Lenday Közzétéve: Március 18, 2011 Közzétéve: Március 18, 2011 Féreg-életCsak egy féreg vagyok,Ami álmodott egy nagyot.Hittem, hogy lepkévé változok,A szélben szabadon szállhatok.De felébredve láttam,Nincs nekem szárnyam,Hiszen féreg vagyokAmi álmodott egy nagyot.Csak egy féreg vagyok,A nap nem nekem ragyog.Árnyak vesznek körbeNem nézek tükörbe.Gyűlölöm a testem,A magányt kell keresnem.Hiszen féreg vagyok,A nap nem nekem ragyog.Csak egy féreg vagyok,Pofont sokat kapok.Az Élet nem kegyelmez,Mindig csak fegyelmez.Skatulyákba szorít,Gondokkal beborít.Hiszen féreg vagyok,Pofont sokat kapok.Csak egy féreg vagyok,Lelkem rég megfagyott.Vágyom már a csendet,A változatlan rendet.Hogy jöjjön a vég,Én arra várok rég.Hiszen féreg vagyok,Lelkem rég megfagyott.
Lenday Közzétéve: Március 18, 2011 Közzétéve: Március 18, 2011 Utolsó imaAz élet, mint egy gyertyaApró, mozgó lángjaMit az Isten gyújtottNézi, és azt várjaLeégjen a csonkigKiteljen az életVan, hogy gondol egyetS ő vet neki véget.Miért teszed ezt Isten?Miért oltod el őket?Ha csak eddig éghetMiért gyújtottad meg?Hogy tehetsz te ilyet?Hogy lehetsz kegyetlen?Egy mindenhatónak ezMegengedhetetlen.Hogy fulladhat gyermekBele sekély vízbe?Amikor szegény mégNem lépett a tízbe.Hogy súlythat le villámEgy terhes anyára?Hogy lehet végzetesEgy csecsemő álma?Tán próba ez azoknakKik körülötte állnak?Rebbennek a lángokHa gyermekhalált látnak.Értetlenül állokDöntéseid előtt.A hit nagyon régótaNem ad nekem erőt.Azt mondják papjaidLegyek megbocsátó.De hogy tehetném azzalAki mindenható,Még sem tesz semmitCsak ül és figyel csendben.S halkan azt suttogja:?Most is minden rendben.?Könyörülj meg IstenRajtunk embereken!Tárd ki ablakodatSzellő had lebbenjen!Oltsa el az összesMég lobogó lángot!Egy mozdulatoddalÖld meg a világot!
Lenday Közzétéve: Március 18, 2011 Közzétéve: Március 18, 2011 PohárköszöntőElsőként: köszöntömAz itt egybegyűlteket.A munkatársaimat,Kiket jól ismerek.S mindenki mást is,Kit először látok.Boros poharamatMost emelem rátok.Ételnek, italnakNem vagyunk híján.Mindenki megkapja,Amit csak megkíván.Örömömre szolgál,Hogy ma itt lehetek.Köztetek kollégákMinden bút feledek.Búcsúztassuk együttEzt a hosszú évet!Mindent ami történt,Csúnyát, és a szépet.S nézzünk csak elébeEgy újabb esztendőnek!Hol mindenki bővébenLesz a teendőknek.Ezért hát kívánomHogy sokat pihenjetek,Az ünnepek boldoganBékésen teljenek!Emelem hát poharam,És még annyit mondok:Az Ég áldjon meg mindenConti-s bolondot!
Lenday Közzétéve: Március 18, 2011 Közzétéve: Március 18, 2011 Angyali JúliaJulika hű keresztény.A nap megcsillan keresztjén.Nem pap ő és nem is szent,De tiszteli az Istent.Csendes, rendes az ő lénye,Bizton bízhat benne férje.Ha mindenki ily? jó volnaKönnyebb lenne Isten dolga,Hogy fenntartsa itt a békét.Csendben várnánk ki a végétÉletünknek, s majd a Mennybe,Minden ember egyként menne.
Pelnaster Közzétéve: Április 15, 2011 Közzétéve: Április 15, 2011 12S a szél csókolta Emlékedbe harapó, Felsebzett ajkát.2011. Április 14.
Pelnaster Közzétéve: Április 18, 2011 Közzétéve: Április 18, 2011 13Tavaszi remények Nem törhetik páncélját Borostyán szívemnek. 2011. Április 18.
Lenday Közzétéve: Július 22, 2011 Közzétéve: Július 22, 2011 Walbert Slone ? Utazásaim naplója(Earthdawn)Megírom hát emittMi velünk megesettLássuk hát előszörA boldog kezdeteket.Mert Namdroth kaerébenBú, harag nem lakoltDicső őseinkrőlVíg regősünk dalolt.Fülünkbe mászottA sok hősi tettVándorló kalandorBelőlünk eképp lett.Jómagam tojásbólJöttem e világraMi névadó fajok köztT?skrangoknak szokása.Örökmozgó gyerkőc?Szenvedélyek átka?Rosszcsont ifjú voltamSzól a családi fámaAz ismeretlen vonzottBár csak csúsztam-másztamNem vagyok túl erősEzt biz? be kell lássamMit a SzenvedélyekEmitt kispóroltakAzért bizony másholBőven kárpótoltakGyors a kezem, nyelvemJól bánok a szóvalÜgyesen fegyverrelS minden névadóvalSzerény személyemrőlTalán ennyi elégHős barátaimmalFolytatom e mesétEgyikük szemébenIgazi óriás vagyokNe csóváld a fejed!Nem mondok én nagyotSzélszerzet bajtársamA bátor ZarelontasFelnézett rám mindigAkármit is mondasz.Az elemek varázsátTanították nekiHős tettei felétMégis karddal teszi.Talerit és engemOly? sokszor láthatottKardpárbajt vívniBiztos kedvet kapottVagy talán mégsemEz a helyzet, hiszenÕ nálam idősebbJóval, én úgy hiszem.Meglehet keresniÕsei közt kelleneOlyat kinek kardjaVolt élete, mindeneAnnyit mindenképpenElmondhatok nektekVívás és varázslásA vérében van ennek.Az imént említettemHarmadik társamatTalerit az elfetKi ha kardot ragadMinden védelmenBiztosan áthatolVillámként súlyt leMajd kecsesen elhajol.Kardművész ő bizonyKezében a pengeÚgy látom néhaMintha életre kelne.Ifjú felfedezőkMi hárman voltunkA Namdroth kaerbanDe még nem szóltunkArról a bajtársrólKit odakinn találtunk,S ki komoly helyzetekbenLett végül barátunk.Dkő egy obszidemberLassú, higgadt fajtaDe vége az ellennekHa elkapja markaMegtisztítók közöttÕ egy szerény ?legény?De a mi szemünkbenIgenis kőkeményNohát meg is volnánkA csapat szemléjévelFoglalkozzunk most márA sok ellenséggelMert az már szent igazVolt teremtmény elégKinek harcban végülLenyestük a fejét.Kaerünk tanácsaMegbízott bennünkHogy könyvekkel pakolvaJerrisbe menjünk.A FényhordozókatAmott megkeressükS minden bizodalmunkMajd egy elfbe vessükÕ Sartarius voltA bölcs, a nagy tudásúKitől hasznos írásokatVártunk viszonzásulVezetőt is adtakErre a nagy útraGall a törpe szólt isNem egyszerű túraA puszta is veszélyesNem is szólva arrólA Jerris közelébenPortyázó csapatrólA barlangi trollokOstoba népérőlKik nem átallanakRabolni a néptől.Azonban kedvünketZord szónoklatjaIndulásunk előttEl nem ronthattaÍgy vágtunk hát nekiAz első küldetésnekS tudtuk büszkék lesznekA tanácsbeli vénekA pusztán táboroztunkA Liaj-folyó mellettMikor az éjszakaEgy árulót ellett.Taleri ébresztettJóval hajnal előttAzt mondta furcsánakLátja a vezetőt.Gall jött és én isNagyot csodálkoztamMert kard volt kezébenS már vívtak is ottanPajzsom és fegyveremMire kézbe vettemVértől szennyezettekVoltak mind a ketten.Szóhoz sem jutottamS olyan dolgot láttamTaleri elbukott?Leesett az állam.Talán már nem is élA vér megfagyott bennemHogyan is győzhetnékEgy ilyen harcos ellen?Aztán észrevettemAz ébredő társakatS a remény visszatértEgy pillanat alattKemény küzdelem voltAz áruló gazzalDe hárman ostromoltukFéktelen haraggal.Végül ledöftemMeg kellett volna állnomHiszen névadó voltAzóta is bánom.Miért vágyta halálunk?Titkát sírba vitteKönnyű préda leszünkBiztosan azt hitte.Elkoboztunk tőleMindent, mit szállítottDe hogy az elf túlélteCsupán az számított* * *Balra ott komorlottA zord Méreg-erdőJobbra buja dzsungelNálunk korgó bendőA távolban sejtettükA nagy városfalatReméltem hogy végreEhetek egy halatÁm még mielőttJóllakhattunk volnaKét barlangi trollArcát elénk toltaÚtpénznek neveztékDe én mondom rablás(Lett volna ha hagyjuk)Ez bizony és nem más.Míg szóval tartottamAz ostoba barmokatA szélszerzet gyorsanSzőtte a szálakat.Majd mikor végzettMinden varázslattalFelvettük a harcotA két buta ?állattal?.Szót sem vesztegetekErre a kis harcraÕk biztos nem kevernekMost már senkit bajba.Így jutottunk hát elJerris városábaAhol végre kerültÉtel minden szájba.* * *Hazafelé jártuk megAz utat, már másodszorEgy nagy crackbill-csordátNéztünk a távolból.?A nyakuk értékesA húsuk ehető?Mondtam, s éreztemA harci kedv egyre nőMind az ötünkbenS erről jut eszembeNem értem mi ütöttPingáló kezembeHogy miért nem írtamA negyedik társrólTalán mert tartottamEgy újabb árulástól?Nem az nem lehetHisz? ismertük őt régrőlGrimdart a könyvmolytA déli kaervégből.No de vissza gyorsanA sok futómadárhozS az odasettenkedőFáklyás, t?skrang vadászhoz.Igen, kigondoltukHogy közéjük lopózokTüzet gyújtok aztánKereket oldok.Be is vált a tervünkSzétszéledt a csordaÍgy már nem volt nehézA többiek dolga.Sajnos a csatábanÉn is ledermedtemAttól a gáztólMit egész elfeledtem.De miért panaszkodnék?Hiszen győztünk végülS ha nem narancssárgaMindenki megbékül.* * *A hegyi ösvényenBukkantunk a testreA törpe hulláraS nála az üzenetre.Ekkor olvastunkA pallami rémrőlAmi megszabadítMinden nemesfémtől.Nofene! gondoltamTolvaj-rém a szentem?Kincseket harácsol?S kedvem megjött menten.?Kutassuk fel ötenEzt a szörnyű bestét,S vágjuk darabokraAzt az ocsmány testét!?* * *Pallam egy romvárosKi hitte volnaFelét köd borítjaDe az másik nóta.Amikor megláttukEl sem hittük rólaHogy igazán veszélyesVagy halálos volna.Pedig hatalmas voltNomeg csupa tüskeMégsem látta jónakAz ember, hogy megüsse.Úgy tűnt szinte kezesÉs játékos állatHiába láttuk mindAz óriási szájat.Volt neki varázsaAhogy pajzsunk húztaMint kutya a játékátEgész összezúzta.Aztán feleszméltemHisz mi azért jöttünkA gonosszal végezzünk,Hogy itt Rémet öljünk.De meg kell mondanomBeletört a bicskánkAzt le nem írhatomHogy sújtott le ott ránk.Mire feleszméltünkLegyen annyi elégMindent elvitt tőlünkMi fabatkát is megért.Összeszedtük magunkS keresni kezdtükA fenevad fészkétHogy majdan kilessükMik a szokásai?Mikor jár portyára?Akkor hatoljunk beHa üres a portája.Eltökéltük perszeIde visszajövünkÁm kicsit fejlődünkMielőtt így teszünk.Még aznap délutánMegloptuk hát csendbenElvettük kincseitMent is minden rendben.
Lenday Közzétéve: Augusztus 3, 2011 Közzétéve: Augusztus 3, 2011 RealitásLehoznám neked a csillagokat az égről,De félek elégnél egyikük melegétől.Csak apró porszemek vagyunk a végtelenben,Jelentéktelenek kozmikus értelemben.Semmit sem jelent, hogy egy naiv költő szíveLángban ég, sóvárog, vagy éppen megszakad-e.
Lenday Közzétéve: Augusztus 3, 2011 Közzétéve: Augusztus 3, 2011 Szegény nyuszi balladájaCsodálatos az a reggelMikor a nap éppen felkelHarmat csillog a zöld füvönIlyenkor élni is örömDe a nyúl ezt másképp láttaMert számára ez a vágtaIdeje volt és ő futottRettegve, ahogy csak tudottVadászpuskának sörétjeSüvítve szállt ott a szélbeA nyulat oldalba kaptaÉs csúnyán egy fához csaptaNagy fájdalmak közepetteA nyúl fejét felemelteKönny csillogott a szemébe'Érezte, hogy itt a végeS hogy imádott családjaHaza őt hiába várjaNem mondhatja a sok gyereknekS párjának azt hogy szeretlekBőrcsizmáknak döngő lépteA vadász elindult érteS mert nem tudott elfutniBográcsban fő meg a nyusziÚgy ér véget balladájaAhogy a vadász családjaHúsát tömi két pofáraS nagyot böfög utána
Lenday Közzétéve: Augusztus 3, 2011 Közzétéve: Augusztus 3, 2011 HalálvágyVolt sok barát, s megannyi szóSajnos mind hiábavalóNem értik ők, mit érzek énMiért szomorú ez a költeményJöjj értem el édes HalálLátod e test csak téged várHogy érsz utol nem érdekelCsak szenvedésem múljon elHát sújts le rám ó IstenemNémítsd el végre sajgó szívemVagy adj erőt, s én megteszemEldobom hitvány életemVolt sok barát, s megannyi szóSajnos mind hiábavalóNem értik ők, mit érzek énHogy született ez a költemény
Lenday Közzétéve: Augusztus 3, 2011 Közzétéve: Augusztus 3, 2011 Laura a katicaKorán reggel ébredtNapfelkelte előttNem is vesztegetteEl az így nyert időtFelállt, nyújtóztattaÖsszes apró lábátNagyot domborítvaMegmozgatta szárnyátMajd keresztül sétáltEgy széles faágonS végigtekintettA hajnali tájonMég árnyék-köpenybeBújtak a részletekInkább csak hallottaAz élő természetetHarmat cseppet ivottBő reggelit evettDe szeme sarkábólFigyelte a jeletAmikor majd pír ülKi az ég aljáraS feltűnik a NapnakLegelső sugáraA tündöklő korongFelkúszott az égreS éltető melegetÁrasztott a fényeMegritkult a homályÉledtek a színekÚj napon új reménytDobbantak a szívekA kicsiny katicaFürdőzött a fénybeTalán fertályórátMajd elindult végreElőször csak lassanLustán emelkedettÓvatos köröketTett a nagy tölgy felettMerre is induljon?Hol kezdje az utat?Ma először talánMegnézi a kutatTízpercnyi repülésAnnyiba sem tellettÉs a pöttöm bogárEgy tisztáson termettKözépen öreg kútUralta a képetRács fedte tetejétA biztonság végettKörben a fák alattPiros padok soraRajtuk ezer vésetIfjak keze nyomaDe ember sehol nincsKorai az óraFolytatja hát röptétLauránk a tóraCsillogó víztükörPartján keskeny nádasKörötte aszfalt útRajta futó hármasNo végre emberekKét nő és egy férfiCsacsognak, nevetnekEzt imádja nézniKacér kis mosolyokApró érintésekBoldog pillanataiA közös pihenésnekA gardedam lemaradAz ifjabbak mögöttNem nehéz olvasniItt a sorok közöttHétpettyes barátunkAz edzést végignézteMajd magára maradtÍgy átröppent a rétreAz apró domboldalVirágoktól tarkállTávolról hallatszikEgy kopácsoló harkályAhogy abbahagyjaSebes kopogásátRögtön észrevenniA méhek dongásátSerényen szálldosnakVirágról virágraÕk nem kíváncsiakAz ember-világraBoldog tudatlanulSzolgálják a kaptártTöltik meg nap, mint napAz ürülő raktártCsak azzal törődnekLegyen elég mézükNéhány furcsa jelzésAz összes beszédükUnalmas egy népségNem is miattuk jöttVidám gyerekeketRemél a domb mögöttGyakran látja őketKacagva szaladniLabdákat kergetniVagy fűben hasalniSzerencsére néhányMost is épp itt játszikAnyjuk figyel rájukÕ kedvesnek látszik***
Felon Közzétéve: Szeptember 4, 2011 Közzétéve: Szeptember 4, 2011 Mosoly Mert válladra fektetem arcom,és többé nem kísértenekPáva-kész sorsdalok...2011. 09.04.
Felon Közzétéve: Szeptember 19, 2011 Közzétéve: Szeptember 19, 2011 HalkulóMár árvul a csendben a rekkenő hőség,S bár látom léptedet,Nem hallom, hogy jönnél.2011. 09. 20.
Takeda Közzétéve: November 8, 2011 Közzétéve: November 8, 2011 Csendben az éjben roppanó ágonKint a szabadban, túl a határonLépdel a vándor nem fél e tájon.Ott a vadak járnak tovatűnveÉji bokorból holdfényre kerülveSzíve nem dobban a vándornak tőle.Lenn a tó mellett vízre tekint leCsobbanó vidra ugrik a vízbeVén varjú károg, száraz ágról néz le.Hol van itt kényelme a meleg ágynak?Miért nem tart otthon védelme a háznak?Ott van az erdőn hol hidegek járnak.A szabadság érzése mit óhajt a szíveSoha nem járt utak vezették el ideAz ismeretlen sötét ragyogása, s hite.Hol találod meg a felszabadulásod?Mindennapok terhét letéve próbálodMegtalálni mindazt mit lelked mélye látott...Kényelem, megszokás nem rejt szabadságot.
Felon Közzétéve: December 10, 2011 Közzétéve: December 10, 2011 Körvonalak Magába zár az éji varázslat,S bár érinted a testét,A lelkét markolod.2011. 12. 10.
Felon Közzétéve: December 30, 2011 Közzétéve: December 30, 2011 BIKnek Nem vagyok ám nagy költő, Az ihlet is oly ritkán jő, Hogy amikor rám talál, El se hiszem: erre jár. Törtem diót, s fejemet. Magam adjam, s versemet? Úgy döntöttem - bíztató, Elég tőlem néhány szó. Érzelgős nem lehetek, De elmondom: jó veletek. Örülök, hogy vagytok! Maradok, ha hagytok. 2011 Kóruskarácsonyára készült, a Budapesti Ifjúsági Kórusnak, a decemberi első és második közös koncertünk alkalmából
Pelnaster Közzétéve: Január 6, 2012 Közzétéve: Január 6, 2012 14 - Csobánc romjánálHol egykor büszke zászlókkalTáncoltak a balatoni szelek,S a hegyoldalon vörös-ezüst pajzsokkalKaptattak fel lovagi seregek!Hol hős Gyulaffy a hegy alattPárbajban győzte Bajazid vajdát!S hol maroknyi test, de roppant akaratÁllta ezer osztrák útját!Hol nyári estén a tűz fénnyé lett,Mely ifjú szemekben szerelemre gyúlt!S hol tánctól, zenétől pezsgett az élet!Virágzó volt jelen, s dicső a múlt!Most csend omlik a szürke falakra,Csak a varjak szólnak kárörvendőn.Széthullik minden száz darabra,S az Öregtorony is magába dől.Önző idő kéjjel mar a kőbe?Keserű csók, kínzó románc.De a vár tűr! Hadd törjenek belőle.Mi lett veled, büszke Csobánc?Dicső zászlód sárba ki vetette?!- Tatár, német vagy az oszmán? -S némán hány száz év ment el felette?!- Vagy saját néped hagyott el tán? -Hiába hullt hát Árpád vére?Hiába küzdöttek apáink holtukig?Sírjaikon varjak gyűlnek ebédre,S emlékük a nyugvó nappal együtt bukik?Ébredj Magyar! Túl régóta alszodA Nagyok közt megbúvó nemzet álmát!Ébredj Magyar! Nem szűnt meg harcod!A világ halad, küzd, elnyom. Nem vár Rád!2011. december 31. ? 2011. január 1.
Felon Közzétéve: Január 15, 2012 Közzétéve: Január 15, 2012 FájNem tudod honnan jött,És nem érted hová tart,Szemei porrá égetikA megszáradt, holt avart.Megfognád két kezét,Hallgatnád énekét,De már tovaröppent,Most írja végzetét.Itt már nincs esély,Szavakat nem regél,Csodaszép rejtvénybenBúcsúzik, itt a tél.2012. 01. 02.
Felon Közzétéve: Február 6, 2012 Közzétéve: Február 6, 2012 Szusszanat Csendbe hajló éji drámaTélben edzett hó-virágaLelkedben zajló.Már nyitva az ajtó.2012. 02. 06.
Felon Közzétéve: Március 5, 2012 Közzétéve: Március 5, 2012 Sors-kényszerEzerszín érintése hagy lelkeden foltokat,S mikor már a csend-mámor is fojtogat,Kezed elengedi a gyeplőt.2012. 03. 05.
Felon Közzétéve: Március 8, 2012 Közzétéve: Március 8, 2012 SzületésSikít, jajong a Meztelen,De az élet gyors és nesztelen.Már bevette a várat.2012. 03. 08.
Felon Közzétéve: Március 8, 2012 Közzétéve: Március 8, 2012 KödszitáltanMúló csend, szilánkos szavak,A tükörre jégvirág tapad.Édes kín.2012. 03. 08.
MagyarGergely Közzétéve: Március 11, 2012 Közzétéve: Március 11, 2012 AggodalomSötét felhő, hunyt szemek,mélyülő ránc, kék erek,féltelek!
Jadis Közzétéve: Március 14, 2012 Közzétéve: Március 14, 2012 HaikuSzemedben fénylika soha ki nem csordultkönnycsepp fájdalma./2007. november/
Felon Közzétéve: Július 10, 2012 Közzétéve: Július 10, 2012 Nincs A sötétben kutatlak remegő ujjakkal,de a világ csendes,s a küzdelem örök.Együtt szállok a károgó varjakkal,de a szemem nedves,s az életed törött.2012. 07. 10.
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés