Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

A M.A.G.U.S. világa, mint multiverzum


Legolol345

Recommended Posts

Üdv!

Hogyne lehetne. Sőt, tulajdonképpen ez olyasmi, mint a "mindenkinek megvan a saját Yneve", mert akármennyire is kidolgozták, vagy tovább dolgozzuk a részleteket, biztos, hogy lesznek apróbb eltérések MK és KM között is. Más kérdés, hogy szerintem - bár az szenzációs dolog, hogy mindenki, számtalan változatban játszhatja ezt a játékot, és még csak ütköztetni sem kell, hogy egyik igazabb-e a másiknál - mégis az az igazi járható út, a valódi, közösségi érték, hogy van egy közös Ynev. Ebben összeadódik az összes kaland, nemcsak az adott KM-é, de a többieké is, mármint a megismerhető részek. Nem kell részleteznem, hogy melyik a változatosabb, a "csak az enyém", ami mondjuk 120 játékalkalomból és három-négy megírt megírt modulból, meg pár km-i, elképzelésből, és a csak az én fejemben, fantáziám által kitalált dolgokból építkezik, vagy a közös, amiben pl. az oldalon is összegyűjtött - nem véletlenül - 2000+ cikkből, kiegészítőből, a valaha mesélt szinte összes MAGUS modulból építkezik. Persze így is lesznek benne egyedi, és mindenkinél kicsit más dolgok, de alapvetően ugyanaz lesz, és ez utánozhatatlanul hatalmas érték. 

Az elképzeléseket nem jó szerintem távolítani a vezérfonaltól, a kiadott könyvek, cikkek anyagaitól, lásd erről a halmozati élmény című írásomat - minden KM-nek javaslom. 

Szigorúan csak játéktechnikailag nézve nem így van, a MAGUS kezdettől fogva egy, központi, eredeti Ynevvel és világgal készült és foglalkozik - teljesen érthető okokból. Noha a kezdettől fogva hangsúlyozták, hogy mindenkinek lehet saját, de a kiadványok a fő szálat képviselik a támogatják. Nem véletlenül készült a korai (még Guru) Kalendárium cikksorozat, ami éppen a történéseket foglalta össze, és egyébként lehetőséget adott bárkinek a hivatalos történelem fonalába való bedolgozásra, központi felügyelet mellett - valami ilyesmit próbál folytatni a Krónikák csapata a hasonló cikkeivel is. 

Szóval olyanról még nem hallottam, hogy a játékos csapat KM váltáskor valami dimenziókapun lépne át egy párhuzamos Ynevre... 

Megjegyzem, van, aki hasonló elvekkel gondolkozik, amikor kalandmoult ír, és vagy mert lusta utánanézni a tetemes megkötésnek, vagy mert teljesen szabadon akar alkotni, de mégis Ynevet, egy úgynevezett párhuzamos univerzumban ír, neveztessék ez Árnyékvilágnak - sajnos erre van hivatalos alap is (lásd Ynevi kóborlások), igaz, teljesen más céllal és értelmezéssel, noha enek félreértése és továbbgondolása sajnos eredményezte ezt a vonalat, ami persze szabadon járható, de egy erős elkanyarodást, így "fölösleges", fel nem használható munkákat eredményezve és erre "pocsékolva" az erőforrásokat. 

Link a hozzászóláshoz
51 perccel ezelőtt-kor Legolol345 írta:

Mi van akkor, ha a M.A.G.U.S egy multiverzum? Teszem azt az egyik univerzumban a Summarium szerint történtek a dolgok, a másik az ETK-t veszi alapul. Lehtséges az ilyesmi?

 

Üdv,

Legolol345

Igen! Viszont ez M*, nem pedig Avangers, szóval nevezzük inkább elsődleges anyagi sikoknak! :D 

Elvileg ezek száma végtelen.

Link a hozzászóláshoz
Éppen most-kor Legolol345 írta:

tt most a Dungeons & Dragons-ra gondoltam. Ott is  multiverzum van, nem pedig síkok.

Az lehet. Ez viszont M*! Minden lehetséges a Satralison, a multi... khmm... elsődleges síkok is, csak a saját nevét kell használni.

Igazából több modul is készült erre az elvre, néhány egész hangulatosra is sikeredett, sőt Chapmannek is van egy írása ( a fenéért se jut eszembe annak a szemétre való izének a neve) ami evvel foglalkozik. Ott a "jelenkori" Ynevet és a jelenkori földet helyezi egy idősíkba.

Magam is szívesen használom a párhuzamos síkok gondolatát. KM-ként nagy könnyebbség, mikor 3677-ben mesélsz és Pisti harmadik karaktere egy két évvel ezelőtti játékban megölte Morci Cheit, ebben a játékba viszont nem szeretnéd átemelni ezt.

Link a hozzászóláshoz
49 perccel ezelőtt-kor Legolol345 írta:

Itt most a Dungeons & Dragons-ra gondoltam. Ott is  multiverzum van, nem pedig síkok. (Forgotten Realms, Dragonlance, Dark Sun, stb...)

A DnD multiverzum speciel pont nem arról szól, hogy van hatmillió féle Forgotten Realms, hanem hogy az összes DnD setting egy multiverzumban létezik, és megfelelő eszközökkel átjárható. Például pozitív energia síkja egy van, és az összes DnD szetting abból merít, ha épp olyan hatást hoz valami létre. Amire te gondoltál ott minden egyes anyagi síkhoz külön külső és belső síkok kellenek, mert az is változik személyről személyre.

Deodatus kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz
57 perccel ezelőtt-kor Darabolo írta:

Chapmannek is van egy írása ( a fenéért se jut eszembe annak a szemétre való izének a neve) ami evvel foglalkozik. Ott a "jelenkori" Ynevet és a jelenkori földet helyezi egy idősíkba.

Üdv,

Ez a Két Hold című regény, ami részben a Földön, részben Yneven játszódik. Ez nem kifejezetten a MAGUS világának multiverzálása, hanem inkább egy másik univerzummal összekötése, de végső soron meg egy olyan MAGUS-jelen, ami összeköthető egy "Föld-jelen"-nel.

Mindazonáltal én azért nem használnám az "Elsődleges anyagi sík" kifejezést, mert nem csak egyetlen síkot kötsz össze, ha multiverzumról beszélsz, hanem az összes sík összeköthető így - tehát az alternatív MAGUS-valóságokban nem csak egyetlen sík változik - az asztrálsíkon, mentálsíkon, elemi- és démoni síkokon történteknek is meglehetnek ugyanúgy az alternatív eseményei.

Üdv,

Darabolo, tetra és Sneer kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Nem igazán értem mit kellene látni. De, ha azt mondod borzalmas, én hiszek neked.

Szerintem kapd őssze pár barátodat és a nyári szünetben vezesd be őket a M. világába, minnél többet ökörködtök, annál jobb játékos leszel.

Aztán mikor pár tinédzser összeül, ki meri nekik azt mondani, hogy  szarul játszanak? Ugyan, én is futkostam ork karakterrel lángpallost lóbálva, sőt még egy iszonyatos slan harcmüvész/varázsló ikerkasztom is volt! Szemét úgy ahogy van, de jól éreztük magunkat. :) 

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...