Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Mely Kötelező Kiegészítő Kulcspozíció tetszik a legjobban?  

12 szavazat

 1. 1. Mely KötelezÅ? KiegészítÅ? Kulcspozíció tetszik a legjobban?

  • CsapatvezetÅ? tiszt (BOSS)
  • Hűségbiztosító tiszt (HÃ?SI)
  • Egészségügyi tiszt (DOKI)
  • Kommunikációs és Dokumentációs tiszt (SZEM)
  • Felszerelésbiztos tiszt (SZAKI)
  • Jókedvbiztosító tiszt (SZMÁJLI)


Recommended Posts

28-án este várható egy Paranoia kaland, ehhez nyitom az alfórumot.

A cél a játékosok alapvető beavatása, hogy ne ezzel menjen a drága játékidő a TT alatt.

3-6 játékossal megy majd a mese, többet a rendszer szerintem nem nagyon bír el. Nem mintha bonyolult lenne, de a játék az elég kaotikus (jó értelemben) :twisted:

Eddigi jelentkezők (ha jól figyeltem):

Felon, Venes, Catsmile, MateBilic, Tao, Aion Gildes Shiffer

+1 jelentkező: Frosty

Innentől In Character mehet a kérdezősködés. A cél az, hogy képetek legyen a karakteralkotásról (nem bonyolult) és a játékstílusról.

Természetesen bárki csatlakozhat a diskurzushoz, elvégre az Alfa Komplexumban rengetegen élnek.

In Character: ON

Link a hozzászóláshoz

- Jónapot Polgártárs! Miben lehetek a segítségedre?

---- Meg tudnád mondani, hogy működik ez a játék?

- Sajnálom polgártárs, az információ jelenleg nem elérhető.

---- Micsoda? Nem lehet mégis valahogy információhoz jutni?

- Még nem tartozol a Problémamegoldók közé, ezért a biztonsági azonosító szinted jelenleg INFRAVÖRÖS. A szabályok eléréséhez VÖRÖS szint szükséges. Nincs felhatalmazásod arra, hogy megismerd a szabályokat. Mindig kéznél a segítség.

---- Huhh. A játékok többségében arra buzdítanak, hogy ismerjem a szabályokat.

- De nem a Paranoiában. Itt nem tudod, hogy ki az ellenség és ki a barát. Nem tudod, hogyan működik a felszerelésed. Nem ismered a szabályokat. Egy dolog biztos csak: mindenki a bőrödre pályázik.

Mindig légy éber! Senkiben se bízhatsz! Tartsd kéznél a lézerfegyvered!

Tudatlanság és félelem; félelem és tudatlanság. Ezek a kulcsszavaink.

---- De hallottam valamit egy számítógépről.

- Nem, A Computerről hallottál. A Computer a barátod. Bízz a Computerben. A Paranoiában Problémamegoldót fogsz játszani, és a Computer szolgálatában állsz. Te vagy a Computer bizalmasa és ügynöke.

---- Hogyan leszek Problémamegoldó?

- Jelentetted egy barátod árulását. Kivégezték a Computer elleni összeesküvés vádjával. A Computer kitüntetett ezzel a feladattal hűséged miatt.

---- Mit kell egy Problémamegoldónak tennie?

- A feladatod, hogy felkutasd az árulókat és kivégezd őket. Más szavakkal keresd meg a problémát és oldd meg.

---- Kik az "árulók"?

- Az árulók olyan gonosz emberek, akik elárulják barátunkat a Computert és el akarják pusztítani az emberiséggel együtt. Az Alfa Komplexumban élünk, az árulókat pedig le kell leplezni és el kell pusztítani.

Minden mutáns áruló, mert genetikailag tökéletlenek. Nincs helyük az Utópiában. Végezni kell velük.

A titkos társaságok tagjai is mind árulók. A titkos társaságok a Computer ellen ármánykodnak, hivatalosan nem engedélyezte őket a Computer, el kell őket pusztítani.

Mellesleg... te egy mutáns vagy és egy titkos társaság tagja.

---- Én egy... mutáns vagyok?

- Így van! Minden Problémamegoldó csak arra vár, hogy leleplezhessen és kivégeztessen. Sok Problémamegoldóval fogsz együtt dolgozni. Fegyvereik vannak, veszélyesek.

---- OK ok. Tegyük ezt tisztába! Áruló vagyok. Az árulásért járó büntetés: halál. A feladatom, hogy levadásszam és megöljem az árulókat. Ráadásul olyanokkal fogok dolgozni, akiknek ugyanez a feladatuk. Mindegyikük célja, hogy engem hidegre tegyenek.

- Nem teljesen. Mindegyikük célja, hogy az árulókat tegyék hidegre. Õk nem tudják, hogy te egy komcsi mutáns áruló vagy.... még nem.

---- És ha rájönnek, hogy az vagyok, akkor megölnek?

- Meg fogják próbálni. Persze ha te bizonyítod be róluk előbb, hogy árulók, akkor kivégzik őket és így túlélheted. Természetesen a hamis tanúzás is árulás.

---- Tehát be kell bizonyítsam, hogy árulók, mielőtt ők tennék ugyanezt velem. Ha nem sikerül időben... meghalok.

- Pontosan. Vigyázz, mindenhol árulók lapulnak! Mellesleg: halott árulók nem tudják bizonyítani, hogy ártatlanok és nem tudnak ellened vallani sem. A legjobb, ha előbb lősz, aztán kérdezel.

Mindig légy éber! Senkiben se bízhatsz! Tartsd kéznél a lézerfegyvered!

---- Biztos vagy benne, hogy ez jó lesz így?

- Egészen biztos vagyok benne polgártárs. Természetesen jó móka lesz. A Computer ezt mondta és a Computer a barátod. Kételkedsz a Computer bölcsességében? Kételkedni a Computerben árulás!

---- Nem, nem, egyáltalán nem!!! Ha a Computer azt mondta, hogy jó móka lesz, akkor biztosan jó móka lesz! Csak egy komcsi mutáns áruló hinné ezt másképp!

- Kiváló, polgártárs! Érted a lényeget, ezért előléptetésben részesítelek. Mostantól a biztonság azonosító szinted VÖRÖS. Üdvözöllek a Paranoiában!

Link a hozzászóláshoz

A Computer a barátod és ezért megosztja veled a titkos csatornán érkezett kérdéseket és a rá adott válaszokat is annak érdekében, hogy biztosítsa az emberek boldogságát és jólétét.

--- Most akkor mindenki egy karaktert formáz meg? Vagy többet?

- Minden játékos egy Problémamegoldó karaktert játszik. Igaz, minden karakternek készenlétben van még további 5 klónja, hogyha az első elhalálozna. A klónok minden szempontból azonosak az eredeti karakterrel, csak a nevük más egy kicsit.

--- A karaktereknek vannak egyéni személyisége, vagy ezeket mi találjuk ki, mi, ahogy eljátszuk azt?

- Minden Problémamegoldónak saját személyisége van.

--- Tudni lehet, hogyan nézünk ki?

- Mint bármilyen ember.

--- Kit kérdeztek a ,,bevezetőben"?

- A Belbiztonsági Szolgálat (röviden: a Szerv) egyik tagját.

--- Hol vagyok?

- Az Alfa Komplexumban.

--- Egyáltalán vagyok valaki, vagy csak egy része egy rendszernek?

- Ugyanolyan ember vagy, mint bárki más. A Computer bölcsessége biztosítja az emberek jólétét és boldogságát. Te is boldog vagy és mindened megvan, amire valaha is szükséged lehet. A Computer a barátod, gondoskodik rólad. Mindig kéznél a segítség.

--- Akkor mindenki ugyanazt hallotta, vagy ez most hogy van?

- Bárki halhatta volna az alábbi beszélgetést. Ez segít az eligazodásban. Pont annyit tudhatsz, mint bárki más a te biztonsági azonosító szinteden.

--- Nem értem mi van. :D Kezdődik...

- Helyes, polgártárs. A félelem és tudatlanság, a tudatlanság és félelem a kulcsszavaink.

A Computer a barátod. Mindenki más lehet, hogy áruló. Mindig légy éber! Senkiben se bízhatsz! Tartsd kéznél a lézerfegyvered!

Link a hozzászóláshoz

Computer, a következő kérdésekre tudsz nekem válaszolni?

- A feladatom az, hogy felkutassam az árulókat és megöljem őket. Én áruló vagyok. Akkor meg kell ölnöm magam?

- Az áruló definíciója: "Az árulók olyan gonosz emberek, akik elárulják barátunkat a Computert és el akarják pusztítani az emberiséggel együtt." Én nem árultam el a Computert, és nem akarom elpusztítani az emberiséggel együtt. Akkor miért vagyok áruló?

- Mutáns vagyok? Milyen térek tökéletlenek a génjeim? Ha mutáns vagyok, a szabály szerint meg kell ölnöm magam? Ha nem ölöm meg magam, akkor ellenkezek a Computer szabályával, mert nem ölök meg egy mutánst, tehát azonnal áruló is lettem, tehát meg kell ölnöm magam?

- A Computeren kívül mindenki lehet áruló. Akkor a Szerv tagjai is, igaz?

- A Computeren kívül mindenki lehet áruló. Lehet, hogy a Computeren kívül mindenki áruló?

Link a hozzászóláshoz

OFF: de csak egy pillanatra. Az első bejegyzésem egy bevezető, a hangulat és alapvető ismertetés a lényege (egyébként nyers fordítás a szabálykönyvből). Ne hivatkozzatok rá, ez egy nem létező beszélgetés és a kérdezőt már kivégezték volna. A fórum célja a karaktergenerálás, erre érdemes haladni. Természetesen közben elejtek egy csomó olyan infót, ami kell(het) a játékhoz.

ON:

--- A feladatom az, hogy felkutassam az árulókat és megöljem őket. Én áruló vagyok. Akkor meg kell ölnöm magam?

- Ha árulónak vallod magad, amire minden lehetőséged megvan, akár a legközelebbi gyóntatófülkében, akkor vagy kivégeznek, vagy a Computer nagy bölcsességében meghagyja az életed. Cserébe viszont megkülönböztetett jelet kell viselned a ruhádon (fekete alapon sárga csíkos kezeslábas).

--- Az áruló definíciója: "Az árulók olyan gonosz emberek, akik elárulják barátunkat a Computert és el akarják pusztítani az emberiséggel együtt." Én nem árultam el a Computert, és nem akarom elpusztítani az emberiséggel együtt. Akkor miért vagyok áruló?

- Mindenki áruló, aki komcsi, mutáns, titkos szervezet tagja, vagy bármilyen más módon árt az emberiségnek és a Computernek.

--- Mutáns vagyok? Milyen térek tökéletlenek a génjeim? Ha mutáns vagyok, a szabály szerint meg kell ölnöm magam? Ha nem ölöm meg magam, akkor ellenkezek a Computer szabályával, mert nem ölök meg egy mutánst, tehát azonnal áruló is lettem, tehát meg kell ölnöm magam?

- A mutánsoknak különleges képességeik vannak. Ha valakit mutáns képesség használatán kapnak, azt ki kell végezni. Ellenben ha valaki önkezűen feladja magát, akkor a komcsi árulókhoz hasonlóan a Computer életben hagyhatja, csak a megkülönböztető jelzést kell hordani.

--- A Computeren kívül mindenki lehet áruló. Akkor a Szerv tagjai is, igaz?

- Mindenhol lehetnek árulók. Mindig légy éber! Senkiben se bízhatsz! Tartsd kéznél a lézerfegyvered!

--- A Computeren kívül mindenki lehet áruló. Lehet, hogy a Computeren kívül mindenki áruló?

- Lehet, bár nem valószínű. A Computer bölcs és csak a tökéletes géneket örökíti az emberekben. Évszázados fejlesztéssel jutottunk el erre a hihetetlenül fejlett szintre. Ellenben a komcsi szabotőrök mindenhová befészkelik magukat, hogy lerombolják az Utópiát. A Computer soha nem téved, ezért kigyomlálja a komcsi mutáns árulókat. Ebben fogsz te is segíteni, mint Problémamegoldó.

Link a hozzászóláshoz

(Oksa, vettem. :))

- A Computer megengedi, hogy személyes tárgyakat hordjunk magunknál? Ha igen, milyen feltételekkel, korlátozásokkal?

- Miért vannak klónjaink? A klónok miben különböznek tőlünk (valamiben biztos, ha mást nem, az emlékekben)? Én is egy klón vagyok? Kinek a klónja? Tudom, hogy hanyadik klón vagyok?

- A Problémamegoldóknak van ismertetőjelük? Megkülönböztethetőek a többi polgártárstól?

Link a hozzászóláshoz

--- A Computer megengedi, hogy személyes tárgyakat hordjunk magunknál? Ha igen, milyen feltételekkel, korlátozásokkal?

- Alapvetően mindened megvan, amire szükséged lehet. A Computer emellett engedélyez személyes tárgyakat, amelyeket a polgártársak általában a övtáskájukban hordanak. Minden polgártárs rendelkezik a biztonsági azonosító szint által meghatározott ruházattal (ez VÖRÖS szinten egy vörös kezeslábas, alsónemű, cipő, övtáska (ez egy öv, rajta több kisebb szerszámos táska és zsebek, mint a hadseregnél).

A Problémamegoldók emellett kapnak egy Red Reflec páncélzatot és egy lézerpisztolyt a kincstárból, amelyre küldetéseik során szükségük lehet.

A Logisztika, Élelmezés és Gyártás (LÉGY) egységeitől lehet kreditekért cserébe tárgyakat vásárolni. Bár létezik feketepiac (amit ezideig nem sikerült teljesen felszámolni a komcsi mutáns bérencek állandó szabotázsai miatt), igénybevétele árulásnak számít. A biztonsági azonosító szintednek nem megfelelő tárgyak birtoklása árulásnak számít.

--- Miért vannak klónjaink? A klónok miben különböznek tőlünk (valamiben biztos, ha mást nem, az emlékekben)? Én is egy klón vagyok? Kinek a klónja? Tudom, hogy hanyadik klón vagyok?

- A Computer által bölcsen vezérelt szaporítás lombikbébi program keretén belül folyik. Az Alfa Komplexumban így nincsenek családok, a legkisebb közösségi egység a 6 klón, akik együtt nevelkednek. A klónok a nevükben különböznek. Az Alfa Komplexumban a nevek szabályozott formában kerülnek meghatározásra.

[tetszőlegesrövidnév]-[biztonságiazonosítószintkód]-[körzetkód]-[klónsorszám]

azaz

Jack-R-KEY-1

ha ő meghal, akkor

Jack-R-KEY-2

OFF:

Vörös = Red (innen az R). Az infravörös (IR) a névben nem kerül megkülönböztetésre, mert az a legalacsonyabb szint.

A játék szempontjából teljesen azonosak a klónok. A játékos és a karakter tudása közt nem tesz lényeges különbséget a rendszer, sokszor összemossa részben a dolgokat (úgy van vele, hogy a játékos tudja, tehát nincs különösebb értelme erőltetni ezt a kérdést). Ettől függetlenül karakterhalálkor a frissen behozott klón nem rendelkezik minden emlékkel, így nem fog tudni róla, hogy miért és hogyan halt meg klóntársa. A játékos két klónja természetesen nem játszik együtt, kizárólag karakterhalálkor jönnek be a képbe.

ON:

--- A Problémamegoldóknak van ismertetőjelük? Megkülönböztethetőek a többi polgártárstól?

Nincsen, csak a biztonsági azonosító szint jelent különbséget.

Link a hozzászóláshoz

-Rendben. A szintem jelenleg Vörös és lehet, hogy áruló vagyok, de gyónhatok és megkíméli az életemet a dicsőséges Computer...

-Vagyis, ha gyóntam már nem számítok árulónak és ezért már nem is akarnak megölni igaz?

Van egy olyan érzésem, hogy, ha megölnék egy árulót akkor magasabb szintre léphetnék, de mivel csak egy ember vagyok így nem tudom a Computer magasztos gondolkodásmódját...

-Hogyan léphetek előrébb Vörös-ből más színné?

-Valószínűleg nincs rá felhatalmazásom, de kérhetek segítséget, hogy megtudakoljam, milyen biztonsági szintek vannak?

Igaz, hogy megkapunk mindent amire szükségünk lehet, de tegyük fel kifogyunk a készletekből akkor a crediteinkból vásárolhatunk a LÉGY-nél.

-Pont ezért szeretném megtudni, hogyan lehet szerezni creditet.

Tegyük fel, hogy kiiktatok egy árulót:

-Ha ez sikerült azzal bizonyítottam a Computerhez való hűségemet?

-Ugyanez csak úgy, hogy lebukok, hogy mutáns vagyok, de hűséges a Computerhez?

Köszönöm a Computernek az eddigi jólétet és remélem felvilágosítja az én alacsonyrendű elmémet, hogy hűségesen szolgálhassam.

Link a hozzászóláshoz

A Computer soha nem téved. Aki az ellenkezőjét állítja, áruló. Kérlek pontosítsd Ceripapa-R-MIA-1, hogy mit szerettél volna mondani. 8)

--- Vagyis, ha gyóntam már nem számítok árulónak és ezért már nem is akarnak megölni igaz?

A Computer akkor végtelen bölcsességében eldönti sorsodat.

--- Hogyan léphetek előrébb Vörös-ből más színné?

Az előrelépésnek sok módja van. A legfontosabb, hogy bizonyítsd a Computer iránti feltétlen hűségedet.... Ahogy azt már eddig is tetted Polgártárs.

--- Valószínűleg nincs rá felhatalmazásom, de kérhetek segítséget, hogy megtudakoljam, milyen biztonsági szintek vannak?

Szerencsés vagy polgártárs, mert a Computer a barátod és megosztja veled ezt az információt:


 • Infravörös (IR)
  Vörös ®
  Narancs (O)
  Sárga (Y)
  Zöld (G)
  Kék (B)
  Indigó (I)
  Viola (V)
  Ultraviola (UV)

--- Pont ezért szeretném megtudni, hogyan lehet szerezni creditet.

A Computer eddigi teljesítményed alapján 100 kreditet ad, hogy megkönnyítse a komcsi mutáns árulók felkutatása és kivégzése irányában tett erőfeszítéseidet. Szándékában áll később is jutalmazni téged.

--- Tegyük fel, hogy kiiktatok egy árulót: ha ez sikerült azzal bizonyítottam a Computerhez való hűségemet?

Pontosan. Mindig légy éber! Senkiben se bízhatsz! Tartsd kéznél a lézerfegyvered!

--- Ugyanez csak úgy, hogy lebukok, hogy mutáns vagyok, de hűséges a Computerhez?

A mutánsok árulók. Az árulók nem hűségesek. Gyors kivégzésre számíthatsz. A Computer a barátod.

Link a hozzászóláshoz

- Problémamegoldó vagyok. Ha jómagamat problémának tekintem, és árulónak jelentem magam, akkor megbélyegeznek. Ebben az esetben milyen hátrányos megkülönböztetés ér azon kívül, hogy a külső jelzés miatt mindenki tisztában lesz azzal, hogy megbízhatatlan vagyok, és valamilyen módon vétettem a Computer ellen?

- Mutáns vagyok. Tisztában vagyok a feladatommal, miszerint ki kell iktatnom az ilyeneket, a túlélés érdekében mindenkiről feltételeznem kell, hogy áruló, ebben a körben pedig azt is, hogy esetleg mutáns. Viszont felismerem-e őket valamiről, vagy pusztán a cselekedeteik/elszólásuk alapján tudhatom meg róluk ezt az információt?

- Mutáns vagyok. Különleges képességeim vannak. Ezek a képességek totál egyediek, vagy vannak kategóriák? Ha vannak kategóriák, akkor a felismerés esélye nagyobb-e, ha azonos kategóriájúval találkozom? Mi számít különleges képességnek?

- Kiderülhet-e, hogy áruló vagyok más módon, mint ha befújnak, vagy lebuktatom, feladom magam? Arról, hogy lebuktam, csak a halálom által értesülök, vagy van esélyem védekezni, esetleg menekülni, korrigálni?

Computer, ha valakiről felismerem, hogy áruló, megölhetem-e? Árulóvá válok-e, ha valakit kiiktatok a rendszerből, de nem tudom hitelt érdemlően bizonyítani az árulását? Ergo a gyilkosság árulásnak számít-e?

6 klónom van. Mi történik akkor, ha nem vagyok méltó a feladatra, és elhullik a szűkebb értelembe vett családom/önmagam? Úgy értelmezed Computer, hogy nem érdemes belőlem többet kreálni?

Link a hozzászóláshoz

Computer, egy hű polgártárs a következőket kívánja megtudni, hogy jobban szolgálhasson:

- Mi a helyes protokoll egy árulóval vagy mutánssal való találkozáskor? A Computer és az emberiség védelme érdekében azonnal elpusztítható?

- Mi számít bizonyítéknak egy árulóval vagy egy mutánssal szemben? Tehát mi kell ahhoz, hogy valakiről kijelenthessük, hogy áruló, vagy mutáns?

Link a hozzászóláshoz

Köszönöm a hogy hatalmas tudásodból megosztottál velem egy keveset Computer.

Ezenkívül hálásan köszönöm, hogy a tudásomat továbbra is növelhettem és ráadásul még el is ismerte a barátságos Computer az eddigi ténykedéseimet.

-TAO polgártárs kérdéseihez kiegészítvén szeretném megtudakolni, hogy mégis milyen különleges képességei lehetnek egy "Mutáns"-nak illetve azt, hogy mit takar a "komcsi" szó.

-Ha jól értettem az eddigi beszélgetésekből akkor, ha lefülellek egy árulót jelentsem a SZERV-nek illetve, ha módom van rá iktassam ki. Remélem nem voltam túlontúl ostoba és nem értelmeztem félre a bölcs szavakat.

-Másik kérdésem, hogyha véletlen egy hiba folytán egy tisztességes vagyis hű polgártárs életét venném el akkor, hogy tehetném jóvá bűneimet, hogy továbbra is megfelelően szolgálhassam a hihetetlen Computert?

Link a hozzászóláshoz

Õ dicsőséges, fennséges Computer én úgy érzem Tao polgártárts titkon lázadást szervez, Õ Computersége ellen.

Ha ki akarom iktatni mit kell tennem ?:D

off: Az elöbbi válaszom a biztonsági szintek hibáira mutat vissza, vagyis a program nem jól van megírva és nem tudja eldönteni a computer hogy vörös , majd ultraviola biztonsági fokozat kell a szabályok megismeréséhez.

Ez a kettősség és egyben ellentét, a rendszer hibáira mutat vissza és az embereket árulásra sarkalja.

Link a hozzászóláshoz

alakul akakul :D

Tao Polgártárs nem tudja megkülönböztetni az on és off állapotjelzőket, így sajnos különcnek, nem normálisnak számít, viszont aki nem normális az mutáns, Hát nem látjátok polgártársak, hogy uszít minket egymás ellen.

Tikk-takk ! felrobbantom mindkettőnket,mert ez, az erkölcsileg helyes :D , hogy több embertársat ne fertőzzön meg a tudatod.

XDXD

Link a hozzászóláshoz

-Drága barátom Computer gyanús személyeket fedeztem fel. A megfigyelést és a nyomozást már elkezdtem. Amint megbizonyosodtam árulásukkal kapcsolatban ellened és az utópia ellen intézkedéseket javasolok. Információt kérek ,milyen protokoll alapján járjak el az árulok ellen és ha szükséges azonnal likvidálhatom e a mutánsokat?

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
 • Új...