Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Igenis, sötét nagyúr! - Július 6, szerda - Con Salamander


Recommended Posts

Üdv,

 

Aki még nem ismerné a játékot, annak itt egy hosszabb leírás.

Nekem nem a vörös kiadás, hanem még a régebbi típusú, de magyar nyelvű van meg. A játékról röviden: humoros, kreativitásra, és jó fantáziára épít. A Sötét Nagyúr (az egyik játékos, az első körben én magam) valamilyen feladatot adott a közelmúltban a Goblinkáinak (a többi játékosnak), amit azok valamiért nem tudtak elvégezni. A sikertelenség okainak feltárására épít a játék: a goblinoknak elő kell adniuk a történetüket, hogy miért is vallottak kudarcot, és ehhez a játék ötletkártyáit kell felhasználniuk. Az akciókártyák ("bemószerolás" és "belepofázás") segítségével adhatják illetve vehetik át a szót egymástól. Az veszít (és lesz a következő nagyúr), aki megkapja a harmadik lesújtó pillantást a nagyúrtól... És hogy miért lehet lesújtó pillantásban részesülni?

- Ha tagadod az előtted lévők kijelentéseit ("Az nem úgy volt, nem is igaz." - ehelyett érdemes inkább "Hát ez igaz, de azért történt így, mert...")

- Ha nem tiszteled kellőképpen a játékot vagy a sötét nagyurat (pl. ha a sötét nagyúr megköveteli, hogy "Lord sötét nagyúr" legyen innentől a megszólítása, és te ezt nem tartod be)

- Vagy csak simán bármi olyat teszel, ami a Sötét Nagyúrnak nem tetszik (pl. nem adsz a csokidból)

 

Rövid, 30 perc körüli hosszúságú játékok szoktak lenni, de az ötletkártyák sokszínűségének köszönhetően az újrajátszás is élvezetes. (Akár minden este is lehet játszani, de előre szervezetten csak az első estén.)

Még egy kis goblinkát várok az első játékra. :)

Eddigi játékosok:

- Magyar Gergely

- Réq

- Dekker

- Neko

- Sztera

- Rajman

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...