Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Deodatus

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  40
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Deodatus

 • Rang
  Friss hús

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  fejvadász
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  főleg mást
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1998?
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Hulla miatt

Legutóbbi látogatók

329 adatlap megtekintés
 1. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  Nagyon erősen gondolkodom a Savage World kipróbálásán, hogy valamilyen hagyományosabb játékélményt nyerjek. A Bulldy által készített, díjnyertes Veszett Ynevből akarok kiindulni és azt ráncfelvarrni az utóbbi évek SaWo termésével - szerencsémre az eredeti szerző is támogat ebben.
 2. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  A péntek esti M.A.G.U.S. szerepjáték-fejlesztő játékunkban a kocka szeszélye folytán végül az én karakterem "realisztikus" rendszere került kiadásra, de bizarr bonyolultsága miatt egy év múlva már a kutya sem játszott vele... Remélem ennél pozitívabb fogadtatást nyer az egyszer talán elkészülő MKK Narratív!
 3. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  Aki szeretne M* szerepjáték-fejlesztőt játszani, még jelentkezhet a péntek késő esti rövid online játékomra privát üzenetben itt vagy kommentben FB-n. (nem "új" rendszer a listán, hanem Végső helytállás, csak rendhagyó akoncepciója)
 4. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  @Darabolo: nem foglak megkövezni Amúgy kifejezetten szeretem az erősen versengő játékot, ha jól van keretezve, és a gyakást is, ha szórakoztató! Köszönöm a meghívást, de kisbaba mellett örülök, hogy ennyi játékra van időm, sajnos semmiféle hosszabb kampányra nem tudok most elköteleződni. Ha viszont van kedved megosztani itt az ötleted előrehaladását, én örömmel olvasnám! Erről jut eszembe, tegnap lezajlott a Ryek után játszódó, boszorkányhaduras DramaSystem minikampányunk 2. része. Nagyon intenzívre sikerült, mindenki élvezte, de még nem tudjuk, hogyan fogjuk tudni ősszel folytatni. Remélem sikerül!
 5. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  Ez a 3 karakterre írt életút a leírtak alapján szerintem teljesen működőképes koncepció. Egyelőre csak egy kósza ötlet, vagy már erős benned a mesélői indíttatás is? Van kikkel nekivágni? Amúgy lezajlott a Kígyók, keblek, köpenyek modul a Vörös ködökkel (19. szabályrendszer). A konverzió jól működött és mindenki szerint hozta a M.A.G.U.S. őshangulatát, ugyanakkor nekem másodszorra sem jöttek be annyira a szabályok. Ugyanolyan hosszúak voltak a harcok mint egy hagyományos RPG-ben, csak kicsit rugalmasabbak, mesélőként pedig kevés mankót adott, ugyanúgy rengeteget kellett számolnom meg mérlegelnem, mint pl. ETK-nál. Akinek az a fő baja, hogy a D&D 5E harcrendszere túl favágós, annak a Vörös ködök megváltás lehet, nekem viszont túl sok a kompromisszum.
 6. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  Nem ismertem a regénytrilógiát, csak most néztem utána, hogy írtad - köszi az ajánlást! Nekem nagyon tetszik az ötleted, talán azért is, mert a saját DramaSystem rendszerű "kampányom" is Ryek bukása utáni zavaros időkben játszódik ;) Szerintem nagyszerű történelmi korszak, na! A játékélmény szerintem se sérülne pusztán csak azért, mert nem kánon szerint kezelsz dolgokat. Ha jól értem, valami olyasmit akarsz, hogy a játékos karakterek egy rovásokkal felvértezett csapat lenne, akik küzdenének a démonok növekvő hatalma ellen? Vagy teljesen visszaadnád a könyv történetét egymástól független karakterszálakkal?
 7. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  A 18. rendszer végül a Dishonored 2d20 lett, a kaland az ironikus cikkem alapján a Több mint fejvadász címet kapta. Egyetlen játékosnak meséltem, aki Tiert, az renegáttá vált ifjú ikert alakította. Először meg kellett védenie egy aszisz kereskedőt a merénylőitől és némi bénázás és árnyékmágia után sikerrel járt. A kezdő karakterek eléggé kétélűek ebben a rendszerben. Aztán a fellelkesült tömegtől kellett megvédenie új, énekes védencét és itt nagyon ügyes és kreatív volt a játékos. Végül azonban éjfél felé már nagyon elfáradtunk, és a merénylők sikerrel jártak, Tier nem tudta megmenteni a célpontot, azt sikerrel megmérgezték A rendszer amúgy tök jó, nagyon sokban hasonlít a Kések az Éjben (Blades in the Dark) és más kortárs szerepjátékokra, amikről fentebb már többet is írtam. Szóval nekem bejött, csak finomhangolni kell a kezdő karakterek erőszintjét. Konverziós siker: 4/5.
 8. Van valakinek kedve kipróbalni online valamilyen eredetileg nem M* szerepjáték rendszerének Ynevesítését? Csak 2-3 óra.
 9. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  Van a listáról olyan, amit szívesen kipróbálnátok?
 10. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  Nagyon örülök a felélénkült aktivitásnak! Frissítettem a listát a felmerült rendszer-ötletekkel! Mind az Earthdawnt, mind a Codexet szeretem, de én egyiket sem alkalmaznám jelenlegi formájukban Ynevre. Szerintem az SR viszont két szempontból is érdekes, egyrészt a rangsorolásos karakteralkotása (ha jól tudom, ezt bizonyos M*-os rendezvények már átvették), másrészt az alapvetően egyszerű alapmechanikája miatt - amire az én ízlésem szerint túl sok mindent aggattak, így túl van bonyolítva, de amúgy érdemes a bütykölésre. Ha érzitek magatokban az ihletet, nyissatok nyugodtan egy külön SR Yneven topikot - én szívesen agyalnék rajta!
 11. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  Egy teljességre nem törekvő lista arról, hogy milyen általam ismert asztali RPGket lehetne még Ynevhez használni. (UPDATE) Ha mind megtörténne, a 44. (!) rendszernél járnék! 2d20 Abnormal Burning Empires Fate Accelerated Fightint Fantasy ~ KJK Follow Freeform/Universal 2.0 In A Wicked Age Into the Odd The King is Dead Kingdom Lasers & Feelings Lovecraftesque Microscope Mountain Witch Neon City Overdrive Protocol Psi*Run Rettenet Revenant Quiet Year Shadowrun (Anarchy?) Swords of Serpentine (Gumshoe) Sharp Swords & Sinister Spells Savage World Ten Candles Vörös ködök
 12. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  Védhető álláspont és szerintem értem is mire gondolsz! Akit érdekel: Végső helytállásban a Manifesztációs háború elején jártunk, egy homokviharba került oázis menedékébe húzódott dzsad csapatot formáltunk. Egy öreg mester imádkozni kezdett, amikor pedig az amundok ránk törték az ajtót, egy homoki elfektől rettegő szűz legény, két a vagyonát féltő zsivány és a mester tanítványa feláldozták életüket a többiek védelmében, hogy időt nyerjenek az öreg mágiájának. Mindhiába, mert az titkon a Kékarcút szolgálta! Szuper ez a játékocska, most is kiváló élményt nyújtott. Kb. fél óra az egész, szinte csak tiszta történetszövésből áll, de két játékos is kiemelte, hogy egyrészt lúdbőrös lett a narrációktól, másrészt meg még a kockacsörgős igényét is kielégíti az embernek, nem teljesen freestyle a dolog. Ajánlom mindenkinek!
 13. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  @Darabolo: tudom! Ha láttad a videóm, tudhatod, hogy nekem is SOK bajom van ezzel a kifejezéssel, de a mai TÉNYLEG nagyon N* játék lesz
 14. Deodatus

  Ynev - Máshogy

  Ismeritek az eredetty (rettenetes borítójú) Fighting Fantasy szerepjátékot 84-ből? Nekem megvan, eddig kétszer meséltem és most meghoztátok hozzá a kedvem! Meséljek újra? Amúgy szintén online játéklehetőség: Úgy tűnik, mégsem a Vörös ködök lesz a 17. rendszer, hanem az általam fordított Végső helytállás. Ha érdekel titeket a narratív szerepjáték & dramaturgiai történetalkotás lehetősége Yneven, ma este 20-21 óra közt kipróbálhatjátok online! FB poszt (ha nincs, írjatok privátot)
×
×
 • Új...