacsi :)

Link a hozzászóláshoz

Meg se lett említve az idei kvíz. Gondolom azért, mert nem volt megoldhatatlan. :D

Nekem nagyon tetszett. Végre nem az volt a kérdés, hogy mi van a 3. kiadású ETK bővitett extraváltozatának a 68. oldalán. :)

(Bár megjegyezném, hogy nekem eddig mindegyik Ynev vagy Kalandozók kvíz tetszett.)

Link a hozzászóláshoz

Nah, akkor egy kicsit részletesebb beszámoló részemről...

Az indulás reggele nekem kissé hektikusan telt. Sikerült elaludnom, szóval eléggé kapkodnom kellett magamat, hogy mindenkihez időben odaérjek. Az úttal sztem nem volt gond, a jól bevált "vokitoki"-s megoldás most is bevált, még új barátokat is szereztünk rajta:)

Az odaérkezésnél engem kellemes csalódás ért a helyet illetően, sokkal rosszabbra számítottam.Általánosságban - leszámítva az első este fagyosságát (amit ugye a fűtési rendszer szerelése okozott) - nagyon bejött az egész, sztem lehetne standardizálni.

A társaság is remek volt, igaz Venesnek ez az erőszakos "sütietetése" nekem kicsit agresszívnak tűnt. Ha valakinek nem ízlik a muffink akkor miért kell mindenáron beleerőszakolni? :)

A csapatépítő remek ötlet, nagyon jól éreztem magamat, jók voltak a feladatok és el is érte a célját. Azt javasolnám, hogy ezt mindenképpen vegyük fel a tábor fix programjai közé.

Végül pedig a modul...lehet dícsérni, lehet szidni, sztem elérte azt ami egy tábor modul célja, mégpedig, hogy az emberek foglalkozzanak vele.

Annak ellenére, hogy csapatunknak egyáltalán nem állt érdekében a "síkfoltozás" és az egyéb járulékos feladatok megoldása a KM-ek(és modulírók) iránti tiszteletből (no meg saját szórakozásunk miatt) mégis felvettük a kesztyűt és szerintem egész Dark Zala nevében mondhatom, hogy rég játszottunk ilyen jót. A JK csere sztem jó ötlet volt, viszont a nagy közös halálélmény nekem kicsit erőltetettnek tűnt.

Összességében nagyon jól éreztem magamat, várom már a köv összejövetelt!

Köszi mindenkinek aki hozzájárult bármiben is:)

Link a hozzászóláshoz

Nah Hello!

Rövid tömör összefoglalás: A tábor zsír volt! :)

Kicsit bővebben:

Tetszettek a programok, szép volt a hely a kaja is elég jó volt csak ki gondolta volna hogy hideg van a "Pokol"ban:)

A társaság sem hagyott kivetni valót szoval jó nagyon jó volt. :)

Jah a kaland is nagyon tetszett még mesélni nem nagyon tudásom ellenére is :)

minden jót

písz

Link a hozzászóláshoz

Kicsit megkésve bár... bár aki tudja, miért csak most, az igazán büszke lehet rám :)

Szóval, az évben nem voltam nyári táborban, így kissé elvonási tüneteim voltak, ami a barátok látását illeti. Sajnos a sok éves gyakorlatra jellemzően ez a tél sem úgy indult ahogy kellett volna, ez már szinte megszokott, hogy nekem Kovács György tanár úrnál vizsgáznom kell. De azért ott voltunk, és siettünk ott lenni, ahogy csak bírtunk. Nagyon örültem annak, hogy láttam végre azokat, akikkel régen nem találkoztam, és nem kezdem el sorolni őket, tudják nagyon jól :)

Az odautazás azért nem volt semmi :) tejmasszában kocsizni, ismeretlen tájakon, és ráadásul az útbaigazításban sem volt olyan segítőkész némelyik kalandozó társ, mint ahogy az kalandozó társhoz illendő lenne. Silvernek ezúton is köszönöm, hogy elmesélte az utat, így nem kellett még többet utaznunk :)

Ahogy odaértünk, máris kvízeltünk. Gregoire meséjébe sajnos már nem folyhattunk bele, akárhogyan is könyörögtünk, hogy hadd mesélje le nekünk a végét. De sajnos nem lehetett, szóval tőle elnézést, hogy nem hallgathattuk meg, én kifejezetten sajnálom ezt.

Azért a kvíz egész jól sikerült :) Legalább valami sikerélmény :)

Az elhelyezkedés már viszonylag simán ment, bár nem volt egyszerű két ágyat találni :) Azért köszönjük CS-nek és a többieknek, hogy náluk aludhattunk. Egészen más élményekkel gyarapodtam a társaságról, mint az eddigi hiedelmek, szóval srácok, de tényleg, imádlak benneteket, jófejek vagytok :) Még Suttogó is :D

Másnap és mese, kicsit döcögősen indult, mert vagy km nem volt, vagy hely mesélni :) Amikor meg mindkettő volt, akkor meg meghóttunk és mehettünk fagyoskodni :) Azért a halál hangulata a túlvilág kapujánál jó volt, én legalábbis élveztem, és nem, én sem ismertem fel Sir Tom hangját, ami nagy szégyen ugyibár :) De evvan :) Szóval jó volt a beharangozás, csak kár, hogy egy picit szét volt ezzel szabdalva a mesélés, mi pl többet ültünk tétlenül a ciklus következő mozzanatára várva, mint amennyit játszottunk.

Knieltől én is elnézést kérek, ez a mozzanat kissé rányomta a kedvünkre a bélyegét, ráadásul amúgy is voltak olyan csavarok, amik miatt inkább barkóbáztunk már a vége felé, hogy megfejtsük az amúgy már megfejtett talányt.

(Én ezúton szeretnék feltenni egy kérdést... tulajdonképpen, amikor a kő rázuhant a fiúra, és az ott halt meg alatta... miért nem teleportálódott vele együtt vissza a túlföldre? :) )

Azért végigjátszottuk, Darton papinámnak meglett élete vágya, és találkozhatott Dartonnal, a többiek meg szépen eljutottak isteneikhez, szóval részünkről happy end :)

A Pokol étterem nem volt semmi :) Illet a modulhoz, a felszolgáló meg kisértetiesen emlékeztetett a boltos csávóra a modulból. Szóval az biztos, hogy a tábor adott egy alaphangulatot a játékhoz, kár hogy a mesélés feléről teljesen lemaradtunk. Hát ahogy mondani szokás, evvan :)

Akkor jöhet a köszönetnyilvánítás:

Köszi

- Felonnak és Hunternek a csapattagságért (igen, akkor is megköszönöm tesó, ne szójjábe)

- Gregoire-nak és Knielnek a meséért.

- Con Salamandernek azért, mert ugyanolyannak lát még mindig. Köszönöm Pajti :)

- Suttogónak, mert nem lát ugyanolyannak mint eddig. Köszi srác :)

- Alkyone-nak és Fürgének a színvonalas szobatársasságért :)

- Sir Thomasnak a meséért, és a sok kedvességért, amit ki se kellett mondania, csak rám néznie :)

- TAOnak a meséért

- Antailnak a tábor megszervezéséért

- Tesónak és Orsinak a forralt borért

- Venesnek a halom sütiért :) életmentő volt olykor

- Obsnak a pólóért :)

- Obshuginak a biztató szavaiért :)

- Sneernek azért, mert meghallgatott...

Remélem senkit sem hagytam ki, senkit se szeretnék :)

Üdv

Andoron

Link a hozzászóláshoz
Vándor
Ehhez a témához mostantól nem lehet hozzászólni
×
×
  • Új...