Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban


Recommended Posts

A második törvénykönyvben a többi sogronhívő mellett feltüntetik a lángőröket is, de a kasztleírásuk  enyhén szólva is hiányos. Van engedélyezett lehetőség ennek a problémának az áthidalására ha valaki Lángőrt szeretne indítani?

Először vennénk részt a táboron, ezért számunkra a karakteralkotási útmutató kissé ködös a képzettségeket szabályozó résznél. A karakterek megkapják a törvénykönyvekben leírt első és a további tapasztalati szinteken járó képzettségeket, vagy azokat is mind a tapasztalati pontokból kell felvenni?

 

Link a hozzászóláshoz

Szia Logan,

 

Milyen áthidalásra gondoltál a lángőrök tekintetében? Valamiféle házi kiegészítőre? Mit hiányolsz a lángőr kasztleírásából? (Nincs előttem szabálykönyv)

A képzettségekért nem kell "tp-vel fizetni", azokat kasztból fakadóan kapja a karakter. Tippem szerint Új Tekercsekes vagy Új Törvénykönyves szabálykörnyezetből jöttök, ahol van ilyesmi, a táborban használt szabálykönyvek azonban nem támogatják az ilyesmit, azok alapján a szabálykönyvben felsorolt képzettségek a kaszt (azaz a karakter képzésének-iskolájának) részét képezik, külön költeni rájuk nem szükséges, csak a megkapott képzettségpontokból kell illetve lehet más képzettségekre vadászni. 

A -reményeim szerint- hamarosan kikerülő Excel-karakterlap azonban tud segítséget nyújtani a karakteralkotás során, illetve minden további kérdést is megválaszolunk itt a fórumon.

 

Kellemes napot

Link a hozzászóláshoz

A karakteralkotás tisztázódott, köszönjük a segítséget.

A lángőröknél a második törvénykönyvben feltüntetik az első szinten, valamint a további szinteken járó képzettségeket, emellett a kp alapjukat és a szintenként járó kp mennyiséget. A harcértékeik és az életerő viszont hiányzik, csakúgy mint ezek szintenkénti növekményei.

Link a hozzászóláshoz
12 perccel ezelőtt-kor Logan írta:

A karakteralkotás tisztázódott, köszönjük a segítséget.

A lángőröknél a második törvénykönyvben feltüntetik az első szinten, valamint a további szinteken járó képzettségeket, emellett a kp alapjukat és a szintenként járó kp mennyiséget. A harcértékeik és az életerő viszont hiányzik, csakúgy mint ezek szintenkénti növekményei.

Az illetékesek biztosan érdemben is reagálnak majd e felvetésre, de a MTK Lángőrökről szóló (40. old.) részének első bekezdésében, pontosabban annak hetedik sorában "harcos iskola"-ként definiálják a rendet. Szóval szerintem(!), ahol az MTK nem ír mást (pl. harcérték, életerő stb), ott talán az ETK-s harcos alap kaszt idevágó statisztikáit kellene figyelembe venni!

 

Üdv,

H.

Link a hozzászóláshoz

Üdv,

Hulla válasza helyes, tehát ETK-s harocs alap kaszt idevágó értékei lesznek a mérvadóak.

A döntő mondat a képzettségek felsorolása után található:

"Természetesen a tudásnak ára van, így a Lángőrök Rendjébe tartozó harcosok mindössze 7 Kp-t kapnak első Szinten és ugyanennyit Szintlépések alkalmával"

 

Jó karakteralkotást!

Link a hozzászóláshoz

Üdvözletem!

Ismét lenne néhány kérdésem:

1. A karakterlap nem kezeli a tűzvarázslók útjait. Megfelelő megoldás, ha a második törvénykönyv alapján kiszámoljuk az értékeit és a karakterlap megfelelő helyére úgymond erőszakkal beírjuk?

2. A karakteralkotási segédlet 10tp=1 arany váltást ír, a karakterlap 2tp=1 ezüstöt. Melyik a mérvadó?

3. A második törvénykönyvben az ordani kasztoknál írják, hogy az ordani rend minden tagja kasztra és csoportra való tekintet nélkül megkapja a vallásismeret af, úszás af és hajózás af képzettségeket. Ezt alkalmazhatjuk azokra a karakterekre akik nem tartoznak egyik ott felsorolt kasztba sem, de a Rendet szolgálják és előtörténetük és kiképzésük helye is ordanhoz köti őket?

Link a hozzászóláshoz

Üdv,

1. Mit értesz ez alatt? A karakterlap kasztjainál a legördülő menüben én megtaláltam őket. Hiányos a képzettséglista, vagy valamilyen érték pontatlan? Ha igen, javítjuk, megintcsak nincs előttem szabálykönyv, hogy ellenőrizzek ilyesmit. De persze az is megoldás lehet, ha már most készítenétek a karaktert, hogy beírjátok a megfelelő helyre. [ A karakterlap most először kezeli a képzettségeket is, és mivel ez egy elég grandiózus rész, elképzelhetőek hibák, de próbáljuk ezeket mihamarabb orvosolni, ebben nagy segítség, hogy szóltok, ha ilyesmire akadtok ].

2. A frissen letöltött karakterlap nálam 1 tp/1 ezüstben vált, tehát a 10tp = 1 arany működni látszik benne. Nem tudom, mi okozhatja nálad a hibát, próbáld újra letölteni.

3. Nem. Képzettségpontokból kell kigazdálkodni, ha ilyesmit szeretnétek. A szabálykönyvben leírtaktól a rendezvény "verseny-jellege" miatt nem szoktunk eltérni, sem kiegészíteni/kibővíteni azokat, és elég szigorúan vesszük (én biztosan) így például a képzettség-cserét (kp-értékért más képzettség választása)  sem engedjük meg most sem. Ha rendkívül fontos az ilyesmi, és anélkül életképtelen lenne a karakter, beszélhetünk róla, de valószínűleg akkor is csak tanácsokat, nem pedig engedményeket tudok/tudunk adni.

Link a hozzászóláshoz

Nem kifejezetten karakteralkotási kérdés, de én egy kis ellentmondást érzek a tábortájékoztatóban:

" - Maluszok:  A csapatok csak akkor adhatnak le kalandmester-preferenciát, ha karaktereiket már beküldték. minden késéssel töltött héttel néggyel csökken az elosztható pontok száma."

" - A karakterek beküldési határideje december 1, 23:59:59, a KM-preferencia beküldési határideje is azonos ezzel. Ha a csapat nem küld be KMpreferenciát az adott határidőig, minden KM-re automatikusan 5-ös értékelést ad."

Tehát nem értem mi a malusz, ha a KM preferenciát csak a karakterek leadása után lehet megadni, és ha az a határidő után van, akkor automatikusan úgyis 5 pontot kap minden KM. Valaki feloldaná ezt az ellentmondást?

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...