Antail Közzétéve: Szeptember 12, 2016 Közzétéve: Szeptember 12, 2016 Itt lehet véleményezni a Hercegi Könyvtárból elérhető Méregkeverőt. http://kalandozok.hu/meregkevero
Bitschak Közzétéve: Szeptember 13, 2016 Közzétéve: Szeptember 13, 2016 Üdv! Annyi kérdésem lenne, hogy miért van 11-13 szintű méreg, ha 10 a max? Egyébként nem tudtam letölteni az excel-t :'( Nem tudom mi lehet a probléma.
MagyarGergely Közzétéve: Szeptember 14, 2016 Közzétéve: Szeptember 14, 2016 Üdv! A MAGUS sehol nem írja azt, hogy a maximum lenne a 10 szintű méreg. Erre lehet következtetni, és a mérgek fejezetben (1TK380) is csak 10-ig megy a táblázat, de sehol nem tiltják meg a 10-nél magasabb szintű mérgeket. Amikor azonban a "matek megszületett", az indokolta, hogy lehessen "mindenben gyenge, de szintben erős" mérget készíteni, és a rész-számokkal volt értelme még a 13-nak is. Amennyiben ez nálatok nem fér bele, javaslom, hogy KM-ként tiltsd meg a 10.-nél magasabb szintű mérgek keverését. A rendszer ugyanúgy fog működni, és számolni. Bitschak kedveli ezt
Antail Közzétéve: Szeptember 14, 2016 Szerző Közzétéve: Szeptember 14, 2016 19 órával ezelőtt-kor Bitschak írta: Egyébként nem tudtam letölteni az excel-t :'( Nem tudom mi lehet a probléma. Elnezest! Az excelen frissitunk egy csoppet es utana ismet elerheto lesz, irok ide, ha meg van!
Bitschak Közzétéve: Szeptember 14, 2016 Közzétéve: Szeptember 14, 2016 (szerkesztve) Értem, köszi! Köszönöm a választ MagyarGergely, de még mindig lenne egy kérdésem: Miben nyilvánul meg, hogy nem 10-es, hanem 13-as mérget keverek? Mert könnyebben kikeverek egy 10-es szintű, halálos mérget, ami -6 os egészségmódosítóval rendelkezik, mint egy 13-as mérget, ami szintén -6-os egészségmódosítóval rendelkezik és csak FP-t sebez, abból is csak 1k6-ot. 10-es szintű mérget tudok kikeverni, ami 7k6 sebzést okoz, de egészségmódosítóval ugyan ott van, mint a 13-as. (Ami pedig csak 1k6 ot, így számomra nem mutatkozik meg, hogy magasabb szintű méreg.) Egyébként nagyon szuper lett a méregkeverő Nagyon tetszik!! Szerkesztve ekkor: Szeptember 15, 2016 , Bitschak által Kiegészítés
MagyarGergely Közzétéve: Szeptember 15, 2016 Közzétéve: Szeptember 15, 2016 Üdv! Bitschak, értem már a kérdést... A 13-as szintű méregnek -9-es módosítója van... illetve kellene, hogy legyen. - értelemszerűen. Különben valóban nincs értelme. Alighanem felfedeztél egy hibát, köszönet érte. Javítjuk.
tetra Közzétéve: Szeptember 16, 2016 Közzétéve: Szeptember 16, 2016 Éppenséggel lenne értelme ugyanazzal a módosítóval is magasabb szintet adni, sok esetben nézi a rendszer a szintet, lásd varázslatok.
Lucius con Erigow Közzétéve: Szeptember 26, 2016 Közzétéve: Szeptember 26, 2016 A három rabló 420/280 pontba kerül, egy joint tekeréséhez Méregkeverés MF kell (210/250) ráadásul a hatása miatt is kell a MF ... A nyelvoldóhoz megintcsak MF kell és egy alapfok alkímia, laborral, "minden valamirevaló méregkeverő ismeri" 240/250 pontba kerül. SZVSZ ez egy rendkívül elrontott méregkeverő és az igazság az, hogy M* eredeti méregkonceptjével nem is lehet ilyen rendszert felállítani.
MagyarGergely Közzétéve: Szeptember 26, 2016 Közzétéve: Szeptember 26, 2016 Üdv! Az utolsó mondatod második tagmondata teljesen helytálló, és megmagyarázza a korábbiakat. A méregkeverő-rendszer célja az volt, hogy ne csak a 6-7 könyvbeli példamérget lehessen használni, illetve hogy legyen valami támpont, valami korlát, és variációs lehetőség a méregkeverésben, amellett, amit a méregkeverés képzettség leírása ad. Ehhez a mérgek szintjei, hatásai adták az alapot... és nem a nyilvánvalóan add-hocc alapon hozzájuk rendelt "ez egy Táp méreg, ehhez bizony Mf kell" képzettségek - amik valóban lekövethetetlenek lennének. (Az előzőek is azok, mivel a mérgeket eredetileg nem ilyen rendszer alapján alkották meg, csak közelítik a törvénykönyv-beli mérgeket.) Viszont sikerült egy hasonló arányokat türköző, és kellő szabadságot biztosító méregkeverő rendszert alkotni belőle, ami ad némi támpontot hozzá, noha nem nélkülözi a KM szerepét. Természetesen lehet továbbra is a könyvbeli néhány mérget alkalmazni... a játékos meg nem keverhet magának, mivel korlátok híján csak tápol... (tisztelet a kivételnek, a problémás elemet emeltem ki)... más méregkeverő rendszer nem született. (olyannyira nem, hogy érdemes megnézni az ÚTK-t, hogy honnan vehették a méregkeverő rendszert. )
Antail Közzétéve: Október 15, 2016 Szerző Közzétéve: Október 15, 2016 On 9/14/2016 at 8:47-kor Antail írta: Elnezest! Az excelen frissitunk egy csoppet es utana ismet elerheto lesz, irok ide, ha meg van! A meregkevero excel formatumban is elerheto immar.
Doaron Közzétéve: December 14, 2016 Közzétéve: December 14, 2016 Sziasztok! Idézem a fentiekből, de én is próbálgattam az alkalmazást és volt olyan amit "elvileg" nem keverhető ki, akkor sem ha mindenből MF van, leboratórium, stb.) "A három rabló 420/280 pontba kerül, egy joint tekeréséhez Méregkeverés MF kell (210/250) ráadásul a hatása miatt is kell a MF ..." Több méregkeverő közös munkája megoldhatja az ilyen problémákat? Esetleg személyes specializáció egy adott fajta méregre? Pl. már 10 éve ételmérgeket készít, így az új, erősebb szerekhez is jobban érthet?
MagyarGergely Közzétéve: December 14, 2016 Közzétéve: December 14, 2016 Üdv! Akár. Az az igazság, hogy eredetileg a méregkeverő rendszer az Új tekercsek 5 fokú képzettségrendszeréhez készült. Amikor ez átváltásra került az Af-Mf rendszerbe, akkor az egyszerű, de finoman szólva sem tökéletes Af=2, Mf=4 képletet alkalmaztuk. Ebből következik, hogy csökkent - mégpedig jelentősen - a maximum érték... tehát a teteje, mint pl. a Három rabló így nem fér bele. Ez jogosan illethető kritikával, viszont ha át kellett volna számolni, még mindig tartana... Hozzáteszem, hogy így utólag, látva a tápolásokat, a "kimaxolásokat" nem is bánom, mert a rendszer célja a méregkeverés lehetővé tétele (azaz hogy ne az a 6 példaméreg legyen csak, ami a könyvben), és nem a top-nál is topabb mérgek kiszámolása. Nagyon jó ötletnek tartom azt, hogy akár a tapasztalattal lehessen tovább növelni a kikeverési képességet, annak a kevés NJK-nak, aki esetleg Három Rablót kever. De nem kell, hogy ez legyen az alap, nem ezért készült a méregkeverő.
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés