Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

új faj?: Drákon


Recommended Posts

Hát ööö ... Emmeg mi?

No mindegy. Hátha te egy ifjú titán vagy aki csak most ismerkedik a játékkal. Így inkább nem töröm le a lelkesedésedet.

Ellenben ha már elmúltál 14 vagy több mint 1 éve ismerkedtél meg a MAGUS-al, és valóban kíváncsi vagy a kritikára (mi másért tárnád egyébként elénk az ötleteidet), keress meg privát üziben vagy járulj hozzá, hogy itt nyíltan formáljak véleményt!

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Csak néhány játéktechnikai kérdés:

Hogy lehet engedélyezett kaszt a harcművész és a kardművész, ha csak a pyarroni pszit tudják elsajátítani? Slan pszi nélkül a kardművész és a harcművész már nem az, aki.

Úgy gondolod, hogy kiegyensúlyozott a faj? +7 főérték-módosítót kap, és "kompenzációkén" egy -3as szépséget, ami tudvalévőleg egy meglehetősen ritkán használt képesség, és semmilyen értékhez nem is ad bónuszt.

A mesterfokú fegyverhasználat mégis milyen fegyverre vonatkozik? És mi az oka annak, hogy ezt megkapja? Az úszás, esetleg a vadászat/halászat elfogadható lehet bónuszként, hiszen ez egy kicsit "állatiasabb", tengeri faj, de a hadvezetés és az ökölharc honnan jött?

A képen, amit belinkeltél a lénynek nincs lába. Hogy él meg lábak nélkül a szárazföldön? Csúszik-mászik?

A drákon hosszúkard miért bír ilyen értékekkel? Az összes harcértéke meghaladja a törvénykönyvekben fellelhető maximális harcértékeket.

Úgy érzem, hogy csak akartál alkotni egy olyan fajt, ami a te elképzeléseidhez, kedvelt kasztjaidhoz, játékstílusodhoz idomul, de -és ezért a kijelentésemért ne haragudj - elég távol áll a rendszertől kiegyensúlyozottság terén. Ha csak a számadatokat nézzük, akkor is messze meghaladja azt, amennyit meg szabadna engedni, a következetlenségekről nem is beszélve.

Szép napot!

Darabolo kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Csatlakozom az előttem szólókhoz...

Első, hogy nem illik Ynevre, és be sem lett illesztve. "fejlesztői szemmel" nézve mi értelme van? Mit tud, ami kell még? miért lett kitalálva? (sajnos nem vagyok otthon az animék világán.. :) )

Második, hogy történetileg sem lett beillesztve a faj. Túl azon, hogy van már elég faj Yneven. Szóval ezek csak úgy kijöttek a vízből, és kész. Senki nem csinált semmit. Õk sem...

Ezért baj, amikor valaki 4-5 tőmondatban, sőt, vázlatpontban akar leírni egy fajt.

A játéktechnika elég "játékmotivált", ami alatt azt értem, hogy egy játékos - ráadásil, a plusszos dolgokat nézve kezdő - hent-centrikus - módosításokat, plusszokat fedezek fel rajta. Ráadásul olyanokat is, aminek semmi értelme és nem logikus. Említhetném a slan kasztokat, meg a pszit. Vagy azt a logikátlan szabályt, hogy minden (!) fegyvert faji alapon Mf-on forgat. Hogy senki nem beszéli az ő titkos nyelvüket, de ők persze mind beszélnek pyarroniul. Hogy kereskednek... de kivel és mit? merthogy egyik kultúra viszonya sincs megemlítve velük. Azt, hogy a fegyverük is a legjobb, hagyjuk... Ahogyan az aránytalanul tápolt módosítókat is. Ha lehetnek papok, akkor kié? mert az ő istenükről semmit nem lehet tudni... más meg aligha fogadná be őket.

Azt javaslom, hogy az elején inkább apróságokat dolgozz csak ki, egy új fogadó, egy fegyver, ha játéktechnikát akarsz, egy varázslat, egy képzettség elegendő lehet, míg belevágsz egy új fajba, ami az egyik legnehezebb, és vallom, a legfölöslegesebb dolog is Ynevre.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Nekem is furcsa kicsit ez a faj.

1. Kik ők? (Istenek, jellemük, társadalom, miért tudnak a közös nyelven?)

2. Honnan jöttek?

3. Miért nem hallottunk róluk eddig?

4. Egészen pontosan hol élnek a tengernél?

Lehet, hogy kalandozónak nem a legtutibb lény, de Bestiáriumba jó lenne.

Szerkesztve ekkor: , Owain által
Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Merlin, a válasz, igen. 

A pontosításhoz javaslom elolvasni a cikkgyűjteményről szóló írást: MAGUS cikkgyűjtés és forrásvizsgálat.

Röviden: Van egy cikkgyűjteményünk, több, mint 1700 cikkel, ami bővül is még. Ez minden MAGUS írást tartalmaz (fog), ami megjelent bárhol a neten (persze ehhez meg is kell találni). 

ÉS vannak a Kalandozós cikkek, ezek a "mieink". A kalandozókon is bárkinek megjelenhet cikke a MAGUS-sal kapcsolatban, itt igyekszünk azonban a minőségre törekedni és segítséget nyújtunk a szerkesztéshez is. (legalább átnézi valaki - erre minden cikkírónak szüksége van). A támogatott rendszer, amiben mi is játszunk a MAGUS eredeti rendszere, nem várunk tehát pl. D-20as rendszerű cikket. 

A Kalandozós cikkekről külön hír jelenik meg, stb. A "csak" összegyűjtött cikkekről nem, nem ékeskedünk más tollával, az csak megtalálható nálunk. 

 

A városok térképei saját munkáim. (többnél más ötletének felhasználásával, ez jelölve is van, ahogy illik.) Azért ezt a stílust választottam, mert az igényes MAGUS térképek stílusa volt ilyen, a Toron és a Szürkecsuklyás-Északfölde kiegészítőn alapuló Északi Szövetség könyvekben. Igyekszek minden MAGUS várostérképet ilyenre készíteni, pl. a moduljainkban is. 

Lehetőség van, és érdekel az is, hogy mások ötletén alapuló városokat is elkészítsek ilyen formában, így gyakorlatilag van lehetőség az igényes MAGUS városok megrajzolására is, ez mindenkinek jó, mert bővül a gyűjtemény. 

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...