Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Teljesen kezdő szerepjátékosok - hol kezdjük el a Magus-t?


Recommended Posts

Kedves mindenki,

Pár barátommal teljesen kezdőként szeretnénk elkezdebi játszani a M.A.G.U.S.-t, egyikőnk megkapta az Első törvénykönyvet ajándékba, de megmondom őszintén, fogalmunk nincsen, hogyan, hol, miként kezdjünk el játszani "vele".. Lehet, hogy bután hangzik, de sajnos nem sikerült kisilabizálni sehol és sehogy se, hogyan is kéne ez alapján a könyv alapján játszani.. Tudnátok segíteni esetleg? Köszi! Eszter

tetra és Diocletianus kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Üdv!

@Eszter33, Nem tudom, merre játszotok majd helyileg, de pár helyen még léteznek klubok. Debrecenben, Szekszárdon pl. biztosan. Oda mehettek játszani, megnézni, hogyan is kell. Létezik a 'tecsőn" sok videó is arról, hogyan játszanak, bár óvatosan, mert sok vacak, de valami támpontot adhat. A könyvben találtok példajátékot is, tanácsokat a KM-nek, bevezetőt.. amiből el lehet kezdeni, de persze akkor jártok a legjobban, ha egy gyakorlott kalandmesterrel próbáljátok ki a játékot. Azt is kereshettek a neten több közösségben, "arckönyv" csoportokban, akár itt is. Megint csak óvatosan, mert akivel senki nem játszik és nagyon ráér - tisztelet a kivételnek - nem véletlenül van "egyedül". Rendezvények is szoktak lenni, ahová el tudtok menni akár kezdőként kipróbálni a játékot - nem, nem baj ha vannak kérdések és nem tudjátok elsőre, bármelyik kalandmester segíteni fog és kezdőként megfelelő türelemmel fog hozzátok állni - de akár megnézni, belehallgatni is a játékba, és akkor lesz róla elképzelésetek. 

Hajrá, nagyon megéri. (megjegyzem, komolyan gratulálok és köszönöm annak, aki manapság ad egy MAGUS könyvet ajándékba!) 

Darabolo kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Kedves @Eszter33!

Az előttem szólókhoz még annyit tennék hozzá, hogy ha érdekel egy ilyen játék, akkor nézőként is be lehet csatlakozni sokszor. Akár klubokhoz, akár privát csapatokhoz is el tudom ezt képzelni, de akár konkrét versenyeken/rendezvényeken is meg lehet nézni több csapatot.

Pl. a mi idei Nyári Táborunk ilyen szempontból ideális lehet: szombaton délelőtt mindig tart még a játék, így, ha reggel érkeztek, megnézhetitek, hogyan zárja le a játékát 10-12 csapat (persze amennyire jut időtök...), utána pedig délután kötetlen program van - biztosan lesznek más szerepjátékok is, de könnyen találhattok valakit, aki mesél nektek egy pár órás rövid játékot, ahol megismerkedhettek jobban a rendszerrel és a világgal.

 

Üdv,

Antail és Daelon kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Mi 12. én játszunk egyet, ha gondoljátok csatlakozzatok be nézőként :) skypon vagy face messengeren keresztül.

Ez egy közepes szintű 4-5. tsz életút játék. Megnézhettek egy varázslónőt, egy testőrnőt ( messor azaz fejvadász karakter), egy harcost, egy boszorkánymestert és egy törpe gladiátort a sivatagban kalandozni. 

Remélem nagykorúak vagytok, mert igencsak 18+-os pofázmányunk és játékstílusunk van :D 

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...