Sajtmester Közzétéve: Június 19, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 19, 2009 Ok, világos.De azért gyorsan tegyük hozzá hogy gondolom minimum egy mpot elkel költenem teleportáláskor(pl ha egy tört akarok elteleportálni ami kb 1 kiló, 1mpért 3 kilót tok teleportálni 3as erőségű kavicsnál 3 manapontal kevesebb azaz -2mp a varázs {kitaláltam azt a varázsázslatot ami termeli a manát } Szóval lehet e 0 a teleportálásra fordított mpok száma vagy minimum 1et elkell költenem? Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Június 19, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 19, 2009 Igaz, nem voltam elég pontos. Akkor pontosítok, sőt nehezítem. 1. Minimum 1 Mp-ot köteles elkölteni a varázsló. 2. A tárgy két használata között legalább 1 napnak el kell telni. (Ha megnézed, erre jópár másik drágakőnél is van példa, a kőnek töltődési időre van szüksége.) Link a hozzászóláshoz
Sajtmester Közzétéve: Június 19, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 19, 2009 Köszi a válaszokat.még megfontolandó h vegyek e ilyet vagy inkább vegyek 4kiló ciánt Link a hozzászóláshoz
Ceripapa Közzétéve: Június 19, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 19, 2009 Én megakadtam az 1 kilós tőrnél XD sajti az lehet inkább már séfkés nem?! nem annyira tőr Link a hozzászóláshoz
Darun Közzétéve: Június 19, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 19, 2009 Líthas!Nekem is lenne pár kérdésem, észrevételem. Először is HBG-ban az országok seregeinek leírásánál szerepel hogy az yllinoriak megkapják a Pszit Af-n, viszont sehol nincs feltűntetve nekik az írás/olvasás. Elvileg mivel ugye ez képzettségkövetelmény, ennélkül nem is tanulhatnák. És mivel ezt alapból megkapja, így az írás/olvasás is járna. Mármost az a kérdés hogy akkor tényleg jár vagy Kp-ból fel kell venni?Ha rendelkezem Mf Idomítással és Szakma (lócsiszár) képzettségekkel, akkor ugyebár nevelhetek magamnak lovat. Ennek van valami játéktechnikai vonzata? Ha a kari yllinori, akkor szerintem az elég jó indok pl hogy legyen yllinori lovam!Megemlíteném hogy a HBG-ben többek közt van egy olyan elírás (is) hogy az Ilanor/Vágtatónál a hajítódárda fegyverhasználatnak van felírva. Ha jól sejtem, ez fegyver dobás akart lenni.Ha nem felejtem el és lusta sem leszek, megosztok még párat a jövő héten (szándékosan a határidő után, feltéve hogy nem zárolják a topicot, akkor majd megosztom a közösbe)Darun Link a hozzászóláshoz
Antail Közzétéve: Június 19, 2009 Szerző Megosztás Közzétéve: Június 19, 2009 Először is HBG-ban az országok seregeinek leírásánál szerepel hogy az yllinoriak megkapják a Pszit Af-n, viszont sehol nincs feltűntetve nekik az írás/olvasás. Elvileg mivel ugye ez képzettségkövetelmény, ennélkül nem is tanulhatnák. És mivel ezt alapból megkapja, így az írás/olvasás is járna. Mármost az a kérdés hogy akkor tényleg jár vagy Kp-ból fel kell venni? A karakteralkotás nem hivatott befoltozni a szabályrendszer hiányosságait. Kp-ből meg kell venned az írás/olvasást. Ha rendelkezem Mf Idomítással és Szakma (lócsiszár) képzettségekkel, akkor ugyebár nevelhetek magamnak lovat. Ennek van valami játéktechnikai vonzata? Ha a kari yllinori, akkor szerintem az elég jó indok pl hogy legyen yllinori lovam! Amennyiben te neveled természetesen lehet yllinorból - előtörténetben megjegyzendő - hozott lovad, ám ennek tulajdonságai meg fognak egyezni egy átlagos lóéval. Megemlíteném hogy a HBG-ben többek közt van egy olyan elírás (is) hogy az Ilanor/Vágtatónál a hajítódárda fegyverhasználatnak van felírva. Ha jól sejtem, ez fegyver dobás akart lenni. Fegyverdobás (hajítódárda). Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Június 19, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 19, 2009 Először is HBG-ban az országok seregeinek leírásánál szerepel hogy az yllinoriak megkapják a Pszit Af-n, viszont sehol nincs feltűntetve nekik az írás/olvasás. Elvileg mivel ugye ez képzettségkövetelmény, ennélkül nem is tanulhatnák. És mivel ezt alapból megkapja, így az írás/olvasás is járna. Mármost az a kérdés hogy akkor tényleg jár vagy Kp-ból fel kell venni? Melyik használható szabálykönyvben van az leírva, hogy a Pszi-nek előfeltétele az írás/olvasás? Tudtommal egyikben sem. Ha pedig ebből a szemszögből nézzük, akkor máris megszűnt ez a probléma-kérdés. Ahogy Antail is írta, meg kell venned az írás/olvasást. Ha rendelkezem Mf Idomítással és Szakma (lócsiszár) képzettségekkel, akkor ugyebár nevelhetek magamnak lovat. Ennek van valami játéktechnikai vonzata? Ha a kari yllinori, akkor szerintem az elég jó indok pl hogy legyen yllinori lovam! Ahogy mondod. Yllinori származás, és a képzettségek elég nyomós háttér ahhoz, hogy a karakternek nyugodtan legyen yllinori lova. Ettől függetlenül természetesen még meg kell venned. Link a hozzászóláshoz
Darun Közzétéve: Június 19, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 19, 2009 Líthas! Leírva így tényleg nincs, viszont úgy emlékszem hogy régebben (azokon a táborokon ahol én is ott voltam) a képességkövetelmények mellé úgy rémlik oda volt írva hogy kell hozzá írás/olvasás. De ha nem kell, nekem az is jó! Azt hogy a lovat meg kell vennem, nem is volt kérdéses, mint ahogy azzal is tisztában vagyok, hiába lesz Mf íjkészítésem, akkor is ki kell fizetnem a fegyver árát, hiába tudom magamnak elkészíteni! Ez a kérdés azért merült fel bennem, mert a Besti szerint nem minden harci ló van beidomítva különféle kunsztokra, hanem dobni kell rá, de Mf Idomítással szerintem azért tudok olyanokat tanítani a lónak hogy parancsra hozzám jön, jelzi ha valaki közeledik, a tüzet a többi lónál valamivel jobban viseli (nem azt amikor ő ég! ), stb. (nekem kijelezte az előbb az előttem szólót) Darun Link a hozzászóláshoz
Darun Közzétéve: Június 20, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 20, 2009 Líthas!A gladiátor vértezet mennyit kóstál? (am a fejvadászvérteknek sincs ára)A pap mennyi Mp-t kap? Mert ők ugyebár k3-ra dobják és csak annyi van megadva hogy a k6=4. Most ebből következtetve jól gondolom hogy a k3=2? És jól emlékszem hogy a pap első szinten 9Mp-t kap és szintenként még 6+k3-at, vagy ennyi neki már első szinten is? (nincs nálam ET azért kérdem)A nehézvértviseletnél az van írva hogy játéktechnikailag nehézvértekre vonatkozik. Mf-on ugye kiküszöböli az MGT-t. A kérdés az lenne hogy a könnyű vértek MGT-je hogy módosul? Elég oda az Af? Mert ez így úgy rémlik nincs leírva, viszont nem logikus hogy a nehézvértek MGT-jét megszünteti a könnyűekét meg nem. (vagy a rugalmas nehézvértekét pl)Darun Link a hozzászóláshoz
Daru Közzétéve: Június 20, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 20, 2009 Igen. A K3 == K6/2, azaz Ha K6 = 4, akkor K3 = 2. (ez az Univerzumot leíró képlet ) Aszogya' a könyv: "A pap max.MP-jainak száma 1 TSZ. 9, minden további szinten k3+6..." Tehát első szinten nincs k3+6. MGT az MGT. Akár könnyű, akár nehéz. A könnyű véreteknek kevesebb az MGT-je, meg ami könnyebb fémből, és/vagy hajlékonyabból van. Csak MF redukálja 0-ra az MGT. (írva vagyon, azért!) Link a hozzászóláshoz
Alina Közzétéve: Június 21, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 21, 2009 Ynev-fejvadászai.pdf használható? Link a hozzászóláshoz
Sajtmester Közzétéve: Június 21, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 21, 2009 úcsó kérdés: a varásló áttudja alakítani a varázsbotját átváltoztatással/áformázással? és ha igen akkor az megmarad elpusztíthatalannak gondolom. Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Június 21, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 21, 2009 Ynev-fejvadászai.pdf használható? Nem. Nincs benne a felsorolt használható kiegészítők között. úcsó kérdés: a varásló áttudja alakítani a varázsbotját átváltoztatással/áformázással? és ha igen akkor az megmarad elpusztíthatalannak gondolom. Itt is, még mindig az az érvényes, amit a karakteralkotás ír. "A bot mágikus tárgynak számít, és a személyes aurájához tartozik." Mint a karakteralkotásból kiderül, a táborban máshogy alkalmazzuk a varázslóbotot, mint az le van írva pl a Rúna-cikkekben (nem meglepő módon a varázslóbotos Rúna-cikkek nincsenek a felsorolt, engedélyezett cikkek között). Ergo ez az érvényes: "A bot mágikus tárgynak számít, és a személyes aurájához tartozik." Következmény: 1. Nem tudja formálni/átváltoztatni, hiszen mágikus tárgy. 2. Nem elpusztíthatatlan, "csak" mágikus tárgy. Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Június 23, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 23, 2009 Már olvasgatásra kerültek a beküldött anyagok. Pár megjegyzés: - Volt, aki megjegyezte, hogy nem érti, hogy miért kell az ő karakterének 3-10 oldalnyi előtörténetet írni. Válasz: Aú. Nem a karakterednek, hanem a csapatnak kell 3-10 oldalt írni. Az karakterenként 0.6-2 oldal. Nem várunk kisregényeket... - A karakternevet sokan elrontották. A kiadott anyagokban szereplő nevek felépítése: <keresztnév> <családnév> [<rangjelző>] [<családnév vagy birtoknév>]. Példa, a hangulatkeltő novellából ismert halott családfő: Esterias (keresztnév) Vertion (a család neve) am (hercegi jelző) Odra (városnév, ennek a városnak volt az uralkodó családja). Tehát nem jó névnek az Esterias Tao am Odra, meg az Esterias Vertion am Tao. - Meglepően nagy sláger idén a wier karakter. Elgondolkodtató, hogy ez csak a véletlen műve, vagy a kiadott anyagok egyenesen erre sarkallták az embereket? Úgy látszik, hogy az a tény, hogy a wier faj "csak" 500 Tp volt, vonzóvá tette a fajt. Pedig azért volt "csak" annyi, mert van neki bőven más hátránya. - Mint mindig, most is vannak érdekes karakterek. De van egy favorit versenyző, akinek annyi túrórudit fizetek, ahány ciklust túlél. Összességében változatos, érdekes cuccok érkeztek be. Örülök az emberi leleményességnek. Megpróbáljuk majd viszonozni. Link a hozzászóláshoz
Sajtmester Közzétéve: Június 23, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 23, 2009 Tao, és arról lehet infot kapni h jön valaki Khalal vagy udvari orkal?csak úgy kiváncsiságból Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Június 23, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 23, 2009 Tao, és arról lehet infot kapni h jön valaki Khalal vagy udvari orkal?csak úgy kiváncsiságból Khál - hál'Ranagolnak - nem lesz. Udvari ork 1 db. De vannak ennél érdekesebb karik is. Link a hozzászóláshoz
Siriath S.M. Közzétéve: Június 23, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 23, 2009 Üdv. Olyasmi (8esetleg csapat szintre is lebontott) értékelés mint amit hulla készített tavaly a karakterekről nem lesz az idén? Engem személy szerint érdekelne hogy ebből az igen csak érdekes karakter alkotásból ki mit hozott ki és úgy látom másokat is. Link a hozzászóláshoz
Darun Közzétéve: Június 24, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 24, 2009 Líthas!Daru: köszi a válaszokat! Akkor az Mp-re jól emlékeztem (remélem jól is számoltam)De ha már az írásnál meg a vagyonnál tartunk... az is írva vagyon hogy "NEHÉZ"vértviselet. Vagyis ez a "nehéz" kategóriájú vértekre vonatkozó képzettség! Elvileg ugyanis vonatkozna a képzetlenségi hátrány a könnyű vértekre is, de ugyebár a könyv olvasata szerint ez nem így van! (értsd: aki könnyű vértet visel az nem szenvedi el a képzetlen fegyverhasználatból származó levonásokat.) Amúgy ezt csak a pontosság kedvéért illetve kiváncsiságból írtam le, ha jól rémlik, a csapat szempontjából játéktechnikai hatása nincs.Van még így utólag egy egyértelműnek tűnő dolog, amit azért megemlítenék. Válaszolni csak akkor szükséges ha tévedek.Ha nem rendelkezik a karakterem a Pszi-hez szükséges képességekkel, akkor hiába kapja meg a kari x.szinten, mivel nem nincsenek meg a használatához szükséges feltételek, így nem tudom alkalmazni, márpedíg ha nem tudom alkalmazni akkor nyilván tanulni sem tudom/nem érdemes, vagyis nem vagyok Pszi használó és nem kell kifizetnem az 500Tp-t, mivel nem rendelkezem a képzettséggel.Egy klasszikust idézve: "mindent szabad, amit nem tilos"? (nem vagyok az a kimondott szupertápolós típus, szóval itt semmi olyasmire nem kell gondolni, max a szuicid hajlamaimnak engedek egy kicsit szabadabb teret)Darun Link a hozzászóláshoz
Antail Közzétéve: Június 24, 2009 Szerző Megosztás Közzétéve: Június 24, 2009 Líthas!Van még így utólag egy egyértelműnek tűnő dolog, amit azért megemlítenék. Válaszolni csak akkor szükséges ha tévedek. Ha nem rendelkezik a karakterem a Pszi-hez szükséges képességekkel, akkor hiába kapja meg a kari x.szinten, mivel nem nincsenek meg a használatához szükséges feltételek, így nem tudom alkalmazni, márpedíg ha nem tudom alkalmazni akkor nyilván tanulni sem tudom/nem érdemes, vagyis nem vagyok Pszi használó és nem kell kifizetnem az 500Tp-t, mivel nem rendelkezem a képzettséggel. Ilyen esetben az történt, hogy mivel a magus szabályai szerint adott szinten felvetetik veled a pszit, ezért azt egykoron tanultad, csak egy balszerencsés baleset következtében bekövetkezett amnézia hatása miatt immáron nem tudod használni. Természetesen az 500 tp levonás jár. Link a hozzászóláshoz
Daru Közzétéve: Június 24, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 24, 2009 az is írva vagyon hogy "NEHÉZ"vértviselet. Igen. A könyv(ek) szerint a mellvért, fél- és teljesvértezetek viselésére kell a nehézvértviselet képzettség. Tehát más vértek esetén nincs képzelten fegyverforgatás hátrány (amennyiben nem rendelkezik a karter AF-on ezzel a képzettséggel). De az MGT minden vért esetén érvényes (márha van MGT-je) és levonásra kerül tulajdonságokból, ennek eredője képen pedig a harci értékekből is. MGT nullára redukálni pedig csak nehézvértviselet MF-al lehet. (vagy mágiával ) Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Június 26, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 26, 2009 Közkívánatra, a tavalyi példát követve rövid összefoglalót kaptok a beküldött karakterek statisztikáiról. Mit veszünk figyelembe: - 51 JK van, ebből 49 küldött be anyagot - néhány statisztikából kimaradnak a váltott kasztúak, váltott fajúak, és barátaik , de említést teszünk róluk a szöveges részben Eredmények Nem meglepetés: a karakterek túlnyomó többsége ember. Meglepően magas viszont a wier-ek száma, ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a legalacsonyabb árkategóriába került a faj. Brillírozó, haláli játékot várunk egyetlen amund karaktert hozó játékosunktól. Fajok: ember 37 félelf 0 elf 0 udvari ork 1 törpe 0 wier 6 dzsenn 0 amund 1 khál 0 Kasztok tekintetében érdekesebb az eloszlás. Egyértelmű favorit idén a pap kaszt, ezen belül a népszerűségi sorrend: Arel, Ranagol, Domvik. Hasonlóan népszerű a paplovag kaszt, a népszerűségi sorrend itt: Ranagol, Domvik, Uwel. Bárdok népszerűsége ebben a táborban is töretlen. Engem személy szerint meglepett kicsit a kardművészek relatíve nagy száma, de méginkább a bajvívóké. Varázslók száma a kalandozok.hu táborok papírformáját hozza, ugyanez elmondható nagyjából a többi, nem említett kasztra is. Kiemelendő még (pozitívum vagy negatívum? ), hogy 3 boszorkányunk is lesz. A tolvajok száma kevésnek tűnik (1), de ezt azonnal megértjük annak az információnak a birtokában, hogy hozzáadandó, hogy az összes váltott kasztú karakter egyik kasztja tolvaj. (Jellemző tápkombó, egy elsősorban nem tolvaj jellegű karakternek felvenni a tolvaj rengeteg képzettségét pluszba.) Kasztok: harcos 1 gladiátor 3 fejvadász 5 lovag 2 amazon 0 barbár 0 bajvívó 3 tolvaj 1 bárd 5 pap 9 paplovag 5 harcművész 1 kardművész 4 boszorkány 3 boszorkánymester 2 tűzvarázsló 0 varázsló 2 váltott kaszt: tolvaj-gladiátor 1 tolvaj-varázsló 1 tolvaj-fejvadász 1 Szintek eloszlása magáért beszél. Váltott kasztúaknál csak a magasabb szintet számoltam bele. Szintek: 4. TSZ 0 5. TSZ 15 6. TSZ 32 7. TSZ 2 Végül érdekességként pár egyéb karakterisztika. Sláger felszerelési tárgy: 1. Abbitacél sodronying (uniszex és egyméretű, Domvik-paptól kezdve a varázslóig mindenkire jó) 2. gyógyital Legdrágább varázstárgy: Mithrill sodronying (1200 arany), Igazság amulettje (1200 arany) Legérdekesebb felszerelések: sequor, mara-sequor, váltás női alsó, dobókockák, csiniruha, galleasz Azon karakterek száma a 49-ből, akiknek van 20-as, vagy afeletti képessége: 17 (rekord: 23-as képesség) Azon karakterek száma a 49-ből, akiknek NINCS 18-as vagy afeletti képessége: 8 Link a hozzászóláshoz
Atvy Mordur Közzétéve: Június 26, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 26, 2009 üdv, zsír, rekordot döntött a 23as szépségű amund bárdom Link a hozzászóláshoz
Ceripapa Közzétéve: Június 26, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 26, 2009 Atvy láttad már a parfümöt? Na ha bemész a szegénynegyedbe kb Veled is az lesz Link a hozzászóláshoz
Venes Közzétéve: Június 26, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 26, 2009 Kedves KM-ek!Lesz valamilyen összesítő mail-etek csapat és/vagy játékosok részére, hogy pl. ki mit számolt félre, milyen büntit kapunk (már aki kap:)) stb.(Bocsi, ha valahol ez ír volt, csak nem vettem észre, pedig utána néztem...) Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Június 27, 2009 Megosztás Közzétéve: Június 27, 2009 A beküldött anyagok minőségét, esetleges elszámolásait, stb még NEM, csak az anyagok megérkezését ellenőriztük.A héten át is olvassuk az anyagokat, és legkésőbb jövőhéten mindenki kap valami visszajelzést. A visszajelzés tartalma csupán annyi lesz, hogy tökéletesen elfogadjuk-e úgy a karaktereket, ahogy vannak, vagy valamilyen okból - veletek egyeztetve - módosítást szeretnénk rajta, pl.: elszámolás miatt, konzisztencia miatt, büntetés miatt. Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés