Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Méregkeverő - vélemények, kérések


Recommended Posts

  • téma Antail által kitűzve

Üdv!

A MAGUS sehol nem írja azt, hogy a maximum lenne a 10 szintű méreg. Erre lehet következtetni, és a mérgek fejezetben (1TK380) is csak 10-ig megy a táblázat, de sehol nem tiltják meg a 10-nél magasabb szintű mérgeket. Amikor azonban a "matek megszületett", az indokolta, hogy lehessen "mindenben gyenge, de szintben erős" mérget készíteni, és a rész-számokkal volt értelme még a 13-nak is. 

Amennyiben ez nálatok nem fér bele, javaslom, hogy KM-ként tiltsd meg a 10.-nél magasabb szintű mérgek keverését. A rendszer ugyanúgy fog működni, és számolni. 

Bitschak kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Értem, köszi!

Köszönöm a választ MagyarGergely, de még mindig lenne egy kérdésem: Miben nyilvánul meg, hogy nem 10-es, hanem 13-as mérget keverek? Mert könnyebben kikeverek egy 10-es szintű, halálos mérget, ami -6 os egészségmódosítóval rendelkezik, mint egy 13-as mérget, ami szintén -6-os egészségmódosítóval rendelkezik és csak FP-t sebez, abból is csak 1k6-ot.  10-es szintű mérget tudok kikeverni, ami 7k6 sebzést okoz, de egészségmódosítóval ugyan ott van, mint a 13-as. (Ami pedig csak 1k6 ot, így számomra nem mutatkozik meg, hogy magasabb szintű méreg.)

 

Egyébként nagyon szuper lett a méregkeverő :D Nagyon tetszik!!

Szerkesztve ekkor: , Bitschak által
Kiegészítés
Link a hozzászóláshoz

A három rabló 420/280 pontba kerül, egy joint tekeréséhez Méregkeverés MF kell (210/250) ráadásul a hatása miatt is kell a MF ...

A nyelvoldóhoz megintcsak MF kell és egy alapfok alkímia, laborral, "minden valamirevaló méregkeverő ismeri" 240/250 pontba kerül.

SZVSZ ez egy rendkívül elrontott méregkeverő és az igazság az, hogy M* eredeti méregkonceptjével nem is lehet ilyen rendszert felállítani.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Az utolsó mondatod második tagmondata teljesen helytálló, és megmagyarázza a korábbiakat. 

A méregkeverő-rendszer célja az volt, hogy ne csak a 6-7 könyvbeli példamérget lehessen használni, illetve hogy legyen valami támpont, valami korlát, és variációs lehetőség a méregkeverésben, amellett, amit a méregkeverés képzettség leírása ad. 

Ehhez a mérgek szintjei, hatásai adták az alapot... és nem a nyilvánvalóan add-hocc alapon hozzájuk rendelt "ez egy Táp méreg, ehhez bizony Mf kell" képzettségek - amik valóban lekövethetetlenek lennének. (Az előzőek is azok, mivel a mérgeket eredetileg nem ilyen rendszer alapján alkották meg, csak közelítik a törvénykönyv-beli mérgeket.) Viszont sikerült egy hasonló arányokat türköző, és kellő szabadságot biztosító méregkeverő rendszert alkotni belőle, ami ad némi támpontot hozzá, noha nem nélkülözi a KM szerepét. 

Természetesen lehet továbbra is a könyvbeli néhány mérget alkalmazni... a játékos meg nem keverhet magának, mivel korlátok híján csak tápol... (tisztelet a kivételnek, a problémás elemet emeltem ki)... más méregkeverő rendszer nem született. (olyannyira nem, hogy érdemes megnézni az ÚTK-t, hogy honnan vehették a méregkeverő rendszert. :)

 

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Idézem a fentiekből, de én is próbálgattam az alkalmazást és volt olyan amit "elvileg" nem keverhető ki, akkor sem ha mindenből MF van, leboratórium, stb.)

"A három rabló 420/280 pontba kerül, egy joint tekeréséhez Méregkeverés MF kell (210/250) ráadásul a hatása miatt is kell a MF ..."

Több méregkeverő közös munkája megoldhatja az ilyen problémákat? Esetleg személyes specializáció egy adott fajta méregre?

Pl. már 10 éve ételmérgeket készít, így az új, erősebb szerekhez is jobban érthet?

 

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Akár. 

Az az igazság, hogy eredetileg a méregkeverő rendszer az Új tekercsek 5 fokú képzettségrendszeréhez készült. Amikor ez átváltásra került az Af-Mf rendszerbe, akkor az egyszerű, de finoman szólva sem tökéletes Af=2, Mf=4 képletet alkalmaztuk. Ebből következik, hogy csökkent - mégpedig jelentősen - a maximum érték... tehát a teteje, mint pl. a Három rabló így nem fér bele. Ez jogosan illethető kritikával, viszont ha át kellett volna számolni, még mindig tartana... 

Hozzáteszem, hogy így utólag, látva a tápolásokat, a "kimaxolásokat" nem is bánom, mert a rendszer célja a méregkeverés lehetővé tétele (azaz hogy ne az a 6 példaméreg legyen csak, ami a könyvben), és nem a top-nál is topabb mérgek kiszámolása. 

Nagyon jó ötletnek tartom azt, hogy akár a tapasztalattal lehessen tovább növelni a kikeverési képességet, annak a kevés NJK-nak, aki esetleg Három Rablót kever. De nem kell, hogy ez legyen az alap, nem ezért készült a méregkeverő.

Link a hozzászóláshoz
  • Antail unpinned this téma

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...