Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Pistike

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    120
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Hozzászólások Pistike által közzétéve

  1. 7 órával ezelőtt-kor MagyarGergely írta:

     

    De ha be akarod perelni a KM-edet, mert nem követi a leírásokat szó szerint, akkor azt javaslom, kövesse. Vegyél két ezüstért hatalom amulettet, és tölthetsz bele annyit, amennyid van, arra a kérdésre, hogy mennyi fér bele, meg majd ő válaszol, pl. 1. Csókolom. Nem b@szakszunk a KM-mel.  

     

    Ez azért cseppet parancsuralmi erőszakszervezetis tempónak tűnik. Biztos vagyok benne, hogy a csapat és a Km le tud ülni egy könyvel és konszenzusra tudnak jutni némi érvelés után. Anélkül, hogy bárki perelné a másikat. Ez valahogy kellemesebb, mint a kaszárnya hangulat egy zsebdiktátorral. Ami a "versenyt" illeti Con Salamander úrral értek egyet. 

    Daelon kedveli ezt
  2. Egy órával ezelőtt-kor tetra írta:

    Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy a fegyverek értékei mi alapján lettek kitöltve, így nem is merek hozzájuk nyúlni.

    Azt nem csodálom! Nem hogy az értékek, mert azt ki kellett találniuk, de a fegyverek súlyát se sikerült normálisan meghtározni. Lásd pallos 8 kg. Valójában 3 kg-os pallosnál súlyosabbat nem jegyeznek a régészek. A többi is hasonlóan túl van tolva. A legvérlázítóbb a vértek mgt-je. A fegyverek értékeinek meghatározásánál maximálisan kimutatható az utánajárás teljes hiánya és a hasamra ütök agyhalál.

    Antail és Sneer kedveli ezt
  3. 8 órával ezelőtt-kor Csendbiztos írta:

    Olvasom a M.A.G.U.S. irodalmat és szerepjátékos ill. világleíró kiadványokat. ;)

     

    Ez nekem is sikerült és nem pont ez jött le. Inkább az, hogy a mágia által konzervált feudalizmusban a nők helyzete erősen hátrányos Ynev 3/4-én. Ami a nemi irányultságot illeti. Nos a "természettel nem összhangban lévő" hajlamok Ynev 2/3-án tűrt/megvetett kategóriába esnek.

  4. 6 órával ezelőtt-kor Hulla írta:

    Majd az illetékes Elftársak eldöntik, de meg szeretném jegyezni, hogy anno, amikor ez a szisztéma kidolgozásra került, az volt a koncepcióm, hogy a "x2" +1-el növelt értéket ad. Ennek alapján jogosnak ítélem Fari felvetését, hogy a 2K6+6(x2) dobáskód 14-es értéknek legyen megfeleltetve. 

    Kik azok? Mármint az illetékesek?

  5. A történethez nem, de a hangulathoz hozzátartozik. A jól-rosszul mosolygósra festett arcú bohóc. Sárga-piros csíkos viseletes nadrágban, elnagyolt virágokkal televart mellényben, színes 79-es cipőben. 50-es éveinek a végét tapossa. Méghozzá lendületesen! Csak úgy röpköd a feje körül kusza, bíbor parókája. Nyáron minden reggel és este megteszi az utat Gyöngyösről a füredi piactérre. Pár rézér szórakoztatja a szájtáti kölyköket a lepényes elött. Már másodszor ügetek el a vasparipán mellette. Orcája cserzett, nem az idén barnult. A reggeli hűvösben is verejtékes a homloka. Hirtelen ötlettől vezérelve rántok nagyot a gyeplőn. A meghőkölő paripa patája 2 láb hosszan szántja fel az útszéli burgyingost. -Besté le! -csapok kedélyesen magam mögé a nyeregre. Ülj föl! Elviszlek. -váltok közösre. Mosolygósra pingált arca döbbenetétől komikus. Ahogy átveti gigász bocskorát a nyergen már mindketten röhögünk. A paripa egyetlen mozdulatomra fickósan nekilódul. A vén csepürágó baljával a bíbor kócot próbálja a fején tartani. Jobbja mutatóujjával az eget fenyegeti és önfeledten kurjongat. A piactér szélén megint együtt röhögünk a cipős mutatványon. -Ez már egy jó nap! -értetlen képemet látva még hozzáteszi - Még sose hozott fel `vaslovas`. Visszapillantva még látom, hogy művészetének elengedhetetlen nagy piros kellékét az orrára illeszti.

  6. 55 perccel ezelőtt-kor tetra írta:

    Én mondjuk a kalandozók csapatát reszponzívabbnak érzem NCs vagy Tihor személyénél.

    Mikor ezt a kiadványt elkövették még internet helyett BBS hálózat volt. Kissé nehéz lett volna itt lobbizni, lévén, hogy némelyikük még a tapsikolós lepkét tologatta maga elött a búcsuban.:-)  Sőt a "reszponzív" kifejezést sem használták még személyekre.:blink:Jesszus! Bazi öreg vagyok már.:cry:

  7. 5 órával ezelőtt-kor tetra írta:

    Pedig gyanítom az alapján készült el a karakteralkotó kaszt-faj párosítása :) Szóval ha túlzásnak érzed, lobbizz a változásért a megfelelő szerveknél.

    Megtenném, ha látnám valami értelmét. Annak idején is hiába irkáltunk a Nováknak, Nyúlnak vagy a Tihor Mikinek(bár akkoriban asszem már 576 kbyte magazint kezdte gründolni) , vagy nem kaptunk választ, vagy küldtek egy "Túlélők földje szerepjáték levélben" promót.:-(

  8. Nekem meg van a kb. 1 cm vastag kiadvány, aminek fele az új típusú karakterlapokat tartalmaz, ami 6 oldalas és ebből kaptál rögtön 10-et. Valamint pár összevont táblázatot. Nem hiszem, hogy valaha is tervezték az újra kiadását. Tekintve a csalódást, amit akkoriban okozott. Finoman szólva az ár/érték arány szörnyen el lett qrva. Továbbá a már belinkelt táblázat már akkor is közröhej tárgyát képezte. Amennyire emlékszem nem sokkal a Második Törvénykönyv után adták ki, ami pikk-pakk elfogyott és valamiért nem lett utánnyomás. Inkább ez a gagyi paraszt vakítás lett belőle.:cry:

    Darabolo kedveli ezt
×
×
  • Új...