Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Cundior

Kalandozók
  • Hozzászólások száma

    453
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Megbecsüléssel kapcsolatos tevékenységek

  1. Cundior liked hír by MagyarGergely, Frissült Ynev nagytérképe   
    Üdv kalandozók!
    Örömmel jelentem be, hogy a mai napon frissült Ynev nagytérképe. 
    A közel két éves fejlesztő munkának köszönhetően a mostani változat a korábbihoz képest 185 új objektumot tartalmaz. Ezek között vannak a legújabb MAGUS kiadványokból, írásokból és kalandmodulokóbl megismert újdonságok, de szép számmal akad közöttük korábban leírt, eddig rejtőzködő, de mára felderített információk, és valamennyi hibajavítás is. 
    Ugyancsak jelentős újdonság, hogy immár elkészült a Psz. 3724-es évre vonatkozó frissítés, aminek domborzati és politikai rétege is felkerült, ezzel együtt  - a Psz. 3692-es és Psz. 3715-ös rétegekkel - már hat réteg között váltogathat az Ynevet megismerni, vagy csak benne gyönyörködni szándékozó. A Psz. 3724-es rétegen - hosszú adatgyűjtés, átbeszélések és az írókkal történt egyeztetések után - főleg Enoszuke és a Hradzs, valamint a Quiron-pentád vonatkozásában találhattok jelentős változásokat. 
    Továbbra is működik a kereső, a jobb felső ablakba beírt helyszínekre ráugrik a térkép, megmutatva azt. A jelenlegi fejlesztési irány többek között a kereső kiterjesztése valamennyi rétegre, ugyanis az máig csak az első, Psz. 3692-es domborzati rétegen elérhető. Természetesen a zoomolás funkció megmaradt, így van lehetőség egészen apró helyszínek szerepeltetésére is, amik az eddigi legnagyobb kinyomtatott változaton is alig olvashatók. 
    Mint mindig, amikor jelentős mérföldkőhöz érkezünk a nagy Ynev-térkép fejlesztésében, most is köszönetet kell, hogy mondjak azoknak, akiknek a munkája hozzájárult a sikerhez. Elsősorban Antail főmágusnak szeretném megköszönni azt, hogy karbantartja és fejleszti a térkép mögötti rúnákat, ugyanis nem kis munkába kerül nem csak a fenntartásuk, de az új ötleteknek való megfeleltetésük is. Ahogy a térkép egyre ismertebb lesz, egyre többen érzik úgy, hogy hozzájárulnak a fejlesztéséhez. Köszönöm a MAGUS írók közösségének, hogy megjegyzésekkel, a múltbéli, rég elfeledett munkáik felidézésével, de néha hosszú telefonbeszélgetésekkel vagy akár személyes egyeztetésekkel is hozzájárulnak, hogy az egyes objektumok a megfelelő helyen szerepelhessenek - muszáj kiemelnem Alan O'Connor urat, aki mára nem mondható aktívnak a MAGUS-ban való alkotás terén, de nem sajnálta az időt, hogy az általa kitaláltak a szerinte helyes irányba fejlődjenek itt is. Szintén köszönet illet minden MAGUS rajongót, aki ha csak egy-egy észrevétellel is, de hozzájárult a térképen szereplő hibák felderítéséhez és javításához. Nem azért nem sorolok neveket, mert nem tartanám fontosnak, de mivel erről éppen nem vezetek nyilvántartást, szinte biztos, hogy kihagynék valakit, aki amúgy megérdemelné hogy megemlítsem. Persze mindig vannak kiemelkedőek, ezért meg kell köszönnöm Amundnak, akik fáradhatatlanul vadássza a régi anyagok lap aljára írt apró betűs részeiben említés szintjén felsejlő helyszíneket is és a nap bármely szakában záros határidőn belül válaszol a megkeresésekre - mert hát hajnali 1-kor a legjobb dolgozni  , Greolnak, aki a legkülönfélébb javaslatokkal bombáz, hogy mi mindent lehetne még szerepeltetni, amiket, miután kidühöngtem magam, már nem is találok olyan eszement ötletnek, a kalandmodulok íróinak, akik a nagy munka lezárta után is segítenek a megfelelő helyre pöttyinteni új agymenésük eredményeit, és hogy munkájukkal folyamatosan fenntartják az érdeklődést és az életet Yneven. És mindazoknak, akiket kihagytam.. de tényleg. 
    És természetesen mindazoknak is köszönet, akik ismerik, elismerik, szeretik, használják és értékelik a nagytérképet - hiszen ezért érdemes dolgozni vele - pedig már hányszor készen volt...  nélkületek szegényebb volna, és amúgy minek is lenne. Terjesszétek, mert még mindig van olyan, aki meglepődik azon, hogy ilyen is létezik szeretett MAGUS-unkhoz. Várom továbbra is észrevételeiteket, javaslataitokat, ami fontos ahhoz, hogy a nagytérkép jobb, teljesebb, pontosabb, használhatóbb és elsődleges célként az egységes MAGUS világot és mesélést, játékot támogató legyen. 
    Használjátok, nézegessétek olyan MAGUS hangulatban, Ynev-szeretettel, ahogyan készült. Jó játékot, mesélést, írást, fejlesztést kívánok mindenkinek! 
    Ynev térkép
     
  2. Cundior liked hír by MagyarGergely, Harcművész stílusok technikái   
    Üdv kalandozók!
    A mai napon kikerült az oldalra a Harcművész stílusok technikái című írás, Cundior tollából. 
    Az új ötleten alapuló cikkben a szerző a már létező, négy alap harcművész stílushoz rendel különböző technikákat, megteremtve ezzel a lehetőségét a harcművész stílusán belüli fejlődésére, akár új ötletekkel egy könnyen rendszerbe illeszthető jövőbeni színesítésre is. 
    Jó játékot, mesélést, írást kívánunk! 
    Harcművész stílusok technikái
  3. Cundior liked hír by MagyarGergely, Új várostérképek   
    Üdv kalandozók!
    Nem szoktunk igazán figyelni arra, hogy kényszeresen éppen karácsonyra kerüljön fel az oldalra valami újdonság, ám ez most pont így sikerült. A mai napon felkerült az oldal interaktív nagy Ynev térképe alá több új város térképe is, szám szerint tíz újat, és négy régebbi, de frissített változatú térképet találhattok. 
    Az elmúlt időszak fejlesztéseinek eredménye a praktikus mágiaelméleti okok miatt egyszerre, Antail főmágus jóvoltából mostanra kerültek fel a térképre, kaptak saját zászlócskát és lettek elérhetők a szokásos módon. Lesz olyan, aki számára az újonnan felkerült városok egy része ismert, hiszen az elmúlt időszak kalandmoduljaihoz is készültek, és aki azok dokumentumait ismeri, esetleg játszotta, mesélte az adott kalandot, találkozhatott már vele, csak hát a nagytérképre eddig még nem kerültek fel. Azért lesz olyan is, ami eddig nem jelent meg, és valóban újnak számít. 
    Négy térképet a szokásos forrásfeldolgozó munkák során vált szükségessé frissíteni, mert vagy új anyagok kerültek feldolgozásra, és így szükségessé vált az azokban szereplő helyek beillesztése is a térképbe, vagy azóta születő kiegészítő indokolta. 
    A következő városokról találhattok most új térképet az oldal Hercegi Könyvtárának nagy Ynev tékrépén: 
    Alidax, Armen, Haddarennim, Hirtoun, Tabata, Tadzeh, Up-Umbar, Varreon, Viadomo, Weidor-Sín, illetve a következő térképek kerültek frissítésre: Erigow, Erion, Ifin, és Laorgan. 
    A várostérképek természetesen a szokásos minőséget és részletességet követik, és zoomolhatók is. A rajtuk talált helyszínekről, elnevezésekről bővebb információt az oldal szószedetében találhattok. (Ennek újabb frissítése már csak jövőre várható.) Reméljük, sok kalandmesternek, játékosnak, esetleg írónak nyújtanak majd segítséget, és talán már a két földi ünnep között is színesíthetik a kalandjaitokat. 
    Jó játékot, mesélést, alkotást kívánunk mindenkinek! 
    Ynev nagytérkép
  4. Cundior liked hír by MagyarGergely, Ynev összefoglaló alkalmazásainak frissülése   
    Üdv kalandozók!
    Örömmel jelentem be, hogy a mai napon átfogó frissítés történt Ynev összefoglaló alkalmazásaiban. Ez a Nagytérképet, a Szószedetet és az Évszámgyűjteményt jelenti. 
    Nem véletlen, hogy a frissítés és a hírezés is egyszerre történt, - és adott nagy munkát Antail főmágusnak, aki külön köszönet illet a varázskörök frissítéséért - hiszen nemcsak, hogy ezek az alkalmazások egyre inkább összefüggenek és összeérnek, de a mostani fejlesztés-frissítés is elsősorban a három alkalmazás összehangolására irányult. Azaz, most már amit az egyikben megtaláltok, megvan a másikban is. 
    Első lépés a térkép és a szószedet helyeinek összehasonlítása, és az egyikből esetlegesen hiányzók másikon való szerepeltetése volt. Bár azt gondoltam, hogy itt nem lesz sok feladat, valójában jelentős mennyiségű oda-vissza jelölésre volt szükség, amiknek a felderítésében Con Salamander szerzett elvitathatatlan érdemeket - őt is köszönet illeti ezért. A művelet során számos elírásra is fény derült, és így ezek átfogó javítására is volt lehetőség. (egy azért benne maradt... majd legközelebb.) Emellett már eltörpül, de mégis külön köszönet illeti azoknak a jelzéseknek a beküldőit, akik hibát találtak, netán új, eddig nem jelölt helyszínt derítettek fel. Továbbra is várom az észrevételeket, ilyen információ mennyiségnél hatalmas segítség egy-egy ilyen rejtőzködő hiba, hiányzó apróság felderítése. Büszke vagyok rá, és ezért is külön köszönet illeti Raont, hogy eztán már a kiadótól származó jelzésekre, egyeztetésekre is számíthatok a térkép tökéletesítése során. 
    Második nagy lépés a szószedet és az évszámgyűjtemény összehangolása volt, ami során a szószedetben szereplő, de az évszámgyűjteménybe eddig nem kigyűjtött évszámok összeszedése és az évszámgyűjteménybe illesztése volt a feladat. Hogy ez is olyan léptékű volt, hogy 600+ évszám került be a szószedetbe, azon én is meglepődtem. Persze, ahogy a térkép esetében a digitális felület azt eredményezte, hogy eddig jelentéktelennek, piciségük okán megjeleníthetetlennek gondolt helyek is felkerülhettek, az évszámok esetében is hasonlóan történt. Az online felület kereséséi lehetőségei értelmet adtak az eddig jelentéktelennek minősített évszámok szerepeltetésére is, ezért most már abban is szerepel (majdnem) mind - ez mára több, mint háromezer évszámot jelent. Természetesen ennél az alkalmazásánál is szükséges és várom is a visszajelzéseket, ha valaki esetleg új, vagy helytelenül jelölt évszámot fedez fel a háttéranyagok olvasgatása közben. Itt is köszönöm a hibajavításokat - mert ilyen is volt az eltelt idő során - akinek dreggise, vegye magára! Külön köszönöm Amund visszajelzéseit és tevékenységét, aki nemcsak, hogy a modul- és kiegészítőíró munkája során felmerülő hibákra hívta fel fáradhatatlanul a figyelmemet, de a saját anyagait is hajlandó volt közös erővel felboncolni, hogy a jelentős események konkrét évszámot kaphassanak. 
    Mindezek mellett már eltörpül a szószedet további, a kiegészítők és kalandmodulok során megtalált új kifejezések beillesztése, esetenként pontosítása, aminek köszönhetően mára több, mint 14800 ynevi szócikk között böngészhettek. 
    Forgassátok, használjátok haszonnal az alkalmazásokat, és remélem, továbbra is hasznosak lehetnek mind az írók, mind a modulírók, kiegészítők alkotói, kalandmesterek és játékosok számára a MAGUS világának összefoglalói, ami sokak közreműködésének köszönhetően már régóta nem csak papíron, de egyre többet nyújtó alkalmazások formájában is rendelkezésére áll mindenki számára. 
    Ynev nagytérképe
    Szószedet
    Évszámgyűjtemény
     
  5. Cundior liked hír by MagyarGergely, Krán   
    Üdv kalandozók!
    A mai napon kikerült az oldalra a Krán című kiegészítő, Csörgő Iván tollából. 
    Krán olyan a MAGUS-ban, mint a foci, mindenki ért hozzá - ez a mondás jól szemlélteti a vidék vélt vagy valós népszerűségét. Szinte mindannyiunknak volt már kráni karaktere, mert az jó, és tegye fel a kezét, aki nem kacérkodott el a Kránban való mesélés vagy játék gondolatával - a bátrabbak meg is tették. Mégis kevesen mondhatják el magukról, hogy leírták ezt az álmot, és egy használható, teljes és kész kiegészítőt alkottak Ynev ezen sajátos vidékéhez. 
    Volt egyszer egy Krán Project. Aki ott volt, tudja, aki nem, az is láthatott már egy-két cikket itt az oldalon is, ami annak az egykori csapat munkájának, közös gondolkodásának, és igen, játékainak is köszönhető. Én is innen ismertem meg Csörgő Ivánt, akit azóta is Krán és a MAGUS (talán ebben a sorrendben) szerelmesének tartok. Az ő lendülete vitte előre évekig a csapatot, hogy aztán kis túlzással kimondjuk, Kránt nem lehet leírni. Persze Iván ezen csak mosolygott, ő már akkor a saját Kránját mesélte. A projectből végül nem lett semmi, legalább is nem úgy, ahogy mindenki képzelné. Mert nem csak az apróságokat tekinthetjük eredménynek, hanem azt is, hogy ebből jó pár apróság színesítette tovább azt a hatalmas művet, amit készítője azóta is csiszolgat, és most végre megoszt mindannyiunkkal. Úgy gondolom, nyugodtan nevezhetjük életműnek. Talán nem tökéletes, talán nem teljes - Krán leírása nem is lehet az - de abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy kár lett volna az idők végezetéig egy sok kráni játékot megélt szoba asztalának fiókjában pihennie, megismerhetetlenül.
     Csörgő Iván Krán kiegészítője a maga terjedelmével, részletességével és alaposságával a Kránhoz eddig készült legnagyobb és legteljesebb kiegészítő, amit igazi szerepjátékos írt, olyan, aki nem csak okoskodott, de mesélt is Kránban. A szabálykönyvszerű, részletes leírásokkal bemutatott vidék, a számtalan különleges kaszt és a hozzájuk kötődő számtalan varázslat egy átfogó, mindenre kiterjedő, egy kicsit mindenből mutató, mégis, szabad teret is hagyó egésszé áll össze. Több gyűjtés, Kránnal kapcsolatos írás szerepeltetése teszi még teljesebbé a művet. 
    Mit is mondhatnék még róla? Ivánnak köszönjük, nektek pedig jó olvasgatást, játékot és mesélést! 
    Krán
     
  6. Cundior liked hír by MagyarGergely, Frissült Ynev nagytérképe   
    Üdv kalandozók!
    Örömmel jelentem be - ismét - hogy frissült Ynev interaktív nagytérképe.
    Leginkább egy kis, de örömteli szabadkozással kell kezdenem: annak ellenére, hogy a legutóbb beharangoztam, hogy most már minden felkerült, újabb 140 helyszín ábrázolásával bővült a közös, nagy Ynev térkép. Ezúttal főleg kalandmodulok kerültek részletes feldolgozásra, de számos pontosítás is érkezett a térkép már ábrázolt helyszíneihez. A frissítés Antail főmágus jóvoltából ismét zökkenőmentesen és gyorsan valósult meg, ahogy a térkép összes eddigi funkciója is működik. Csak emlékeztetőül: Váltható rétegek a domborzati és politikai nézet között illetve a Psz 3692-es és a Psz 3715-ös nézet között, Dinamikus zoomolás, Kereső, ahol a helyet neve alapján megtalálhatjuk azt a térképen, véletlenszerű helymutató az Ynevi földrajz szerelmeseinek, ki-bekapcsolható zászlócskák, amik kalandmodulokat, várostérképeket, kiegészítőket és címereket is mutathatnak a megfelelő nézetben. 
    Újfent el kell mondanom, hogy köszönöm mindazok erőfeszítését, akik egy-egy megtalált ellentmondás, pontosítás okán felvették velem a kapcsolatot, netán új helyeket találtak Ynev hatalmas irodalmában, és így az ő "felfedezésük" is a térképre kerülhetett. Talán még nagyobb köszönet illeti azokat, akik még ma is új kiegészítőkkel, kalandmodulokkal színesítik Ynev világát, és így a térképen szereplő helyszíneket is. 
    Nézegessétek és használjátok nagy örömmel a térképet, ami bár nem pótolhatja a mai időkben kimaradt játékokat és elmaradt rendezvényeket, de remélem, hogy valós értékkel és élménnyel ajándékozhat meg mindenkit a neten mostanság megjelenő kevésbé népszerű anyagok mellett is. 
    Ynev nagytérképe
  7. Cundior liked hír by Antail, A Pyarroni Papi Szék bejelentése a Kitaszítottról   
    A Pyarroni Papi Szék a Gömbszentély isteni árnyékában örömmel jelentette be Pyarron város és Ynev lakóinak, hogy hosszú mérlegelést követve a Pyarroni Istencsalád visszafogadja Orwellát, a Kitaszítottat a Pyarroni Istencsalád szent kötelékébe. A városban fogvatartott ork, goblin és káoszlény rabok üdvözítőnek találták a hírt, ezzel szemben Arel vándorló hívei tiltakozásuk gyanánt élőláncot alkotva körbezárták a város szent ligetét. A bejelentés a helyi törvényhozást eddig nem tapasztalt kihívások elé állítja, hiszen az emberáldozatok bemutatása ezeddig nem volt megszokott része a városban óramű pontossággal celebrált miséknek. A bejelentésnél Ellana főpapnője ékes hangon buzdította a híveket az új pyarronita zarándokhely, az Elátkozott Vidék mielőbbi meglátogatására. A Papi Szék továbbá úgy határozott, hogy templomot emel az istennőnek. A Kigyószív Katedrális alapkövét, a Dreina és Uwel templomok között még a minap elhelyezik, és az Orwellánus hagyományokhoz hűen felszentelik, a Gömbszentély isteni árnyékában.
  8. Cundior liked hír by MagyarGergely, Frissült Ynev szószedete   
    Üdv kalandozók!
    Örömmel jelentem be, hogy ismét frissült Ynev szószedete. Azt hinné az ember, hogy egy idő után már nincs sok hozzáadandó kifejezés ehhez az egyedülálló gyűjteményhez, ám az új anyagok megjelenése és a régebbiek feldolgozása rendre szép mennyiségű új kifejezést és pontosítanivalót hoz. Az új változat ismét több pontosítással, kiegészítéssel és immár több, mint 13300 szócikkel áll az Ynevet kedvelők és a részletekre és forrásokra is ügyelő játékosok és kalandmesterek rendelkezésére. A jelenlegi változatban már szinte minden kalandmodul, a legújabb cikkek, modulok és kiegészítők szókészletét is megtaláljátok.
    Külön kiemelném - remélem, megbocsájtják, hogy részletes felsorolás nélkül - azoknak a segítségét, akik eseti alkalommal, vagy folyamatosan segítik a szószedet hatalmas anyagának hibajavítását, pontosítását vagy kiegészítését azzal, hogy rendre jelzik nekem a talált hibákat vagy új információkat. Köszönet illeti az ő hozzájárulásukat is.
    A szószedet technikai lehetőségei nem változtak, az eddig is hasznosnak ítélt funkciókat megtartotta, ám talán szabad kikotyognom annyit, hogy folyamatban van egy fejlesztés, ami az évszámgyűjteménnyel köti majd össze a jövőben a szószedetet. 
    Mindenkinek jó olvasgatást, böngészést, keresgélést és játékot, mesélést kívánok! 
    Szószedet
  9. Cundior liked hír by Hulla, Mi bújt meg a zsákban - TTK   
    Mit hozzon Nektek a Mikulás?
    Egy Griffendél címeres talárt? Egy génorzó koponyát mímelő kockatartót? Egy gigantikus méretű plüss Yodát?
    Neeem! Egy igazi Kalandozó sosem érheti be ilyen hétköznapi semmiségekkel. Ezzel pedig a Kalandozó Mikulás is teljes mértékben tisztában van, ezért idén valami igazán érdekeset fundált ki a számotokra. Mondjuk egy új MAGUS alapkönyvet! A neve Tiltott Törvénykönyv. A borítója sötét, sejtelmes és pentagrammás. A terjedelme kétszáznegyven oldal. Az írója én volnék, a segítőim nagy része – hiszen már két éve készül – közületek került ki. Antail mester – Darton legyen irgalmas hozzá – még egy külön honlapot is idézett mellé, amely a W W W . M A G U S T K . H U litánia citálása után a számotokra is megnyitja kapuit. Ne féljetek engedni a tiltott gyümölcs hívásának, hisz a halhatatlan lelketeknél többet úgysem tesztek vele kockára. Szóval kalandokban bővelkedő ünnepeket kívánunk Nektek! 
    Üdvözlettel, Hulla
     
  10. Cundior liked hír by MagyarGergely, Letölthető, nyomtatható Ynev térkép   
    Üdv kalandozók!
    A közelmúltban kikerült az oldalra interaktív Ynev nagytérkép letölthető, és akár nyomtatható változata.
    A szemfülesebbek már megtalálhatták a hercegi Könyvtárban, de itt az ideje, hogy mindenki tudomására hozzuk. Többen kerestétek a máig legteljesebb Ynev térképünk olyan változatát, amit le lehet tölteni, és akár kinyomtatva elhelyezhettek  a falon. Reméljük, ezen új fejlesztés megfelel azoknak is, akik a szobájuk, szerepjátékos klubjuk falán szeretnék viszontlátni szeretett fantáziavilágunk kontinensének térképét. 
    A térkép részleteiben nem jelentek meg új elemek, viszont egy szépített keret és logó azért jár hozzá. Ahogy már az elmúlt Lumina-Kalandozók eseményen volt szerencsém említeni, az eddigi legnagyobb, A0-s méretű nyomtatás során is több olyan részletet találtunk, amihez még mindig az oldal biztosította zoom kellett volna, hogy jól olvasható legyen, így a nagy részletességű térkép elbír további nagyításokat is. 
    Jó böngészést kívánunk mindenkinek! 
    Ynev letölthető nagytérképe
  11. Cundior liked hír by Antail, Kalandozok.hu Ynev Térkép - Mortor Imperialis, 2019   
    Kedves Kalandozók!
    "Ynev történelmét a Kalandozók írják..."
    Örömmel jelentjük be nektek, hogy elkészült a Kalandozok.hu Ynev Térképének Mortor Imperialis verziója. Ez a kiadás legalább olyan jelentős, mint az eredeti, 2015-ös verzió, mivel mind tartalmilag, mind technikailag példátlan értéket képvisel. A térkép ezen verziója egy újabb mérföldkő az oldal életében, amire mindannyian nagyon büszkék vagyunk és bízunk benne, hogy hasznotokra válik.
    A Kalandozok.hu Ynev Térkép Mortor Imperalis verziója a következő dolgokat nyújtja:
    - Ynev részletes, navigálható térképe több, mint 2000 földrajzi jelöléssel.
    - A földrajzi elemekre való szöveges keresés és animált navigálás. (!!!)
    - Véletlenszerű helyekre történő animált navigálás. (!!!)
    - A térképen rögzített zászlókhoz tartalmi szűrő. (!!!)
    - Domborzati és Politikai Ynev térkép közötti váltás.
    - 3692 és 3715 szerinti térképek közötti váltás.
    - Áttekintő kistérkép nézet.
    - Horizontális és vertikális méretarány skála.
    - Térképnézet megoszthatósága.
    - Részletes magyarázat az egyes térképfunkciókhoz. (Ikon jobb oldalt alul.)
    Zászlójelzések alatt tárolt:
    - Interaktív várostérképek (41 db)
    - Városleírások (Hivatkozás a Kalandozok.hu Cikkgyűjteményére)
    - Kalandmodulok (Hivatkozás a Kalandozok.hu Cikkgyűjteményére)
    - Kiegészítők (Hivatkozás a Kalandozok.hu Cikkgyűjteményére)
    Az elérhető várostérképek listája: Amaro, Arascor, Arshur, Baraadheik, Bolk, Caedon, Davalon, Doran, Elhamed, Elya, Elzashra, Emarion, Eren, Erigow, Erk Medence, Garhudda, Ghastal, Haonwell, Haralk, Ifin, Jemirre, Kalaril, Laorgan, Lavandron, Nastral, Nurween, Ó-Pyarron, Ó-Pyarron Fellegváros, Odra, Qunzais, Roxen, Selduriem, Sinogkul, Sushtar, Syburr, Tagreosz, Tervin, Triyang, Tuurian, Új-Pyarron
    Elérhető a Hercegi Könyvtár / Ynev Térképe link alatt. https://kalandozok.hu/ynev
    Használjátok egészséggel!
    Fejlesztés: Antail
    Tartalom és Térkép: Con Salamander, MagyarGergely
    Tesztelés: Alga, Felon, Hulla, Rajman, Silver, TAO, tetra
    Üdvözlettel,
    Antail


  12. Cundior liked hír by MagyarGergely, Ynev kronológiája   
    Üdv kalandozók!
    Újabb örömteli fejlesztésről számolhatok be nektek. A mai napon kikerült az oldalra Ynev kronológiája, ami méltón folytatja az egységesítő, mindent feldolgozó és azt online formában a közösség elé táró alkalmazásaink sorát. 
    Nem egy egyszerű dokumentumról van szó, a Hercegi könyvtárban külön menüpont alatt található Kronológia online kereshető formában tárja elétek Ynev történelmének majd' kétezer évszámát. A Kronológia Magyar Gergely gyűjtőmunkájára támaszkodva Antail jóvoltából valósult meg. 
    Az új Kronológia feldolgoz minden, a MAGUS-hoz kiadott szabálykönyvet, irodalmi művet és méltó házi kiegészítőket, nyilvános rendezvények kalandmoduljait, hogy rendet tegyen - és kereshető formában mindenki számára elérhetővé tegye kedvenc világunk történelmének dátumait. 
    Fedezzétek fel az új évszámgyűjteményt, ami nem csak arra alkalmas, hogy a beírt évszámhoz kapcsolódó eseményt megjelenítse, de lapozgathattok is benne előre, vagy vissza az időben. A kronológia a keresett évszámot megvizsgálja az évszámok sorában, a hozzájuk kapcsolódó események rövid leírásában, és ha nem talál eredményt, a hozzá legközelebb eső évszámot fogja mutatni. Természetesen lehetőség van nem csak évszám, de szöveg keresésére is, ez esetben a Kronológia átnézi az évszámokhoz tartozó események rövid leírását, és ha abban megtalálja a keresett szövegrészt, az lesz az eredmény. Ilyenformán nem csak konkrét évszámokhoz tartozó eseményeket lehet keresni, de a kérdéses történelmi személy, vagy földrajzi hely, esetleg eseményhez kapcsolódó valamennyi évszámot megtaláljátok. 
    Természetesen, ahogy ezeknél a munkáknál már megszokhattátok, nem csak a levegőben lógnak az adatok, hanem mindegyik mögött forrásjegyzéket is találtok. Javasoljuk továbbá, hogy használjátok együtt Ynev szószedetével, hiszen az évszámgyűjteményben törekedtünk az események rövid leírására, esetenként annak csak a közkeletű neve található meg, ezért szükséges lehet egy-egy esemény, csata, ország, személy stb. pontosítása, ebben tökéletes segítséget nyújt a Szószedet, reméljük, mindent megtaláltok majd benne. 
    Egy kis előzetes (gif) kép a Kronológiáról Antail jóvoltából: 

    Természetesen ahogy eddig is, továbbra is várjuk véleményeteket, észrevételeiteket, ahogy azt is, hogy ha olyan évszámot találtok Yneven kalandozva, amit nem jelenítettünk meg, akkor azt forrásával együtt juttassátok el hozzánk, hogy a következő frissítés alakalmával belekerülhessen - nem kell mondani, a szokásos alapelvek, forráshierarchia figyelembevételével, ami a jövőben is biztosítja majd az anyagok megbízhatóságát, és az eredeti, MAGUS forrásoknak való megfelelőségét. 
    Végül pedig remélem, jó hasznát veszitek majd ennek a legújabb fejlesztésnek, legyen szó karaktereitek előtörténetéről, kalandmodulok vagy kiegészítők készítéséről, netán irodalmi alkotások megírásáról. 
    Jó kalandozást, és fogadjátok igazi MAGUS-szeretettel Ynev Kronológiáját!
    Kronológia
×
×
  • Új...