Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
  • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Könyvajánló


Recommended Posts

Sziasztok!

Azt gondoltam, ha van kedvetek ide írhatnátok milyen könyvet olvatok éppen, vagy mit ajánlanátok egymás figyelmébe olvasásra.Bármilyen témájú könyv lehet szerintem amit érdemesnek találtok arra , hogy más is elolvassa.

Én egy MAGUS könyvet "hoztam" Raoul Renier /Acél és Oroszlán .

Nekem nagyon tetszett ez a könyv, a folytatása( A Korona és Kehely) már nem annyira.

Egy vers a könyvből: Dequator Marses verse

L

Link a hozzászóláshoz

Na ez egy jó topic lett!

Én ajánlom mindenki figyelmébe a "Tűzokádó sárkány" című könyvet. Alapmű a fantasy irodalomban. Sajnos, vagy (okulva a Mátrixból) szerencsére csak az első része jelent meg. Egyszerűen nem lehet megunni.

Most Földi Pál könyvet olvasok a Magyar Honvédség életéről. Neki az összes könyve jó. Mind háborús. :)

Mazsinó

Link a hozzászóláshoz

Acél és oroszlán. Hibátlan mű. Lesz/van harmadik rész??? (Koponya és tőr, vagy az más?!)

Tényleg, tudja valaki mi lesz a MAGUS regényekkel? Azt vágom h a Gorduin ciklust rég eladták a Ronin-nak (a kis köcsögök elkezdték kiadni öket új címen, én meg azt hittem, h újak és megrendeltem kettöt... :( az egyik egy novelláskötet volt, a másik meg a Csepp és tenger... )

Szóval, lesz még valaha új regény, vagy ennyi volt...?

Link a hozzászóláshoz

Anyrok alkonya

Ez egy novellás kötet, főleg amatőr írók munkái szerepelnek benne, az egyetlen ismertebb író: Alan O'Connor

A könyv a Kyria bukása utáni időkben játszódik, Ryek megalapítását meséli el, valamint a toroni Hatalmasokról is megtudhatunk belőle pár dolgot.

Nagyon jó könyv, a történet is nagyon jó, mindenkinbek ajánlom!

Van egy folytatása is, hoszen az első ott ér véget, hogy Ryek lepaktál a dhaemonokkal, hogy Shulurral együtt le tudják győzni a dawaiakat. A Második rész címe: Lobogók hajnala.

Üdv; Thapsshy

Link a hozzászóláshoz

Gangler: az egyik barátom pont ugyanígy járt, sajnálatos.

Amit én ajánlani tudok: Gorduin ciklusok, nem rég fejeztem be a karnevál I-t, elkezdtem a 2-t, aztán jönnek a Keleti szelek. Szerintem a Csepp és tenger, A halál havában, Észak Lángjai, Megkövült napvilág és a Karnevál I nagyon jó volt. Érdemes elolvasni, ha máshogy nem, akkor reggelente a buszon, vagy vonaton. Érdekesek, kezdő mesélőknek, de mindenkinek különösen ajánlott.

Link a hozzászóláshoz

Manndil:

egyszerre vagy szerencsés, és szerencsétlen, hogy csak ezt az egy könyvet olvastad.

Szerencsétlen (ez a rövidebb), mert az előző két kötet nagyon jó, még igazi érzelmeket, és jellemfejlődést mutat be.

Szerencsés vagy, mert nem olvastad R.A. Salvatore ez után a kötet után következő regényeit Drizzt Do'Urdenről. A Többi kötet semmi másról nem szól, csak arról, hogy Drizzt egyre nagyobb, egyre hatalmasabb szörnyeket kaszabol le, és eközben lényegében nem változik semmit.

Cattie-Brie -vel való "szerelme" nincsen rendesen megalkotva, egyszerűen csak ott van, vigyünk bele egy kis csavart! És közben ott van Wulfgar, akit a lány tényleg szerethetne, de a barbár távozása után közel kerül Drizzthez, aminek lássuk be, semmi esélye nem lenne... Most akkor hogy is van ez?!

Wulfgarral való barátsága is arról szól, hogy egy ekkora haverral mekkora nagy embereket/szörnyeket lehet a földbe döngölni.

Regissel lényegében semmilyen kapcsolata nincsen, csak úgy vele van, de Drizzt "hősiessége" ugyanúgy elnyomja mint az összes többi társáét.

Bruenor: hát igen... egy törpe, aki majdnemcsak elős alkalommal megbékélt Drizzt drowságával... Valami hihetetlen! Õ az egyetlen a csapatban, akiről tényleg nem tudok mit mondani... Olyan, mint ha ott se lenne, aki csak úgy van, és gyilkolja akit "kell"

Artemis Entrerivel való ellenségeskedése kicsinyes bosszúvány a Mélysötéten elszenvedett sérelmekért, nem pedig, ahogy R.A. Salvatore szerette volna leírni, a jó és a rossz küzdelme. Pedig a világban van szürke is!

Más fontos karakter nincs is az egész történetben, ezek a "legfontosabbak".

De továbbra is javaslom neked, hogy olvasd el a könyveket, suliba menet a buszra/villamosra/vonatra nagyon jók. De az első két könyvet mindenképpen szerezdd meg! Azokat tényleg javallom!

Üdv; Thapsshy

u.i.: ez egyéni vélemény, nem muszáj belekötni, de ha valaki mégis szeretne, annak szívesen állok a rendelkezésére. :lol:

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Nem mondtam, hogy nem olvastam több könyvét....

Szerintem az eddig olvasottak közül a Menedék a legjobb, de végülis a többit is sokszor olvasom... Tetszenek Drizzt levelei, és elég sok gondolatot ébresztenek bennem..

amúgy még Jarlaxle- t is szeretem, nagyképű, az igaz, de akkor is... :D

Link a hozzászóláshoz

Jahh, valami nagyon kimaradt, amit nem javasoltam.

DÛNE!!! Mind1ik. Igaz, hogy a Frank Herbert által írt könyvek kicsit mélyebb értelműek, nehezebb olvasmányok, mint az előtrilógia, de azért melegen ajánlom midnenkinek, hiszen hol van a Star Wars világa a Dűne kidolgozottságághoz képest!!! ;)

Üdv; Thapsshy

Link a hozzászóláshoz

d3st: melyik filmet? van kettő is. az egyik, egy 3 részes történet, a másik pedig egy régebbi, aminek a készítését Frank Herbert felügyelte. Ez egy részes, és megjelent DVD-n, nekem meg is van, csak most éppen havernál van Sopronban.

A játékok meg... háááát... a Dune, az alap, nagyon jó volt. Paul Atreidest irányítottad, és el kellett foglalnod Arrakist. A Többihez meg inkább nem szólok hozzá... mert egyik könyvben sincsen oylan Ház említve, hogy Ordos... szal... De azért szórakozásnak jók, bár kevés játkot ismerek. Azon lepődtem meg, amikor az egyik Dűne játékban ixi egységek is megjelentek.. Nahh az meglepedt. ;)

Üdv; Thapsshy

Link a hozzászóláshoz

Ajánlok egy párat, bocsi ha már volt

Dűne összes könyv

Alapítvány sorozat

Renegát (magus)

LotR összes, Tolkien összes

Stephen King összes

Artur C. Clark összes (főleg űrodisszeiák)

Sorsüldözött szerelmesek (törtlnelmi, kissé nyálas, de jó)

egyenlőre ennyi jut eszembe, najó;

Nefadar összes :lol:

olvassatok minnék több scifit és fantasyt :wink:

Link a hozzászóláshoz

Lithas!

Én eddíg össz. 142db könyvet olvastam el, legutobb a Por a porhoz, amiről már szolottam valahol. Figyelmetekbe ajánlanám Rejtő Jenő minden könyvét, mert azt vettem észre, hogy a legtöbb MAGUS-os író őt koppolja. Legutobb a Láthatatlan Légió-t olvastam, de ajánlanám még a Szőke Ciklon-t és az Ellopott futár-t. Egyébként minden MAGUS könyvet, R. A. Salvatore: A mágia visszhangjai, Negyedik Mágia visszhangjai, Ezer Ork. Nem szeretném őt leszólni, de szvsz a magyar írok azér jobbak. Tolkient nem merem mondani, mer az oan 1értelmű, hogy vele kell kezdeni.

Darun

Link a hozzászóláshoz

Eleinor: A klán regények úgy általában jók. Én csak néhányat olvastam, de tetszttetk (konkrétan a Gangrel, bár inkább csak személyes vonatkozás miatt :lol: ).

Jeffrey Stone. Ö nem a RÚNA-ba írt novellákat? "Az idő kereke" vagy ilyesmi címmel? igazából min1, sosem vettem a fáradtságot, h elolvassam 8)

Link a hozzászóláshoz

Eleinor! Az Éj trilógia nagyon jó.Szerintem olvasd el!Utánna meg a Hajnal trilógiát is!

Az őszi alkony sárkányai már klasszikus fantasy olvasd el jó!Ez is egy regény sorozat része!

Mandill Avatárja szerintem is ugyanaz.A neten sok fantasy fórumkép készült így hogy könyvek,filmek játékok borítojíról kivágnak képeket.Ami nem baj!Nekem is ilyen van és sokan másoknak is itt a fórumon.

Szia Nefi! ,) Terry Pratchett-től mondj könyvcímet! :wink:

Link a hozzászóláshoz

Ülj oda az asztaltársasághoz...

Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

Vándor
Válasz a témára...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

  Only 75 emoji are allowed.

×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...