Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Élménybeszámolók - KICSIT MÁSKÉPP


Recommended Posts

Az alternatív játék, amin részt vettem (az egyetlen meghírdetett) elég érdekes volt. Én sosem hittem a sztoritelling rendszerekben, nekem súlytalan a túl nagy szabadság. Persze minden tud jól elsülni, ha elég jó emberek játsszák, és ez a rendszer mintha egy kicsit támogatná is ezt. Szóval relatíve jó jeleneteket hoztunk össze, noha nem mindenki volt ugyanazon a frekvencián, így átadásonként változott az események folyása.

Jó volt három Dániellel egy hangoutsban, végre különlegesnek éreztem magam.

Link a hozzászóláshoz

Kedves Szervezők!

Túl nagy a csend, de rám mindig számíthattok, ha élménybeszámolót kell írni, ezért úgy döntöttem, megtöröm! :) 

Helyszín: Megközelíthetőség szempontjából egyszerűen tökéletes, kb. 10 lépés és három lépcső a házunk hátsó bejáratától. A játék környezet egyszerűen tökéletes: Frissen nyírott pázsit, rusztikus téglakerítés, levendula és rózsaillat, csodálatos virágoskertek… Éjszakai hangulatvilágítás, kiváló technikai felszereltség. Kényelmes kerti bútorok, tágas pakoló felületek.  A kerti pavilon körül rovarhálót, az éjszakai világítás és a szúnyogriasztó fáklyák fénye tettek igazán hangulatossá. A helyszín a dzsad sátrak hangulatát idézte ezért a pokoli nyári nap sem zavart be minket a légkondicionált lakásba.

Kaja: Egyszerűen tökéletes! Tortilla friss zöldségekkel, változatos szószokkal, frissen sütött pácolt csirkehússal. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes étkezésre is volt lehetőség. A mennyiségre nem lehetett panasz, mindenki annyit evett amennyi jólesett.

Szállás: Minden csapattagunk a legnagyobb kényelemben tölthette el az éjszakát, ami meglehetősen rövidre sikerült. A mellékhelységek tágasak voltak és tökéletesen tiszták, felszereltek. A szállások az otthon megszokott kényelemét tükrözték.

Modul: A két modulírónk hozta a megszokott formáját. Imádtam a modulban rejlő rengeteg lehetőséget. Bár így utólag roppan egyszerű volt a megoldás, mégis a kalandozóknak hála, pontosan olyan bonyolult volt, amennyire ők maguk elbonyolították. Igaz, ami igaz, amikor először elolvastam a választható karaktereket, az volt az érzésem, mintha egy Monty Python filmből léptek volna elő. Roppant szánalmasnak tűnt az 58 éves pap, aki kalandozással töltötte el az elmúlt harmincnyolc évet az életéből és csak 2. szintig jutott el. Szánalmas volt az űzött vadként bolyongó kígyó és a túlélésükért küzdő harcosok a harmincas éveik derekán alig jutottak el a 3. szintig. Pedig Byzon minden lehetőséget megkapott. Valahogy nem illett az előtörténetük és az életkoruk, ahhoz a TP-hez, amivel indultak. Mintha szándékosan kerülte volna el őket a jószerencse. „Balra volt a TP, de Ők jobbra mentek…” (Byzon - Öt csapás) Ám a csapattársaim szenzációs szerepjátékának köszönhetően megelevenedtek ezek a karakterek és rengeteget nevettünk. Utólag revideálom a véleményemet, úgy tűnik, hogy a lehetőségek és a TP a szerepjáték halála. Ha nincs a kezedben az eszközök végtelenségének tárháza, kénytelen vagy a szerepjátékra hagyatkozni, hogy megoldd a kalandot. Modulírók, köszönöm, hogy ezt bebizonyítottátok nekem. Nagyon kellet már egy ilyen kaland. Taonak külön köszönöm a Koránkelők bandáját – azt hiszem, hogy ez a tolvaj banda méltán kiérdemelte az Ynev legbénább dzsad tolvajklánja címet, a Gályák tengerén innen és túl. Kaptak Ők már a fejükre hideget, meleget… Legutóbbi találkozásunkkor a bajvívónk vizelte le a fejüket egy tetőről. Ezúttal pedig az udvari ork fejvadászunk döngölte bele az egyikük alsó fogsorát az agyvelejébe, egyetlen ütéssel. És persze megjelenésüket, mint mindig, hatalmas röhögés fogadta a csapat részéről!

KM: tekintettel arra, hogy idén a csillámpónit is elvitte a COVID, a KM választék meglehetősen limitált lett. Két választási lehetősége volt a csapatnak, keresünk egy KM-et on-line vagy a környezetünkből választunk valakit. Így lehetőségünk volt újra felfedezni egy szuper jó KM-et, akivel már nagyon-nagyon régen játszottunk. Alga, igazán jó fantáziával megáldott tapasztalt kalandmester, aki jól ismeri a csapatot, ezért tökéletesen sikerült Neki a jó irányba terelgetni az időnként „elkalandozó” kalandozókat. :) Nagyon tetszett a Roll20 adta kibővített eszköz tár, amit nem kis idő és energiaráfordítással hozott össze Nekünk a KM csapat, amit ezúttal szeretnék megköszönni minnyájatoknak! Fiúk (Lányok?), nagyok vagytok, csodálatos munkát végeztetek. Ezt nyugodtan tovább lehetne vinni az elkövetkező, nem on-line szerepjáték táborokba is. Alga nagyon ügyesen alkalmazta az on-line eszköz tarát és ez kicsit ellensúlyozta az idő rövidsége miatt elmaradt, Alga mesélési stílusára egyébként jellemző, részletes környezet leírásokat.

Csapat: két „első bálozót” is köszönthettünk a csapatunkban idén, akik közül egy, nemcsak első nyári táborozó volt, hanem ez volt élete első M.A.G.U.S kalandja is. Ő volt Warg az udvari ork fejvadász nő, aki a legpuhább bundájú udvari ork egész Yneven. Le a kalappal előtte, ahogy a félelf sámánnő iránti vonzalmát kijátszotta úgy, hogy közben a való életben szerető feleség és két csodálatos gyermek édesanyja (a férje is a csapatban játszott, ő alakította Fehér Tigrist, a Dreina papot). A Mosolygó Kígyót alakító Animának is ez lett volna az első szerepjáték tábora. Ő tapasztalt kalandozó Yneven, először alakított sámán kasztot, ami szenzációsan sikerült Neki. Fehér Tigris, a Dreina pap és Byzon, a Gladiátor, már vettek részt korábban Nyári táborban. Ők képviselték az emberi fajt és Mosolygó Kígyóval kiegészülve, a modulmegoldókat a csapatban. Ezúton szeretném megköszönni mindannyiuknak a készüléssel járó fáradozásaikat, a ránk szánt idejüket és a fantasztikus szerepjátékukat.

Én a magam részéről Kaméleont alakítottam, a papi kasztba tartozó amund tolvajt (úgy voltam vele, hogy ilyet még úgysem játszottam soha és valszeg nem is fogok), akinek szinte semmi sem sikerült. Minden kockadobásomat elrontottam, de cserébe rengeteget nevettünk. Nagyon jól szórakoztam, máskor is szívesen játszok első szintű infantilis amund tolvajt, ha valaki bevesz a csapatba. :) 

A rendezvényből alapvetően egy dolog hiányzott, a naaagy társaság! A megnyitó feszültséggel és várokozással teli izgalma. CS érces, tekintélyt parancsoló, rendreutasító hangja, amit terelgeti tinédzserré vedlő, felnőtt kalandozótársait.  Antail sejtelmes mosolya és suhogva lebegő inkognója, amint itt-ott elhagyja a kalandmodulját. Hiányzott a zsivaj, a hajnalig tartó beszélgetések SirThommal, Felonnal, Dryennel. Az alternatív játékok. A Cult SirThommal, Jadissal, Owdennel, Taoval és Goblinnal. A One-Night Werewolf Nekdolannal. A FATE Vasival. A gyilkosozás Pankával és a Rizikófaktoros fiúkkal. Tao reggeli pandrum (handpan) játéka. Catsmile pálinkája, amit a kis fém poharaiból kínál a farkasos laposüvegéből. A reggeli kómás fejek. A kalanddal kapcsolatos élmények megosztása másokkal. Felon kreatív ajándékai. A táborzáró fáradt, elégedettséggel vagy elégedetlenséggel, ugyanakkor fantasztikus élményekkel teli lelkiállapota.

COVID, remélem hamarosan eltűnsz az életünkből és újra személyesen találkozhatunk Mórahalmon, kedves Barátaim!

Link a hozzászóláshoz

Kata, nagyon köszönjük ezt a beszámolót, élvezet volt olvasni! Ötletes, hogy a hagyományos struktúrát követted még egy rendhagyó rendezvény alkalmával is, és tényleg hasznos visszajelzéseket is tartalmaz! :taps: Örülünk annak is, hogy ilyen pozitív élményként maradt meg a játék számotokra, de tudjuk, hogy ez javarészt a KM-en és a csapaton múlt. ;) 

(A hiányzó dolgok listájáról kihagytad Kata vidám-szarkasztikus humorát.)

Érdekesség: most kivételesen a KM-fórumban is születnek élménybeszámolók, meglepő módon több, mint eddig itt. :) Lehet, hogy a KM-ek engedélyével azokból is megosztunk majd valamennyit.

 

Kata kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...