Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandozók Könyvtár


Recommended Posts

Kedves Kalandozók!

 

Az Egyesület egy új kezdeményezést indít, melyet első alkalommal az idei Téli Táborban tapasztalhattok meg!

Sikerült szert tennünk egy teljes M.A.G.U.S. regény gyűjteményre az év során. Tettük ezt azzal a céllal, hogy a változó igényekhez próbáljunk alkalmazkodni; ugyanis azt láttuk, hogy a táborok végén nyereményként választható, illetve utána megvásárolható regények már kevesebbeket érdekelnek. Sokan keresnek egy-egy témában kötetet a tábor utáni inspirációként, de nincs már akkora varázsa, mint nagyjából egy évtizede, amikor ezt kigondoltuk. Emellett a szervezésben is bonyodalmat okozott az annó óriási könyvkészlet táborokba utaztatása, úgyhogy ezt is szerettük volna redukálni. Ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk a Kalandozók Könyvtárát, ahol az összes MAGUS-regény megtalálható lesz. (Szabálykönyvek egyelőre nem.) Így, ha valakit érdekel egy téma, az ki tudja kölcsönözni az adott könyvet vagy könyveket. 

A könyvtári kölcsönzés rendszeréről:

- Ez egy bizalmi rendszer, úgyhogy a kipróbált táborozókra-kalandozókra kicsit más szabályok vonatkoznak, mint azokra, akik újonnan érkeznek. Ez konkrétan azt jelenti, hogy új táborozók esetén vagy valaki átvállalja a kezességet (és ő kölcsönöz az új helyett tulajdonképpen), vagy az új táborozótól 5000 Ft letétet kérünk egy könyvért. (Bizonyos köteteknél, melyek értéke ritkaságuk miatt ezt meghaladja feltétlen kezességet várunk majd. ) Aki viszont az egyesület által ismert táborozó már, attól egy szóbeli ígéretet is elfogadunk biztosítékként.

- A kölcsönzéshez előre kell jelezni (most, első alkalommal ebben a fórumban, később elképzelhető, hogy valamilyen rendszerben), hogy ki, melyik kötetet szeretné. Csak azokat a könyveket hozzuk el a táborba a könyvtárból, amelyeket ki akarnak kölcsönözni.

- Személyenként legfeljebb három kötet kölcsönözhető

- A kölcsönzés ideje legfeljebb az a körülbelül fél év, ami két tábor között eltelik. Ha Nyári Táborban kölcsönzöl egy könyvet, a Téli Táborig kell visszajuttatnod, ha pedig a Téli Táborban, akkor a Nyáriig. Ennek a határidőnek több oka van:

  • ennyi idő alatt garantáltan ki lehet olvasni egy regényt
  • így biztosítható, hogy a következő táborban más már kikölcsönözhesse
  • így annak, aki mondjuk messzebb lakik, de eljár a táborokba könnyen megoldható, hogy visszajuttassa a könvyet

- A táborba vissza kell hozni, vagy vissza kell küldetni a könyvet valakivel. Con Salamander a könyvtáros, így ha másnak nem, neki kell visszajuttatnod (postán, személyesen, kb bárhogy), hogy eljuthasson a kötet a következő táborba, ha igény van rá.

- Aki a kikölcsönzött könyvet elmulasztja visszahozni, az mindaddig nem jöhet utána táborba, amíg azt vissza nem juttatta Con Salamanderhez. (értsd: amíg teljes bizonyossággal nem lehet tudni, hogy a következő táborba visszatérhet a kölcsönzött könyv) Ha valaki kezességet vállalt valaki másért, akkor őt is érinti ez a büntetés.

 

Reméljük, hogy sokatoknak tetszik az ötlet, és hogy élni fogtok a lehetőséggel. Ahogy fentebb írtam, az igénylés módja az idei TTben az, hogy megírjátok ebbe a fórumba, hogy melyik könyve(ke)t szeretnétek kikölcsönözni.

 

Jó készülődést és kellemes Mikit kíván mindenkinek a szervezőcsapat és az egyesület!

 

Cz, Hulla, tetra és 9 további kalandozó kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz
5 órával ezelőtt-kor Pistike írta:

Elég jelentős gyűjteményem van. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy hiánytalanul birtoklom az összes eddig megjelent példányt. Van listátok, amiből lehet mazsolázni? Gyűjtőként a vásárlás is érdekel!

Szia Pistike!

Vásárolni ebből nem fogsz tudni, itt pont az a cél most, hogy ne kelljen megvenni. El fogjuk hozni a vásárolható könyvkészletet is persze, de az egy teljesen másik kategória.

A lista meg elvileg tényleg az összes valaha megjelent regény (nem mindegyikből minden kiadás tudtommal), mondjuk ez jó kiindulás lehet:
https://magus.fandom.com/hu/wiki/M.A.G.U.S._kiadványok

Üdv,

CS

Pistike kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Szerintem ez egy remek kezdeményezés. Hátha olvasnak majd az emberek, és a régi könyvekből a szűkös mennyiség ellenére is olvashatnak majd.

A magam részéről én a letéti összeget megemelném, éppen a megszaporodó gyűjtők miatt. Tisztelet minden kivételnek, és Pistike se vegye magára, és rosszat sem feltételezek senkiről, de akinek nagyon kellene mondjuk egy Fekete Dalnok, az lehet, hogy 5000-ért "elfelejti" visszahozni. 

 

Con Salamander, Jadis és Pistike kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Jogos! A tyúkszaros 5 rugó nem tartana vissza. Ellenben a rendezvényről való kitiltás... nos az csufnya egy érvágás. Bár az én esetemben nem egy piti könyv lopás fog ide vezetni. Van pár dolog a rovásomon, de a tolvajlás nem tartozik közibük.:nono:  Jah! És nagyon kéne egy Fekete Dalnok! Bármikor kész vagyok tárgyalni a megvételéről! Viszont rendszeres könyvtár látogatóként pontosan értem a különbséget kölcsönzés és birtoklás között.:)

Lopov és Con Salamander kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz
On 2023. 12. 20. at 13:37-kor Pistike írta:

Még egy kis segítség kéne. Alan O'Connor a Gorviki vér c. könyvének végén írja, hogy befejezi a Hollóidők trilógiát. Tudja valaki mi a trilógia harmadik kötetének a címe?

O'Connor 2006-os lfg.hu-s bejegyzése alapján "A holló ideje" címet viselte volna, de ahogy MG is írta, végül nem jelent meg.

MagyarGergely és Pistike kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...